HABERLER>GÜNCEL
1 Aralık 2012 Cumartesi - 16:32

İzmir Balbay için imzaladı

1367 gündür tutuklu olan CHP İzmir Milletvekili, gazeteci yazar Mustafa Balbay’a İzmir desteği… ‘Balbay’a Özgürlük Girişimi’nin düzenlediği imza gününde Balbay’ın son kitabını meslektaşları ve dostları imzaladı.

İzmir Balbay için imzaladı

İZMİR - Mustafa Balbay’ın Silivri Cezaevi’nde yazdığı son kitabı ‘O Mektubu Yazan Bendim’, İzmir’de okuyucu karşısına çıktı. Konak Belediyesi ve ‘Balbay’a Özgürlük Girişimi’nin düzenlediği imza gününde Balbay’ın son kitabını meslektaşları ve dostları imzaladı. Mustafa Balbay’ın İzmirliler için yazdığı mektubu 32 yıllık meslektaşı ve arkadaşı Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan okudu.

Konak Belediyesi Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Balbay’ın tutukluluğunun 1367’inci gününde buluşan İzmirliler, salonu hıncahınç doldurdu. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Can Ataklı, Mustafa Mutlu, Şükran Soner, Yaşar Aksoy, Müyesser Yıldız, Atilla Sertel, Serdar Kızık, Mete Kızık, Ali Ekber Yıldırım, Hidayet Karakuş, Haluk Işık ve Muzaffer İzgü’den oluşan on beş değerli kalem, Balbay adına kitaplarını imzaladı. Etkinliğe; CHP İzmir Milletvekilleri, Aytun Çıray, Alattin Yüksel, Oğuz Oyan, Erdal Aksünger, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Balbay’ın ablası Fidan Çavdar ile kardeşi Suat Balbay ve çok sayıda Balbay seveni İzmirli katıldı.



Balbay’a Özgürlük Girişimi İzmir Grubu Sözcüsü Gürol Saygı, Silivri’de hukuk terörü olduğunu ve Silivri davaları için susmayacaklarını söyledi. “Silivri’yi boş bırakmamalıyız” diyen Saygı, Balbay’a seslenerek, “Sevgili Balbay hukuku birlikte arayacağız, özgürlükte görüşmek ve sarılmak üzere” dedi. Gürol Saygı, Başkan Tartan’a da teşekkür etti.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Türkiye’nin geleceğinin büyük bir kayıpta olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de ciddi bir demokrasi eksiliği yaşıyoruz. Yüreklerdeki çoğunluk bir gün acılarımızı silecek” dedi. Başkan Tartan Balbay ile 32 yıl önce Milliyet gazetesinde birlikte çalışmaya başladıklarını ifade ederek, “Silivri’de hücrede kalması bile Türkiye’de büyük bir kaos yaşatıyor. Sadece ailesi değil, Türk demokrasisi ağlıyor. Ama her kışın bir baharı vardır. İnancımızı kaybetmeyeceğiz. Bu özel günlerde manevi güçleri, solukları, sevgileri ile destek veren, katılım gösteren herkesi kutluyorum” diye konuştu. 



İzmir’den Silivri’ye uzanan özlem 
Tartan, Balbay’ın İzmirliler için yazdığı mektubu da okudu. Balbay mektubuna ‘Canım İzmirli kardeşlerim’ diye başlamıştı.

“Bu kez karşınıza sizin yazdıklarınızla çıkıyorum. Size sizinle sesleniyorum. Aldığım mektupların pek çoğu İzmir damgalıydı. Bu sadece milletvekili seçildiğim döneme ilişkin değil, tutukluluğum başından beri böyleydi. Şu anda 80 gözlü demir parmaklığın önündeki masada sizlere yazarken yapmaya çalıştığım tek şey, sizin kadar içten olmak. Siz benim gökyüzümsünüz, siz benim özgürlüğümsünüz. Sevgili İzmirli kardeşlerim, ben yeryüzünde tek bir süpergüç biliyorum; o da örgütlü halk” diyordu. 

Balbay Başkan Tartan’a da mektubunda İstanbul Kitap Fuarı’nda stant açtığı için de teşekkür ediyordu. Balbay mektubunu “Özgürlükte kucaklaşmak üzere” diye bitiriyor.  

Balbay’ın tutukluluğunun 1367’inci gününde İzmirliler, Balbay’a mektupler yazarak, kitaplarını alarak, bir kez daha Balbay’a ‘Yanındayız’ mesajı gönderdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BALBAYIN , En Kadim Dostu Emin ÇÖLAŞANDI 2 Aralık 2012 Pazar 15:02

Ama nedense Emin ÇÖLAŞAN Yapılan hiçbir etkinlikte yok.BALBAYIN Günlükleri yazarken yedikleri,içtikleri ayrı gitmiyordu.Ama yazdıkları BALBAYI Silivriye gön derdi.ÇÖLAŞAN ise yangelip yatıyor.YATTIGI YERDEN ATIP TUTUYOR.Bu işte bir tuhaflık var ama bakalım al tından ne çıkacak.YOKSA BU ÇÖLAŞAN ÇOK VEFASIZMI?

Yorumu oyla      13      5  
Kazım EMİR 1 Aralık 2012 Cumartesi 19:45

izmirden ankaraya yürüyüş yapalım ya demokrasi ya demokrasi diye

Yorumu oyla      14      8  
private35 1 Aralık 2012 Cumartesi 17:53

4 yıl önce yeni dünyaya gelmiş bebeğini geride bırakarak girdiği silivri akademiden, sevdiklerinin yanına dönmesini istiyoruz. Bu zulumden bu insanların kurtulması gerekir.Herkes biliyor ki delil diye ortaya konulan gizli tanıklar yüzünden tutuklu bu vatan evlatları bop projesi ve abd güdümlü nato opresyonlarını millete anlatmasınlar diye içeriye atıldılarTuncay özkan dışarıda olsa kaç miting yapardı kaç tv programında anlatırdı olanları ve olacakları.Sıra Türkiyeye geldi.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bisiklet sevdalılarından metro eylemi
İzmir'de ''bisiklet sevdalıları'', hafif raylı sistem ve metroda bisikletli ...
En çok ceza kesen polise ödül!
İstanbul trafiğinde en çok ceza kesen polislere ödül verilecek. Trafik ...
Uçakta yumruk yumruğa 'açık telefon' kavgası
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Ankara seferini yapan yolcu uçağında, bir ...
 
Elektrik çarptı: Merdiven otomatına 99 bin lira fatura!
İzmir’deki Alican Restoran’ın sahibi Abdullah Ertemçöz- Oya Ertemçöz çiftinin ...
Yeni kararname: KCK ve Balyoz savcısına terfi
HSYK kararnamesiyle TİB Başkanı Fethi Şimşek, Ankara Bölge Mahkemesi Başsavcısı ...
Atatürk'ün sofra takımıyla ilk yemek…
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün depolarda yaptığı ...
 
Bıçaklı kavga fakülteyi bir hafta tatil ettirdi!
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde karşıt görüşlü ...
Selçuk'ta cinayet: Traktörle giderken sırtından vuruldu!
Selçuk’tan traktörüyle evine giderken, aralarında husumet bulunan 43 yaşındaki ...
Halı silkelerken balkondan düştü!
Erzurum'da halı silkelerken balkondan düşen genç kız hayatını kaybetti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva