HABERLER>GÜNCEL
5 Ocak 2017 Perşembe - 16:16

İzmir Adliyesi'ne hain saldırı: 2 şehit, 7 yaralı

İzmir Adliyesi'nde bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 1 polis ve 1 adliye görevlisi şehit olurken, 7 kişi yaralandı. 2 terörist öldürüldü.

İzmir Adliyesi ne hain saldırı: 2 şehit, 7 yaralı

EGEDESONSÖZ – İzmir hain bir saldırıyla sarsıldı!

Bayraklı’daki Adliye Sarayı’nın C Kapısı Girişi’nde bombalı araçla meydana gelen saldırıda 1 polis ve 1 adliye çalışanı şehit olurken, 7 kişi de yaralandı.

- TERÖR SALDIRISINA YAYIN YASAĞI GELDİ... 

- FOTO GALERİ: OLAY YERİNDEN İLK KARELER... 


Adliyeye girmek isteyen şüpheli araç içerisindeki teröristlerle onu durdurup arama yapmak isteyen polisler arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında bombalı araç teröristlerce patlatıldı.

Saldırıda 1 polis ile 1 adliye çalışanı şehit oldu. Aralarında polislerin de olduğu 6-7 kişinin de yaralandığı, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Çatışmada polisle çatışmaya giren 2 terörist öldürüldü.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Polis ikinci bir patlama olasılığına karşı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Güvenlik şeridi çekildi, çevrilen alana sadece ambulanslar alındı. İlerleyen saatlerde adliye binası da tamamen boşaltıldı.

- KAHRAMAN POLİS ŞEHİT OLDU, CANI PAHASINA KATLİAM PLANINI ÖNLEDİ... 

ŞÜPHELİ BİR ARAÇ KONTROLLÜ ŞEKİLDE PATLATILDI
Öte yandan terör saldırısının olduğu bölgede şüpheli bir araç kontrollü şekilde patlatıldı.

Alınan bilgiye göre, terör saldırısının yaşandığı İzmir Adliyesi çevresinde güvenlik çemberi oluşturan polis ekipleri, şüpheli gördükleri bir aracı kontrollü bir şekilde patlattı.

VALİ AYYILDIZ PKK'YI İŞARET ETTİ 
İzmir Valisi Erol Ayyıldız saldırısı sonrası olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Ayyıldız ardından detaylı bir açıklama yaptı. İzmir Valisi eldeki verilerin PKK'yı işaret ettiğini söyledi. 

- VALİ AYYILDIZ’DAN İLK AÇIKLAMA: SALDIRIYI ANLATTI, ÖRGÜT İSMİ VERDİ!

Bu arada, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da olay yerine geldi.
 

İZMİRİMİZİ DAHA BÜYÜK FELAKETTEN KURTARDI
İzmir Adliyesi önünde yaşanan hain terör saldırısını lanetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Terör İzmir’de de hain yüzünü gösterdi. Şehit polisimizin kahramanca çatışması ve kendini feda etmesi, İzmir’imizi daha büyük bir felaketten kurtardı” dedi.

- KOCAOĞLU: ŞEHİT POLİSİMİZİN KAHRAMANCA ÇATIŞMASI…

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'tan da olayla ilgili bir açıklama geldi. Kaynak, "Yapılan hazırlığa baktığınızda, ele geçirilen silahlara, bombalara, mühimmata bakıldığında çok büyük bir kıyım hedeflendiği anlaşılıyor. Allah'a hamdolsun başarılı olmamışlardır. 2 kardeşimiz şehit oldu. Yılbaşında bir saldırı yaşadık. İzmir'in huzuruna yönelik bir saldırı olmuştur. Bu saldırılar bizi terörle mücadelede amacımızdan saptırmayacaktır" ifadelerini kullandı.

- KAYNAK: ÇOK BÜYÜK BİR KIYIM HEDEFLENMİŞ!... 

ÜÇÜNCÜ TERÖRİSTE RASTLANMADI
Saldırı sonrası çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Olayın öncesi ve sonrasındaki görüntüleri inceleyen polisin, üçüncü bir teröriste rastlamadığı, saldırganların 2 kişi oldukları kanatine varıldığı belirtildi. Bu arada kontrollü olarak patlatılan ikinci aracın da teröristlere ait olduğu, içerisinde patlayıcı izine rastlanmayan otomobilin olay yerinden kaçmak için yedek olarak getirildiği anlaşıldı.

- İZMİR'DE FLAŞ GELİŞME: SALDIRI SONRASI 2 GÖZALTI... 

- İZMİR ADLİYESİNE SİBER SALDIRI İDDİASINA YALANLAMA... 

BAŞSAVCI İSİMLERİ AÇIKLADI

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ise polislerin müdahalesinin daha büyük bir olayı önlediğini vurguladı. 

Terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturmada, bir başsavcı vekili ile 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini dile getiren Doğru, saldırıda şehit olan adliye mensubunun mübaşir değil katip olarak görev yapan Musa Can olduğunu, şehit polis memuru Fethi Sekin'in de 8-10 yıldır adliye önünde trafiği tanzim ettiğini ve adliye çalışanları tarafından çok sevildiğini söyledi. 

Başsavcı Doğru, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne ilişkin soruları, "Şu anda onun için erken." diye yanıtladı. 

ARAÇLAR ÇEKİLDİ 
Öte yandan saldırının yaşandığı bölgede zarar gören ve aralarında polis araçlarının da olduğu yaklaşık 10 araç incelenmek üzere çekicilerle götürüldü.   

TERÖR SALDIRISINA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlık tarafından İzmir'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği de adliye önündeki terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirdi.

İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliğinden yapılan yazılı açıklamada, İzmir Adliyesi önünde düzenlenen terör saldırısı nedeniyle yürütülen soruşturmaya esas olmak üzere olaya ilişkin yazılı ve görsel medyada -internet ortamı dahil- yapılan yayınlarda olaya etki etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlanmasının, şüphelilerin yakalanmasına yönelik faaliyetlerin ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi için yayın yasağı getirildiği belirtildi.

OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİ ÇALIŞMASINI TAMAMLADI
İzmir'de, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, terör saldırısının ve çatışmanın yaşandığı alanda yaptıkları çalışmayı tamamladı. 

MANAS BULVARI TEK YÖNLÜ TRAFİĞE AÇILDI
Sağanak yağış altında sürdürülen çalışmaların ardından belediye ekiplerince bölgede temizlik çalışması gerçekleştirildi. Adliye önünden geçen Manas Bulvarı da tek yönlü olarak trafiğe açıldı.

BARO BAŞKANINDAN YARALILARA ZİYARET
İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, adliye önündeki terör saldırısı sonrası yaralananları, tedavi gördükleri Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret etti. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Özcan, yaralıların durumuyla ilgili şunları söyledi:

"Yaralılardan avukat Bülent Karagöz, ameliyat oldu. Durumu iyi, hayati tehlikeyi atlattı. Diğer yaralı adliye çalışanları Funda Işık, Cansu Güler ve Gökhan Mertol'un da hayati tehlikesi yok. Yaralıların tedavisi sürüyor. Ben olay anında adliyede değildim, yakın bir yerdeydim. 15 gün önce İzmir sosyal medyada hedef gösteriliyordu. 'Neden patlama olmuyor' deniyordu. Tekrar benzer paylaşımlar olduğu bilgisini aldım. Ülke çapındaki tüm savcıları göreve çağırıyorum." 

Öte yandan, yaralılardan Bülent Karagöz'ün, Vatan Partisi Konak İlçe Başkanı olduğu öğrenildi.

AK PARTİ HEYETİ OLAY YERİNDE
AK Parti Genel Başkan İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcı Nükhet Hotar, Başbakan Başdanışmanı Ömer Sertbaş, Ak Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli, İzmir Adliyesi'ne giderek Başsavcı Mustafa Doğru'yu ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın açıklaması yapan Hotar, "İzmirimiz hem barışın, hem huzurun hakim olduğu bir ildi. 'İzmir'de neden bu tür olaylar olmuyor' diye yazılar vardı, adeta hedef gösterir gibi ve bugün böyle elim bir olay yaşadık. Saldırının daha büyük faciaya dönüşmesini engelleyen kahraman polisimiz şehidimize ve şehit katip arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yabancıların kurduğu tuzaklar var, bunları görmek lazım. Birliğimizi ve kardeşliğimizi koruyalım. İzmir halkının bu oyunlara gelmeyeceğine inanıyoruz. Yaralılarımzı ziyarete gideceğiz. Polis şehidimiz memleketinde toprağa verilecek. Medyanın önemli bir duyarlılığı var. Hepimizin bu geminin içinde olduğunun altını çizerek bunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Gözaltı ve soruşturmayla ilgili bilgi vermem doğru olmaz" dedi.

GÖKÇE’DEN BİLGİLENDİRME
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Buğra Gökçe de olayla ilgili bilgilendirmede bulundu. Gökçe, “Burası merkezi bir nokta... Yoğun kalabalıkların bulunduğu, davaların takip edildiği bir yer. Bu bölgeye duyum alır almaz zabıta ve itfaiye görevlilerimiz, emniyet güçleri ile birlikte hızla oraya müdahale etti. Yangın söndürülmüş vaziyette. İtfaiye daire başkanımız bizzat alanda. İzmir’de bir takım tehditler ve sosyal medya üzerinde paylaşımlar yapılmıştı. Büyük can kaybı olmaması tek tesellimiz. İtfaiyemiz ve ekipler alanda. Şu an endişe edilecek bir şey yok. Emniyete tüm gücümüzle destek veriyoruz. Alınması gereken önlemler ve kapanması gereken sokaklar var. Buraları emniyet ile koordineli olarak kapatıyoruz” dedi.

BAKANLARDAN TERÖRE TEPKİ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir'deki terör saldırısıyla ilgili, "Terör ve terörü destekleyenler, hiçbir zaman hedefine ulaşamayacak, birlik ve beraberliğimizi zedeleyemeyecek ve asla başarılı olamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İzmir'deki terör saldırısına ilişkin, "Herkes bilsin ki ülkemize karşı topyekün saldırıya geçen tüm terör örgütleri gereken cevabı alacak. Ne yaparlarsa yapsınlar girdikleri inleri yok etmeye, geldikleri bataklıkları kurutmaya devam edeceğiz." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Twitter'daki hesabında "Ülkemizi dev hizmetlerle donatırken, ülkemizi durdurmak, önünü kesmek isteyen hainler, terör örgütleri boş durmuyorlar. İzmir'deki terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise, İzmir'deki terör saldırısını lanetleyerek, "30 yıldır, türlü örgütler ile bu ülkeyi durdurmaya çalışan şer odaklarının emellerini kahraman milletimizin feraseti ile boşa çıkaracağız." diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İzmir'deki terör saldırısına ilişkin "Terör örgütlerine karşı cesaret ve dirayetle mücadelemizi sürdürecek, terörün ülkemizi vesayet altına almasına asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı. (Haber servisi, AA, DHA)

 
“Aşkınız bitmesin ama Keçiören metrosu bitti”
 
Flaş! İzmir'deki patlamaya geçici yayın yasağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! 35 ilde 380 iş adamına gözaltı kararı
FETÖ'ye finansman sağladığı ve örgüt adına himmet topladığı öne sürülen ...
İzmir’de dehşet: Denizden ceset çıktı!
Konak ilçesinde denizde kadın cesedi bulundu.
'Reina saldırısına övgü' soruşturması!
Ortaköy'deki terör saldırısına ilişkin sosyal medyada övücü paylaşımlar ...
 
İzmir’de operasyon: O terörist gizlendiği evde yakalandı
Suriye'deki PYD/PKK kamplarında eğitim alan terörist, gizlendiği evde gözaltına alındı.
Nevvar Salih İşgören Vakfı’ndan şehit ailesine ev
Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı teknesinin Sarayburnu açıklarında kuru ...
Ege Üniversitesi'ndeki siyasi propagandaya suç duyurusu
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi dersliklerine girerek siyasi propaganda ...
 
Flaş! Reina saldırganının uyruğu belli oldu
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ortaköy’de yılbaşı gecesi bir eğlence ...
'Suikast timi' ile Yunanistan'a kaçanların irtibatları tespit edildi
Darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast teşebbüsünde ...
İzmir’de gasp süsüyle soygun polise takıldı!
İzmir'de gasp süsü vererek çalıştığı iş yerinin kasasından 50 bin lira ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva