HABERLER>GÜNCEL
14 Ağustos 2014 Perşembe - 14:55

İzmir’de Alevi mezarlarına çirkin saldırı

İzmir’in Selçuk İlçesi, Zeytinköy Mahallesi'nde, Aleviler'e ait olduğu belirlenen 35 mezar, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi.

İzmir’de Alevi mezarlarına çirkin saldırı

Bazı köylüler, mezar taşlarının büyükşehir belediyesinin mezarlığın temizlik için gönderdiği kamu yararına çalışarak cezasını çeken mahkumlar arasındaki kavgada sırasında kırıldığını ileri sürdü. Mahkumlar, suçlamaları kabul etmezken, saldırın kendilerinin mezarlıktan ayrılmalarından sonra gerçekleştiğini söyledikleri öğrenildi. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtip, mezarları tahrip eden kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.
 
Dün, Selçuk'a 14 kilometre mesafedeki bir süre önce mahalleye dönüştürülen 290 hane, 852 nüfuslu dağ köyü Zeytinköy'deki, bazı mezar taşlarının kırıldığını, mezarlara zarar verildiğini farkeden köylüler durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, yaptıkları inceleme sonucunda, köy mezarlığındaki 35 mezar taşının kırıldığını belirledi. Çoğunlukla Aleviler'in yaşadığı köyde, mezarlara yapılan bu saldırı tepkiye neden oldu. Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karadağ, "Köyümüzdeki mezarlıkta, olaydan bir gün önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen kamu yararına çalışarak cezalarını çeken 20 mahkum çalışıyordu. Bazı köylüler, mahkumları mezarlıkta çalışırken, kavga ederken görmüş. Mezar taşlarının da bu kavga sırasında kırıldığını sanılıyor. Ancak, mahkumlar, haklarındaki bu suçlamaları kabul etmeyip, mezar taşlarını kendilerinin kırmadığını söylüyor" dedi.


 
Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şube Başkanı Düzgün Çelik, saldıya uğrayan 35 mezarın Aleviler'e ait olduğunu belirtip, "Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Bu olayın üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Sanıldığı gibi mezarların temizlik için gelen mahkumlar tarafından kırıldığını düşünmüyoruz. Çünkü, mahkumlar saat 14.00'e kadar çalışıp, mezarlıktan ayrıldı. Saldırı ise aynı gece oldu. Gerekli birimlere müracatlarımızı yaptık. Gerçeğin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Pazar günü mahalle meydanında yöredeki Alevi dernekleriyle ortak bir basın açıklamasıyla saldırıyı bir kez daha kınayacağız" dedi.
 
Jandarma, soruşturmanın sürdüğünü belirtip, mezarları tahrip eden kişi veya kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.



CHP'Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ İNCELEME YAPTI
Alevilere ait olduğu belirlenen 35 mezarın kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edilmesinin ardından CHP'li Belediye Meclis üyeleri Filiz Ceritoğlu Sengel ile Veli Keskin, buraya gelerek incelemelerde bulundu.
 
Saldırıyı kınadıklarını belirten meclis üyeleri, olayda kasıt olduğunu ileri sürdü. CHP'li meclis üyeleri, saldırıyı kimin gerçekleştirdiğinin bir an önce bulunup yakalanmasını gerektiğini söyledi.



BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Aleviler'e ait 35 mezara yapılan saldırıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı denetiminde çalışan temizlik ekiplerinin, ilgisinin bulunmadığı bildirildi.
 
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Temmuz ayından bu yana kentin farklı ilçelerindeki mezarlıkların temizlik işinde mahkumlardan yararlanıldığını hatırlatılarak şöyle denildi: "Bu çalışmalar sırasında mahkumların başında gardiyanların bulunmasının ötesinde, bizim görevli arkadaşlarımız da sahada yer almaktadır. Aliağa'dan Tire'ye, Ödemiş'ten Seferihisar'a kadar çalıştığımız hiçbir yerde sorun yaşanmamıştır. Zeytinköy Mahallesi Mezarlığı'nda geçen Pazartesi günü çalışmalarını tamamlayan temizlik ekipleri, ardından mezarlığın genel durumunu fotoğraflamıştır. Bu fotoğraflar da jandarmaya teslim edildi. Mezar taşlarına ilişkin tahribatın büyükşehir temizlik ekibinde yer alan mahkumlarla bir ilgisi bulunmamaktadır." (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
silo 15 Ağustos 2014 Cuma 18:51

80 yılların oyunlarını oynamayın halk yimiyor. herkes kardeş......

Yorumu oyla      11      5  
ahmet barca 15 Ağustos 2014 Cuma 13:34

lutfen sag duyulu davranalim bunu yapani veya yapanlarin derhal guvenlik gucleriyle yapilacak takibat sonunda yakalanmasini istiyorum ve hic bir kelime bulamiyorum bunu yapan veya yapanlar icin bu olayi cok buyuk bir nefretle kiniyorum butun alevi kardeslerime gecmis olsun dileklerimi iletiyorum insallah boyle olaylar bir daha yasanmaz zeytinkoyden komsunuz ahmet barca sari ahmet

Yorumu oyla      12      5  
izmir 15 Ağustos 2014 Cuma 08:23

bu saldırıyı yapanları kınıyorum çalışanlar bunu yapmaz bunu yapan programlı ve bilinli yapmıştır bu saldırının altında gizli güçler vardır zaten ortaya çıkacaktır yapanlar cezasını fazlasıyla çekecektir türkiye cumhuriyeti sahipsiz değildir

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç Rasim de mi uyuşturucu kurbanı?
İzmir’in Menemen İlçesi'nde ailesiyle yaşayan ve kısa süre önce askerden ...
Kordon’a yeni zemin!
İzmir Birinci Kordon'daki düzenlemeler kapsamında oluşturulan yeşil alandaki, ...
Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır akademisyenliğe döndü
Bornova Belediyesi eski Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır 5 yıllık ...
 
Bakan Yılmaz'dan 800 bin kişiye müjde
800 bin kişiye müjde… Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Başbakan Erdoğan'ın ...
Deşifre olan savcıya suikast girişimi!
Selam Tevhid örgütü soruşturmasını yürüten ve eski savcısı Adnan Çimen'e ...
Futbolun acı kaybı: Süleyman Seba hayatını kaybetti
Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba hayatını kaybetti.
 
Rahatlatan haber: Ebola virüsüne rastlanmadı!
Nijerya'dan İstanbul'a gelen ve ebola şüphesiyle hastaneye kaldırılan ...
Sıkıştırılan kadın sürücü kanala uçtu!
Adana’da bir kadın sürücü, trafikte kendisini sıkıştıran erkek sürücü ...
Sivas katliamı davası AYM'ye taşındı
Madımak Oteli'nde 38 aydının ölümüyle sonuçlanan katliamın avukatlarından ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva