HABERLER>GÜNCEL
9 Eylül 2020 Çarşamba - 08:50

İzmir'de 98. yıl gururu!

İzmir’in düşman işgalinde kurtuluşunun 98. yılında düzenlenecek törenler Zafer Yürüyüşü ile başladı. Basmane Karakolu'ndan başlayan yürüyüş Çankaya Katlı Otoparkından sonra Kültürpark Lozan Kapısı'na kadar devam etti. Sosyal mesafe kuralları gereği 350 metrelik bayrak İzmir Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından taşındı.

İzmir de 98. yıl gururu!

EGEDESONSÖZ- İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada İzmir’in kurtuluş yıl dönümü olan 9 Eylül günü kent genelinde yapılacak törenlerin programı açıklandı.

İlk program Zafer Yürüyüşü ile başladı. Basmane Karakolu'ndan başlayan yürüyüş Çankaya Katlı Otoparkından sonra Kültürpark Lozan Kapısı'na kadar devam etti. Sosyal mesafe kuralları gereği 350 metrelik bayrak İzmir Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından taşındı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLA

Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri Kani Beko, Mahir Polat, Atila Sertel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile çok sayıda vatandaş katıldı.

CUMHURİYET MEYDANI'NDA RESMİ TÖREN

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 9 Eylül etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi törenle devam etti. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekillerinden Kani Beko, Atila Sertel, Sevda Erdan Kılıç, Özcan Purçu, Murat Bakan, Bedri Serter, MHP İzmir Milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu ile Hasan Kalyoncu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekillerinden Mahmut Atilla Kaya, Necip Nasır, Cemal Bekle, İzmir'deki üniversitelerin rektörleri, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Tören boyunca selamlama uçuşu yapan Türk Yıldızları ile Solotürk, gökyüzüne ay ve yıldız çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da törende okundu.

“DÜNYA HALKLARINA ÖRNEK BİR BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ”
Daha sonra konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül'ün İzmir’in kurtuluşu ve Cumhuriyet’e giden taşların döşendiği sürecin başladığı gün olduğunu söyledi. Dünya halklarına örnek bir bağımsızlık mücadelesi ve özgürlük hikayesinin ilk cümlelerinin 98 yıl önce burada, İzmir’de yazıldığını belirten Tunç Soyer, “Şüphesiz her ülkenin, her milletin tarihinde zaferler ve kahramanlık destanları var. Ve elbette her toplum, bu destan ve öykülerle haklı bir övünç yaşar. Ancak bize kahramanlarımızın bıraktığı destan, bu şehrin parçası olan bizleri, çok ayrı gururlandırıyor” dedi.

“9 EYLÜL SADECE BİR KENTİN İŞGALDEN KURTULUŞUNUN YILDÖNÜMÜ DEĞİL”
9 Eylül'ün tüm dünyaya gözdağı veren emperyalist güçlerin yenilmez olmadığının, birlik içinde ve inanç dolu bir toplum karşısında çaresiz kaldıklarının kanıtı olduğunu ifade eden Tunç Soyer, coşkuyla kutlanan 9 Eylül'ün, bu nedenle sadece bir kentin işgalden kurtuluşunun yıldönümü olmadığını söyledi. Soyer, bu kritik tarihin aynı zamanda topyekun bir mücadele ile sömürgeci anlayışlara geçit verilmeyeceğini ve tüm halklar için umudun var olduğunu gösterdiğini aktardı. Başkan Soyer, “İzmir’in kurtuluşuyla bayraklaşan mücadele; Ortadoğu’dan Afrika’ya, Güney Amerika’dan Asya’ya kadar dünya halkları için esaretten bağımsızlığa, karanlıktan aydınlığa çıkışın ilham kaynağı oldu” diye konuştu.

“İNSANLIK TARİHİNİN EN BÜYÜK DİRENİŞİ”
Başkan Soyer, 9 Eylül ruhunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ekonomide ve siyasette onurlu bir varoluş mücadelesi ile dünya sahnesine çıkan Türkiye Cumhuriyeti’nin ayak sesi olduğunu kaydetti. Soyer şunları söyledi: “İzmir’in Cumhuriyet’i ve temsil ettiği tüm değerleri bu kadar sahiplenmesi; demokrasinin temellerinin atıldığı bir şehir olması ve bir halkın bağımsızlığa kavuştuğu, zafer kazandığı 9 Eylül ruhu ile ilgilidir. İzmir'in kurtuluşunun 98’nci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve her türlü zorluğa rağmen insanlık tarihinin en büyük direnişini gerçekleştirenleri, minnet ve rahmetle anıyorum. Onların cesaret ve kararlılığının hepimize ilham kaynağı olmasını diliyorum.”

İZMİR HÜKÜMET KONAĞI’NA BAYRAK ÇEKİLDİ
Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından İzmir Valiliği önündeki törene geçildi. Burada da 98 yıl önce ilk birliklerin İzmir’e girişi canlandırıldı. İzmir Valiliği'nde Türk bayrağının göndere çekildiği anlar, herkesi yeniden duygulandırdı. Ardından birlik komutanı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e Türk bayrağı verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de birlik komutanına plaket verdi. Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Namık Kemal Çalışkan da Anıtkabir Komutanlığı'ndan aldığı bayrağı Vali Köşger'e verdi. Soyer'e de şehitliklerden alınan topraklar verildi. Tören, bu görüntülerle sona erdi.

 
Ege'nin kuş cennetiydi... Yüzde 1,5'a düştü!
 
Hükümete korona eleştirisi: Rakamlar gerçek değil!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dur bir eleştireyim kafası 9 Eylül 2020 Çarşamba 13:12

Bella ne alaka? Sorsan, ne olduğunu da bilmez.

Yorumu oyla      2      3  
REİS 9 Eylül 2020 Çarşamba 11:10

ÇAV BELLA

Yorumu oyla      4      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vagon üzerinde selfie yaparken akıma kapıldılar
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde vagonun üzerine çıkıp selfie çekmek isterken ...
Çalıştığı bankayı soyan görevli yakalandı
Ankara Valisi Şahin, kendisine emanet edilen para ile kaçan banka nakil ...
Bakan Selçuk'tan 'yüz yüze eğitim' açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Yüz yüze eğitimle ilgili "Birtakım teknik ...
 
DEAŞ'lı terörist kelle-paçacıda yakalandı
Terör örgütü DAEŞ'in sözde Diyarbakır sorumlusu olduğu değerlendirilen ...
TBMM’de Koronavirüs kaynaklı ilk ölüm!
Türkiye Büyük Millet Meclisi'de (TBMM) Koronavirüs nedeniyle ilk ölüm ...
FETÖ soruşturması: 50 kişi görevden alındı!
İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye genelinde başlattığı FETÖ soruşturması ...
 
'Yıldırım-10 Norduz Operasyonu' başlatıldı
İçişleri Bakanlığı, Van'da terör örgütü PKK'ya yönelik 1040 kişilik personelin ...
9 ayda 9 kişi domuz sanılarak vuruldu!
Türkiye’de 2020’nin ilk 9 ayında 9 kişi domuz sanılarak vuruldu. Vurulan ...
İzmir'de dehşet: Denizden ceset çıktı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva