HABERLER>GÜNCEL
3 Mayıs 2016 Salı - 08:57

İzmir Adliyesi’nde fişleme iddianamede: Gezici, tencere-tavacı…

Aralarında bir yazı işleri müdiresinin yer aldığı isimlerin adliyede çalışan personelleri fişlediği saptandı. İsimlerin karşısına, “gezici, tencere-tavacı veya PKK’lı” yazan Müdire Y.K.’nın dönemin Mali Suçlar Müdürü Zafer Çeviköz’den atanması için destek istediği belirlendi.

İzmir Adliyesi’nde fişleme iddianamede: Gezici, tencere-tavacı…

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı örgütlü suçlardan sorumlu Başsavcı Vekili Okan Bato’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Adliyesi’nde düzenlenen paralel yapı operasyonunda cezaevine gönderilen isimlerle ilgili iddianame ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcısı Hidayet Kaya tarafından hazırlanan 50 sayfalık iddianamede önemli konulara yer verildi. Savcı Kaya, hazırladığı iddianameyi mahkemeye sunarken ilk olarak paralel devlet yapılanmasını tarif etti.

Yapılanmanın devletin hangi kademelerinde nasıl örgütlendiği, mali kaynakları nasıl sağladığı tek tek anlatılırken geçmiş dönemlerde yapılan operasyonlar ve çalışmaların nasıl oluşturulduğu da örnekleriyle anlatıldı.

Kaya, geniş olarak analiz ettiği PDY/FTÖ yapılanmasından sonra İzmir Adliyesi’ndeki oluşumun da ayrıntılarına yer verdi. Adliyenin “abisi” olarak kayıtlara geçen UYAP görevlisi M.F.S.’nin İzmir ve Manisa’daki kişiler vasıtasıyla çalışmalar yapıldığının altı çizilirken Adliye 6. İş Mahkemesi Özel Kalem Müdiresi Y. K.’nın ise İzmir Adliyesi’nde görev yapan isimleri fişlediği vurgulandı.

Y. K.’nın örgütün gizli ismi olduğu, örgüt içinde yükselmek ve etkili görev almak için çalışmaları yoğunlaştırdığı ve 2015 yılında Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı’na girerek yüksek not alan kişilerin katılacağı mülakat öncesi elenmeleri için fişlediği dile getirildi. İddianamede, birçok ismin “Gezici, PKK’lı, tencere-tavacı, cemaatçi, Alevi, Ermeni fanatik, her devrin adamı, sakin yapılı-uyumlu ve aşırı sol” gibi sıfatlarda fişlendiğinin altı çizilirken bu fişlemelerin mülakatlarda elemelerde kullanıldığı belirlendi.

Savcılık, birçok çalışanın örgütte aktif görev alan Y. K. ile ilgili bilgisine başvururken ifadelerine de yer verdi. İddianamede şu anda İzmir Emniyet Müdürlüğü personel emrinde olan kıza görevdeki eski Mali Suçlar Müdürü Zafer Çeviköz’ün de ifadelerine yer verildi.

Tanık olarak iddianamede yer alan Çeviköz, savcıya verdiği bilgilerde görevdeyken haber kaynaklarından kendisine ulaşan bilgi sonrasında Y. K. ile temasa geçtiğini söyledi. K’nın adliye içinde yer alan ‘FTÖ mensubu’ yapılanma hakkında bilgi getireceğini söylemesi üzerine bir hafta sonu şubeden gönderdiği araç ile kendisini aldırdığını ve yanına getirttiğini belirtti. Çeviköz, görüşme sonrasında cep telefonuna Y. K. tarafından ilk olarak altı mesaj halinde liste gönderildiğini, bu isimlerin karşısında fişleme sıfatları yer aldığını hatırladığını söyledi. Çeviköz, bu kişiye uyarıda bulunmasına rağmen kendisine sürekli isimler ve listeler göndermeye devam ettiğinin de altını çizdi.

TORPİL İSTEDİ
İddianamede, Y. K.’nın Çeviköz’den komisyon müdiresi olmak ve geçirdiği bir soruşturma nedeniyle yardım istediği de yer aldı. Çeviköz’ün bu konuyla ilgili ifadesi kayıtlara şu şekilde geçti: “Y. hanıma her defasında ilgili Cumhuriyet savcısına gidip doğruları anlatmasını telkin ettim. Kendisinin harcanacağını söylediğinde ise ‘doğrular harcanmaz’ dedim. Bu bayanın beni ısrarla aramalarından rahatsız olmam nedeniyle yazışmalarının birçoğunu okumuyordum. Hatta kendisine bu durumdan rahatsız olduğunu belirttim ve aramamasını istedim. Ardından telefonu da kapattım. Kendisi bana bir görüşmemizde Yargıtay’a üye olarak atanan birisini referans göstererek ayrıntılı bilgi alabileceğimi söyledi. Ben bu konuyla ilgili de herhangi bir Yargıtay üyesi ile de görüşme yapmadım. Müdür olması için de bir referansta bulunmadım”

SAVCI 42 KEZ AYRI CEZALANDIRMA İSTEDİ
Savcı Kaya hazırladığı iddianamede başta Y. K. olmak üzere H.S.K, M.S, T.A.,  M. F. S, B. D., M. A. ve Y.Y.’nin FETÖ/PYD terör örgütü olmak, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek suçlamasıyla 42 kez ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.

 
Karşıyakalı Demir tarih yazdı: Dünya ikincisi!
 
Enflasyon dibe vurdu: 3 yılın en düşüğü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'yi sarsan cinayette şok görüntüler!
Ogün Samast'ın, Hrant Dink’i öldürdüğü sırada etrafta 6 jandarma istihbaratçısının ...
32 ilde sahte reçete operasyonu
İstanbul merkezli 32 ilde sahte reçete operasyonu yapıldı. 266 adreste ...
Flaş! Kilis'e yine roket düştü: 1 yaralı
Suriye tarafından Kilis'e yine roket mermisi atıldı, olayda bir kişi yaralandı.
 
Türkiye tüm AB ülkelerine vizeyi kaldırdı!
Türkiye, AB üyesi tüm ülkelerin vatandaşlarına vizeyi kaldırdı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Gaziantep bombacısı da o hücreden çıktı!
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bombalı araçla intihar saldırısı yapan ...
İzmir'deki '1 Mayıs' operasyonunda flaş karar!
İzmir ve Aydın'da eş zamanlı düzenlenen iki ayrı terör operasyonunda gözaltına ...
 
İzmir'de moto-facia: 15 yaşındaki genç...
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde aynı yöne doğru seyir halinde olan 2 motosiklet ...
İzmir'de zincirleme kaza: 1'i ağır 4 yaralı
İzmir'in Bornova İlçesi'nde 7 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ...
Flaş! Hakkari’de hain saldırı: 2 şehit
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Ortaklar Köyü'ndeki Ortaklar Karakolu'na bağlı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva