HABERLER>EKONOMİ
18 Şubat 2016 Perşembe - 18:01

İZKA'da teşvik isyanı: Manisa uçmadı, uçuruldu

İzmir Kalkınma Ajansı Kurulu’nun terör gündemli toplantısında konuşan Başkan Kemal Çolakoğlu İZKA ile diğer şehirler arasındaki teşvik farkına tepki gösterdi Manisa örneğine gönderme yaparak ‘Manisa uçmadı, uçuruldu’ dedi.

İZKA da teşvik isyanı: Manisa uçmadı, uçuruldu

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu, 2016’nın ilk meclisini gerçekleştirdi.  Meclise  Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Akdurak  ile Bodrum Bitez'de yapılan Yarıyıl Kupasında Türkiye birincisi olan Leyla Şenocak ve Aylin Tezol konuk oldu.

Meclis gündeminde ise önceki gün  Ankara’da yaşanan bombalı terör saldırısı vardı. Oturum, Ankara saldırısı başta olmak üzere son günlerde yaşamını yitiren vatandaşlar için saygı duruşunda durularak başladı.

UZUN ZAMANDIR KALKINMA, YATIRIM, İSTİHDAM DİYEMİYORUZ
28 kişinin yaşamını yitirdiği, 61 kişinin yaralandığı saldırı ve sonrasında yaşanan şehit haberleri hakkında konuşan İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Türkiye’de bir güvenlik zafiyetinin yaşandığını söyledi. Ülkede güven ortamı olmadan kalkınma konuşmanın mümkün olmadığını söyleyen Çolakoğlu, “Bugün burada , istihdam, üretim, yatırım, kalkınma demek isterdik. Ama ne yazık ki uzun zamandır böyle şeyler konuşamaz olduk “ dedi.

GÜVENLİK SORUNU
Çolakoğlu, “Dün Ankara patlaması, bugün Dicle’de yaşananlar, bize bir güvenlik sorununun olduğunu ortaya koymuştur.  Güvenlik sorunu varsa bu ülkede gerisi teferruattır. Vatandaşın güvenliği her şeyden önce gelir. Yüreğimiz yanıyor. Ancak ne yaşarsak yaşayalım, üstümüze düşeni yaparak hep birlikte güçlü olduğumuz mesajını vermemiz lazım. Türkiye, yurtta sulh cihanda sulh prensibi ile bu süreci atlatacaktır” ifadelerini kullandı.

BAŞARILARA DEVAM EDECEĞİZ
Meclis gündeminde yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösteren ve önemli başarılara imza atan Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nün  Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Akdurak konuk oldu. İlk olarak Göztepe’de faaliyet göstermeye başladıklarını, Göztepe’deki imkansızlıklar nedeniyle Çeşme’de faaliyete başladıklarını söyleyen Akdurak, “2012 yılından itibaren kulüp kıyı kanunu nedeniyle tasfiyenin eşiğine geldi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan destekle gençlik ve spor kulübü haline dönüştü.  Bugün 150 sporcuyla büyümeye devam ediyoruz. Mevcut yapımıza 7 şube daha ekledik. Ana konumuz olan yelkende uluslararası başarılara imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE BİRİNCİLERİNİ AĞIRLADI
Meclis oturumunda ayrıca Bodrum, Bitez'de yapılan  Yarıyıl Kupası 420-470 Yarışları'nda   Genel sınıfında birinci,420 Bayanlar kategorisinde birinci, 420 Gençler sınıfında ise yine Türkiye birincisi olan Leyla Şenocak ve Aylin Tezol katıldı. Yarışma sürecine dair bilgi veren Şenocak ve Tezel’e  İZKA yönetimi tarafından plaket verildi.

MANİSA UÇMADI UÇURULDU
Konuk konuşmalarının ardından meclis gündemine geçildi. Diğer Kalkınma Ajanslarının faaliyetleri hakkında karşılaştırmalı bir rapor hazırlayan İZKA, konu ile ilgili sunumunda İzmir’in İstanbul başta olmak üzere diğer illerden çok daha az teşvik alması, eleştirilere neden oldu.  

Meclis üyeleri tarafından komşu illerin İzmir’den daha hızlı geliştiği, İzmir’de yeteri çalışmanın yapılmadığı eleştirilerine karşın Kemal Çolakoğlu, İzmir’in gelişmiş kabul edilip, çeşitli nedenlerden dolayı çevre illerine daha çok destek  verildiğini söyledi. Çolakoğlu, ”Manisa ile Aliağa arasında yarım saat var. Yarı yarıya teşvik farkı var. Manisa uçmamış, uçurulmuş. Bu teşvikler verilirken ‘İzmir kalkınmış bir şehir ama Aliağa’ya,  Menemen’e verin’ dedik. İzmir Organize Sanayi Bölgeleri’ni tamamlayamıyor. Manisa’da 4 bölge oldu. Olsun daha da olsun. Oradaki gelişme bizim için de önemli ama Manisa’ya verdiğinizi bize de verin” şeklinde konuştu.  

İstanbul Kalkınma Ajansı ile İZKA arasındaki fark hakkında konuşan TARKEM Başkanvekili Uğur Yüce ise, “İzmir gelişmiş bir yer kabul edildiği için Ödemiş ve Kiraz dışında teşvik alamıyor. Biz daima İstanbul’la aynı kategoriye konuluyor. Ama değil.  Bölgeler arası dengelerin sağlanması gerekiyor” dedi.

 
Meclis Genel Kurulu'nda gerginlik
 
Kerry'den Çavuşoğlu'na taziye telefonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO'dan Ankara'da 'İzmir Partisi' adımı!
İTO tarafından Ankara’da düzenlenen toplantıda bir araya gelen Adalet ...
İzmir’in iş dünyasından teröre lanet yağdı
Ankara’nın kalbinde, 28 kişinin yaşamını yitirdiği 61 kişinin yaralandığı ...
İtalyanlar 'Marble' için İzmir'e geliyor
İzmir İtalyan Ticaret Odası, İZFAŞ tarafından 23 – 26 Mart tarihleri arasında ...
 
Benzine indirim geldi
Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 4 kuruş indirim yapıldı.
İzmirli aşçılardan Ekrem Demirtaş'a ziyaret
İzmir Aşçılar Derneği’nin, Ocak ayında yapılan genel kurulu sonrasında ...
Altın fırladı, kalpazanların iştahı kabardı!
Altın fiyatlarındaki yükseliş ve İzmir’de sayısı giderek artan ‘yeni yetme’ ...
 
ETİK uyardı: 500 bin kişi işsiz kalır!
Başkan İşler, terör ve savaş algısı nedeniyle turizmde yaşanan kriz sonucu ...
KUUP.com küresel marka olma yolunda
2014 yazında kurulduğu günden bu yana özel tasarım tişört satışına odaklanan ...
İzmir’de ‘Konyalı’ krizi: ‘Ahmet Usta’dan ilanlı tepki!
İzmir merkezli Konyalı Ahmet Usta restoran zinciri, firmanın adı kullanılarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva