HABERLER>GÜNCEL
16 Ekim 2021 Cumartesi - 18:20

İzmir -Aydın arasında ‘Basına destek gerilimi!’

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin, CHP’nin düzenlediği ‘Yerel Medya Çalıştayı’nda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu kast ederek dile getirdiği "Maalesef bazı cesur görünen topuklu efeler, ilk iş hemen yerel basına desteğini kesti" sözlerine Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan’dan yanıt geldi. Ulucan, “Sayın Gappi, eleştireceği adresi şaşırmış olmalı” dedi.

İzmir -Aydın arasında ‘Basına destek gerilimi!’

EGEDESONSÖZ - CHP’nin yerel basının sorunlarını masaya yatırmak için Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlediği, “Anadolu Buluşması - Yerel Medya Çalıştayı 2021” bugün başladı.Çalıştay’da İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin yaptığı konuşma dikkat çekti.

Konuşmasında Tasarruf Tedbirleri Kararnamesi ile belediyelerin yerel gazete aboneliklerinin ve reklamlarının kesilerek yerel basının zora sokulmak istendiğini belirten Gappi buna karşın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yerel basının yanında durduğunu ancak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yerel basına verdiği desteği kestiğini söyledi. Gappi konuşmasında "Maalesef bazı cesur görünen topuklu efeler, ilk iş hemen yerel basına desteğini kesti" ifadelerini kullandı.

‘ÇERÇİOĞLU’NA YAPILAN ELEŞTİRİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL’
Gappi’nin tartışma yaratan sözlerine ilişkin Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan açıklama yaptı. Ulucan açıklamasında “Tasarruf tedbirleri genelgesini çıkaran belli. Sayın Gappi’nin mücadele sözüne katılmakla beraber, sadece Aydın basınının değil İzmir basınının da destekçisi olan Özlem Çerçioğlu’na yapılan eleştirisi kabul edilebilir değil. Aydin’da 67 gazete yayın yapıyor ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bir çok belediye yerel basına desteklerini hiç kesmedi. Kaldı ki Aydın Büyükşehir Belediyesi İzmir’in gazetelerine de abone olarak, reklam vererek destek verdi. Ortada bir genelge var ve sürekli müfettiş baskısı yaşayan belediyelerimizin abonelikleri iptal etmesini, özel günlerde verilen kutlama ilanlarını kesmesini biz anlayış ile karşıladık. Çünkü bu mücadeleyi vermesi gereken öncelikle bizleriz. Sürekli denetlemeye tabi tutulan, müfettişlerce baskı altında tutulan belediyelerin bizim adımıza mücadele etmesini haksızlık olur” dedi.

‘AYDIN BELEDİYELERİ DE İZMİR BASININA DA DESTEK OLDU’         
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin İzmir basınına da destek olduğunun bilgisini veren Ulucan açıklamasında şunları söylediAydın’da İzmir’in yarısı kadar belediye ve 67 gazete var. Belediyelerimiz Aydın basınına destek oldukları gibi İzmir de yayın yapan gazetelere de destek oluyorlar. Sayın Dilek Gappi eleştirmesi gereken adresi karıştırmış olmalı. Başta Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Didim Belediyesi ve Germencik Belediyesi olmak üzere bir çok belediyemiz Aydın’a hiç gelmeyen İzmir gazetelerine bile destek verdi. Aydın basınının da bize bir sorusu oluyor. Aydın basını yıllardır, ‘İzmir’in belediyeleri bize destek olmazken Aydın’ın belediyeleri İzmir’in gazetelerine neden destek oluyor?’ diye bize soruyor. Tepkimiz ve mücadelemiz, tasarrufu itibardan başlatmayıp 1 liralık gazete alımını durdurarak tasarruf edeceklerini zanneden zihniyete karşı olmalıdır.”.

 
Yarışın startını Başkan Soyer verdi... İzmir Körfezi’nde festival havası
 
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kaplan ve Pençe ...
Ankara ziyareti sonrası Taliban'dan açıklama
Ankara'yı ziyaret eden Taliban heyetinde bulunan Dışişleri Bakan Vekili ...
DEÜ'den Sayıştay denetim raporuna ilişkin açıklama
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, Sayıştay tarafından üniversite ...
 
Ankara'yı İzmir'e bağlayacak: Tünelde ışık göründü
Ankara'yı İzmir'e bağlayacak: TBM tünelinde ışık göründü
İdlib'de TSK konvoyuna saldırı!
Suriye'de İdlib'in güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyuna saldırı ...
Şehit ailesinin evine giren hırsızlar yakalandı!
İzmir'in Tire ilçesinde şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat'ın ...
 
Sağanak yağış kent genelinde etkili oldu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde ...
İzmir'de servisçilerin 'ikiz plaka' oyunu tutmadı!
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce kurulan ve servis araçların denetiminden sorumlu ...
Her satırı vahşet! İşkence yapıp öldürdükten sonra yakmışlar
İzmir'de, 3 sene önce öldürülen Özler Yörük'ün (33) cinayet şüphelisinin, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva