HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2020 Pazar - 14:28

İzmir bugün de alev alev!

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan Seferihisar'da da makilik alanda başlayan yangına havadan ve karadan müdahaleler sonucunda 3 saatte söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor.

İzmir bugün de alev alev!

İlçede dün çıkan ve gece saatlerinde kontrol altına alınan yangına yakın konumda bulunan Çile köyü mevkisindeki ormanlık alanda yangın başladı. Yangın kontrol altına alındı.

Yangın kontrol altına alındı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, söndürme çalışmaları gün boyu devam eden orman yangınlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bakan Pakdemirli açıklamasında, "Uşak Banaz, Uşak Banaz - Hasanbey Köyü, İzmir Menderes - Görece, İzmir Bornova Sarnıç Köyü, Denizli Çal, Bursa Nilüfer Başköy yangınları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda kontrol altına alınmıştır, soğutma çalışmalarına başlanmıştır." ifadelerine yer verdi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 arazöz ile 2 helikopter ve 1 uçakla müdahale edilen yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için çalışma yürütüldü.

Bölgeye takviye olarak 1 söndürme uçağı, 5 helikopter ve 12 arazöz sevk edildi. İzmir'in Bayındır ve Manisa'nın Gördes ilçesinden gelen arazözler de söndürme çalışmalarına destek verdi. Termometrelerin 37 dereceyi gösterdiği ilçede, rüzgarın hafif esmesi, söndürme çalışmalarının daha kolay yapılabilmesine imkan sağlandı.

Jandarma ekipleri, Çile Mahallesi'ne giden yolu trafiğe kapatırken, yangının başladığı yerin anayola, yerleşim yerleri ile tarımsal üretim ve hayvancılık yapılan alanlara yakın olması yürekleri ağızlara getirdi. Alevlerin evlere doğru ilerlememesi rahat bir nefes aldırırken, jandarma sabotaj ihtimalini araştırıyor.

"Evimiz az kalsın yanacaktı"
Mahallede sakinlerinden 76 yaşındaki Hayrettin Sertyay, AA muhabirine, öğle saatlerinde başlayan yangının rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü söyledi.

Önceki yıllarda mahallelerinde böyle bir yangının olmadığını belirten Sertyay, "Evimiz az kalsın yanacaktı. Ekiplerin müdahalesi devam ediyor." dedi.

Sertyay'ın eşi 70 yaşındaki Fatma Sertyay ise açıklama yaparken göz yaşlarına hakim olamadı. 

Mahallelerinde 100 hanenin bulunduğunu anlatan Sertyay, "Çile mahvoldu. Yangın bizim evimize kadar geldi. İlk anlarda burada kimse yoktu. Tüm mahalle sakinleri sağa sola koştuk. Bereket ki uçaklar geldi. Allah onlardan razı olsun." diye konuştu. 

Mahallede hobi bahçesi bulunan 65 yaşındaki Sabriye Yılmaz da sabah saatlerinde eşiyle bahçelerini sulamaya geldiklerini, ardından denize girmek için mahalleden ayrıldıklarını ifade etti.

Yangının çıktığını öğrenince geri döndüklerini dile getiren Yılmaz, "Görevliler otomobille geçmemize izin vermedi. Eşim de yürüyerek gitti. Yangın devam ediyor. Çok üzgünüz. Bunca ağaca yazık oldu" ifadelerini kullandı. 

Alevlerin tehdit ettiği bölgede oturanlar evlerini boşalttı
İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Çile Mahallesi'nde, öğle saatlerinde çıkan yangının büyümesiyle bölgeye yakın evlerde oturanlar, dumandan etkilenerek evlerini boşaltmaya başladı. Bölgeye yakın bir sitede oturanlar, yangına 3-4 kilometre mesafede olduklarını ve Kaymakamlıktan bilgi geldiğini söyledi. 
Site yöneticisi Murat Bartıoğlu, "Kaymakam bey, sitenin boşaltılmasını söyledi. Herkesin anahtarları evinin kapısının üzerinde kaymakam aradığı zaman siteyi boşaltacağız. Tahliye halindeyiz. Yangının buraya 3-4 kilometre mesafede olduğu söyleniyor. Fakat dumandan çok etkilendik. İnsanlar nefes almakta zorlanıyor. Ondan dolayı siteyi boşaltacağız. Telaş hakim" dedi.
Site sakini Yaşar Şimşek ise, "Vatandaşları uyarıyoruz. Kaymakam beyden haber verdiği zaman evleri boşaltacağız. Gümüldür tarafına gidin dediler. Vatandaşların yol kenarında beklemesini söylediler" diye konuştu.

SEFERİHİSAR'DA DA YANGIN!
Seferihisar ilçesinde makilik alanda çıkan yangın 3 saatte söndürüldü. Bölgede etkili olan yoğun rüzgar nedeniyle yeniden yangın çıkma ihtimaline karşı ekiplerin, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Düzce mevkisindeki yer yer ağaçların bulunduğu makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 helikopter ve 5 arazöz, yangına müdahale etti.

(AA - DHA)

 
Pamukkale'de bayram yoğunluğu
 
Uyuşturucu sattığı iddiasıyla tekme tokat dövdüler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pamukkale'de bayram yoğunluğu
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı ...
MHP İzmir'in acı günü
MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cezmi Çulhaoğlu'nun babası Hasan Çulhaoğlu yaşamını yitirdi.
Bakan Koca uyardı: Koronavirüs sahile indi!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli ...
 
Ege Denizi'nde NATO eğitimi
Milli Savunma Bakanlığı, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) emrinde ...
İzmir'in büyüleyen güzelliği
İzmir'in büyüleyen güzelliği
DEÜ'li Ana Bilim Dalı Başkanı Çeşme'de boğuldu!
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı ...
 
İzmir'de depremlerin röntgeni çekiliyor!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ...
40 saat sonra bulunan boğa iki genci hastanelik etti
Bursa'nın İnegöl ilçesinde bayramın birinci günü kaçan kurbanlık boğa, ...
Elde kalan kurbanlıkları devlet alacak
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva