HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mart 2020 Perşembe - 15:36

İzmir'de arka arkaya etkinlik iptalleri!

Çin’in Wuhan kentinde başladıktan sonra tüm dünyada hızla yayılan ve Türkiye’de de rastlanılan korona virüsü nedeniyle Bornova, Karşıyaka ve Çiğli'de tüm etkinlikler iptal edildi. Buca Belediyesi ise korona virüs sebebiyle Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapılması planlanan iki etkinliğin iptal ederken, Narlıdere Belediyesi de 19 Mart’ta yapılacak olan Aşık Veysel Anma Etkinliği ile 22-30 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Tiyatro Festivsaini iptal ettiğini duyurdu.

İzmir de arka arkaya etkinlik iptalleri!

Korona virüs salgını sebebiyle İzmir'de birçok belediye etkinliklerini iptal etme kararı aldı.

ÇİĞLİ
Çiğli Belediyesi tarafından 1 Nisan 2020 tarihine kadar yapılması planlanan vatandaşların bir arada bulanacağı tiyatro, panel, söyleşi, konser, gezi, kutlama, anma ve açılış töreni gibi açık ve kapalı alanlardaki tüm etkinlikler iptal edildi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü tarafından yapılan duyuruda “Halk sağlığını tehdit eden korona virüs salgınına önlem almak amacıyla belediyemizin düzenlendiği konser, tiyatro, panel, sergi, açılış töreni gibi tüm etkinlikler 1 Nisan 2020 tarihine kadar iptal edilmiştir. Anlayışınız için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz” ifadesi yer aldı.

- İZMİR'DE 23 NİSAN ETKİNLİKLERİNE VİRÜS ENGELİ!

BUCA
Bir etkinlik iptali de Buca Belediyesi'nden geldi. Buca Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda korona virüs salgını sebebiyle Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapılması planlanan Dünya Tıp Günü Söyleşisi ve Piyano Resitali'nin iptal edildiğini açıkladı.

BORNOVA
Bornova Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü’nün Corona Virüsü’nü, kitleler üzerinde görülmesi nedeniyle “Pandemi” olarak nitelendirmesi ve Türkiye’de ilk vakanın tespit edilmesinin ardından toplu katılımla gerçekleştirilen tüm etkinliklerini durdurdu. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, dünyayı tehdit eden ölümcül virüse karşı bir dizi önlem almanın zorunlu hale geldiğini söyledi.

Başkan İduğ, “Öncelikle tüm hizmet binalarımızda, parklarda ve ortak alanlarda ilaçlama yapacağız. Virüs, kalabalık ortamları seviyor. Bu nedenle toplu katılımla gerçekleşen etkinliklerimizi de geçiçi bir süre için durduracağız. Bu süreçte sık sık virüsten korunma, tespit yöntemleri ve dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgilendirmeler yapacağız. Elbette kalabalık alanlardan uzak durmamız gerektiği için bunu sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapacağız. Unutmayalım ki; bu hastalık herkesi etkiliyor ancak 65 yaş üstündekiler ile şeker, kalp, tansiyon, böbrek ve solunum yolu hastaları için ölümcül olabilir. Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı ve ateşi olan kişilerin mümkün olduğunca sokağa çıkmaması önemli” diye konuştu.

Alınan karar gereği; İki hafta süreyle tören, açılış, konser, gösteri,  panel, söyleşi ve eğitim gibi toplantılar ile sergi, tiyatro, kent turu etkinliklerin tamamını durduruldu. Aynı şekilde hobi ve beceri edindirme kursları, tüm branşlardaki spor kursları ile Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ve Çocuk Kulübü etkinlikleri de iptal edildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın alacağı karara göre yaklaşık 6 bin öğrencinin yararlandığı BELGEM’in faaliyetlerine de ara verilecek. 

KARŞIYAKA
Karşıyaka Belediyesi, yeni koronavirüs hastalığına (COVID-19) karşı tedbir amaçlı olarak Mart ayı sonuna kadar düzenlenecek tüm kültürel etkinliklerini iptal etme kararı aldı.

Belediye tarafından gerçekleştirilecek söyleşi, seminer, konser ve tiyatro gösterisi gibi faaliyetleri kapsayan karara; tüm sağlık eğitimleri ile birlikte 7 farklı mahallede yapılacağı duyurulan ‘Koronavirüs Bilgilendirme Toplantıları’ da dahil edildi.

Bu toplantıların yerine, yeni koronavirüs ve korunma yolları konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla sosyal medya paylaşımları, afiş ve broşür çalışmaları yapılacağı belirtildi.

NARLIDERE
Narlıdere Belediyesi  19 Mart’ta yapılacak olan Aşık Veysel Anma Etkinliği ile 22-30 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Tiyatro Festivsaini iptal ettiğini duyurdu.

 
Dink cinayetinde yargılanmıştı: Emekli istihbaratçı öldürüldü
 
İzmir'de 'can dostlar' için özel fuar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali desidero 12 Mart 2020 Perşembe 16:40

Geldiğinden beri hiç bir kültür sanat etkinliği yapmayıp, belediye bütçesini şirketlere doldurduğu elemanlara harcayan başkanlara yaradı bu karar.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta atık banklar hizmete girdi
Kentte geri dönüşümde yeni bir dönemi başlatan Konak Belediye Başkanı ...
Kınık kilimleri markalaşma yolunda
Kınık Belediye Başkanlığı,İşkur ve Kınık Halk Eğitim Merkezi tarafından ...
AK Parti'den açıklama geldi... Gaziemir'deki 'sosyal medya' tartışmasında yeni perde!
Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ...
 
Karşıyaka’da ‘corona virüsü’ toplantıları başlıyor!
Karşıyaka Belediyesi, dünya genelinde yayılmaya devam eden ve Türkiye’de ...
Bergama’dan Mehmet Akif Ersoy’un kabrine çiçek!
Bergama’dan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kabrine İstiklal Marşımızın ...
Çeşme’de Oceanlava heyecanı
Dünyanın önde gelen triathlon etkinliklerinden Oceanlava’nın Türkiye ayağı ...
 
DİSK'ten Karabağlar Belediyesi'ne ziyaret
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ve yöneticiler Başkan Selvitopu’nu ziyaret ...
Bayraklı'da öğrencilere sınav stresi eğitimi
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (BAYSEM) üniversite sınavlarına ...
Gaziemir'de gençlerin geleceğine imza
Öğrencilerin, robotik kodlamayı ve bilişim dünyasını genç yaşta öğrenmelerini ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva