HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Haziran 2020 Perşembe - 16:27

İzmir Büyükşehir’den Urla ilaçlama açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi’nin ilaçlama konusundaki basın açıklamasına yanıt verdi.

İzmir Büyükşehir’den Urla ilaçlama açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi’nin ilaçlama konusundaki basın açıklamasında, “Bilinen tüm kaynaklarda rutin larva mücadelesi titizlikle sürdürülmektedir. Ancak bir plastik bardakta, bir stepne lastik yuvasında biriken suyun bir mahalleyi rahatsız edecek derecede sivrisinek üreteceğinden hareketle ihmal sonucu oluşmuş üreme kaynaklarının ekiplerimizce  tespit ederek sorunu çözmesinde sorunun ve sorunlu adresin tanımlanarak tarafımıza iletilmesi önemlidir” denildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 Haşereyle mücadele devam ediyor
“Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü - Haşere Mücadele Birimi birçok Belediye tarafından örnek alınan şekilde, Avrupa Standartlarında tekniğine ve halk sağlığına uygun şekilde, her yıl geliştirilen mücadele programını yıllardır başarıyla sürdürdüğü şekilde bu yıl da sürdürmektedir. 30 ilçe sınırlarımızda 26 bölge ekibi faaliyet göstermektedir. Her bölgeye konu ile ilgili, her yıl eğitim alan ekipler yerleştirilmiştir. Bilindiği gibi “Sivrisinek üreme dönemi” gibi bir olgu yoktur. Sivrisinek uygun ürüme ortamı (sıcaklık, nem) bulduğu her türlü sulak alanlarda her mevsim üreyebilmektedir. Bu nedenle kayıt altına alınmış, denetimlerde doğal veya ihmal sonucu oluştuğu tespit edilen tüm sulak alanlar ekiplerimizce sivrisinek gelişim periyodu dikkate alınarak (periyodik olarak) ilaçlanmaktadır. Sivrisinek, karasinek, yakarca, ot sinekleri, hamamböceği, fare ilaçlama çalışmaları aralıksız olarak 365 gün sürdürülmektedir.

Urla ilçesi sınırlarında da sabit 5 kişilik bir bölge ekibi bulunmaktadır. Bölge ekibi her sezon olduğu gibi kışlak çalışması sonrası Nisan ayının başından itibaren özellikle açık alanlarda, tüm üreme kaynaklarında kontrol ve ilaçlama çalışmalarını pandemi nedeniyle yürütülen dezenfeksiyon çalışmaları ile birlikte yürütmektedirler.
Pandemi nedeniyle ilaçlama ekiplerinde kronik rahatsızlığı olan personeller nedeniyle sayıca eksilmeler yaşanmış olmakla birlikte bu durum ilaçlama çalışmalarında zafiyet yaratmayacak şekilde diğer bölge ekiplerinden yapılan takviyelerle bölgelerde toplu çalışma yapmak suretiyle çözülmüştür. Özellikle sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde ekiplerimiz yoğun çalışmalar yürütmüştür.

Araç üstü ULV cihazları ile uçan sinekler için rutin ilaçlama yapılması, çevre ve insan sağlığı açısından uygun görülmemektedir. Çözüm odaklı  bir uygulama değildir. Düzensiz ve amacı dışında sadece görsel etki yarattığı nedeniyle yapılan bu uygulamalar türlerde direnç gelişimine neden olmakta, zamanla kullanılan ilaçlarda etki problemleri yaşanmaktadır. Günümüzde hiçbir Avrupa ülkesinde  konut alanlarında Çözüm odaklı olmayan  bu tür ilaçlama yapılmamaktadır. Ekiplerimizce özellikle hayvan damlarında , yalnızca uçan sinek varlığı tespit edilen bölgelerde sorun çözülünceye kadar larva mücadelesine ek olarak araç üstü ve/veya sırt ULV cihazları ile ilaçlama yapılmaktadır. Kaldı ki üreme alanının tespiti ile &uum l;reme alanının yok edilmesi ve/veya yapılan ilaçlama sonrasında ergin sinek sorunu ortadan kalkmaktadır.  Haşere mücadele hizmetlerimizde sorun olsun olmasın rutin ULV (araçla yapılan uçkun sinek ilaçlaması) ilaçlaması uygulamasının kaldırılması yönünde 20 yıldır uğraş vermekteyiz. Uzman personelimiz konuyla ilgili muhtarlıklarla karşılıklı görüşerek doğru uygulama teknikleri hakkında bilgi vermektedir.

Urla ilçemizde haşere üreme kaynağı olarak en büyük sorun hayvancılık işletmelerinin (özellikle tavuk çiftlikleri)  hayvan dışkılarının gelişi güzel ortama atılmasıdır. İşletmelerin yetkili kurumlarca sürekli denetimleri ile dışkıların çevre kirliliği ve haşere üremesi yaratmadan uzaklaştırılması mücadele çalışmalarımızın başarısında oldukça önemlidir. 

Yaz aylarının gelmesi ile sofralarımızda kavun, karpuz, sebze, meyve tüketimi artmasıyla birlikte çöp konteynerlerinde karasinek oluşum riskine karşı bölge ekiplerince konteynerlerde hem larva hem ergin ilaçlaması yapılmaktadır. Pandemi dönemine özel işçi sağlığı ve güvenliği kapsamında dezenfektan uygulaması da yapılmaktadır. Bu konuda İlçe Belediyelerince çöplerin bekletilmeksizin düzenli toplanması da önem taşımaktadır.

Sonuç olarak; Bilinen tüm kaynaklardarutin larva mücadelesi titizlikle sürdürülmektedir. Ancak bir plastik bardakta, bir stepne lastik yuvasında biriken suyun bir mahalleyi rahatsız edecek derecede sivrisinek üreteceğinden hareketle ihmal sonucu oluşmuş üreme kaynaklarının ekiplerimizce  tespit ederek sorunu çözmesinde sorunun ve sorunlu adresin tanımlanarak tarafımıza iletilmesi önemlidir.”

 
İzmir'de 37 düzensiz göçmen yakalandı
 
O tatil beldesi 'kısıtlamadan' muaf tutuldu!
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cagla tosun ilter 28 Temmuz 2020 Salı 23:31

Merhaba, urla barbaros köyünde 1 haftadir feci bir sinek isirilmasi problemi yasiyoruz, dakikalar icinde bircok isiriga maruz kaliyoruz ,cok saldirganlar ve yetkililerden acilen duzenli ilaclama yapilmasini talep ediyorum

Yorumu oyla      2      3  
Salih Ertör 26 Temmuz 2020 Pazar 18:12

Çeşmealtı , Harbiye Cad. 243/ 2 sok.Foseptikler in ve çevrenin ilaçlanmasını rica ederiz

Yorumu oyla      2      3  
Nehır tekın 29 Haziran 2020 Pazartesi 17:46

Ben camı atık mh top sk oturuyorum evımın camımı kapısını acamıyorum sokakta bahçede oturamıyoruz ılaclamada yapılmıyor nereye ulasmamız lazım ya kaç gündür uğrasıyorum

Yorumu oyla      2      3  
Bayram Ünlü 27 Haziran 2020 Cumartesi 17:05

Urla içmeler Mah. Mah. oturmaktayım. Bu Mah. de hiçbir ilaçlamanın (sivrisinek. karasinek) yapıldığını görmedim. Yetkili elamanlarınızı hiç görmedim. Soğuk sisleme veya sıçak sislemenin ne olduğunu bilmiyorlar. Ne ilaç konulacağını hiç bilmiyorlar. Sıcak sislemin(ULV) yerleşim yerlerinde atılmıyacağını hiç bilmiyorlar. En kısa zamanda bilinçli olarak ilaçlama yapılması hususunda yardımcı olunmasını arz ve rica ederim

Yorumu oyla      2      3  
Y.Devrim AkkumÖzbek köyü Urla 27 Haziran 2020 Cumartesi 14:51

Urla Özbek köyü Akkum mevkiinde ikamet etmekteyiz.Ural belediyesi haftada bir gün geliyor oda yeterince ilaclama yapmadan çekip gidiyor.Son zamanlarda iki kez çok kuvvetli yağmur nedeniyle su birikintileri meydana gelmistir.Ama buna köklü çözüm yapmadan bataklıkları kurutmadan insanlari sivrisinege , karasinege ve diger hasarilara teslim etmeninin başarılı sayılamayacağı kanaatindeyim. Pandaminin olduğu bir dönemde,gerek izmir büyük şehir belediyesi ve gerekse urla belediyesine yaptigimiz telefon görüşmelerine duyarlı olmalarını başta ko belediye başkanları ve yetki sahibi olan herkesten bekliyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
Urla sakini 27 Haziran 2020 Cumartesi 13:45

Yillardir ilk kez ilacsiz ve sinek oldurme makinesiz yasiyoruz solcu olarak ben artik sag belediyelere oy vereceyim

Yorumu oyla      2      3  
B.A 27 Haziran 2020 Cumartesi 12:55

Urla Cesmealti sahilleri pislik içinde Mavi plaja deniz kıyısına sözde dalga kıran yapılmış bütün yol kıyısı yıkık dökük inşaat pisliği denizin içi kırdıkları eski dalga kiranın artığı koca koca kaya parçaları dolu ayaklarımız parçalanıyor,gelesiye asla iş yapmıyor bir önceki belediyenin yaptıklarınıdamahvettiler,sivri sinek karasinek istilası altindayiz daha bir tane ilaçlama görmedim..balkonda yemek yiyemiyoruz..

Yorumu oyla      2      3  
Cem Günay 27 Haziran 2020 Cumartesi 12:46

10 yıl oturduğum Tekke Caddesinde, bölgede hiç doğru dürüs ilaçlama yapılmıyor, Him e yazı yazarsak lütfedip sırt pompalı birileri gelip göstermelik foseptik ilaçlıyor hepsi o ama bölge karasinek ve sivrinek kaynıyor, yakınlarda büyükbaş hayvan besleyenler var bunlara engel olunması, lazım çünkü gerekli önlemleri almadıkları için bu sinekler oluşuyor ve yaşam alanlarımızı tehtit ediyor.

Yorumu oyla      2      3  
İsmail 27 Haziran 2020 Cumartesi 11:44

Neden belediyeyi şikayet ediyorsunuz.onlari seçen sizsiniz.laf etmeye hakkınız yok.herkes layık olduğu şekilde yonetilir

Yorumu oyla      2      3  
Orhan kundakci 27 Haziran 2020 Cumartesi 11:25

Ataturk mah 2179 sok no 107 .12 karya evleri sitenin etrafina girilmiyorki ilaclama yapilsin yarin bir yangin ciksa hic bir ev kalmayacak yilanlardan gecilmiyor ricamiz site etrafinin temizlenmesi ve ilaclanmasi saygilar

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta esnafa destek sürüyor
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe’de şoför esnafıyla bir araya ...
İzmir'de ulaşıma sınav ayarı: Toplu taşıma ücretsiz!
İzmir’de 27 Haziran Cumartesi günü yapılacak TYT ve 28 Haziran Pazar günü ...
Başkan Engin’den mahalle turları
Narlıdere’nin sokaklarındaki eksikleri gidermek için çalışmaları hızlandıran ...
 
Karabağlar’da YKS merkezleri dezenfekte edildi
Karabağlar Belediyesi, geçen hafta sonu gerçekleştirilen LGS öncesinde ...
Karşıyaka’da ‘tarihi’ buluşma
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Atatürk’ün Karşıyaka’ya yaptığı ...
Bornovalı Balı marka olacak
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’dan Bornovalı arıcılara tam ...
 
Balçova'da YKS sınavı seferberliği
Milyonlarca öğrencinin bu hafta sonu ter dökeceği Yükseköğretim Kurumları ...
Kent A.Ş.’nin yeni hedefi 'turuncu çember'
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş., İzmir Turizm Hijyen Kurulu tarafından ...
Bayraklı’da 23 ton atık geri kazanıldı
Bayraklı Belediyesi son 1 yılda yaklaşık 23 ton atık toplayarak, geri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva