HABERLER>SAĞLIK
30 Mart 2018 Cuma - 11:55

İzmir'de anne ve baba ile bebeklerinin doğumunda ilginç tesadüf

İzmir Kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Namık Demir büyük bir tesadüf eseri, 31 yıl önce Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde görev yaparken ellerine doğan Burcu Çolak ile Deniz Çolak çiftinin çocukları Birce Çolak'ın da doğumuna girdi.

İzmir de anne ve baba ile bebeklerinin doğumunda ilginç tesadüf

Türkiye'nin perinatoloji (anne veya bebek açısından risk oluşturabilecek gebeliklerle ilgilenen bilim dalı) alanında en önemli uzmanlarından biri olan, 'hocaların hocası' Prof. Dr. Namık Demir, uzmanlık sonrası mecburi hizmetini 1986-1988 yıllarında Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yaptı. Demir, 1 Ocak 1987 tarihinde bugün 70'inde olan Nebahat Bilgiç'in doğumunu gerçekleştirdi. Nebahat Bilgiç ve Ahmet Bilgiç kızlarına Burcu adını verirken, anne baba olmanın mutluluğuna Dr. Demir de ortak oldu. Dr. Demir, 23 Temmuz 1987 tarihinde de Adem Çolak ile evli olan Zeynep Çolak'ın doğumunu gerçekleştirdi. Minik oğullarına Deniz adını veren Zeynep- Adem Çolak çiftinin evlat sahibi olma mutluluğunun en yakın tanığı yine Dr. Demir oldu. Mecburi hizmetini tamamlayıp İzmir'e dönen Dr. Demir, akademik kariyer yaptı, alanının en önemli isimlerinden biri oldu.

Demir'in 31 yıl önce doğumlarını gerçekleştirdiği, aynı hastanede 7 ay arayla dünyaya gelen Burcu Bilgiç ile Deniz Çolak birer yetişkin oldu ve iki gencin yolları kesişti. Satış danışmanlığı yapan Burcu Bilgiç ile futbol antrenörü Deniz Çolak, 28 Haziran 2013 günü yaşamlarını birleştirdi. Yaşantılarını aileleriyle birlikte Ayvalık'ta sürdüren Çolak çifti evlat sahibi olmaya karar verdi. Ancak başlangıçta her şey normal gitmesine karşın aylar ilerledikçe Burcu Çolak'ın hamileliğinde sorunlar çıkmaya başladı. Burcu Çolak, bir arkadaşının önerisiyle İzmir Kent Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Namık Demir'e başvurdu. Demir'in kontrolünde gebelik sürecini geçiren Burcu Çolak, geçen 19 Mart'ta bir kız bebek dünyaya getirdi. Prof. Dr. Demir'in doğumunu gerçekleştirdiği 3 kilo 270 gram ağırlığında, 50 santimetre boyunda doğan bebeğe Birce adını veren çift büyük mutluluk yaşarken, inanılması zor bir tesadüfün de kahramanları oldu.



ÇOCUKLARDAN SONRA TORUNUN DA DOĞUMUNU GERÇEKLEŞTİRDİ
Burcu Çolak, başlarına gelen hoş tesadüfü şöyle anlattı:

"Ayvalık'ta yaşıyoruz. Ailelerimiz de orada. Baştan hamileliğim iyi gidiyordu. Ancak şeker sorunu çıktı. Ayvalık'ta olanaklar kısıtlı. Bir arkadaşımın önerisiyle Namık Hoca'ya başvurdum. Annem'e İzmir'de Namık Hoca'ya gideceğimi söyleyince, kendi doktorunun da adının Namık olduğunu söyledi. 'Acaba' diyerek birlikte Kent Hastanesi'ne geldik. Annem Namık Hoca'yı hatırladı. O dönemde Namık Hoca Ayvalık'ta mecburi hizmetteymiş. Benim doğumumu o gerçekleştirmiş. Bu durumu kayınvalideme anlattım, o da Deniz'in doğumunu yaptıranın da Namık Hoca olduğunu söyledi. Yani beni ve eşimin doğumunu gerçekleştiren Namık Hoca, kızımın da doktoru oldu. Kızımız büyüdüğünde doğumuyla ilgili anlatacağımız en hoş anımız bu olacak" diye konuştu.

Böyle bir tesadüfün çok nadir görüleceğini belirten Prof. Dr. Demir, "Üstelik böyle güzel rastlantı da her doktora nasip olmaz. Çocuklarının doğumunu gerçekleştirdiğim annelerin torunlarının doğumunu gerçekleştirmek harika bir duygu, unutulmayacak bir anı. Benim de meslek yaşamımdaki en güzel anılarımdan biri olarak yerini alacak" dedi. (DHA)

 
Menemen'de parola galibiyet!
 
CHP'li Balbay: Devlet kurumları çiftlik, halkın parası çantada keklik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de 'Kist Hidatik' toplantısı
Özellikle köpeklerde görülen ve köpek dışkısıyla çevreye yayılan ve yeşillik, ...
İzmir'de o hastanenin ismi yeniden değişti!
İzmir’in Çeşme İlçesi’nde yeni hizmet binasına taşınmasıyla adı değiştirilen ...
Çocuklar için ölümcül tehlike kapıda!
Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ...
 
SGK ödeyecek: Aile hekimine sülük teşviki!
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, “Hacamatı sadece hekimler yapacak, ...
Parfüm, öğretmen ve öğrencileri hastanelik etti
Trabzon'da bir ortaokulda sınıfta sıkılan parfümden etkilenen 1 öğretmen ...
İzmirli annenin yardım çığlığı!
Selçuk ilçesinde, kas erimesi hastalığıyla mücadele eden Özlem Malkoç ...
 
İlkbaharda saç dökülmesi korkutmasın
Baharın başlamasıyla birlikte, sadece doğa değil, insan vücudu da uyanır. ...
Sağlıkta Bornova farkı!
Bornova Belediyesi vatandaşlarının sağlığı için yaptığı çalışmaları aralıksız ...
İnsanda yeni bir organ keşfedildi iddiası
ABD'li araştırmacılar, insan vücudunda daha önce keşfedilmemiş bir organ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva