HABERLER>GÜNCEL
15 Kasım 2017 Çarşamba - 14:11

İzmir'de Başbakan'ın afişini yırtıp ezdiler... 'Alkollüydük hatırlamıyoruz' dediler...

İzmir'in Balçova ilçesinde, reklam panosunda asılı olan Başbakan Binali Yıldırım'ın afişini yırtmakla suçlanan Barış B. (36), Erol P. (47) ve Lokman D.'nin (29) 'mala zarar verme' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İzmir de Başbakan ın afişini yırtıp ezdiler...  Alkollüydük hatırlamıyoruz  dediler...

AK Parti Balçova İlçe Başkanlığı'nca, 16 Nisan'da yapılan Anayasa değişikliği referandumu öncesinde, seçim çalışmaları kapsamında Sakarya Caddesi'ndeki reklam panosuna, üzerinde Başbakan Yıldırım'ın fotoğrafı olan ve 'Önce memleket, tabi ki evet' yazısı yer alan afiş asıldı. Şüpheliler Barış B., Erol P. ve Lokman D., iddiaya göre, 20 Mart günü araçlarıyla yolda giderken, afişi görerek, reklam panosu önünde durdu. Şüpheliler, afişi yırttıktan sonra olay yerinden uzaklaştı. Olayın ardından AK Parti Balçova İlçe Başkanı avukat Evrim Özen'in şikayeti üzerine şüpheliler hakkında 'mala zarar verme' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına AK Parti Balçova İlçe Başkanı Özen ile tutuksuz sanıklar Barış B., Erol P. ve Lokman D. katıldı. Sanıklardan servis şoförü Barış B., olay günü alkollü olduğunu, olayın nasıl meydana geldiğini hatırlamadığını ve siyasi bir kastının olmadığını ileri sürdü.

Diğer sanık servis şoförü Erol P. ise araçla giderken, tuvalet ihtiyacı için durduklarını söyleyerek, "Önce Barış ile Lokman indi. Gelen sesler üzerine ben indim. Oradaki bekçi ile tartışıyorlardı. Ben, afiş yırtmadım. O gün alkollüydük. Herhangi bir art niyetimiz, siyasi bir kastımız yoktur" dedi.

İşçi olan diğer sanık Lokman D. de olay günü alkollü olduklarını, ne yaptıklarını bilmediklerini, olay sonrası polislerin kendilerini arayınca işin ciddiyetini anladıklarını, siyasi kastlarının olmadığını ve olayı alkolün etkisiyle gerçekleştirdiklerini öne sürdü. 

'ÖZÜR DİLEDİLER'
AK Parti Balçova İlçe Başkanı Özen, Başbakan Yıldırım'ın fotoğrafının yer aldığı afişi reklam panosuna kendilerinin astığını belirterek, şunları söyledi:

"Olay yerine yakın bir inşaatın bekçisi başkan yardımcımızı arayıp durumu bildirmiş. Başkan yardımcım da bana bildirdi. Polise bilgi verip olay yerine gittik. Reklam panosunda bulunan Başbakanımız Binali Yıldırım'ın fotoğrafının yırtılarak indirildiğini, Başbakanımızın resmi üzerinde ayak izleri olduğunu, fotoğrafın buruşturularak inşaat alanına atıldığını gördük. Olaydan sonra sanıklar gelerek özür dilediler. Ancak olay yerinde Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza hakaret edilmiş olunması ve Başbakanımızın fotoğrafı üzerinde ayak izleri olması nedeniyle uzlaşmayı kabul etmedim. Sanıklardan şikayetçiyim."

Hakimin, Özen'e maddi ve manevi kayıplarının olup olmadığına dair sorduğu soru üzerine Özen, maddi olarak 500 TL, manevi olarak ise paha biçilmez zararlarının olduğunu söyledi. Hakim, gelecek duruşmada inşaat bekçisi ve AK Parti Balçova başkan yardımcısının tanık olarak dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Karşıyaka Teknik Direktörü: 'Derbinin adı yeter'
 
Fıskiyenin neden kaldırıldığını başkan açıkladı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğulcan Cengiz 16 Kasım 2017 Perşembe 09:17

Atatürk'e saldıranlar serbestken bu ne şimdi? Üstelik Ata'ya saldıranlar kişisel özgürlük diye serbest kalıyor. Bunu da kişisel özgürlükten saysanıza? Ama yookkk o ümmetin lideri çünkü... Ayrıca talimatla ceza veren hakime de bir şey demiyorum...

Yorumu oyla      12      5  
sezarın hakkı sezara 15 Kasım 2017 Çarşamba 18:17

aynı şey ATatürk lü bir afişe yapılsa. yapan adam akşamına serbest bırakırlar. artı bu olayları daha çok göreceğiz. Ak partiye oy vermiş insanlar bile artık isyan ediyor.

Yorumu oyla      13      5  
himmet dede 15 Kasım 2017 Çarşamba 17:16

Bu AKP liler enterasan adamlar.Kendileri başka partilerin hiçbir şeylerine tahammül edemezler. Kendi pankartlarına kutsal eşya muamelesi görmek isterler.Yeter artık bu eziyet, işkence,zulum. Allahınızdan bulun be.

Yorumu oyla      16      6  
iZMİRLİ. 15 Kasım 2017 Çarşamba 15:05

Afiş yırtmak suçmu olmuş.. peki diğer partilerindki parçalanırken acaba bu işlemiyormu? Ülkemizin kurucusu ulu önder M.K. ATATÜRKün bütleri parçalanırken boyanırken suç olmuyor da bu mu suç.. işinize nasıl geliyorsa o suç desenize..

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağrı'dan acı haber: 1 asker şehit!
Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyon ...
İzmir'de film gibi operasyon: Öyle bir yere gizlemişler ki...
Dikili ilçesinde polis helikopterinin desteğiyle düzenlenen operasyonda ...
Türkiye onu bu görüntüyle tanıdı... İyi haber geldi!
3 ay önce ‘çarşıya gidiyorum’ diyerek evden çıkan ve balona röveşata atmaya ...
 
İzmir'de acı son: Evinin önünde hareketsiz durunca...
İzmir'in Konak ilçesinde, uyuşturucu kullandığı iddia edilen bir kişi hayatını kaybetti.
Egemen Bağış o ülkenin vatandaşı oldu
Ercan Havalimanı’nın işletmecisi ve Taşyapı patronu Emrullah Turanlı ile ...
Zarrab'dan 5 gündür haber alınamıyor
ABD’de 27 Kasım’da jürili duruşması başlayacak olan İran asıllı Türk Reza ...
 
İzmir'de feci ölüm: İki otobüsün arasında sıkıştı!
Karabağlar ilçesinde, parkettiği otobüsün hareket etmesi sonucu iki araç ...
İzmir'de iğrenç olay! Çocuklar hıçkıra hıçkıra anlattı...
Menderes ilçesinde bakkal dükkânı bulunan evli M.Ö.,iki küçük kız çocuğuna ...
İzmir'de eski zabıt katibine ceza yağdı!
İzmir'de, FETÖ/PDY üyesi olduğu suçlamasıyla hakkında dava açılan eski ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva