HABERLER>SPOR
8 Kasım 2015 Pazar - 11:03

İzmir’de barış derbisi!

İzmir'in iki ezeli rakibi Karşıyaka ile Göztepe, bugün 966 gün sonra karşı karşıya gelecek.

İzmir’de barış derbisi!

Atatürk Stadı'ndaki mücadele kulüpler ve İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla saat 13.30'da başlayacak. Türkiye'nin dünya çapındaki en kariyerli hakemi Cüneyt Çakır ve yardımcıları Bahattin Duran ile Tarık Ongun'un yöneteceği derbiyi TRT Spor yayınlayacak.

- RAKAMLARLA İZMİR DERBİSİ…

Maç öncesi Türkiye'ye örnek bir karar alan Karşıyaka Başkanı Ali Erten ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, derbiyi iki takım seyircisine de yıllar sonra ilk kez kontenjan sınırı olmadan açtı. Bilet fiyatları kapalı tribünde yer alacak ev sahibi Karşıyaka taraftarları ve maçı açık tribünden izleyecek Göztepeliler için 20 TL olarak belirlendi.
 
Tarihlerinde 2'nci  Lig'de seyirci rekoru kıran, son olarak 17 Mart 2013'te karşılaşan Karşıyaka ve Göztepe, PTT 1'inci Lig'de son haftaları sıkıntılı geçirdi. Güçlü bir kadro kuran yeşil kırmızılılar, derbi öncesi 9 puanla, düşme hattının yalnız 1 puan ve 1 basamak üzerinde yer alıyor. Sarı kırmızılı ekip ise 15 puanda. Karşıyaka'da cezalı Serkan ve kadro dışı İbricic, Göztepe'de cezalı George, sakat Emrah, İsa, kadro dışı kalan Ertuğrul ve Fuchs derbide yok.
 
Karşıyaka Teknik Direktörü Kemal Özdeş ve Göztepe Teknik Direktörü Metin Diyadin, takımları adına tribünde dostluk, sahada galibiyet diledi.
 
MUHTEMEL KADROLAR
 
KARŞIYAKA
Aghayev- Mehmet Akgün, Duric, Amisulashvili, Çağlar, Tayfun, Zeki, Tugay, Ömer Can, Necati, Gökhan
 
GÖZTEPE
Oğuzhan- Erkan, Giray, Barış, Mehmet, Emre, Gosso, Hakan Barış, Gökhan Karadeniz, Maah, Vlemincxk

KUŞ UÇMAYACAK!
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü yarın PTT 1'inci Lig'deki Karşıyaka-Göztepe derbisi için yoğun güvenlik önlemleri alacak.
 
Ev sahibi Karşıyaka taraftarları Atatürk Stadı'na İZBAN'la gelerek Salhane ve Halkapınar istasyonlarında inecek. Karşıyakalılar, Mersinli tarafındaki giriş kapısından kapalı tribüne giriş yapacak. Konuk Göztepeliler ise, metronun Stadyum İstasyonu'nda inip stada yürüyecek. Açık tribünde derbiyi izleyecek sarı kırmızılılar, 10.30-12.30 saatleri arasında tribüne alınacak. Göztepeliler tribüne pankartlarını saat 10.00-11.00, Karşıyakalılar 11.00-12.30 arasında asacak.
 
Emniyet görevlileri taraftar güzergahları arasındaki cadde ve sokaklar ile metro istasyonlarında tampon güvenlik bölgeleri oluşturacak. Taraftarın üstü, toplu taşıma araçlarına binerken ve stada girerken didik didik arayacak. Stat çevresinde derbinin başlama saati olan 13.30'a kadar alkollü içki satışı yapılamayacak. Maçı sonucu ne olursa olsun tribünleri önce ev sahibi Karşıyaka taraftarı terk edecek. Sarı kırmızılı taraftarlar, yeşil kırmızılılar dağıldıktan sonra stattan çıkarılacak. Maçta stat ve çevresinde 1900 polis, 465 özel güvenlik görev yapacak.
 
HAVA YAZDAN KALMA
İzmir derbisi yazdan kalma bir havada oynanacak. Maçın oynanacağı saatlerde kent genelinde havanın güneşli ve 18 derece olması bekleniyor. Kulüpler arasında bundan önce gündüz saatlerindeki son derbi, 2003-2004 sezonunda oynanmıştı.

BİLET YARIŞI
Karşıyaka-Göztepe derbisi öncesinde Passolig kartı satışlarında ezeli rakiplerinden geride kalan yeşil kırmızılılarda Taraftarlar Derneği, kart ücreti ve maç biletini karşılamaya başladı. Derbiye kadar Passolig çıkartanların kart ve bilet masrafları dernek tarafından ödenecek. Passolig uygulamasına ilk günden bu yana soğuk bakan Karşıyaka cephesi, tüm kampanyalara rağmen derbi öncesi son güne 8553, Göztepe ise 11554 kart sayısıyla girdi. Mevcut tabloda Karşıyaka'nın ev sahibi olduğu derbide taraftar sayısı üstünlüğü Göztepe'de olacak.
 
GÖZTEPE'YE 7 BİN, KARŞIYAKA'YA AÇIK ÇEK
Göztepe yönetimi Karşıyaka derbisinin galibiyet primini değiştirmedi. Sarı kırmızılılarda sezon başından bu yana dış saha galibiyetlerinde olduğu gibi derbideki 3 puana da 7'şer bin TL ödül dağıtılacak. Karşıyaka'da maç öncesi İzmir'e gelerek takıma 540 bin TL para dopingi yapan İşadamı Erdal Acar, kaptanlara, "Bu maçı kazanın, primi kendiniz belirleyin" dedi.



GÖZTEPE’YE TARAFTAR MORALİ
Göztepe'nin taraftarı dev derbi öncesi takıma moral verdi.
 
Yüzlerce sarı kırmızılı futbolsever Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde antrenman öncesi meşaleler yaktı, futbolculara baklava ikram etti. Takımdan galibiyet sözü alan taraftarlar antrenman boyunca yaptıkları tezahüratlarla da ortalağı inletti. Göztepe günü şut çalışması ve çift kale maçla tamamladı.



GOLCÜLER EKSTRA MOVİTE!
Karşıyaka’nın beklenen patlamayı bir türlü yapamayan usta gol ayakları Necati Ateş ve Gökhan Ünal, Göztepe derbisine ekstra motivasyonla hazırlanıyor.

Daha önce Süper Lig'de Galatasaray formasıyla birçok İstanbul derbisine çıkan Necati ve Fenerbahçe kadrosunda derbi oynayan Gökhan, ilk kez İzmir'in en önemli derbisinde boy gösterecek. Takım arkadaşlarını da maça motive etmeye çalışan ikiliden Necati, "Ligde birçok maçta öndeyken penaltıdan puan kaybettik. Maçları sürekli 10 kişi tamamladık. Bu derbiyle üzerimizdeki şanssızlığı kıracağız" derken Gökhan, "İç sahada son Alanyaspor ve Vartaş Elazığspor maçlarını boş geçmedim. Göztepe'ye de gölüm var" dedi. (dha)

 
Rakamlarla İzmir’in derbisi!
 
Atilla Taş resmen CHP’li oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rakamlarla İzmir’in derbisi!
PTT 1'inci Lig'de yarın saat 13.30'da Atatürk Stadı'nda rakip olacak Karşıyaka ...
İzmir’in ‘gurur takımı’ Süper Lig’de sahne alıyor
1.Lig’de “nağmağlup şampiyon” olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ampute ...
Flaş! Göztepe idmanında kavga şoku!
PTT 1'inci Lig'de pazar günü Karşıyaka ile İzmir derbisinde karşılaşacak ...
 
Son derbinin kahramanında dostluk mesajlar
Karşıyaka ile Göztepe arasında 17 Mart 2013'te oynanan son derbinin kahramanı ...
Göztepe’de Sepil’den Diyadin’e tam destek
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, art arda gelen kötü sonuçlar yüzünden eleştiri ...
Kaf-Kaf’da Acar’dan prim dopingi
Karşıyaka’da işadamı Erdal Acar, bugün futbolcuların 700 bin TL'nin üzerindeki ...
 
Altınordu’da hedef 100.yılda Avrupa
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, kulübün kuruluşunun 100'üncü yılında ...
Trabzon’daki olaylı maça savcılık el koydu!
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, olaylı Trabzonspor-Gaziantepspor maçına ilişkin inceleme başlattı.
Rus taraftarlardan şok görüntüler!
Beşiktaş-Lokomotiv Moskova maçı için İstanbul'a gelen Rus taraftarlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva