HABERLER>GÜNCEL
5 Mayıs 2019 Pazar - 15:49

İzmir'de 10 bin iyilik meleği koşamayanlar için koştu!

Dünyada 12 ülkede aynı anda başlayan, omurilik felci tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Wings for Life World Run"ın Türkiye ayağı, İzmir'de gerçekleştirildi

İzmir de 10 bin iyilik meleği koşamayanlar için koştu!

Dünyada 6 kıta ve 12 ülkede, "Koşamayanlar için koş" sloganıyla gerçekleşen iyilik koşusu İzmir'de üst üste 4'üncü kez düzenlendi. Koşuda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Genel Başkanı Ramazan Baş'ın yanı sıra Red Bull sporcuları Ayşe Begüm Onbaşı, Kübra Dağlı, Ahmet Arslan ve Cem Bölükbaşı ile Wings for Life elçisi Ayşe Tolga, müzisyen Ozan Doğulu ve oyuncular Şebnem Bozoklu, Enis Arıkan, Yağmur Ün, Boncuk Yılmaz, İlayda Alişan, Ece Yaşar ile birlikte Itır Esen de katıldı. Yakalama araçlarını ise şampiyon rallici Yağız Avcı ve Red Bull Racing Espor takım sürücüsü Cem Bölükbaşı kullandı. Yakalama Aracı'na yakalananlar için koşu sona erdi.

ANLAMLI GÖRÜNTELERE SAHNE OLDU
Wings for Life World Run İzmir, birbirinden anlamlı görüntülere de sahne oldu. "Bu bacaklar çalışacak arkadaş" isimli kampanya ile adını Türkiye'ye duyuran omurilik felçlisi Alper Patır yürüteçle yaklaşık 200 metre yürüdü. Suya balıklama atlama nedeniyle ölümden dönen ve omurilik felçlisi olduktan sonra 30'a yakın adım atma başarısını gösteren ancak yanlış tedavi nedeniyle yeniden omurilik felçlisi olan Serhat Erönal da İzmir'deki koşuda tekerlekli sandalyesiyle yerini aldı. Serhat, iki kez kanserden kurtulan triatlet Can Üstündağ ve No Reason koşu grubundan İbrahim Koyun'un itici gücüyle yarıştı.

2014 yılından beri tüm dünyada milyonlarca insanın omurilik felçlileri için aynı gün aynı saatte bir araya geldiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, "Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda bir bilinç oluşturmak için gerçekleştirilen dünyanın en önemli yardım organizasyonlarından birine dördüncü kez ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Wings for Life World Run, İzmir'e ve İzmir markasına çok yakışıyor. Bu sene sanırım 10 bin kişi barajına gelip Wings for Life World Run'a katkıda bulunduk. Herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım omurilik felçlileri için sevindirici haber hepimizin sayesinde gelecek" ifadelerini kullandı. 

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş da, "Dünyada 3 milyondan fazla omurilik felçlisi var. Bu hastalığın tedavisi var. Ama araştırmalar çok maliyetli. Wings for Life Vakfı büyük bir misyon üstlenmiş durumda. Dünyada ilk olacak tedaviyi bulmak için çalışmalara ciddi bir ekonomik güç sağlıyorlar. Vakfın sarf ettiği çaba bizim için umut demek. Bugün bizimle bu umuda ortak olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Milli jimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı, "Bu organizasyonun bir parçası olmak benim için büyük bir mutluluk ve gurur. Başkalarının iyileşmesi ve daha iyi şartlara yaşaması için adımlarımızı atıyoruz. Düşüncesi bile heyecan verici" dedi.

Koşu öncesi Ahmet Arslan, "Kimsenin yakalandığı için üzülmediği koşuda bir kez daha omurilik felçlilerine umut olmak için adımlarımızı attık. Umuyoruz sonunda beklediğimiz mutlu haberi alacağız" derken Kübra Dağlı, "Bu koşu, dünyanın en büyük iyilik koşularından biri. Bir kişi bu koşunun araştırmalara sağladığı fonlar sayesinde desteksiz ilk adımlarını attı. Biz de daha fazlası için adımlarımızı atmanın mutluluğunu yaşadık" şeklinde konuştu.

Yakalama aracının koltuğundaki ünlü rallici Yağız Avcı, "Wings For Life World Run çok özel bir organizasyon. Daha önce Yakalama Aracı'nın direksiyonunda bu organizasyona dahil olmuştum. Ve şimdi yine, koşamayanlar için koşanların peşinde olacağım. Hep birlikte omurilik felçlileri için umut arıyoruz" dedi. Cem Bölükbaşı ise, "Bu koşu sayesinde tüm dünya omurilik felcine çözüm bulunmasına katkıda sunmak için koşuyor. Yarış çizgisinin sizi yakaladığı bu özel formatta ilk defa görev alacağım için heyecanlıyım ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Menderes'te Uçurtma Şenliği
 
İzmir'de vapur seferleri yeniden başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şırnak'ta minibüsün geçişi sırasında patlama: 2 ölü
Şırnak'ın Silopi ilçesinde minibüsün geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce ...
Yeşilay İzmir'de Ümit Ülkü dönemi
Yeşilay İzmir Şube Başkanlığını devralan Ümit Ülkü, mücadele sahalarının ...
İzmir'de 'sülük' ve 'gelincik derisi' operasyonu!
İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 400 gelincik derisi ...
 
İzmir'de bu yıl Hıdırellez kutlaması yok!
Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdırellez kutlamalarının en önemli ...
İzmir'de 'Hollanda Kral Günü' kutlaması
İzmir'deki bir otelde düzenlenen resepsiyon ile Hollanda Kral Günü günü kutlandı.
4 kahramanın yürek yakan öyküleri
Bölücü terör örgütü PKK/YPG tarafından dün düzenlenen hain saldırılarda ...
 
İzmir için sahur vakti: Ne zaman kalkılacak?
Müslüman aleminin heyecanla beklediği Ramazan ayı bu gece başlıyor. İzmir ...
İzmir'de korkunç son! Birbirine bağladığı çoraplarla kendini astı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu öne sürülen ...
Mehmet KARABEL yazdı... “Ha’di al tabancayı öldür beni!”
Mehmet KARABEL yazdı... “Ha’di al tabancayı öldür beni!”
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva