HABERLER>EKONOMİ
18 Aralık 2014 Perşembe - 18:31

İZKA’dan ‘dünya mirası’ Bergama’ya tanıtım desteği

İZKA Kalkınma Kurulu, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeyi başaran Bergama için afiş hazırlayıp havalimanlarına asılması için destek olma kararı aldı. Kurul üyelerine seslenen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de İzmir'deki tarihi mirasın UNESCO listesine girmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

İZKA’dan ‘dünya mirası’ Bergama’ya tanıtım desteği

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir Kalkınmma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu'nda UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 999. sıradan giren Bergama'ya tanıtım desteği kararı çıktı.
Kurul üyeleri aynı zamanda Türkiye Genç İşadamları Derneği Ege Şubesi'nin İzmir Uluslararası Eğitim Merkezi Projesi, güneş enerjisinde yeni bir destek paketi hazırlanması önerisi ile endüstriyel sistemlerin üretimine teşvik verilmesi önerisini de İZKA Yönetimi'ne sunma kararı aldı.


'İZMİR'E DESTEĞE HAZIRIZ'
Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Alan Yönetimi Birim Başkanı Yaşagül Ekinci, Bergama'nın 999. olarak Dünya Kültürel Mirası Listesi'ne girme serüvenini anlattı. Ekinci, "İlk çağlarda dünyaya yön veren antik kent ve birikime sahip İzmir, Ortaçağ'a yön veren Kuzey İtalya gibi olabilir. Elimizdeki gücün farkına varmamız gerekiyor" diye konuştu.
İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu da bahar aylarında kurul üyeleri olarak Bergama'ya gidilmesi önerisinde bulundu. Kurul üyelerini ilçesine beklediğini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dünya Mirası Listesi'ne girmenin kendileri için heyecan veren bir süreç olduğunu söyledi. Gönenç, "Bizim işimiz yeni başladı. Listeye girme süreci biz de dahil bir çok insanın beklemediği kadar hızlı sonuçlandı. Bergama'nın çok önemli bir potansiyeli var. Biz bundan sonra İzmir'deki diğer alanlarda yapılacak çalışmalara da katkı koymaya hazırız. Bu konuda profesyonel bir ekibin oluşturulmasında yarar var" dedi.

Destination İzmir Başkanı ve AK Parti Çeşme Meclis Üyesi Bülent Tercan, Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde olduğunu belirten afişlerin hazırlanıp havalimanlarına asılmasının İZKA tarafından yapılmasını önerdi. İZKA Kalkınma Kurulu, öneriyi İZKA Yönetim Kurulu'na sunma kararı aldı. İZKA Kalkınma Kurulu Üyesi Necip Kalkan, güneş enerjisine yeni destekler verilmesini isterken, Kurul Üyesi Fettah Güventürk eğitime, Fadıl Sivri endüstriyel sistemlere yönelik yeni destek paketleri hazırlanmasını önerdi.



YENİ FUARA ÖVGÜ
Kurul Başkanı Çolakoğlu,  Gaziemir'deki yeni fuar projesinin İzmir'i uçuracağını dile getirdi. Çolakoğlu, "Büyükşehir Belediyesi'nin muhteşem bir eseri ortaya çıkıyor. İzmir'in önünü açacak bir proje. Gezdiğim fuarlar arasında hepsinden daha büyük bir fuar olacak. İnşallah 25 Mart'ta MARBLE Fuarı'na yetişmesinde sıkıntı olmaz. Fuarın, bittiği zaman İzmir'i uçuracak jet projelerden biri olacağına kesinlikle kanaat getirdim. 6 ihtisas fuarına başlayabilsek, nostaljik enternasyonal fuarı devam ettirebilirsek İzmir o zaman arzu ettiğimiz İzmir ölçeğine ulaşır. Lütfen İzmir fuarını yakından takip edin. Arzu edenler de gezsin" dedi.



'EĞİTİM SERBEST BÖLGESİ KURULSUN'
TÜGİAD Ege Şube Başkanı Musa Turan, İzmir Uluslararası Eğitim Merkezi Projesi hakkında bilgi verdi. İzmir'in uluslararası eğitim pazarından sadece binde bir pay alabildiğine dikkat çeken Turan, İzmir'de eğitim serbest bölgesi kurulması için Ekonomi Bakanlığı'na başvurduklarını söyledi. Bu projenin gerçekleşmesi halinde şehrin tanıtımına katkı sağlanacağını ifade eden Turan, "Türkiye'den yurtdışına giden 50 bin öğrenci var. Biz bu proje ile beyin göçünü tersine çevireceğiz. Bu okullarda yetişenler ekonomiye katkı sağlayan nitelikli insanlar olacak" şeklinde konuştu.

Kurulda Ege Orman Vakfı tarafından Menderes Görece'de kurulacak olan güneş enerjisi santrali hakkında bilgi verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'hediyelik' rüzgarı: SOUVENIR kapılarını açtı
Türkiye’nin 7 bölgesinden dünyanın 4 bir yanından her zevke hitap eden ...
Türk gemi söküm sektörü S.O.S veriyor
Aliağa'da Gemi Geri Dönüşüm sektörü can çekişiyor. Gemi söküm sektöründe ...
Demirtaş'tan turizm için Ege adaları çıkışı!
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı ...
 
Putin ihracatçıyı vurdu!
Rusya'da başlayan kriz, Egeli ihracatçıyı vurdu. Birçok firmanın alacağı ...
Dolara Fed freni: Zirveden uzaklaşıyor
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarında "acele etmeyeceği"ni vurgulaması, ...
FED'den kritik açıklama: Sabırlı olacağız
Piyasalarda herkesin korktuğu senaryo gerçekleşmedi. Amerikan Merkez Bankası ...
 
Dolar 2,34'ün altına indi
Dün rekor kıran dolar bugün 2,34'ün altına indi. Piyasalar Fed açıklamasına odaklandı.
Listeler asıldı… İzmir’in kadın girişimcileri seçime gidiyor!
İzmir’deki TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun icra komitesine seçilecek ...
Flaş! Merkez Bankası’ndan kritik açıklama
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, para politikasındaki sıkı duruşun, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva