HABERLER>GÜNCEL
6 Ocak 2017 Cuma - 11:41

İzmir Adliyesi'nde feryatlar yürekleri dağladı!

Şehit Polis Fethi Sekin ve adliye çalışan Musa Can için ilk tören İzmir Adliyesi’nde düzenlendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı törende şehitlerin cenazeleri Türk Bayrağı’na sarılı tabutları binaya alkışlar ve gözyaşları arasında getirildi.

İzmir Adliyesi nde feryatlar yürekleri dağladı!

EGEDESONSÖZ – İzmir Bayraklı’daki Adliye binasına yapılan hain saldırı sonrası şehitlerini uğurluyor…

Şehit Polis Fethi Sekin ve adliye çalışan Musa Can için ilk tören İzmir Adliyesi’nde düzenlendi.

- FOTO GALERİ: ADLİYEDE FERYATLAR YÜREKLERİ DAĞLADI... 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı tören için Şehit Polis Fethi Sekin ve Musa Can’ın sevenleri, çalışma arkadaşları ve İzmirliler Bayraklı Adliyesi’ne akın etti.

İzmir Adliyesinin protokol girişinde düzenlenen törene Bakan Bekir Bozdağ'ın yanı sıra şehitlerin ailesi ve yakınları Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti, CHP ve MHP İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, yargı mensupları, adliye çalışanları, avukatlar ve çok sayıda kişi katıldı.

İzmir’in şehitlerinin cenazeleri Türk Bayrağı’na sarılı tabutları binaya alkışlar ve gözyaşları arasında getirildi. Musa Can’ın yakınları sinir krizi geçirirken feryatları yürekleri dağladı. Can'ın eşi Mecburiye, kızları Başak, Emine ve oğlu Emrah Türk bayrağına sarılı naaşa sarıldı. Musa Can'ın kızı Emine, "Baba seni böyle mi görecektim?" dedi. Sağlık ekipleri acılı aile üyelerine müdahale etti.

Tören şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bu sırada adliyeye sığmayan ve dışarıda bekleyen vatandaşlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde bağırdı.

Törende ilk konuşmayı İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru yaptı. Doğru, “Hiçbir saldırı bizi vatanda hizmetten alıkoymayacak. Hainler emellerine ulaşamayacak. Birlik ve kardeşliğimizi bozamayacak” dedi.

"TERÖRLE ETKİN MÜCADELEYE DEVAM"
Törende konuşan Bakan Bozdağ, ülkeye, adliyeye ve emniyete canları pahasına hizmet veren iki değerli evladı bugün hakka uğurladıklarını, onların şehitlik mertebesine yükseldiğini ifade etti.

Bakan Bozdağ, "Rabbim rahmetiyle muamele etsin, mekanları cennet olsun. Onlar şehitler. İnancımıza göre şehitler diridir ancak biz onların diriliğini bilemeyiz, Rabbim bilir. Rabbim onların şefaatinden bizleri ahirette mahrum etmesin. Ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar, bunu biliyorum ama onlar, ülkeleri için, vatanları, milletleri için şehit oldular." dedi. 

Bu saldırının sadece İzmir Adalet Sarayına, burada görev yapan hakimlere, savcılar ve adli personele veya onları koruyan polise ve İzmirlilere değil tüm Türkiye'ye yönelik bir saldırı olduğuna işaret eden Bakan Bozdağ, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin hedef alındığına dikkat çekti.

Bakan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: Bu saldırı aynı zamanda Türk milletinin birliğine, beraberliğine, kardeşlik hukukuna yönelik bir saldırıdır. Bu saldırı, Türkiye'nin terörle mücadelesine asla zarar vermeyecektir. Türkiye bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi terörle en etkin şekilde mücadele etmeye devam edecektir. Terörün sonunu getirene kadar, teröristlerin sonunu getirene kadar, terör örgütlerini bitirene kadar Türkiye'nin terörle mücadelesi etkin bir şekilde sürecektir. Bu saldırıları yapanlar, yaptıranlar ve onları kullanan arkasındaki karanlık güçler, eğer 'bunları yaparsak Türkiye'nin terörle mücadelesi zaafa uğrar, Türkiye bizim dediğimiz çizgiye gelir' hesabı yapıyorlarsa boşuna aldanıyorlar. Türkiye, bin yıldır bu topraklarda, binlerce yıl yine bu topraklarda var olmak, güçlü olmak, hür ve bağımsız olmak, huzur ve bağımsızlık içinde yaşamak için mücadelesine devam edecektir…

Şehitler için dua edilip helallik istendi. Şehitlerin naaşları salondan alkışlarla çıkarıldı.

Şehit polis memuru Fethi Sekin'in Elazığ'da, adliye çalışanı Musa Can'ın ise yarın Uzundere Cemevi'nde yapılacak törenin ardından İzmir'de toprağa verileceği öğrenildi.

 
İzmir ve Manisa'da hayata lodos darbesi!
 
"Elektrik ve doğalgaza bu yıl zam yok"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ve Manisa'da hayata lodos darbesi!
Lodos İzmir ve Manisa'da yaşamı felç etti. İzmir'de deniz ulaşımı devre ...
İzmir’de saldırı sonrası gözaltına alının 2 kişi serbest
Adliyeye önündeki terör saldırısının ardından şüphe üzerine gözaltına ...
Türkiye 'Kahraman Polis'in ailesi için tek yürek!
İzmir'de beylik tabancasıyla uzun namlulu teröristlere karşı kahramanca ...
 
Konya'da öğrenci servisi devrildi: 2 ölü, 41 yaralı
Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde öğrencileri taşıyan otobüsün devrilmesi ...
FETÖ'nün polis okulları yapılanmasına operasyon: 70 gözaltı kararı
FETÖ/PDY'nin İstanbul'daki polis okulları yapılanmasında "ağabeylik" yaptıkları ...
İzmir'de linç girişimi: Terörist sandılar...
İzmir’in Bayraklı ilçesinde 3. terörist paniği yaşandı. Bayraklı’nın Adalet ...
 
Nevvar Salih İşgören Vakfı’ndan kahraman polisin ailesine anlamlı destek
Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Urgun, İzmir Adliye Binası önünde gerçekleşen ...
Reina saldırısı soruşturmasında son durum: Kritik isimler İzmir'de!
Reina saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı. ...
Fırat Kalkanı'nda 21 terör hedefi imha edildi
El Bab ve Bzagah bölgelerine yönelik hava harekatında, 32 teröristin etkisiz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva