HABERLER>GÜNCEL
6 Aralık 2017 Çarşamba - 12:46

İzmir Barosu akademi gibi çalışıyor

İzmir Barosu avukatlara yönelik olarak düzenlediği eğitim faaliyetleriyle adeta bir akademi gibi çalışıyor.81’inci kez düzenlenen CMK seminerinde, 115 avukata sertifika verildi.

İzmir Barosu akademi gibi çalışıyor

İzmir Barosu tarafından her ay düzenli olarak yapılan ve ceza yargılaması alanında bir avukatın hukuki yardımından faydalanma olanağından yoksun bulunanlara avukat görevlendirilmesi yapmak amacıyla çalışmalarını sürdüren CMK Servisi’nde görev almak isteyen avukatların katıldığı eğitim çalışması  1-3 Aralık günlerinde düzenlendi.

İzmir Barosu CMK Servisi’nin  düzenlediği 81’inci eğitim seminerinde  konuşan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “Ben bu hafta sonu Baroyu gezdiğimde, bir baro başkanı olarak gerçekten çok mutlu oldum. Çünkü baronun bütün salonlarında aynı bir üniversite gibi farklı farklı eğitimler veriliyor. Şu anda dört farklı salonda CMK, uzlaştırma, bilirkişilik ve çocuk hakları eğitimleri yapılıyor. Gerçekten de baro tam da hedefine ulaşıyor” dedi.

Üç gün boyunca katılanlara Ceza Hukuku alanında yoğun ve kapsamlı bir eğitimin verildiği çalışmaya 115 avukat katılarak katılım belgelerini Baro Başkanı Av. Aydın Özcan’ın elinden aldılar. Katılım belgelerinin dağıtımı sırasında konuşan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun gün geçtikçe gençleşen bir baro olduğunu ifade ederek, “biz de meslektaşlarımızın mesleğe bir an önce başlamaları için her ay düzenli olarak bu seminerleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

CMK alanında görev yapmanın meslekte önemli bir aşama olduğunu ifade eden Av. Aydın Özcan, kendisinin de bir dönem bu alanda görev yaptığını söyleyerek, “suç konuları ile suça itilmiş çocuklar ya da suç işleyen vatandaşlarla birebir muhatap olmak, başlarından geçen olayları etüt etmek, suç vasfını belirleme çalışmaları yapmak gerçek anlamda mesleği öğrenmenize neden oluyor. Öte yandan emniyet görevlilerin, savcıların olaylara bakış açısını görme imkanınız oluyor. Biz avukatlar, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini savunma gibi çok asil bir görevi yürütüyoruz. Bu nedenle sizin tavrınız çok önemli” dedi. Bu anlamda sadece CMK eğitimi ile yetinilmemesi gerektiğini söyleyen Av. Aydın Özcan, “ceza avukatlığı yapacaksanız, CMK yapacaksanız bu eğitimle sınırlı kalmayın, meslek içi eğitim çalışmalarına, özellikle çocuk ve kadın hakları alanındaki atölye çalışmalarına da katılın” dedi.

Avukatların vatandaşın temel hak ve özgürlüklerinin en büyük savunucusu olduğunu tekrarlayan Av. Aydın Özcan, “sizler kendinizi iyi bir şekilde geliştireceksiniz ki, vatandaşın hakkını layığıyla savunun” dedi.

Av. Aydın Özcan, “Ben bu hafta sonu Baroyu gezdiğimde, bir baro başkanı olarak gerçekten çok mutlu oldum. Çünkü baronun bütün salonlarında aynı bir üniversite gibi farklı eğitimler veriliyor. Şu anda dört farklı salonda CMK, uzlaştırma, bilirkişilik ve çocuk hakları eğitimleri yapılıyor. Gerçekten de baro tam da hedefine ulaşıyor. Bir çok Baro’nun sahip olmadığı bu imkanlardan faydalanarak kendinizi geliştireceğinize ve mesleğinizi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum” dedi. (Bahri KARATAŞ)

 
Ünlü finansçıyı köpekbalığı yedi!
 
Trump'ın 'Kudüs planı'na CHP'den tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de genç kadını eski kocası mı öldürttü? Mahkemeden yeni karar!
Gaziemir ilçesinde Esen Yaman'ın öldürülmesiyle ilgili davada maktulün ...
Çok konuşulacak anlaşma ortaya çıktı!
Kendisine yöneltilen 7 suçlamayı da kabul ederek tanıklık yapmayı kabul ...
Silah ruhsatında yeni dönem... Artık geçerli değil!
Türkiye’de silahla işlenen cinayet istatistiklerinde artışlar gözlenirken, ...
 
THY uçağına yıldırım isabet etti
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan ...
Çarpıcı itiraflar... Gardiyana 45 bin dolar!
ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekarlığı ...
İzmir'de gürültü kavgası... Silahlar konuştu!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan kavgada bir kişi silahla vurularak yaralandı.
 
O babet hafızalara kazınmıştı... İzmir'deki sır cinayette sona doğru
İzmir'de yol kenarında bulunan kadın cesedinin kimliği bacağındaki platinin ...
İltica iddiası... Halk oyunları ekibi mi buhar mı oldu?
Halk oyunları yarışması için gittikleri Macaristan'da iltica talebinde ...
Başkan İnce'den güzel haber... 'Beni vuranı tanımak istiyorum'
Uğradığı silahlı saldırı sonrası 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva