HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Mayıs 2018 Cumartesi - 12:13

İzmir'de 19 Mayıs gerginliği: Belediye başkanları töreni terk etti!

İzmir’in Karabağlar, Balçova ve Güzelbahçe ilçelerinde 19 Mayıs törenleri sırasında krizler yaşandı. İlçe Başkanları Selvitopu ve Çalkaya tören alanını terk derken, İnce ise polisler tarafından mikrofonun fişinin çekilmesine tepki gösterdi.

İzmir de 19 Mayıs gerginliği: Belediye başkanları töreni terk etti!

EGEDESONSÖZ/19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta kutlanırken İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde törenler krizi neden oldu. Karabağlar Belediyesi, tören alanına sabahın erken saatlerinden itibaren ses sistemini kurarken oturma düzeni ve çevre düzenlemelerini tamamladı. Tören başlamadan önce de alanın etrafına Türk Bayrağı, Atatürk ve Karabağlar Belediyesi’nin logosunun bulunduğu üçlü pankartlar asıldı. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise pankartların kaldırılması talimatını verdi.

Bunun üzerine görevliler, alanlardaki tüm pankart ve bayrakalrı sökerek indirdi. Durumun Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na bildirilmesi üzerine ise tartışma çıktı. Başkan Selvutopu, Kaymakam Tunç’a tepki göstererek tören alanını terk etti. Kaymakama, “yaptığınız doğru değil, biz siyasi parti değil kamu kurumuyuz. Siz de kamu kurumusunuz. Böyle bir talimat veremezsiniz” diyerek tepki gösterdi.
Egedesonsöz’e konuşan Başkan Selvitopu, “Ne yazık ki kaymakam belediyemizi bir siyasi parti olarak görüyor. Biz parti değil kamu hizmeti yapıyoruz. Ben, Karabağlar halkının oylarıyla seçilmiş siyasi bir kişi olabilirim ama belediye tüzel kişiliği, logosu siyasi değildir. Kaymakamın yaptığı doğru değil. Bunu yüzüne söyledim. Ne yazık ki siyaseti kamu kurumlarının içine sokarak toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar. Türk Bayrağı, Atatürk ve belediyenin logosundan neden çekiniyorlar. Biz burada hizmet ediyoruz. Başka bir amacımız yok” dedi.

BALÇOVA'DA GERGİNLİK YAŞANDI ÇALKAYA TÖREN ALNINI TERK ETTİ
Balçova'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde protokol krizi yaşandı.Başkan Çalkaya tören alanını terk ederek durumu protesto etti.

Bugün 19 Mayıs törenlerinde yapılan protestoların birisi de Balçova’da yaşandı. Balçova Kaymakamlığı tarafından Vali Kutlu Aktaş İlk Öğretim Okulu’nda düzenlenen törenlerde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilçede yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödül töreni yapıldı. İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’nın yanı sıra Ak Parti Balçova İlçe Başkanı’nın anons edilerek öğrencilere ödül verdirilmesini protesto eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya tören alanını terk etti.?

Ödül töreni yapılmasının ardından fotoğraf çekimine katılan Başkan Çalkaya daha sonra protokoldeki yerine oturmayarak “Devlet protokolünde böyle bir uygulama yok. Geçen yıl da aynı şey yapıldığında protokol yönetmeliğinde böyle bir uygulama olmadığını söyleyerek uyarımızı yaptık. Türkiye bir Hukuk Devleti ise benim bu yanlışlığı kabul etmem mümkün olamaz” diyerek eşi Fatma Çalkaya ile birlikte alanı terk etti. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve çok sayıda vatandaşta tören alanını terk etti.

BİR KRİZ DE GÜZELBAHÇE'DE YAŞANDI
9 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Güzelbahçe Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde sabahın erken saatlerinde resmi çelenk sunum töreni yapıldı. STK'lar adına bir temsilci konuşma yapmak isteyince polis müdahale etti, mikrofonun fişini çıkardı. Alanda toplananlar, yaşananları alkışlarla protesto etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengini Atatürk Anıtı’na koyduktan sonra ilçedeki siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de resmi törenden sonra çelenk koymaya başladı. Sırasıyla çelenkler konuldu, saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okunduktan sonra tören sona erdi. Ancak STK’lar adına bir  temsilci, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapmak istedi. Bu arada alanda görevli polisler, "Kaymakamlık talimatı var konuşamazsınız” diyerek mikrofonun fişini ses düzeninden çıkarttı. Bunun üzerine meydanda bulunan yüzlerce kişi bu durumu alkışlarla protesto etti.
Tören alanında bulunan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, polislere hitaben “Burada bir suç unsuru görürseniz, zapta alırsınız. Biz burada Atatürk’ü anlatacağız. Lütfen fişi yerine takar mısınız. Bu çelenk sunma töreni için bütün STK’lara izin verildi. Siz buradaki sivil inisiyatiften, siyasi partilerden üstün değilsiniz. Siz emniyeti sağlamakla görevlisiniz. Biz burada 19 Mayıs’ı kutluyoruz. Bu yapılanı kınıyorum” dedi.

Yaşanan kısa süreli arbede sırasında meydanda toplanan kalabalık  “Türkiye laiktir laik kalacak.” “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diye slogan attı. Daha sonra kürsüye CHP İlçe Başkanı Kazım Çam çıktı. CHP İlçe Başkanı Çam, “Bu baskılar daha da artacak. Biz illegal bir örgüt değiliz. Biz Türkiye’yi yönetmeye talip CHP’yiz. Diğer siyasi partiler de burada. Seçilmişler konuşur, atanmışlar görevini yapar. Bir yerlerden emir alarak mikrofonları kesmeye hakları yok. Hele hele Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız bu günlerde. Başka lider yok. Bu günlere geldiysek askerlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin sayesinde geldik bugünlere. Daha alana gelmeden sesimiz kısılmaya çalışılıyor. Nerede yaşıyoruz? İzmir’de yaşıyoruz. İzmirli bu yetkiyi size vermez. Bugün gençlerimizin konuşması lazım” diyerek mikrofonu  CHP Gençlik Kolları Başkanı Devrim Seyrek’e verdi.

 

 
Selçuk'ta 19 Mayıs törenleri heyecanla kutlandı
 
İzmir'de Kayyum atanan Kavuklar'dan satış kararı: Listede neler var?
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
......'in . ayak sesleri 20 Mayıs 2018 Pazar 16:01

Ayak seslerinin kime ve neye ait olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama sonunda o ayak seslerinin sahipleri hep kaybediyor.

Yorumu oyla      9      5  
komik misin 20 Mayıs 2018 Pazar 10:03

Trol musun, komik misin halk rumuzlu yorumcuk? Şov dediğin şeyi kimin yaptığını sen de biz de biliyoruz, neden yalan yazıyorsun? Sinir bozmak içinse, o eskidendi, sen 25 haziranı düşün bence!

Yorumu oyla      10      5  
Halk 19 Mayıs 2018 Cumartesi 23:58

Şov şov chp şovu

Yorumu oyla      9      12  
Zeynep 19 Mayıs 2018 Cumartesi 23:54

Bakalım hangi yiğit savcı soruşturma başlatacak? Takipteyiz. Hiç kimse bayrağımıza Ata''mıza bu saygısızlığı yapamaz.

Yorumu oyla      13      6  
cami duvarı 19 Mayıs 2018 Cumartesi 21:15

Şimdi bu Atatürk'e tahammül edemeyen kaymakamlar, 24 hazirandan sonra ne olacağını sanıyorlar? En önemli soru; iktidar bu kraldan çok kralcıların yaptıklarını nasıl karşılayacak? Oy kaybı korkusundan göstermelik de olsa ceza mı, yoksa içinden geldiği gibi ödül mü verecek? Soruyu Şengül'e sormalı aslında, hani İzmir MArşını birlikte söyleyecektik ya, ondan dedim :)

Yorumu oyla      16      5  
METİN KUZUGÜDENLİOĞLU 19 Mayıs 2018 Cumartesi 21:08

KURTULUŞ ŞAVAŞINDA YENİLEN EMPERYALİSLER BU YENİLĞİYİ KENDİLERİNE TATTIRAN KUVAYİMİLLİYE RUHUNU VE ÖNDERİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜR''KÜ İNSANIMIZIN BELLEĞİNDEN SİLMEK İSTİYOR. BU AMACA HİZMET EDEN SİYASİ İKTİDAR NE YAZIKTIR Kİ HÜKÜMET EDİYOR. BÜYÜK ÖLÇÜDE PARTİ DEVLETİNE DÖNÜŞMÜŞ YAPIDA KAMU GÖREVLİLERİDE BU DEĞİRMENE SU TAŞIYOR. ANCAK ULUSIMUZ BU GİDİŞE DUR DİYECEK YAKINDIR.

Yorumu oyla      17      5  
Karabağlarda ilçede bir vatandaş 19 Mayıs 2018 Cumartesi 19:25

Karabağlarda böyle bir kaymakama ihtiyaç yok o makamını bir önce bıraksın gitsin.

Yorumu oyla      18      5  
Tarık 19 Mayıs 2018 Cumartesi 19:01

Ya bu chp liler her yıl aynı provakasyonu yapmak zorundamı.buna bir son verilmeli yeter artık bunlara bir önlem alınmalı.milli bayramları bunların siyaset arenasına çevirmelerine izin verilmemeli.

Yorumu oyla      9      17  
Ercan 19 Mayıs 2018 Cumartesi 18:05

Yaşananlar çok üzücü. Hızla parti devletine gittiğimiz ortada.Bu durum bizi ülke olarak çok farklı yerlere götürür ve hiç kimse bunun altından kalkamaz.Basta ülkeyi yönetenler olsun muhalif kesim olsun lütfen kendinize gelin.Ülke tahvil faizleri rekor kırıyorUlkeye çarkı döndürecek para girmiyor .Bu dışarıda ülkemize güvenin büyük oranda düştüğünün göstergesi.Tehlikenin farkına varalım.Hızla kendi içimizde barışı sağlayıp gerçekleri görelim. Bu faiz artışı böyle giderse maaşları bile ödeyemez hale geliriz.2002 krizi bile hikâye kalir.Matbaada para basmak bile bizi kurtarmaz.Yazik etmiyelim bu ülkeye.

Yorumu oyla      13      5  
Hasan 19 Mayıs 2018 Cumartesi 15:24

Bayrağımızı ve Atatürk''ümüzün resimlerini indirten kişiyi savcılara ihbar ediyorum. Derhal soruşturma başlatılsın. Bu nasıl bir görüntü. Türk Bayrağı yerlerde. Yazıklar olsun. Şehitlerimizin kemikleri sızladı.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta 19 Mayıs törenleri heyecanla kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Selçuk’ta da coşkuyla ...
Bornova'da 19 Mayıs'a özel park
Bornova Belediyesi’nin Erzene Mahallesi’nde 4.300 metrekare alanda yapımını ...
Haluk Levent ile Buca'da muhteşem gece
Gençler ve kendini her daim genç hisseden binlerce Bucalı Atasını andı, ...
 
Karşıyaka’da 19 Mayıs heyecanı
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Gençlik, ...
Karabağlar'da bir nesil masallarla büyüdü
Karabağlar Belediyesi tarafından 9 yıl boyunca çocukları masalla buluşturan ...
Bornova’da 19 Mayıs Pınarbaşı’ndan başladı
Bornova Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ...
 
Konak'ta Roman mahallesinde Ramazan sofrası
Konak Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla mahallelerde iftar sofrası kurmaya devam ediyor.
Efes Meslek Yüksekokulu'na üç yeni program daha
Selçuk’un bir eğitim kenti olması yolunda lokomotif görevi gören Dokuz ...
Başkan Kocaoğlu'ndan birlik çağrısı: Harç olalım
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel iftar buluşmalarında kentin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva