HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Kasım 2019 Perşembe - 19:25

İZKUŞ’un protokolü hazır… Önce Soyer’e sonra Bakanlığa!

Çiğli Belediyesi Meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Boztepe, “En son yapılan toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İZKUŞ’u kapatmayı öneriyordu. Ben öneri getirdim. Bunu kapatmayalım dedim. Biz tekrar bir protokol hazırladık. Önümüzdeki günlerde Başkan Soyer’e sunacağız, sonrasında da bakanlığa ileteceğiz” dedi.

İZKUŞ’un protokolü hazır… Önce Soyer’e sonra Bakanlığa!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Vekili Ali Rıza Koçer idaresinde gerçekleşti. Toplantıda atıksu altyapı ve evsel katı atık bertaraf tesisleri tarifelerinin belirlenmesi tartışıldı. AK Parti fiyatların minimum düzeyde tutulmasını önerdi. 
Ayrıca dilek ve temenniler bölümünde İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği’nin (İZKUŞ) 2 yıl önce iptal edilen protokolü hakkında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe önemli bir gelişmeye dair bilgi verdi. İş birliği protokolünün hazırlandığını söyleyen Boztepe sürece ilişkin açıklama yaptı. Boztepe, protokolün önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZKUŞ Başkanı Tunç Soyer’in onayına sunulacağını ve sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletileceğini aktardı. 

GÜNDE KATI ATIK VE ATIKSU TARİFELERİ… KOÇER: BELEDİYEYİ KÖTÜ ALDIK
Oturumda atıksu altyapı ve evsel katı atık bertaraf tesisleri tarifelerinin belirlenmesi gündeme geldi. AK Parti fiyatların yüksekliğini öne sürerek indirim talep etti. Koçer ise, “Belediyeyi çok kötü aldık. İki şey yapıyoruz; bir tasarruf bir de bütçemizi arttırıyoruz. Başka şansımız yok. Çiğli’deki ücretler, imardan tutun birçok şeye kadar en pahalı ilçelerden biri. Hesaplamalar ortada, çok fazla yapacak bir şey yok” cevabını verdi. CHP Grubu ise maliyetlerin artmasına vurgu yaptı. 

PROTOKOLÜ HAZIRLADIK, BAŞKAN SOYER’E SUNACAĞIZ ARDINDAN BAKANLIĞA İLETECEĞİZ
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Partili Boztepe, İZKUŞ protokolünün yeniden yapılmasının gündeme gelmesine değindi. Boztepe, “En son yapılan toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İZKUŞ’u kapatmayı öneriyordu. Ben öneri getirdim. Bunu kapatmayalım dedim. Bu protokol bakanlığa devredilmişti. Biz tekrar bir protokol hazırladık. 4-5 saat süren bir toplantı yaptık. İş birliği protokolü hazırladık. Büyükşehir belediye başkanımız arkadaşlarımız ve bizi görevlendirmişti. Belediye bakanımıza da bilgi verdik. Gömleğin bir düğmesini yanlış iliklersek bu böyle gider. Çiğli’de bütçeyi arttıracak bir şeyler bulmamız lazım. 2020 yılında inşallah hazırladığımız bütçeyi uygularız. İZKUŞ bizim için nimet! Biz burada güzel bir planlama yaparsak Çiğli menfaat kazanacak. Çalışmalarımızı yaptık. İlgili bakanlığa da müracaatımızı yapacağız. Gediz Deltası’nın tamamını kapsayan bir proje yapacağız. Ayrıca Sasalı Planları iptal edilmiş. Yetkili arkadaşlar bilgi verirse seviniriz. İZKUŞ için meclis üyesi arkadaşlardan destek istiyoruz. Çiğli dünyaya tanıtılmış olacak.  Biz bu protokolü önümüzdeki günlerde Başkan Soyer’e sunacağız, sonrasında da bakanlığa ileteceğiz. Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi ile İZKUŞ’un yönetimi uygun görürse 5 yılda bir yani yerel seçimden yerel seçime güncellemeyi öneriyoruz” ifadelerini kullandı. 

1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU İÇİN AK PARTİ’DEN DOKUNUŞ
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nün Pazar gününe denk gelmesinden dolayı meclis üyelerini 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Toplantıyı yöneten Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Koçer, meclis usulünde böyle bir şeyin olup olmadığını yanındakilere sordu. Koçer ayrıca, “10 Kasım Günü olsaydı anlardım da… Bu konuyu daha önceden keşke konuşsaydık. Mustafa Kemal Atatürk’ü burada kimse tartışmaz ama gelirken keşke konuşsaydık” dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe bu durum karşısında söz aldı ve “Bunda hiçbir sıkıntı yok. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ulusumuzu kuranlardır. Ve bu uğurda şehit olan insanlarımız için de saygı duruşunda bulunabilir” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine mecliste 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

 
Bakan Selçuk: Bu olay kabul edilemez
 
Akar: YPG terör örgütü bölgeden çekilmedi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 7 Kasım 2019 Perşembe 20:55

iyi olana iyi demek gerekir, İZKUŞ niye kapatılıyor? izmir kuş cenneti ile ilgili zaten büyükşehirin korumasında ve düzenlemesinde değil mi? üreme için adacıklar yapılmadı mı? temiz su getirilmedi mi?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen Belediyesi'nden 'ıspanak' açıklaması
Menemen Belediyesi kamuoyunda ıspanaktan kaynaklı zehirlenmeler olduğuna ...
AASSM’de Kasım rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Kasım ayında ...
Bergama  Belediyesi YAPEX Fuarı’nda
Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı işbirliği ile düzenlenen YAPEX Restorasyon ...
 
Nasuh Mahruki’den Çiğli'de deprem bilinçlendirme semineri
Çiğli Belediyesi, olası doğal afet risklerine dikkat çekmek ve afet anında ...
Başkan Karakayalı'dan sanayi mesaisi
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Sanayi Sitesi’nde ...
Büyükşehir’den o AVM’ye 62 bin TL’lik ceza!
Ticaret Bakanlığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iletilen yazı ...
 
Buca’nın bazı mahallelerinde su kesintisi
Buca 5 mahallesinde 10 saatlik su kesintisi yapılacak.
Bornova'da 10 Kasım'a özel etkinlikler
Bornova Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 81'inci ...
Gaziemir’de yıpranan tabelalara müdahale
Gaziemir’de ülkenin gelişimi ve kalkınması için hizmet etmiş, vatanın ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva