HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2019 Çarşamba - 16:42

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydoğan: Yılmayın ve zeytini bırakmayın

Olivtech - 9. Zeytin,  Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, sektörün tüm bileşenlerinin katıldığı bir törenle kapılarını açtı. Fuarın açılışını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, köylülere ve üreticilere “Yılmayın ve zeytini bırakmayın. Güzel günler göreceğiz” mesajı verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydoğan: Yılmayın ve zeytini bırakmayın

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech – 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. Başta zeytin ile zeytinyağı olmak üzere son tüketiciye sunduğu ürünlerin tanıtılması ve ihracatını artırmayı hedefleyen 9. Olivtech Fuarı’nın açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir Vali Yardımcısı Sultan Doğru, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, üreticiler, bürokratlar, katılımcılar ile ziyaretçiler yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “Zeytinyağı ve zeytincilikte çok büyümemize rağmen bir durgunluk, sıkıntı var. Bunu çözmenin iki yolu var. Para kazanılmıyor. Tüm dünya kazanıyor biz kazanamıyoruz” dedi. 

Yılmayın, bırakmayın
Zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade eden Aydoğan, Üretimde büyük gelişme gösterdik. Akhisar’ın her tarafı zeytin. Eski tütün tarlaları ve kullanılmayan tarlalarının tamamı zeytin ağacı olmuş. Üretimdeki azmi tebrik etmek lazım. Sorunumuz zeytin ve zeytinyağının tüketilmesinde. Bunu sivil toplum örgütleri, zeytinyağı satıcıları, hükümet, belediyeler bir araya gelip çözmemiz lazım.  Öncelikle iç tüketime gitmeliyiz.  Köylüler büyük bir dirençle hala zeytinyağı üretiyor. Kazanamasa da bundan vazgeçmiyor. Bütün köylülere, üreticilere mesaj vereyim; yılmayın ve zeytini bırakmayın. Güzel günler göreceğiz” diye konuştu.

Çevre ve gıda tüm dünyanın sorunu
Geçmiş yıllarda dünyanın en kaliteli şaraplarının üretildiğini ancak son dönemde bunun da sona erdiğini belirten Aydoğan, “Bu coğrafyada 4-5 bin senedir zeytinyağı ve şarap var. Günümüzde ise birkaç butik şarapçılık kaldı. Fakat altını çizerek söylüyorum bu sadece bize özel bir durum değil. Dünyanın iki tane sorunu var, biri çevre diğeri de gıda. Çevreyi sağlıklı tutamazsan gıda da işe yaramıyor ve kirleniyor. Biz geleneğimize sarılıp büyük bir dirençle zeytin üretmeye devam edelim. Bu fuarı tüm üreticiler ve bilhassa emekçi kadınlarımız adına açıyorum” dedi.

114 katılımcı yer alıyor
Bu yıl C Holü’nde düzenlenen 9. Olivtech, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak. Birbirinden özel ürünlerin tanıtıldığı Olivtech’te; ikisi yabancı, 112’si ise Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden olmak üzere 114 katılımcı bulunuyor. İzmir başta olmak üzere Çanakkale, Hatay, Balıkesir, Aydın, Mersin, Muğla, İstanbul ve Manisa’dan gelecek katılımcılar, 4 gün boyunca sektör profesyonelleri ile buluşacak. Olivtech’te ayrıca İtalya ve Almanya’dan da iki katılımcı yer aldı.   

22 ülkeden alım heyetleri geliyor
Fuar içinde oluşturulan Hosted Buyer (Alım Heyeti Programı) alanında dünyanın çeşitli noktalarından satın almacılar, katılımcı firmalarla görüşmeler gerçekleştirecek. Olivtech Fuarı kapsamında Gürcistan, İran, Ürdün, Irak, Tunus, Cezayir, Hindistan, Lübnan, Filistin, Suudi Arabistan, Pakistan, Kazakistan, Almanya, Fas, İsviçre, Yunanistan, Sudan, Çin, İspanya, Hollanda ve Makedonya’dan gelen alım heyetleri ilk üç gün boyunca fuarı ziyaret edecek. Görüşmelerle birlikte Türk zeytin, zeytinyağı ve şaraplarının dünyanın her noktasına ulaşması ve bu sayede birçok yeni anlaşmaya imza atılması hedefleniyor. 

Dört gün etkinlikler sürecek
6 – 9 Mart tarihleri arasında sektörü buluşturacak Olivtech, birbirinden önemli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Sektörü ilgilendiren toplantı ve seminerlerin yanında Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin Kalite Kontrol Programı Sertifika Töreni ve Uluslararası Zeytin Konseyi – Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Türkiye Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Ödül Töreni gerçekleşecek. WSET, London Wine Academy, Ecole du Vin gibi eğitim kurumlarından önemli birçok sertifikaya sahip, sektörün önemli şarap tadım uzmanlarından, Şarabın ABC’si isimli kitabın yazarı Levon Bağış Olivtech Fuarı’nda olacak. Fuarda sofralık zeytin tadımları da olacak. 6 ve 8 Mart’ta Şahnur Irmak, Ferişte Güngör Öztürk, Meltem Zengin ve Dudu Gönül Tolun “Sofralık Zeytin Tadım Eğitimi”nde çeşitli zeytinlerin tadımını yaptıracak. Fuara katılan tüm firmaların zeytin ve zeytinyağları; İZFAŞ’ın organizasyonu ile Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) temsilcileri ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencileri tarafından Olive Oil Bar ve Olive Bar’da tanıtılacak. Fuar boyunca C Holü’nde ziyaretçilere tadım yapabilmeleri için hizmet verecek.

10:00 ile 19:00 saatleri arasında açık olacak İlk 3 gün sadece sektör profesyonellerine açık olan Olivtech Fuarı’nı dördüncü gün ise son tüketiciler ziyaret edebilecek. 

 
İzmir'in o ilçesinde 'Bayrak' istifası!
 
Kaf Kaf seriye bağladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da Gerenköy Kooperatifine depo desteği
Foça Belediyesi tarafından, Foça Gerenköy Tarım ve Hayvancılık Tarımsal ...
Karabağlar'da coşkulu seçim ofsisi açılışı
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar’ın Şehitler, Maliyeciler ve Metin Oktay ...
Karşıyaka’nın bilim kahramanları şampiyon oldu
Karşıyaka Belediyesi Vecdi Altay  Çocuk Kulübü, Türkiye’de ‘Bilim Kahramanları ...
 
Başkan Atila Zafer Mahallesi'ne veda etti
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, veda turlarına Zafer Mahallesi ile ...
Dev tatbikatın komutanlarından Başkan Kocaoğlu'na ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavi Vatan 2019 Tatbikatı ...
Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri'nde perde açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 37. kez gerçekleştirilecek ...
 
İzmir Büyükşehir Belediyespor'da hedef İspanya
İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 7-10 ...
Başkan Selvitopu: Yeni dönemde de hizmete odaklanacağız
Yerel seçimler öncesi sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Karabağlar ...
Başkan Pekdaş’tan kadınlara çağrı: Yaptığınız işe imzanızı atın
İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği’nin aylık buluşması Balçova ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva