HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2017 Salı - 11:45

İZELMAN'da TİS krizi: Ve sendika 'grev' dedi

Genel-İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen TİS görüşmelerinde arabulucudan da sonuç çıkmayınca önü açılan grevin kararı geldi. Sendika 31 Mart Cuma Günü grev kararını asacak.

İZELMAN da TİS krizi: Ve sendika  grev  dedi

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZELMAN’da çalışan yaklaşık 6 bin 500 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde dört aylık sürecin sonunda grev kararı alındı.

İlk oturumu 2 Aralık’ta gerçekleşen ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK)bağlı Genel- İş Sendikası tarafından yürütülen görüşmelerde işveren yüzde 9’luk zam miktarını arttıramayınca uyuşmazlık raporu tutuldu.

Gelişmelerin ardından Şubat ayı tamamen arabulucu dönemi olarak geride kaldı.

Arabulucudan da sonuç çıkmayınca son temaslar gerçekleşti. Fakat hiçbir görüşme işçilerin istediği zam miktarıyla noktalanmadı.

Sendikanın 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal ve 3 Nolu Şube Başkanı Güral Doğan bir ay önceki görüşme sonrası birlikte yaptıkları açıklamada grev sinyali vermişti.

CUMA GÜNÜ GREV KARARI ASILACAK!
Başkan Engin Topal gelinen noktada grev kararını resmen açıkladı. Topal, “Değerli emekçi dostlarım, sevgili mesai arkadaşlarım; İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN A.Ş. ve Genel-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde masa başındaki pazarlık süreci ve arabulucu döneminde 54 madde üzerinde uzlaşı sağlanmıştı. Ancak sözleşmemiz 67 maddeden oluşmaktadır, kalan 13 madde üzerinde uzlaşı sağlanamamıştı. Taraflarca uyuşmazlık raporu tutulup İŞKUR’a gönderilmişti. Değerli arkadaşlar sendikamızın genel merkezinde tutulan uyuşmazlık raporu doğrultusunda İŞKUR’dan grev ilan kararı geldi ve Büyükşehir Belediyesi’nin ve İZELMAN’ın kapısına kararımızı asacağız. Her iki şubenin ortak kararı ile birlikte 31.03.2017 Cuma Günü sabah saat 10.30 Konak Pier önünde birleşip kararımızı asacağız. Sevgili dostlar bütün üyelerimizin bugün için alana davet ediyorum emeğimiz için insanca bir yaşam için geleceğimiz için sizlerin birlikteliğinden ekmeğimizi büyütmek için bütün dostlarımızdan özveri bekliyoruz. Haklı mücadelemiz için şimdi birlik zamanı… Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın DİSK, yaşasın Genel-İş 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu…” ifadelerini kullandı.

İZENERJİ MUTLU SONLA BİTMİŞTİ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZENERJİ’de çalışan yaklaşık 4 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci ise geçtiğimiz günlerde mutlu sonla noktalanmıştı.

Büyükşehir Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube arasında yürütülen TİS döneminde 27 Mart greve çıkma günü olarak belirlenmişti.

Sendika 16 Nisan’daki referanduma öncelik verileceğini açıklayarak grevin 4 gün öncesinde süreci bitirdiklerini belirtmişti.

 
Usta oyuncular Gaziemir'de ayakta alkışlandı
 
Karabağlar yeni imar planlarıyla daha da gelişecek
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Mart 2017 Çarşamba 01:22

Bu kaçıncı sözleşmemiz zaten 2 yılda bir zam alıyoruz neden bir kere olsun işçinin istediği gibi olmuyor her toplu iş sözleşmesi grev ile bitiyor neden işçisine boyle yapıyor Kocaoğlu...

Yorumu oyla      12      5  
Isci 28 Mart 2017 Salı 20:52

Yuzde kirk eksik maasla calisanlar adalet istiyor sadece adalet umarim sendika bu sefer bu durumu bir cozume kavusturur. UMARIM

Yorumu oyla      13      5  
ölçü 28 Mart 2017 Salı 18:31

İlçe Belediyelerinde ve şirketlerinde çalışan işçilerin ücretlerini bir irdeleyin ve İzelman da çalışan işçilerden en az %30 FAZLA ÜCRET ALDIKLARI GÖRÜLÜR... Diğer yandan Yıllık enflasyon çift rakamllara doğru hızla ilerlerken %9 zamda ısrar etmek ne kadar doğru.

Yorumu oyla      16      5  
İzelmancı 28 Mart 2017 Salı 17:58

Sayın Aziz başkan ve sendikacılar İzelmandaki yüzde 40 sorunu ve yaşanan bu haksızlık artık biter inşallah.

Yorumu oyla      13      5  
Atılgan 28 Mart 2017 Salı 17:36

Bozkurt bey izenerji ve izelmanin yevmiyesi bir değil izenerji 5 alıyorsa izelman 10 alıyordu belediyeye bağlı şirketlerin hepsi aynı maaşı almiyor bunu dikkate alin insanlar saniyor ki belediye iscileri 3000-4000 lira maas aliyor ancak durum çok farklı.

Yorumu oyla      12      6  
Bozkurt 28 Mart 2017 Salı 15:42

Aziz bey... izban grevinde %9 un üstü türkiye dengelerini değiştirir dedi ve vermedi izenerji ye nasıl %17 zam verdi diğer haklarla %32 verdi. İzenerji ye veren eller belkemigi olarak adlandırılan izban a metro ya izelman a niye o kadar zam verilmiyor çok görülüp vatandaş mağdur ediliyor işçiler greve sürükleniyor...varmı buna cevap verecek birisi

Yorumu oyla      14      9  
Zafer 28 Mart 2017 Salı 14:37

Ülkenin, ekonominin hali belli. Belediye çalışanlarının ne kadar iş yaptığı(!) karşılığında da başka hiçbir yerde alamayacakları hakları aldıkları da belli. Belediye vatandaşa hizmet mi edecek, yoksa paraları böyle mi dağıtacak. Bu ne yahu, özel sektörde kim kaç paraya çalışıyor, kim %9 zam alıyor? Önüne gelen grev oh ne güzel. Toptan atın, iş bekleyen milyonlar var!

Yorumu oyla      18      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’nın sporcuları madalyaya doymuyor
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 2017 yılında da başarıdan başarıya ...
İzmir'in 2 ilçesinde su kesintisi
Boru hattı tamiri ve vana montajı nedeniyle Güzelbahçe ve Narlıdere'de su kesintisi yaşanacak.
Büyükşehir Belediyesi'nde Rumeli-Mardin hattı!
Balkan Dernekleri Federasyonu ile Mardinliler Federasyonu yöneticilerini ...
 
Karşıyaka'da bahar ‘Tay Park’ta güzel 
İzmir’i saran bahar havası, Karşıyaka’nın en gözde sosyal tesislerinden ...
Bornova’da 'Nutuk' dağıtımı devam ediyor
Bornova Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin ...
Büyükpark’a bir özel mekan daha: Çınar Evi
Kızlar Kahvesi, Down Kafe, Engelsiz Kafe ve Diyet Kafe olmak üzere özel ...
 
Konak Tramvayı Koruma Kurulu'ndan geçti!
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Konak tramvayının ...
Başkan Çerçioğlu'ndan üreticilere fidan desteği
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çiftçilere destek olmak ...
Bakanlıktan yeni plan: Kınık'a çifte müjde
İzmir’in Kınık ilçesinde bulunan ve hazineye ait olan arazide plan değişikliğine ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva