HABERLER>GÜNCEL
28 Haziran 2017 Çarşamba - 14:13

İzmir'de 'Adalet Nöbeti' başlıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek veren İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 29 Haziran Perşembe günü farklı kesimlerin adalet talebinin yükseltilmesi amacıyla 'Adalet Nöbeti' başlatacak.

İzmir de  Adalet Nöbeti  başlıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Haziran 2017'de başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne İzmir'den 'Adalet Nöbeti' desteği geldi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaleri Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı sendikalar ve odalar, sivil toplum örgütlerinin yeraldığı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, çok farklı kesimlerin adalet talebinin İzmir'den yükseltilmesi amacıyla 29 Temmuz 2017 Perşembe gününden itibaren Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde her gün saat 19.00 ile 20.00 arasında 'Adalet Nöbeti' tutacak.

Nöbetin duyurusu için düzenlenen toplantıda basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı açıklama yaptı. Memiş Sarı, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına yaptığı basın açıklamasında AK Parti iktidarının "Adalet, güçlünün işine gelen şeydir" anlayışını benimsediğini, devletin bütün kurumlarını bu şekilde davranmaya zorladıklarını ve herkesin buna alışmasını istediklerini söyledi. Sarı, "Oysa uzun insanlık tarihinin öğrettiği basit bir ders var: Güçlünün adaleti, adaletsizliklerin en büyüğüdür. Bu nedenledir ki medeni toplumlar güçlünün adaletine değil, adaletin gücüne dayanan toplumlardır" dedi.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine 15 Haziran 2017 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile başlayan 'Adalet Yürüyüşü'nün medeni toplum olma halini korumak ve ülkenin geleceğine sahip çıkmak açısından anlamlı ve önemli bir adım olduğunu belirten Sarı, "Bu yürüyüş, her geçen gün adalete susamış çok farklı toplumsal kesimlerin, kurum ve kişilerin adalet taleplerinin ifade bulduğu tarihsel bir nitelik kazanmaya başlamıştır. Yaşamın her alanında görmezden gelinen, yok sayılan kesimler adalet istiyor" diye konuştu.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin 'Adalet Yürüyüşü'nü desteklediklerini açıklayan Memiş Sarı, "Bu çerçevede, 'Herkes İçin Adalet' şiarı ile çok farklı kesimlerin adalet talebinin İzmir'den yükseltilmesi amacıyla 29 Temmuz Perşembe gününden başlayarak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişi, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde her gün saat 19.00 ile 20.00 arasında  'Adalet Nöbeti' gerçekleştireceğiz. Adil bir toplumda yaşamak isteyen akıl ve vicdan sahibi tüm İzmirlileri gelecek güzel günlere duyulan inanç ve umudu yeşertmek, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütmek için bu nöbete destek vermeye çağırıyoruz" dedi. (DHA)

 
Hakkari'den kara haber: 1 polis şehit
 
Belediye çalışıyor Ulucak kazanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkari'den kara haber: 1 polis şehit
Hakkari'de dün gece PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan ...
Efes Antik Kent'te 'düğün' tartışması: O iddialara yanıt!
İzmir'in Selçuk İlçesi'ndeki Efes Antik Kenti'nde yemek masalarının bulunduğu ...
İşte gençler bunlarla zehirleniyor: Sinek ilacı....
İstanbul'da kullanan gençleri zombiye çeviren ölümcül uyuşturucu bonzai ...
 
Doğubank, Mahmutpaşa ve Mısır Çarşısı'na dev operasyon
İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri koordinesinde Fatih'te ...
TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı!
TSK Kuzey Irak bölgesine hava harekatı düzenledi.
'Başçalan' hesabının adresi Emniyet çıktı!
17-25 Aralık sürecinde dönemin Başbakanı Erdoğan ve hükümet aleyhine mesajlar ...
 
CHP'lilere tezek döken şoförden skandal paylaşım!
Kılıçdaroğlu'nun Düzce'de geceyi geçirdiği kamp alanının önüne damperli ...
İçişleri Bakanlığı: 7 günde 65 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son bir haftada ülke ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yengeç burcundan neden lider çıkmıyor?
Mehmet Karabel'in bugünkü köşe yazısı
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva