HABERLER>GÜNCEL
20 Temmuz 2017 Perşembe - 12:45

İzmir'de 20 Temmuz kutlaması

İzmir'de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 43. yılı kutlandı.

İzmir de 20 Temmuz kutlaması

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene KKTC İzmir Başkonsolosu İpal Emin, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Özgür Nohut, Büyükşehir Beledeyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İzmir'deki gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Atatürk anıtına çelenkler sunuldu.

Törende yaptığı konuşmada 43 yıl önce bugün, Anavatan Türkiye tarafından gerçekleştirilen barış harekatı ile Kıbrıs Türk halkının, toplu mezarlara gömülmekten, esaretten kurtulduğunu belirten Başkonsolos İpal Emin, "İstiklal Marşını ruhunda yaşatan, Kurtuluş Savaşı’nı örnek alan, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeyi şiar edinen Mücahitle, Mehmetçik; barış, insan hakları ve demokrasi için el ele vererek, Kıbrıs’ta bir destan yazmıştır. Bugün bir kez daha, biz Kıbrıslı Türklerin canı için, özgürlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle selamlıyorum" dedi.  

İpal Emin, 43 yıl önce gerçekleştirilen barış harekâtının, anavatanla yüzyıllardır süregelen beraberlik ve birlik bağlarını tüm dünyaya bir kez daha kanıtladığını belirterek, "Bundan sonra kimse, adada yaşayan Türkleri yok edecek planlar yapmaya bir daha cüret edemeyecektir. Çünkü bizler, Rum tarafının ifade ettiği gibi, adada yaşayan azınlık değiliz. Bizler anavatan Türkiye ile beraber, dimdik ayakta duran bir milletin, kopmaz bir parçasıyız. Anavatan Türkiye, barış harekâtından sonra da desteğini artırarak sürdürmüş, Kıbrıs Türk halkının yıllarca maruz bırakıldığı insanlık dışı uygulamalar ve ambargolar karşısında her zaman yanımızda olmuştur. Eğitim, sağlık, turizm ve ekonomik alanlarda ikili işbirliğine dayalı anlaşmalar ve protokollerle, adada yaşayan Kıbrıslı Türklerin yaşam kalitesini yükseltecek hedefler geliştirilmiş, projeler hayata geçirilmiştir. 'Asrın Su Projesi' olarak adlandırdığımız, anavatan Türkiye'nin gerçekleştirdiği projeyle, Kuzey Kıbrıs suya kavuşmuş; tarım, turizm ve daha birçok alanda sağladığı ekonomik katkılarla bizlere can vermiştir" diye konuştu.

Başkonsolos Emin, İsviçre'de 10 gün süren Kıbrıs Konferansı boyunca, gerek Kıbrıs Türk tarafı, gerekse anavatan Türkiye'nin müzakere masasında üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını belirterek, "Ancak konferans, maalesef Rumun masadan kaçmasıyla yine başarısızlıkla sonuçlanmış, tarihi bir fırsat kaçırılmıştır. Kıbrıs adasında Rumlar kadar Türklerin de eşit haklarının bulunması nedeniyle, federal yönetimde dönüşümlü başkanlık ve siyasi eşitlik talebimiz, Rum liderliği tarafından reddedilmiştir. Rum liderliği biz Kıbrıslı Türkleri azınlık olarak görmeye devam ettiği sürece Kıbrıs'ta iki halk arasında adil ve kalıcı bir çözüm tesis etmek mümkün olmayacaktır. Bu da bizleri Kıbrıs meselesinde başka çözümler aramaya sevk edecektir.

Mutlu barış harekatının 43. yıldönümünü idrak ettiğimiz bu anlamlı günümüzde, adada Kıbrıs Türk varlığının devam ettirilmesinde bizlere sağladığı koşulsuz destek ve yardımlarıyla herzaman yanımızda olan anavatan Türkiyemize, ve adada güven ve huzur içinde yaşamımızı sürdürmemizi sağlayan Türk Silahlı Kuvvetlerimize, bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu düşüncelerle, başta büyük Türk ulusunun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, özgürlük mücadelemizin lideri sayın doktor Fazıl Küçük ve devletimizin kurucu cumhurbaşkanı sayın Rauf Denktaş’ı, 74 Kıbrıs Barış Harekatının gerçekleştirilmesinde verdikleri cesur ve hayati kararla Kıbrıslı Türklerin akıbetini değiştiren dönemin başbakanı sayın Bülent Ecevit ve başbakan yardımcısı sayın Necmettin Erbakan’ı, Kıbrıs Türk varlığı, hakları ve hürriyeti uğruna şehit olan mücahit ve mehmetçiklerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de, Kıbrıs Türk halkı adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum" dedi. (DHA)

 
İlginç ifade: Öldürmemi yeşil adam söyledi!
 
Darbecilerin uluslararası bilirkişi talebine ret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlginç ifade: Öldürmemi yeşil adam söyledi!
İstanbul'da iki çocuğunu boğarak öldüren anne, duruşmada olay gününü anlattı: ...
İzmir'de zehir operasyonu: Çuvalla yakandılar!
Ödemiş ilçesinde düzenlenen operasyonda 2 bin 350 kök kenevir bitkisiyle ...
İzmir'in o ilçesini ayağa kaldıran 'taş ocağı vizesi' mahkemelik!
İzmir Barosu, Buca Kırıklar’da ormanlık alandaki Maden (Kalker) Ocağı ...
 
İzmir 3 gündür onu arıyordu: Bakın nereden çıktı!
İzmir'in Kınık ilçesindeki evinden Bergama'daki hastaneye gitmek için ...
İzmir'de eski polislere ByLock operasyonu: Onlarca gözaltı!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
İzmirli gazeteciler 'Barış Selçuk' anısına yarışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi gerçekleştirilecek ...
 
'Yeşil liste'de yer alan PKK'lı öldürüldü
Kars'ta PKK/KCK'ye karşı 6 Temmuz'da düzenlenen operasyonda etkisiz hale ...
Yarımada'da isyan günleri: Cennet koylarda yine balık çiftliği krizi!
İzmir'in Karaburun İlçesi'nde balık çiftlikleri krizi yeniden gündeme ...
İzmir'deki 'sahte içki faciası'nda söz sanıkların: Biz de içtik!
İzmir'de işlettikleri marketlerde sahte rakı satıp 4 kişinin ölümüne 4 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva