HABERLER>GÜNCEL
12 Nisan 2014 Cumartesi - 16:18

İzmir’de 2 can alan huzurevi yangının otopsisi!

Elektrik kontağından çıkan yangında yoğun dumanın, binanın diğer bölümlerine kırık olan kapı camından yayıldığı, bu nedenle de fazla sayıda yaşlının etkilendiği ortaya çıktı.

İzmir’de 2 can alan huzurevi yangının otopsisi!

İzmir’in Çiğli İlçesi’nde, huzurevinde 91 yaşındaki 2 yaşlının hayatını kaybettiği, 25 yaşlının dumandan etkilendiği yangınla ilgili polis ve itfaiye ekipleri, inceleme başlattı.

- HUZUREVİNDE YANGIN DEHŞETİ: 2 ÖLÜ
 
Elektrik kontağından çıkan yangında yoğun dumanın, binanın diğer bölümlerine kırık olan kapı camından yayıldığı, bu nedenle de fazla sayıda yaşlının etkilendiği ortaya çıktı. Hayatını kaybeden yaşlılardan Tahsin Erten’in, üzerine kaynar su döküldüğü için yatağa bağımlı olduğu ve 6 ay önce huzurevine yerleştiği belirtildi.
 
Evka 2 yolu üzerindeki 6 bin 783 Sokak üzerinde, özel yaşlı bakım ve huzurevinin zemin katında dün gece saat 22.00 sıralarında dumanlar çıkmaya başladı. Alt kattaki yaşlılardan birisi, dışarıya çıkarak yardım istedi. İlk olarak vatandaşların ardından da itfaiye ve polis ekiplerinin müdahaleleriyle, binada bulunan yaşlılar dışarı çıkartıldı. Yangın kısa sürede söndürüldü. Binada kalan 27 yaşlı, hastanede tedavi altına alındı. Bu yaşlılardan dumanın en yoğun olarak hissedildiği zemin katta kalan emekli Hava Astsubay 91 yaşındaki Tahsin Erten ile aynı yaştaki Ali Bereket, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.


 
İTFAİYE, ARAŞTIMA EKİBİ KURDU
Yangının kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarının tamamlanması ardından İtfaiye Daire Başkanlığı’nın kurduğu ekip de huzurevine gitti. İlk olarak yangına müdahale eden itfaiye erlerini dinleyen uzman ekip, ardından da kendi araştırmalarını yaptı.
 
Bu araştırmaların ardından yangının, yiyeceklerin ve kullanılmayan eşyaların bırakıldığı depodan çıktığı belirlendi. Elektrik arızasının neden olduğu yangında alevlerin, daha sonra depoyla yaşlıların bulunduğu odayı ayıran gardıroba sıçradığı tespit edildi. Bu andan itibaren de yangın büyüdü.
 
Yoğun duman zemin katta kalan 3 yaşlıyı en fazla etkiledi. Yatalak olanların kaldığı zemin katı tamamen kaplayan yoğun duman, koridor sonundaki kapı camının kırık olmasından dolayı da kısa sürede üst katlara yayıldı. Bu nedenle üst katta kalan diğer yaşlıların da, dumandan etkilendikleri tespit edildi.
 
3 AY ÖNCE EL DEĞİŞTİRMİŞ
Yaklaşık 10 yıldan bu yana çeşitli isimler altında yaşlı bakım ve huzurevi olarak hizmet verilen binanın, üç ay önce el değiştirdiği belirlendi. Bir önceki işletmeci döneminde kurum müdürü olarak görev yapan Fatma Çetin’in geçen ocak ayında şirketi devraldığı ortaya çıktı.
 
Binanın sorumlu hemşiresi Aysel Nar, "Yangın başladıktan sonra yaşlılarımızdan bir tanesi dumanı fark edip yardım istiyor. Ardından da ekipler, müdahale ediyor. Gece burada bir hemşiremiz ile iki de hasta bakım görevlimiz kalıyor. Zemin katta müdahale kolay olması için ağır hasta olan yaşlılarımız kalıyor. Duman müdahaleyi geciktirmiş. Çok üzgünüz" dedi.
 
Yaklaşık 6 ay önce evinde kızgın suyun dökülmesinden dolayı yatarak tedavi edilmesi gereken ve bu nedenle de huzurevine yerleştirilen emekli Hava Astsubay Tahsin Erten’in torunu Işıl Erten Balkış ise, "Almanya’dan amcam aradı. Böyle bir kaza yaşandığını öğrenince hemen buraya geldim. Dedemin öldüğünü öğrendim. Kendisi evde geçirdiği kazanın ardından sürekli bakıma ihtiyacı vardı. 6 ay önce de buraya yerleştirdik. Çok üzgünüz. Yangınla ilgili bizler de ayrıntılı bilgi almaya çalışıyoruz" dedi.
 
YAŞLILARA OTOPSİ YAPILACAK
Yangında hayatını kaybeden Tahsin Erten ile Ali Bereket’in cesetleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada yapılacak otopsinin ardından cenazeler, yakınlarına tesim edilecek.
 
Bu arada çeşitli hastanelerde tedavi altında bulunan yaşlıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polisin de olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği bildirildi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türbanlı rektöre AK Partili vekilden ağır suçlamalar
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Dicle Üniversitesi Rektörü ...
Saldırganın annesi: Kılıçdaroğlu’nun elini öpeceğim
Kendisine yumruk atan oğlundan şikayetçi olmayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ya ...
Otopsiden de sonuç çıkmadı: Seyithan neden öldü?
Mısır’ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda ...
 
İzmir’de nineler-dedeler derbisi!
İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde, Bütün Şehir Yasası’yla mahalleye dönüştürülen ...
Kokaini ayağına alçı yaptı!
Atatürk Havalimanı’nda uyuşturucu maddeyi ayağına alçı gibi sararak Türkiye'ye ...
Mert’in katil zanlısı ‘tanıdık’ bir suç makinesi!
Kars'ta öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısı 5 gün sonra ...
 
Bulgaristan sınırında yürek yakan olay
Edirne’nin Bulgaristan sınırındaki Budakdoğanca Köyü’nde çalılıklar arasında ...
İzmir’deki huzurevinde yangın dehşeti: 2 ölü
İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, özel bir huzurevinde çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti.
Flaş! Mert’i katleden cani yakalandı
Kars'ta öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısı 5 gün sonra yakalandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva