HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
1 Haziran 2017 Perşembe - 13:26

İZDEKON'dan Körfez Geçiş Projesi'ne destek

İzmir'de 48 dernek ve 3 federasyonu bünyesinde bulunduran İzmir Dernekleri Birliği Konfederasyonu (İZDEKON)  Körfez Geçiş Projesi'ne İzmir'in ihtiyacı olduğunu, İnciraltı'nı da kent ekonomisine kazandıracağını açıkladı.

İZDEKON dan Körfez Geçiş Projesi ne destek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ÇED olumlu raporu verilen ancak bu kararın iptali için TMMOB ve Egeçep Derneği tarafından dava açılan İzmir Körfez Geçişi projesine İZDEKON'den destek geldi. İnciraltı 2. Nesil Platformu ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen İzmir Dernekleri Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Turgay Yokuş, Körfez Geçiş Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ve bu konuda yoğun çalışmalar yürüten İnciraltı 2. Nesil Platformu'na destek verdiklerini söyledi.

İnciraltı sakinlerinin yıllardır sabırla planlama sürecini beklediğini ve cesaretle gökdelen imarı istemediklerini açıkladıklarını belirten Yokuş, İzmirliler'in Kent Ormanı'nı keyifle kullandığını ancak karşısındaki yüzölçümü Alsancak'tan büyük bir alanın kamuya faydasız olarak boş kaldığını vurguladı. Yokuş, “İnciraltı İzmir'in mücevheri ve biran önce çevreci olarak planlanarak İzmir ekonomisine kazandırılmalıdır. Bölgenin planlanması ile yeni kent ormanları yaratılarak İzmirlilerin hizmetine sunulabilir ve sağlık turizmi odaklı planlama ile İzmir sağlık turizminin başkenti olabilir. Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile başlatılan planlama çalışmasına ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile yürüyen çalışmaya güvenimiz tamdır. İzmir Körfez Geçiş Projesi de şehrin artık ihtiyacıdır. İzmirliler olarak hizmette sabırsızız. İzmir'in Marmarayı'nın bir an önce temelinin atılıp tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut ise yaptığı açıklamada İzmir'de işsizliğin arttığı, turizmin gerilediği, ticaretin zorlandığı ve mega projelere ihtiyaç duyulduğu bu günlerde İnciraltı'nın sağlık turizmi odaklı planlanarak ve Körfez Geçişi Projesi'nin hayata geçirilmesinin İzmir'de ekonomik devrim yaratacağını söyledi. Karabulut , “İnciraltı, 1991 yılında turizm bölgesi ilan edilmiş, 2 kez EXPO'da aday olup tüm dünyanın tanıyıp hayran olduğu, önü deniz ve kent ormanı, altı termal su, havalimanına 22 kilometre uzaklıkta ve şehrin içerisinde İzmir'in mücevheridir. Kent Ormanı karşısında kalan 5 milyon m2 yerlerimizin, gökdelen imarsız ve çevreci olarak planlanması ile bölgede yapılacak hastane, otel ve kür merkezleri 15 bin istihdam sağlayarak, işsizliği şehrimizde yüzde 5 aşağıya çekecektir. Turist sayısına 100 bin kişi katkı koyacaktır. Ekonomik anlamda da her yıl 3 milyar TL katma değer getirecektir. Bir anlamda İnciraltı ekonomik olarak İzmir'i uçuracaktır" dedi.

Körfez Geçişi Projesi'nin mühendislik harikası bir proje olduğunu belirten Karabulut, “İnciraltı İzmir'in yeni sembolü olacaktır. İzmir'in iki yakasını hem karayolu hem de demiryolu ile buluşturacaktır. Şehrin tramvayı ile entegre olacak ve İzmirli vatandaş bindiğinde şehri gerdanlık gibi dolaşmış olacaktır. İzmir'in Marmaray'ı ile araçla 70 dakikada gidilen mesafe 6 dakikaya inecektir. Bölgedeki tüm hassasiyetlerin hesaplanarak gerçekleştirilecek projenin temelini bu yıl 9 Eylül tarihinde atılması tüm İzmirlilerin hayalidir. Bu projeye 'yapılmasın' yaklaşımı şehrin büyümesine engel olmaktır" dedi. Karabulut, İZDEKON'a kendilerine ve Körfez Geçişi Projesi'ne verdikleri destek için teşekkür etti. (DHA)

 
Bucaspor'da Mehmet imzaladı
 
Bahçeli: Kaza tüm yönleriyle aydınlatılmalı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AMİR İYİGÜN 4 Haziran 2017 Pazar 17:24

ALLAH GÜCÜNÜZE GÜÇ KATSIN EMEKLERİNİZE SAĞLIK BÜTÜN DUALARIMIZ SİZİNLE İNCİRALTI İZMİR İÇİN ÇOK BÜYÜK KAZANÇ TARİH SİZİ YAZACAK SELAMLAR SEVGİLER

Yorumu oyla      11      5  
Sezen 3 Haziran 2017 Cumartesi 01:42

Insallah İzmir için sunulan projeler uygulanır İzmir''in buna ihtiyacı var.İZDEKONA verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      11      5  
1 Haziran 2017 Perşembe 18:00

Körfeze zararı yoksa yapılmalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
seçil özen 1 Haziran 2017 Perşembe 14:56

İzmir'e geç bile kaldı. Neden hükümet bu projeyi İzmir'e kazandırmaz,bekletir?

Yorumu oyla      12      5  
ali tanıl 1 Haziran 2017 Perşembe 14:54

TEBRİK EDİYORUM. UMARIM HIZLA PROJE GERÇEKLEŞİR.

Yorumu oyla      12      5  
Gönül 1 Haziran 2017 Perşembe 14:15

Körfez geçiş projesine verdikleri katkılardan dolayı İZDEKON açık teşekkür ederiz.Yıldız projelerin hayata geçirilmesini inciralti ve İzmir halki umutla bekliyoruz. En kısa zamanda devletimizin desteğiyle olacak inşallah.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Aslan'dan 'demir fiyatı' çıkışı: Devlet müdahalesi şart!
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, inşaat sektöründe ana girdi konumundaki ...
Folkart'a büyük onur: Ege'nin en mükemmeli!
Dünya genelinde seçkin şirketlerin 20 yılı aşkın süredir baz aldığı ‘’Mükemmellik ...
İzmir'de tarihi mirasa genç tasarım
Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, Alsancak’taki ...
 
FETÖ firarisi iş adamının İzmir'deki malları için karar: O arsa satışta!
Darbe girişiminin ardından şirketlerine kayyım atanan Denizli İşadamları ...
İzmir'de yeni yaşamın merkezi Larissa Göl Evleri için dev start!
ERDN İnşaat, Türkiye'nin ve İzmir’in en yeni Genç Yaşam konsepti Larissa ...
İzmir'in o turistik ilçesine deniz manzaralı cami
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Foça İlçesi’ne bağlı Yeni Foça Sahili’nde ...
 
'İzmir'in kalbi'ndeki arazi için jet hızıyla dev satış!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in merkezinde Tariş’e ait alanları ...
Kayyum atanan inşaat devleri için flaş açıklama
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, terör örgütü FETÖ ile ilişkili olduğu ...
Folkart'tan İzmir'e 475 milyonluk dev yatırım: Yeni proje yola çıktı!
İzmir'de önemli projelere imza atan Folkart'ın yeni projesi Incity yola ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva