HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Haziran 2018 Cumartesi - 08:59

Taş taş üstüne kalmamış! Başkan Kocaoğlu afet bölgesinde

İzmir'in Menemen ilçesinde dün öğleden sonra etkili olan şiddetli yağış ve ardından oluşan sel Çukurköy Mahallesi'nde hasara yol açtı. Köyden geçen derelerin yağışın etkisiyle taşması maddi zarara neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu

Taş taş üstüne kalmamış! Başkan Kocaoğlu afet bölgesinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede yaşanan afetin ardından hemen harekete geçerek mahsur kalan 3 kişiyi kurtardı.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU, itfaiye ve fen işleri ekipleri bölgede ihtiyaç duyan vatandaşlara yardım etmek ve yaraları sarmak için hızlı bir şekilde olay yerine ulaştı. Ekipler 5 evden su tahliyesi yaptı, yollar ve evlerin bahçelerine sel sularıyla taşınan taş ve toprak yığınlarının temizlik çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi bölgedeki halka pide, yemek ve damacana su dağıtımı da gerçekleştirdi.

Yapılan ilk incelemelerin ardından 4 binada ağır, 7 binada ise hafif hasar bulunduğu, 21 aracın ise selden zarar gördüğü tespit edildi. Bazı tarım arazilerinin de zarar gördüğü selde az sayıda küçükbaş hayvanın da telef olduğu belirtildi.

KOCAOĞLU AFET BÖLGESİNDE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün yaşanan selin ardından yardım çalışmalarının sürdüğü Menemen'in Çukurköy Mahallesi'ne gitti. Bölgede adeta seferberlik halinde çalışan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden bilgi alan Başkan Kocaoğlu, iki aşamalı bir operasyon yürütüldüğünü belirterek, "Öncelikle acil olan konu, evleri hasar gören vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi, bölgede yaşamın normale döndürülmesi. İkinci aşamada ise sorunun kaynağından çözülmesi ve bir daha yaşanmaması için gereken proje ve yatırımların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu iş için de hiç zaman kaybetmeden bugünden itibaren çalışmalara başlıyoruz" dedi. 



Başkan Kocaoğlu, köyün üzerinde geçen derenin bir daha aynı sorunu yaşatmaması için bir kuşaklama projesi hazırlanması gerektiğini belirterek İZSU bürokratlarının çalışmayı hemen başlatmasını istedi. Zarar gören veya yıkılan evlerin yenilenmesi için de hiç vakit kaybetmeden harekete geçilmesi talimatı veren Başkan Aziz Kocaoğlu, bu süreç tamamlanana kadar gereken desteğin verilmesini söyledi.

300 PERSONEL İŞ BAŞINDA
Çukurköy'ün üst kısmından geçen Kolangerisi Deresi'ne ait yan kolun taşması sonucu oluşan heyelan çok sayıda ev ve araca hasar verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe koordinasyonunda İZSU ve İZBETON genel müdürlükleriyle, İtfaiye, Fen İşleri, Sosyal Hizmetler, Yerel Hizmetler dairelerinin yaklaşık 300 personeli ve çoğunluğu iş makinelerinden oluşan 83 araç Çukurköy'e yönlendirildi.


İlk etapta mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı. Evleri basan sular tahliye edildi. Yol ve bahçelere sel sularıyla taşınan taş ve toprak yığınlarının temizlenmesi için iş makineleri devreye girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aşevinden gelen yemeklerin yanı sıra vatandaşlara, içme suyu, gıda kolileri ve temizlik malzemeleri de dağıtılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi selde eşyaları zarar gören vatandaşlara da sosyal yardımlar çerçevesinde destek olacak.

TAHİR ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA
Çukurköy Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Sağanak yağmur yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Dumanlı Dağ’dan gelen sel suları köyden geçen dereleri taşırmış ve dağdan kopan kayaları da önüne katan sel suları afete sebep olmuş. Hayvanların da telef olduğu felakette can kaybı yaşanmaması tesellimiz oldu. Yaşanan afetin hemen ardından bölgede geniş kapsamlı kurtarma çalışmaları başlatıldı. Belediyemizin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyemize bağlı ekipler, AFAD, Kızılay ve Jandarma ekipleri el birliğiyle hemşehrilerimizin yaralarını sarmaya başladık. En kısa sürede Çukurköylü hemşerilerimizin yaraları sarılacaktır. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

 
Ünlü aktör oyunun rengini belli etti
 
Erdoğan'dan vatandaşlara sandık çağrısı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İşaret 24 Haziran 2018 Pazar 09:00

Umarım bu hem İzmire hem de diğer illere değişmekte olan iklime karşı alınması gerekli önlemler konusunda uyarı olur. Doğa, biz insanlardan daha insaflı, önce ufak ufak uyarıyor, hazırlık olun diyor, geliyorum diyor! İzmirde bunun anlaşıldığını, yağmur sularının kanalizasyondan ayrılmasına başlandığını, derelerin islah edildiğini görüyoruz. Arada gözden kaçan ya da akıl edilemeyenler de birer birer çıkacak ortaya. Şükür, can kaybı yok.

Yorumu oyla      9      5  
23 Haziran 2018 Cumartesi 18:33

İlaçlama yapın

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan Başbakan'a: İzmir'e şaşı değil, hiç bakmıyor!
Kocaoğlu, “Sayın başbakanın 2014 seçimlerinden sonra İzmir’e ve belediyeye ...
Selçuk'ta gençlere yaz kursları çağrısı
Selçuk Belediyesi yaz kursları başlıyor. Çocukların ve gençlerin yaz aylarında ...
Başkan Atila: İzmir, Türkiye'ye umut verdi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila eşi ile birlikte CHP’nin Cumhurbaşkanı ...
 
Karşıyaka'da 3 bin öğrenciye çevre eğitimi
Karşıyaka Belediyesi, sene başından bu yana gerçekleştirdiği eğitimlerle ...
Buca’da 24 Haziran için örnek uygulama
Buca Belediyesi, 24 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimlerde, demokratik ...
İzmir'de toplu ulaşıma seçim ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pazar günü yapılacak seçimlerdeki sandık ...
 
İZBAN ile Selçuk'a gidecekler dikkat!
İZBAN, ülkemizde kültür turizminin merkezlerinden Selçuk’a ulaşımı daha ...
Başkan Selvitopu: Karabağlar ranta teslim olmayacak!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar’da hükümet ...
Konak’ta eğlenceli yaz
Konak Belediyesi’nin tatile giren öğrenciler için düzenlediği ücretsiz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva