HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ocak 2018 Cuma - 15:20

İzmir'de afet raporu: Büyükşehir'den temizlik harekatı!

İzmir’de dün sabah saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına, kentin farklı bölgelerinde önemli hasar yarattı. Fırtınanın etkisini yitirdiği öğle saatlerinden itibaren yaraları sarmaya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, deniz suyu altında kalan sahil bölgesini de köpüklü sularla yıkadı.

İzmir de afet raporu: Büyükşehir den temizlik harekatı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şiddetli fırtına ve boyu 4 metreyi bulan dalgalarla birlikte denizin kabarması sonucu yaşanan oluşan hasarın giderilmesi için tüm ekiplerini seferber etti. Belediye üst yönetiminde oluşturulan kriz masası, afet sırasında ve sonrasında çok hızlı hareket ederek yaşanabilecek sıkıntıların büyümesini önledi. Fırtınayla ve çok güçlü dalgalarla oluşan hasarlar, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan "Acil Durum Ekipleri" tarafından hızla giderildi. Akşam saatlerinden itibaren de deniz suyu altında kalan bölgeler köpüklü sularla yıkandı.

10 MİLYON LİRALIK HASAR VAR
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kordon'da 100'e yakın işyerinde 10 milyon TL hasır olduğunu ifade eden Şanlı, "Özellikle işletmelerdeki elektronik cihazlar, buzdolapları, fırınlar zarar gördü, kullanılamaz hale geldi. Belediye dış mekanların tamiratını yaptırdı. İşletmelerimiz de kendi işyerlerindeki hasarları sabahlayıp, giderdi. Elektronik eşyalarını tamir ettirdi, ya da değiştirdi. Bugün itibariyle kapılarını müşterilerine açtı. Hayat devam ediyor" dedi.

Sigorta şirketi uzmanlarının hasar tespiti yaptıklarını, sigortası bulunan işletmelerin zararını şirketlerin karşılayacağını, sigortası olmayan işletmelerin zararının bir kısmının karşılanması için Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'den destek beklediklerini de söyleyen Ömür Şanlı, "Belediyelerimiz en azından işgaliye bölümünde esnafın yanında olabilir. Çünkü bu istenmeyen doğal afet destek bekliyoruz" diye konuştu.

İSKELELERDE HASAR
Saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreyi aşan çok kuvvetli fırtına nedeniyle Konak, Göztepe, Alsancak ve Bostanlı iskelelerinde hasar oluştu. Metrelerce yükseklikteki güçlü dalgalar, Konak İskelesi'nin kapılarını kırdı ve elektrik aksamına zarar verdi. İskele binası su aldı. Dalgalar, Göztepe İskelesi'nde taşları yerinden kaldırdı. Su altında kalan Alsancak İskelesi'ndeki turnikeler, UPS (kesintisiz güç kaynağı) üzerinden elektrik verilerek çalıştırılabildi. Bostanlı İskelesi'nde 2 usturmaça deforme oldu. Metin Oktay gemisi iskeleye bağlı iken "baba kopması" nedeniyle bordasında küçük çaplı bir hasar oluştu.

Şiddetli fırtına nedeniyle Alsancak, Konak, Bornova, Balçova, Buca ve Karabağlar bölgelerinde bazı trafik levhaları zarar gördü.

Kuvvetli fırtına etkisiyle Karataş kıyı şeridindeki 30 adet kronman üzeri harpuşta ve 1 olta grubu yerlerinden koptu. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki ahşap iskelelerden üçünde (Günbatımı, Begonvil ve Kayıklı İskele) hasar oluştu.

TAŞLAR YERİNDEN KALKTI
Cumhuriyet Meydanı ile Liman arasındaki farklı noktalarda andazit ve arnavut taşlar yerinden kalktı. Bu taşların ve sahil boyunca bozulan karoların tamiratı gerçekleştiriliyor.

Kordon'da 52 bin 500 metrekarelik çim alan ve çalı grupları ile Konak'ta 16 bin 600 metrekarelik çim alan deniz suyuna maruz kalarak zarar gördü. Seyir teraslarındaki 200 metrekarelik zemin kaplaması hasara uğradı. 1.5 kilometrelik yürüyüş yolu kenarındaki çiçekler ve damlama sistemi büyük zarar gördü. Kordon girişindeki oyun grubu ile yürüyüş yolunun kauçuk zemininde hasar oluştu.

Karşıyaka Yelken Kulübü ile Yunuslar asındaki çim alan büyük zarar gördü. Sadece yeşil alanlarda yaklaşık 1.9 milyon liralık hasar riski tespit edildi. Tuzlu sudan arındırmak amacıyla yeşil alanlarda erken saatlerden itibaren yüzey sulaması yapıldı.

Sahil bandı boyunca kompozit kaplamalarda hasar oluştu. Bir adet BİSİM istasyonu bisiklet parkı kırıldı. Sahilevleri sahildeki sert zeminde hasar oluştu. Oturma grupları zarar gördü. Şiddetli fırtına nedeniyle muhtelif ilçelerde 17 ağaç devrildi.

Afete 30'a yakın ekip ve yüzlerce araçla müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 100'den fazla noktada su çekme ve tahliye işlemi gerçekleştirdi. Hasar Tesbit Komisyonu tarafından sigortasız işyerlerine ilişkin çalışmalar yapıldı.

YOLLAR DEZENFEKTAN İLE YIKANDI
Afet sonrasında iyileştirme çalışmalarıyla birlikte bina ve işyerlerini önlerindeki çamurlar temizlendi. Cadde ve sokaklar deterjanlı sularla yıkandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, Kordon, Gündoğdu ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplamda 2,7 kilometrelik sahil hattında gece 23.00'ten itibaren aralıksız çalıştı. Çalışmalarını öğle saatlerine kadar devem ettiren ekipler, ana arterleri vakumlu yol süpürme, elektrikli süpürme, basınçlı yol yıkama ve basınçlı yol süpürme araçları ve dezenfektan içeren portakal esanslı köpüklerle yıkadı. Körfezden sahile çıkan midyeler, yosunlar ve deniz bitkileri temizlendi.

 
CHP Lideri'nden Afrin operasyonu yorumu
 
Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
son altaylı 19 Ocak 2018 Cuma 21:19

Lobak isimli yorumcu. Senin yerin wowturkey.com . orada istediğin kadar izmiri kötüleyebilirsin. bu bir çeşit yallah arabistana gibi bir şey . sen düşün :)

Yorumu oyla      12      5  
Tacettin Şenel 19 Ocak 2018 Cuma 21:16

Lombak deniz suyu taşmasını neden bırakalım ? deniz taşmış başka bir şeyi niye konuşalım ?

Yorumu oyla      12      5  
Vatandaş 19 Ocak 2018 Cuma 16:23

O temizlik isçilerin bu sogukta ellerine sağlık fazla fazla ikramiyeyi hak ediyorlar bence

Yorumu oyla      15      5  
Lombak 19 Ocak 2018 Cuma 15:47

İzmir hala Priştina'nın yaptığı alt yapıyla ayakta. O da büyük kanal projesi. Bir İZSU raporunda şöyle yazar: 300.000 kişiye hizmet vermesi planlanan altyapı ile 3.000.000 kişiye hizmet verilmektedir. Bugün ise nüfus 4.250.000'dir. Altyapı aynı altyapıdır. Bırakınız deniz taşmasını, bir kuvvetli yağış bile İzmir'i felç ediyor. Yağmur suyu ile kanalizasyon artık ayrılmalı.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'dan AB'ye mesaj var!
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler ...
İzmir'de karneyi alan buz pistine koşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu'ndan öğrencilere ...
Kermalpaşa'da yerel buluşmalar tam gaz! Başkan'dan 'ortak akıl' vurgusu
Kemalpaşa'nın makus talihini değiştirdiğini ifade eden Belediye Başkanı ...
 
Bornova'da eğitim seferberliği: Binlerce öğrenci geleceğe hazırlanıyor
Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi  (BELGEM) her yıl daha çok ...
Karşıyaka ‘EMITT 2018’ için hazır
Karşıyaka’yı turizmde ‘marka kent’ haline getirmek için çalışmalar yürüten ...
Çiğli'de öğrencilerin karne hediyesi hazır
Çiğli Belediyesi,bu yıl da sömestr tatilinde karne alan öğrencileri unutmadı. ...
 
Bornova'da 'ortak akıl' buluşmaları tam gaz: Söz velilerde...
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ortak akıl buluşmaları kapsamında ...
Modanın kalbi İzmir'de atıyor: Çıta yükseldi!
Türkiye'nin önemli markalarından biri haline gelen IF Wedding Fashion ...
Ve kar İzmir'e giriş yaptı: Ekipler teyakkuzda!
Hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte İzmir'in yüksek kesimlerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva