HABERLER>GÜNCEL
20 Kasım 2019 Çarşamba - 10:04

İzmir'de acılı anneye hakimden suç duyurusu!

Balıkesir'in Havran ilçesinde doktor kızı Gülnur Yılmaz'ı (28) tabancayla 14 el ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla Mustafa Ali Yılmaz (67) tutuklu yargılanırken, eşi Gülden Yılmaz ondan boşanmak için mücadele veriyor. Boşanma davasının görüldüğü mahkemenin hakimi, Yılmaz hakkında, "Beni boşamak için neyi bekliyorsun? Çocuğun mezardan çıkıp gelmesini mi bekliyorsun?" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Hakim ayrıca, Gülden Yılmaz'ın şiddet ve korku yaratacak biçimde bağırdığını öne sürerek, boşanma davasının bir sonraki duruşmasına 'yeterli sayıda polis' gelmesini talep etti.

İzmir de acılı anneye hakimden suç duyurusu!

27 Haziran günü, pratisyen hekim Gülnur Yılmaz, otomobiliyle Antalya'dan, Havran'da bulunan annesi Gülden Yılmaz'ın yanına gitmek için yola çıktı. Eşinden ayrı yaşayan ve emekli olduktan sonra İzmir'de market işleten Mustafa Ali Yılmaz da kendisine boşanma davası açan Gülden Yılmaz'a ulaşabilmek için daha önceden otomobiline GPS cihazı koyduğu kızını, aracıyla takip etmeye başladı. Baba Yılmaz, Havran rampalarına gelindiğinde kızının otomobilini, arkadan çarparak, yol dışına çıkardı. Otomobili bariyere çarparak duran genç doktor, annesinin yerini soran babasına cevap vermedi. Baba, kızını otomobilinden çıkarıp, kendi aracının arkasına götürdü. Ardından da tabancayla 14 el ateş etti. Başına 11 kurşun isabet eden Gülnur Yılmaz, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kaçan baba, Havran Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Mustafa Ali Yılmaz, Edremit Adliyesi'nde 'tasarlayarak öldürme' suçundan tutuklandı. Gülnur Yılmaz'ın cenazesi İzmir'deki Aşağı Narlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HAKİME SİTEM ETTİ
Annenin kızının babası tarafından öldürülmesinden önce, şubat ayında İzmir 4'üncü Aile Mahkemesi'nde açtığı boşanma davasının ilk duruşması temmuz ayında görüldü.

Dün görülen ikinci duruşmaya ise cinayet suçundan tutuklu olan Mustafa Ali Yılmaz ve avukatı ile Gülden Yılmaz'ın avukatı Türkan Yıldız katıldı. Mahkeme, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'tasarlayarak öldürme' suçundan yürütülen soruşturma sonunda açılacak davada verilecek cezanın kesinleşmiş kararının mahkemeye sunulmasını isteyerek, duruşmayı erteledi.

Başka bir duruşmanın görüldüğü sırada mahkeme salonuna giren Gülden Yılmaz, hakime, "Beni boşamak için neyi bekliyorsun? Çocuğun mezardan çıkıp gelmesini mi bekliyorsun? Bu adam benim kızımı öldürdü" diyerek, tepki gösterdi. Gülden Yılmaz'ın ardından mahkeme salonuna giren avukatı Türkan Yıldız, hakimden özür dileyerek, anneyi salondan uzaklaştırdı.

HAKİMDEN POLİS TALEBİ
İzmir 4'üncü Aile Mahkemesi hakimi ise Gülden Yılmaz hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Gülden Yılmaz'ın şiddet ve korku yaratacak biçimde bağırdığını belirten hakim, boşanma davasının bir sonraki duruşmasına 'yeterli sayıda polis gelmesini' talep etti.

"Tüm bu olanların üzerine bir de şikayet edildim" diyen Gülden Yılmaz, "Yeterli sayıda polis gönderilmesi için talepte bulunmuş. Ben katil değilim, hırsız değilim. Herhangi bir hakarette de bulunmadım, sadece hakkımı aradım. Devletin kurumlarını neden böyle gereksiz şeylerle meşgul ediyor, anlamıyorum. Ben bu konuyla ilgili tüm yasal haklarımı kullanacağım, konunun arkasını bırakmayacağım" şeklinde konuştu.

'İSTEMSİZCE İÇERİYE GİRDİM'
Duruşma salonuna istemsizce girdiğini söyleyen acılı anne, "Bu dava arapsaçına döndü, neden olduğunu anlamıyorum ama bizim taraftan dolayı olmadığı kesin. Ben o adamla karşılaşmamak için duruşmada salona girmedim. Dışarıda beklerken avukatım gelip, hakimin bizi boşamadığını, diğer ceza davasının kesinleşmiş kararını istediğini söyleyince istemsiz şekilde içeriye girdim" şeklinde konuştu.

Boşanma davasının 3'üncü duruşması ocak ayında görülecek. (DHA)

 
CHP’li Kılıç: Gençler işsiz ama devlet kadroları boş!
 
Alman öğrenci staj için Bornova'yı seçti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Kasım 2019 Perşembe 08:29

Cumhurbaşkanından istirhamımız bu olaydaki gibi gereksiz ve işe yaramaz hakimleri Yargı'dan temizlemesini istiyoruz. Bunun gibi hakimler yüzünden Türkiye'de hukuk guguk olmuş durumda. Bunlar sokakta hakimim diye dolaşıyor. Türkiye'de artık evrensel hukukun olduğu bir dönem ve dünyaya örnek olmak istiyoruz.

Yorumu oyla      5      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 20 Kasım 2019 Çarşamba 11:07

Bu nasıl bir yargıçtır?!.. Bu nasıl bir yargıdır!?.. Bu nasıl bir adalet anlayışıdır?! İNANILIR GİBİ DEĞİL !!! İçimden sadece "yuh!" sesleri yükseliyor.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'de 38 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Dikili ilçesinde 38 düzensiz göçmen yakalandı.
Bakan Selçuk: EYT'lilerin maliyeti sürdürülebilir değil!
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilikte ...
Eski AK Partili vekil: Casino'da kahve içiyordum
Eski AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün, Gürcistan’ın Batum şehrindeki ...
 
Veysel ve babası için 1 milyon TL tazminat kararı!
Ankara 12. İdare Mahkemesi, Ankara Garı saldırısında hayatını kaybeden ...
Uzmandan 'Salda' uyarısı: Adım dahi atmayın!
İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden toprakbilimci Prof. Dr. Doğan ...
Muhtar konuştu: İzinli olmasa köylüler kovardı!
Gümüşhane'de define aranırken yok edilen Dipsiz Göl'ün bulunduğu Dumanlı ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Mezarda emekli olmayı kim ister?
Mehmet KARABEL yazdı... Mezarda emekli olmayı kim ister?
İzmirli Cansu 3 yıllık yaşam savaşını kaybetti!
Bornova ilçesinde, beyin sapında kötü huylu tümör tespit edilen Cansu ...
'ABD ve Türkiye'nin çok daha yakın olması gerekiyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerinin zor bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva