HABERLER>YAŞAM
30 Ekim 2016 Pazar - 00:06

İzmir’de 93.yıl coşkusuna muhteşem final

İzmir'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl kutlamaları hafızalardan silinmeyecek bir finale sahne oldu. Ellerinde Türk bayrakları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği fener alayına katılan İzmirliler'in Cumhuriyet coşkusu, sevilen sanatçılar Nilüfer ve Feridün Düzağaç'ın konseriyle doruğa ul

İzmir’de 93.yıl coşkusuna muhteşem final

Cumhuriyet'in kenti İzmir'de, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir haftaya yaydığı etkinliklerle kutlanan Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim akşamı müthiş bir finale sahne oldu.

- TÜM DETAYLARIYLA İZMİR’DE CUMHURİYET COŞKUSU…

- ALTERNATİF KUTLAMA: CHP İZMİR ATA’NIN HUZURUNDA!...

Gece geç saatlere kadar süren ve sokaklara taşan Cumhuriyet kutlamaları fener alayı ile başladı.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve toplumun her kesiminden binlerce İzmirli kol kola girerek marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe ellerinde fenerler,  Türk bayrağı kostümlü tahta bacaklar ile jimnastik yapan gençler renk kattı. Meşalelerle aydınlanan birinci Kordon, Türk bayrakları ile kırmızıya boyandı. Saatler 21.00'i gösterdiğinde ise heyecan doruğa ulaştı.

Başkan Kocaoğlu, Cumhuriyet’i korumak için ant içti
Gündoğdu Meydanı'nda kurulan sahnede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  İzmir halkını selamlayarak Cumhuriyet bayramlarını kutladı. Bayramları ve özellikle 29 Ekim Cumhuriyet bayramını İzmir’de büyük bir coşku içinde kutladıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Bütün ulusal bayramlarda,  ülkemizin kurucusu,  kurtarıcısı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı ifade etmek üzere kutlamalar yapıyoruz. Özellikle en büyük bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle birlik ve beraberliğimizi sağlıyoruz. Bugün Atatürk'ün en çok sevdiği,  annesini emanet ettiği kentten,  İzmir'den tüm İzmirli hemşehrilerimizle birlikte haykırıyoruz.  Biz İzmir'de biriz;  bütün üz.  Ülkemizin bağımsızlığı,  Cumhuriyetimiz'in korunması,  kollanması,  gelişmesi, demokrasi,  insan hakları,  hukuk devleti için sonuna kadar mücadele edeceğimize söz veriyor, ant içiyoruz" diye konuştu.

Nilüfer İzmirliler için söyledi
Başkan Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Nilüfer,  konserine "Mavilim" şarkısı ile başladı. İzmir'in çok güzel bir şehir olduğunu ve burada yaşamayı çok istediğini belirten Nilüfer, "Uzun süredir İzmir'de konser vermiyordum. Sizler bu doğası, denizi, her şeyi ile çok güzel bir kentte yaşıyorsunuz, çok şanslısınız" diye konuştu. "Caddelerde rüzgar", "İntizar", "Bir Garip Yolcuyum", "Seni Beklerim Öptüğüm Yerde" gibi sevilen şarkılarıyla İzmirliler'e unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatan Nilüfer, geçtiğimiz yıl yaşamını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan'ı da "Geceler", "Esmer Günler", "Mor Menekşe" isimli şarkılarıyla andı. Ünlü sanatçı bir ara sahneye gelen Mustafa Kemal Seyhan isimli bir vatandaşla  "Hangimiz Sevmedik" şarkısını söyledi.  



Sahnede bir buçuk saat kalan ve 20 şarkı seslendiren Nilüfer daha sonra ünlü sanatçı Feridun Düzağaç'ı sahneye davet ederek  "Kavak Yelleri" şarkısında düet yaptı. İki sanatçı ardından “Onuncu Yıl Marşı”nı tüm İzmirlilerle birlikte söyledi. Nilüfer’in ardından sahne alan Feridun Düzağaç da sevilen 10 parçasıyla İzmirliler ile birlikte oldu. 

 
Ve Kazan 'Kahramankazan' oldu!
 
Kocaoğlu’ndan muhtarları ağırladı: 2017’ye hızlı gireceğiz!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezo 30 Ekim 2016 Pazar 12:46

Eski kutlamalar kadar kalabalık değildi. bunda tabi rüzgarlı havanın da etkisi oldu ama ben çok daha fazla bir kalabalık bekliyordum. İnsanlar Gündoğdudan çok kıbrıs şehitlerinin ara sokaklarındaki barlar ve kordondaki cafe bar,restoranları tercih etti.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: Rektörlük seçimleri kaldırıldı!
Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan kararnamede ilk dikkat çeken, rektörlük ...
Ege’de Sonsöz’e iade-i itibar: Kapatma kararı kaldırıldı!
OHAL sürecinin başında 27 Temmuz’da yayımlanan 668 Sayılı Kanun Hükmünde ...
Bahçeşehir Okullarında Cumhuriyet coşkusu
Bahçeşehir Okulları, Karşıyaka, Bornova ve Güzelbahçe’deki kampüslerinde ...
 
İzmir'in dört bir yanında Cumhuriyet ateşi!
Bayrağını alan sokağa koştu, Cumhuriyet için yürüdü!
Altın Kedi başlıyor...
Hanzade Ünuz, ‘Fark Yaratanlar’da 17.’si düzenlenecek Altın Kedi İzmir ...
Alaçatı'nın geleceği var mı?
Objektif özellikleri ne olursa olsun bir kent değerini, sakinlerinin ve ...
 
İzmirli oluyor!
Hanzade Ünuz, ‘Fark Yaratanlar’da Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı ...
Fatih Yapar yazdı: Emek en yüce değer mi?
Türkiye’de sendikacılığın içinde bulunduğu durum yıllardır tartışılıyor. ...
Göztepe ağlıyor!
Sonu gelmek bilmeyen bu anlamsız kardeş kavgası geride kaldı. İZSU ve ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva