HABERLER>POLİTİKA
11 Ağustos 2020 Salı - 12:56

İzmir’de AK Partili kadınlardan Dilipak’a suç duyurusu

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, kadınlarının iffetine ve namusuna yönelik hiçbir hakareti kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak “Abdurrahman Dilipak aleyhine Yargıya başvurmuş olup, hukuki takip için dava açılmış bulunmaktadır” dedi.

İzmir’de AK Partili kadınlardan Dilipak’a suç duyurusu

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlıklarının 81 ildeki ortak suç duyurusuna ilişkin, bir basın toplantısı düzenledi. AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya; İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankaya ve Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ile Kadın Kolları üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Dilek Yıldız Büyükdağ, kadınlara yönelik her türlü şiddetin, katliamın ve hakaretin karşısında durduklarını belirtti. AK Kadınların bir feminist hareket olmadığını; kadınlara karşı kimsenin de ağızlara dahi alınamayacak ahlaksız küfürler ile kadınlara saldırmasına izin vermeyeceklerini kaydetti. Partili kadınlarının iffetine ve namusuna yönelik hiçbir hakareti kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Büyükdağ, “Bu sebepten dolayı, AK Parti Genel Merkezimiz, Partimizin kadınlarına yönelik hakaret, çirkin yakıştırma ve yazıları ile yapmış olduğu saldırılardan dolayı Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı, Abdurrahman Dilipak aleyhine Yargıya başvurmuş olup, hukuki takip için dava açılmış bulunmaktadır” dedi.

SUÇ İŞLEMİŞTİR
Eş zamanlı olarak Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımız ve 81 İldeki Başkanlıklarla birlikte sözkonusu gazeteci hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Dilek Yıldız Büyükdağ, “Partimizin tüm kadınlarına yönelik yaptığı çirkin yakıştırmalar, ağır hakaret ve saldırgan ifadeleriyle suç işlemiştir. Bugüne kadar en başta liderimize, ailesine ve Partimizin mensuplarına yapılan her türlü saldırıya karşı aynı duyarlılığı göstererek, gerekli hukuki girişimlerde bulunduk. Dün olduğu gibi bugün de yargısal süreçlerin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEDE ÇOK ÖNEMLİ KARA AK PARTİ DÖNEMİNDE HAYATA GEÇTİ
AK Parti’nin aile birliğini korumak ve kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla bugüne kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdiğini dile getiren Başkan Dilek Yıldız Büyükdağ, ‘’’Kadınlara yönelik ayrımcılık ırkçılıktan beterdir’ diyen AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu inanç ve gayretleri neticesinde dünyanın en büyük kadın örgütünü kurarak, yıldan yıla büyütmeyi başarabilen bir lider olmuştur. Eğitimde, sağlıkta, sosyal politikalar alanında, ekonomide, istihdamda, ayrımcılık ve şiddetle mücadelede, kadını, aileyi ve çocuğu koruyan pek çok yasal düzenlemelerle kadının statüsünü ve toplumdaki yerini dünya standartlarının üzerine çıkartmıştır. Kadınlarımızın karar alma mekanizmaları olan, merkezi ve yerel Meclislerde tarihimizin en yüksek katılımı sağlanmıştır. Kamu Kurum ve Kuruluşları başta olmak üzere siyasette, bürokraside, yargıda, güvenlikte, akademide, eğitim kurumlarında kılık ve kıyafet ayrımcılıkları kaldırılmış, kadınlar arasındaki eşitlik sağlanmış, toplumsal barışın yeniden tesisinde ülkemiz hak ettiği seviyeye kavuşmuştur. Bütün bu hak ve özgürlükleri milletimize, liderimiz, partimiz ve hükümetlerimiz sağlamıştır. Öyle birilerinin 5- 10 bin twit atmasıyla ve algı yönetmesiyle kazanılabilecek başarılar değildir.’’ dedi.

19 YILDIR LİDERİMİZİN KADINLARA YÖNELİK DURUŞU, SAMİMİ VE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEVAM ETMEKTEDİR
AK Parti kurulduğu günden bugüne, her zaman çözüm odaklı siyasetten yana olduğunu, milletin taleplerini, hassasiyetlerini önemsediğini ve siyasi bir akılla çözmeye çalıştığını dile getiren İl Kadın Kolları Başkanı dilek Yıldız Büyükdağ, ‘’Son dönemlerde, bazı çevrelerin meseleleri kendi zemininde konuşuyormuş gibi yaparak, bir takım hesaplaşmalar peşinde koştuklarına şahit olmaktayız.Birileri sebep ve sonuç ilişkisini tamamen yanlış kurgulayarak adeta işi, psikolojik şiddet uygulamaya kadar götürmüşlerdir.Gezi Parkında yaşananlar misali, gün geçmiyor ki yeni bir bahane ile Partimize yönelik bir saldırı yapmak isteyenler çıkmasın.Kendilerine göre bazı gerekçeleri öne çıkartarak,partimizin kadınlarına ağır hakaret eden zihniyetin asıl meselesi o günkü gibi 3-5 ağaç değildir.Partimiz 18 yıldır gerek ülkemizde, gerekse küresel boyutta ciddi mücadeleleri yürütmüş, içeride ve dışarıda pek çok kazanımları milletimizin istifadesine sunmuştur.Bugüne kadar zaman zaman AK Parti karşıtlığından beslenen bir takım gazeteci, siyasetçi, sanatçı veya akademisyen gruplarına şahit olmuş,yanlı ve iyi niyet taşımayan yaklaşımlarına karşı mücadele vermiştik.Sözde kanaat önderleri gibi bir duran bu gibi çevrelerin,sanki hükümetimizin ve Partimizin çıkarlarını düşünüyormuş gibibir tutum sergilediklerine ve çeşitli ayrışma noktaları oluşturmaya çalıştıklarınaşahit olmaktayız.Hem Partimizin içinde, hem de Partimizin karşısındaki kitleleri birbirlerine düşürme çabaları ile çatışma ve sürtüşme alanları oluşturmaktadırlar. Partimizin kurulduğu günden bugüne, 19 yıldır liderimizin kadınlara yönelik duruşu, özel destekleri ve ayrımcılıkla mücadelesi samimi ve güçlü bir şekilde devam etmektedir.

AĞIR HAKARETLERLE DOLU İÇERİK, BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLMUŞTUR
‘’Partimizin içinde bir fitne ve bölünme vesilesi olacağı ümidiyle, sözde bizimle birlikte siyasi hareketin içindeymiş gibi görünen ama aslında kirlenmiş ve dar zihniyetli gazeteci ve sosyal medya fenomenleri karşısında asla susmadık, susmayız!’’ diyen Başkan Büyükdağ, ‘’Bugün bizlerin bu toplantıyı tertip etmemize neden olan, kadınlarımıza yönelik ağır hakaretlerle dolu içerik,artık teşkilatlarımızda bardağı taşıran son damla olmuştur.İllerimizde partimize ve davamıza gönül veren kadınlarımızın ve ailelerinin tepkilerine rağmen, şu ana kadar herhangi bir pişmanlık, mahcubiyet ve rücu etme çabasının olmadığını görmüş bulunmaktayız.Aksine inançlarımızın ve değerlerimizin istismarı üzerinden yanıltıcı yazı ve paylaşımlara devam edilmiştir.Dünyanın her bir köşesine fesatlık, sapkınlık, ahlaksızlık ve azgınlık yaygınlaşırken bizler asla duyarsız kalmadık, kalmayacağız!’’ dedi.

 
Altınordu'da rota Mirkan Aydın'a döndü
 
Güzelbahçe’de halka rağmen Go-Kart: Jandarma mührü söktü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelecek Partisi İzmir’de şok! İl Başkanı Kavur istifa etti
Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'na istifasını sunduğunu, yönetimdeki isimlerin ...
CHP'li Beko'dan 'Manisa OSB' uyarısı: İşçiler risk altında!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ...
Sosyal medya düzenlemesi: İlk uyarı 1 Ekim’de!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Meclis’ten geçen sosyal medya ...
 
Ödemiş'te 'sosyal medya' kapışması: Şener ve Eriş'ten karşılıklı sözler...
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile Birgi eski Belediye Başkanı Cumhur ...
CHP'li Beko: Bu kişi memur mu yoksa siyasi iktidarın temsilcisi mi?
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Ayasofya’nın cami statüsüne geçirilmesinin ...
AK Partili Dağ’dan Mavişehir'deki TOKİ satışları açıklaması: Plan değişikliğine fırsat vermeyiz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ TOKİ ...
 
CHP PM üyesi Nalbanoğlu'ndan MYK yorumu: İzmir'den iki kişi var! Daha ne olsun?
Genel başkanın tasarrufuna saygı duyduğunu, MYK'da yer almamayı sorun ...
Yeni 'A Takımı' belli oldu: CHP'nin '2 numarası' İzmir'den!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 kişilik yeni Merkez Yönetim Kurulu'nu ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP yapmazsa halk Cumhur adayı yapar!
Mehmet KARABEL yazdı... CHP yapmazsa halk Cumhur adayı yapar!
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva