HABERLER>GÜNCEL
2 Ocak 2019 Çarşamba - 16:48

İzmir'de akıl almaz olay: Yumurta kolisi yüzünden gözünden oldu!

İzmir'in Torbalı ilçesinde, annesiyle birlikte alışverişten döndükten sonra, yumurta kolisini açmaya çalışırken, elindeki bıçakla kendisini sağ gözünden yaralayan Sudenaz Aldağ'a (11) olaydan yaklaşık 1,5 yıl sonra kornea nakli yapıldı. Sudenaz'ın gözü, operasyonun ardından tekrar görmeye başladı.

İzmir de akıl almaz olay: Yumurta kolisi yüzünden gözünden oldu!

Olay, 2017 yılının Haziran ayında Aldağ Ailesi'nin Ayrancılar Mahallesi'ndeki evinde meydana geldi. Annesi Zehra Aldağ ile birlikte alışverişten dönen Sudenaz Aldağ, eve geldiğinde aldıkları ürünleri annesiyle birlikte dolaba yerleştirmeye başladı. Sudenaz, yumurta kolisinin üzerindeki ipi bıçakla kesmeye çalıştı, ancak fazla güç uygulayınca, ipi kesen bıçak daha sonra sağ gözüne battı. Kızının yardımına koşan Zehra Aldağ, işte olan eşi Yılmaz Aldağ'ı aradı ve Sudenaz, Torbalı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sudenaz Aldağ'ın ilk müdahalesi burada yapıldı. Daha sonra İzmir'deki Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Sudenaz'ın göz merceğinin zedelendiği, göz tansiyonu problemiyle karşı karşıya kaldığı ve görme kaybı yaşadığı belirlendi.

Olayın üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçtikten sonra, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bora Yüksel tarafından Sudenaz Aldağ'a kornea nakli yapıldı. Sudenaz'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Yüksel, "Sudenaz'ın gözüne, yaklaşık 1,5 yıl önce ailesine yardım etmek isterken talihsiz bir kaza geçirmesiyle bıçak batmış. Buna bağlı olarak birtakım göz problemleriyle karşı karşıya kaldı. Gözün kornea tabakası niteliğini yitirmiş ve göz tansiyonu gelişmişti. Biz, işe tüp ameliyatı ile başladık ve böylece göz tansiyonunu düşürdük. Bunu düşürdükten sonra kornea naklini gerçekleştirdik. Ayrıca zedelenen göz merceğine müdahale ettik ve gözüne iç lens taktık. Bununla beraber, yırtılan göz bebeğine de estetik müdahale uyguladık. Sudenaz'ın durumu şu anda iyiye gidiyor, inşallah çok daha iyi olacak" dedi.

'GÖZÜMÜN RENGİ MAVİYDİ, YEŞİL OLDU'
Artık daha iyi görebildiğini söyleyen Sudenaz Aldağ ise "Alışverişten gelmiştik. Ben de anneme yardım etmek istedim ve bazı poşetleri dolaba yerleştirdim. Yumurta kolisini aldığımda üzerinde ip olduğunu gördüm ve meyve bıçağıyla kesmek istedim. Ama bıçak gözüme battı. Daha sonra bir daha elime bıçak almadım. Sağ gözümün rengi eskiden maviydi, şimdi yeşil oldu ama şikayet etmiyorum. Doktoruma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Baba Yılmaz Aldağ ise çocukların eline kesinlikle bıçak verilmemesi gerektiğini belirterek, "Olayı duyup işten eve geldiğimde çok korktum ve panikledim. Ancak eşim Zehra çok ağladığı için metanetli olmak zorundaydım. Kızımın gözünde şiddetli ağrılar vardı, gittikçe artan görme kaybı yaşıyordu. Çok şükür şu anda bu problemlerimiz giderek azalıyor. Şu anda sadece ameliyata bağlı ağrılar var, ancak daha iyi olacak" dedi. (DHA)

 
Hazal Kaya ve Ali Atay'dan evliliğe ilk adım
 
Paralı poşet uygulamasında ilk sonuçlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Talihsiz ölüm: Patlamış mısır sonu oldu
Sakarya’nın Serdivan ilçesinde Ozan Çetin (29), yediği patlamış mısırın ...
DHKP-C sanığından 'slogan atmadım, anneme şiir okudum' savunması
Malatya'da "DHKP-C silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan ...
Son yolculuklarına uğurlandılar: Çok acı fotoğraf
Zonguldak'ta prematüre doğan ve 1 gün hayatta kalabilen üçüz bebekler, ...
 
1 yılda 440 kadın daha öldürüldü
Kadın cinayetlerinin sayısı geçen yıllara göre arttı. 2018'de 440 kadın ...
Komşu kızına cinsel istismara 100 yıl hapis
Antalya'da çocuklarına bakıcılık yapan komşu kızına 2 yıl boyunca cinsel ...
Duvarı delip 4,5 kilo altın çaldılar!
Antalya'da duvarı delinerek girilen kuyumcudan yaklaşık 1 milyon lira ...
 
İzmir kahramanını anacak
İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısını canı pahasına önleyen şehit ...
Kaçakçıların yeni taktiğini İzmir polisi yutmadı!
Güvenlik güçlerinin takibinden kurtulmak için "dal sigara" tabir edilen ...
70 milyon liralık bileti sattı, talihliye böyle seslendi
Milli Piyangonun yılbaşı çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva