HABERLER>GÜNCEL
9 Aralık 2018 Pazar - 13:07

İZBAN'da grev zamanı: İZBAN'ın 'yüzde 65' çıkışına sendika ne dedi?

İZBAN’daki toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle çalışanlar greve çıkıyor. Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Ervüz, “greve saatler kaldı ve bir görüşme olacağını zannetmiyorum. Yarın grevdeyiz, İZBAN çalışmayacak” dedi. İZBAN'dan yapılan açıklamada sendikanın yüzde 65 zam istediği belirtildi, sendikadan ise yanıt geldi.

İZBAN da grev zamanı: İZBAN ın  yüzde 65  çıkışına sendika ne dedi?

EGEDESONSÖZ- İzmir’de ulaşımın can damarı olan İZBAN’da grev günü.

Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın yüzde 50’şer ortaklığı olan İZBAN’da sendika ile devam eden toplu iş görüşmesi uzlaşma çıkmaması nedeniyle tıkandı. Geçtiğimiz Cuma günü TCDD’nin sunduğu yüzde 20’lik zam teklifini oylayan işçiler ‘greve çıkma’ kararı almıştı.

'BİR GÖRÜŞME OLACAĞINI SANMIYORUM'
Greve saatler kala ise sendikadan yeni bir açıklama geldi. Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, “Üyelerimiz sandığa gitti ve demokratik haklarını kullanarak ‘grev’ kararı aldı. Grev öncesi işverenler ile bir görüşme olacağını zannetmiyorum. Bunların adetlerinde yok” dedi.

Bu sabah 05:00’da Alsancak Garı’na grev pankartı asılacak. Diğer istasyonların kapalı olması nedeniyle grev pankartı asılmayacak. Saat 10:00’da ise sendika öncülüğünde toplanacak olan işçiler grev açıklaması yapacak.

İZBAN'DAN AÇIKLAMA: SENDİKA YÜZDE 65 ZAM İSTEDİ
İzmir Banliyö Sistemleri A.Ş. (İZBAN) ise sendikanın yüzde 65 zam istediğini belirtti. Açıklamada, “YÜZDE 65 ZAM” isteği ile masaya oturup bunda ısrarcı olmak, İzmir halkını ve çalışanlarımızı ikinci kez mağdur etmekten öte bir anlam taşımamaktadır. Ayrıca, hak arayışının yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltarak değil, doğru verilerle yapılması gerektiğine inanıyoruz" denildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Toplu iş sözleşmesi” görüşmeleri, tarafların el sıkışmak üzere masaya oturduğu, karşılıklı teklifleri değerlendirip anlaşma zemini aradığı ortamlardır.

Ancak; iki yıl önceki toplu iş sözleşmesi döneminde kamunun zam oranları ve enflasyonun üzerindeki tekliflerimize rağmen “GREV” yaklaşımıyla İzmir halkını ve çalışanlarımızı mağdur eden Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi, ülkemiz gerçeklerine bugün de sırtını dönmektedir.

“YÜZDE 65 ZAM” isteği ile masaya oturup bunda ısrarcı olmak, İzmir halkını ve çalışanlarımızı ikinci kez mağdur etmekten öte bir anlam taşımamaktadır. Ayrıca, hak arayışının yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltarak değil, doğru verilerle yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Buradan hareketle yüzde 22’lik teklifimiz sonucunda oluşan, asgari geçim indirimi dahil, ele geçecek aylık ortalama net tavan ücretleri, değerli İzmir halkının takdirine bırakıyor ve bu rakamlara kişi başına aylık 559 TL de yemek ve yol ekleneceğinin altını çiziyoruz:

Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

Makinist: 3.435 TL
Trafik kontrol merkezi: 3.435 TL
Tekniker: 3.395 TL
Teknisyen: 3.220 TL
İstasyon operatörü: 3.119 TL
Veznedar-Gişeci: 3.065 TL
Ofis personeli: 3.014 TL

SENDİKADAN YANIT GELDİ
Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi ise İZBAN açıklamasına yanıt verdi. Sendikanın açıklaması ise şöyle:

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN GREV ÖNLEMLERİ
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların grevden olumsuz etkilenmemesi için de ESHOT, İZULAŞ ve İZDENİZ’de sefer sayılarını artırıp yeni hatlar oluşturduklarını, hizmet verecek tüm yeni otobüs hatlarının sabah 06.00’dan itibaren sefere başlayacağını açıkladı.

Tramvay Karşıyaka'da 7,5 dakika, Konak'ta 5 dakikalık aralıklarla sefer yapacak. Metro ise 3 dakikalık aralıkla seferlerini düzenleyecek.

KUZEY AKSI
Buna göre Aliağa, Foça ve Yeni Foça’ya ulaşım talebinin karşılanması amacıyla 843 No’lu Aliağa Aktarma Merkezi-Egekent Aktarma Merkezi arasında 10 adet körüklü araç ve 15 dakika sıklık ile hizmet verecek yeni hat oluşturuldu. Ayrıca 844 No’lu Egekent Aktarma Merkezi ile Bornova Metro Aktarma Merkezi arasında ve 856 No’lu Çiğli Aktarma Merkezi ile Alsancak Gar arasında körüklü araçlarla hizmet verecek otobüs hatları oluşturuldu.

744 No’lu Foça-Hatundere Aktarma Merkezi hattını kullanan yolcular “Helvacı kavşağında”,

745 No’lu Yeni Foça-Biçerova Aktarma Merkezi  hattını kullanan yolcular, “Yeni Foça yol ayrımında”, 752 No’lu Buruncuk-Hatundere Aktarma Merkezi hattını kullanan yolcular ise “Yıldırım” durağından, 843 No’lu Aliağa Aktarma Merkezi-Egekent Aktarma Merkezi hattına erişim sağlayabilecekler.

Bunlara ilave olarak yolcu yoğunluğuna göre, 121 No’lu Bostanlı İskele-Konak, 200 No’lu Mavişehir Aktarma Merkezi-Havalimanı, 543 No’lu Bostanlı İskele-Halkapınar Metro, 800 No’lu Menemen Aktarma Merkezi Bornova Metro, 912 No’lu Egekent Aktarma Merkezi-Alsancak Gar, 921 No’lu Bostanlı İskele-Alsancak Gar ve 802 No’lu Egekent Aktarma-Konak hatlarına ilave otobüs tahsisi yapılacak.

GÜNEY AKSI
Torbalı (Tepeköy Aktarma Merkezi ile Sarnıç Aktarma Merkezi) ve Sarnıç arasında 10 adet körüklü araç ile 15 dakika sıklıkta hizmet verecek yeni otobüs hattı oluşturuldu.

Ayrıca Buca Bölgesine toplu ulaşım hizmeti sunan 418 No’lu Şirinyer Aktarma-Halkapınar Metro, 70 No’lu Tınaztepe-Halkapınar Metro ve 470 No’lu Tınaztepe-Lozan Meydanı hatlarına ilave otobüsler tahsisi yapılacak. 70 No’lu Tınaztepe-Halkapınar Metro hattının bazı servisleri ise Şirinyer Aktarma Merkezi’nden başlayacak.

Gaziemir Bölgesi’nde toplu ulaşım hizmeti sunan 90 No’lu Gaziemir-Halkapınar Metro, 691 No’lu Gaziemir-Halkapınar Alsancak Gar, 200 No’lu Mavişehir Aktarma Merkezi-Havalimanı hatlarına ayrıca kent merkezinde 253 No’lu Halkapınar Metro 2-Konak hatlarına otobüs takviyesi yapılarak ek seferler konulacak.

İZDENİZ’DEN TAKVİYE
Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinde de İZDENİZ tarafından sefer takviyesi yapılacak. ESHOT ve İZULAŞ, bu bölgelerde oturan vatandaşların iskelelere daha kolay ulaşımı için ek seferler koyacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların özel araçları yerine deniz ulaşımını tercih etmelerinde yarar olacağını söyledi.

 
Çeşme'de yılbaşı bereketi
 
Karşıyaka'dan yol kazası
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 10 Aralık 2018 Pazartesi 01:25

yaşasın işçilerin örgütlü hareketi..

Yorumu oyla      9      7  
Cengiz cansız 9 Aralık 2018 Pazar 23:42

İzbanı belediyeye devretsinler mesele hallolsun bundan önceki sözleşmeleri belediye gözetti bu sefer bakanlık yönetiyor acaba izbanı grevi birilerine belediyeyi suçlayarak siyasi rantmı elde etmek istıyor diye aklıma gelmiyor değil

Yorumu oyla      9      5  
Eyvallah 9 Aralık 2018 Pazar 22:36

İşinize gelince izban belediyeye bağlı değil başkan ne yapsın işinize gelmeyince başkan kov bunların hepsini diyeceksin.Pis siyasetinizi karıştırmayın bu işlere insanlar aç bu taraftan bakın.Asgari ücret 2000 olsun diyenler asgari ücret 2029 lira zaten daha ne istiyosunuz bu devirde bir yığın işsiz varken.Ha o bürüt benim elime 1600 geçiyo diyosan o zaman işverenin yem olarak ortaya atıp açıkladığı işçinin cebine girmeyen o rakamlarada bakmayacaksın.

Yorumu oyla      9      5  
agirlik 9 Aralık 2018 Pazar 22:20

342 Izban calisani mi 5 milyonluk Izmirli mi agir basar belediyeyi tercihe zorlamayin

Yorumu oyla      9      5  
TC misafir 9 Aralık 2018 Pazar 22:16

Bana cevap yazan arkadaşım, gidersin bir izban personeline rica edersin sana ücret bordrosunu gösterir inceler bakarsın. Öyle bir yazmışsın ki sanırsın bu insanlar yıllık izinlerinde her yıl dünya turuna çıkıyorlar, arkadaşım ben yazmışım bordrodaki alınan ücreti. Bu insanların hesaplarına ne kadar para yatmış söyle bilelim. İzin parası nedir arkadaşım? kullanmadığın izinlerin parasını alırsın. Aslında bu bile ne kadar ihtiyaç sahibi olduklarının kanıtı. Herkes 1600 TL ye mi çalışsın? bu paraya çalışan da hep buna mı mecbur bırakılsın? İnsanlar hiç mi rahat yaşamasınlar? niye rahat yaşamayalım? niye birileri hakkını isterken onlara düşman kesiliyorsunuz? Herkes insan onuruna yakışır şekilde yaşayabileceği ücreti almalı. Bu grev yerel seçimi etkilemez çünkü izbandan sadece belediye sorumlu değil ulaştırma bakanlığı ile ortak. İzbanda grev oldu diye CHP seçmeni gidip akp ye oy verecek mantıkta mı sizce? Akıllıca bir ulaşım önlemi alındığında da kimse mağdur olmaz.

Yorumu oyla      9      6  
gercekler 9 Aralık 2018 Pazar 21:25

Gonul ister 5000 tl maas alsinlar ama ulkenin geldigi nokta ortada musebbide ulkeyi yonetenlerdir. Tarlada gunluk 30 tl ye calisanlar var biz okuduk murekkep yaladik diyorsaniz vakif universitelerinin cogunda arastirma gorevlileri asgari ucretle calisiyorlar seslerini cikaramiyorlar zira o sartlarda calismaya razi bekleyen binlerce issiz var. Sendikacilar konu Izmir olunca grev akillarina geliyor. Izban personeli alin yeni zamminizi yarin baslayin calismaya millet magdur olunca belediyeye baski yaparsa lokavtla karsilasmayin

Yorumu oyla      21      5  
Eyvallah ve TC Misafir 9 Aralık 2018 Pazar 21:06

Bu ay yatan çıplak maaşınızı değil, ikramiyeler ,izin paraları, diğer sosyal haklar dahil Bankaya yıllık ne para yatmış ondan bahsedin.

Yorumu oyla      20      10  
misafir 9 Aralık 2018 Pazar 21:06

Kapıya grev kararı asılmış, İzban yönetimi nihayet ses vermiş! Madem % 65 isteniyor neden görüşmeler boyunca bunlar dile getirilmedi, sendikanın niyetinin üzüm yemek olmadığı İzmirliye anlatılmadı? Son iki yıldır bu grev geliyorum diyordu, çalışanları iyi yönetemeyen, sendikanın eline bırakan İzban yönetimi de bu işten sorumludur.

Yorumu oyla      15      7  
Birisi 9 Aralık 2018 Pazar 20:37

Bu kış gününde grevmi olur diyen zat-ı muhtereme sorum, bu süreç ne zaman başladı ne zaman tıkandı bunları araştır!!! Brüt maaşları açıklayıp ele geçen neti açıklamamak, e canım devlet vergi kesiyor banane demek bu işverenin huyu, eshot grev kararı alınca Aziz Başkan işçinin bordrosuyla (ikramiyeli, sanki her ay öyleymiş gibi bir algıyla) kanallara çıkıp ben bu maaşı veriyorum demiş fakat işçinin arasındaki maaş farkından bahsetmemişti, işçinin talebi ise eşit işe eşit ücretti!!! Ben bu haksızlıklara daha fazla dayanamayıp ESHOT’tan ayrıldım özel sektörde 10 tek servis çekiyorum inanın daha çok kazanıyorum, ben İzbandaki arkadaşları da haklı buluyorum çünkü sanıldığı kadar maaş vermiyor İzmir büyükşehir belediyesi. Esas bomba eğer senkikarı yine satmazsa eshot un da sözleşme zamanı geldi 1 ocak sonrası yeni grevlere hazır olun ????????

Yorumu oyla      12      12  
İzmirli 9 Aralık 2018 Pazar 20:05

Şimdi siz İzmirlileri nasıl rezil ettik CHP oy kaybedecek diye düşünüyorsunuz ama İzmirli yemez. Bu davranışı başka yerde partiye bağlarsınız ama, yok arkadaş burada olmaz. Siyaset yapacağınız yeri öncelikle iyi tanıyın, ondan sonra bu basit oyunları yapın. Bu şirketi kimin greve götürdüğünü de, bu sendikanın ne mal olduğunu da herkes çok iyi biliyor... Aziz başkanım, ver lokavt kararını, hepsi pılını, pırtısını toplayıp gitsinler...

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de annesini tanımadığı biriyle gördü: Eve beyzbol sopasıyla girdi ve...
İzmir'de kadın doğum uzmanı olan A.M.B., evine gelip beyzbol sopasıyla ...
Öğrenci evine çağırdıkları doktoru öldürdüler
Elazığ'da Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. ...
Dünya şampiyonu dansçı hayatını kaybetti
Dünya dans şampiyonu Cem Demir, bir organizasyon için geldiği Adana'da, ...
 
İkinci kez askere çağrıldı, hikayesi şaşırttı
Iğdır'da yaşayan Mustafa Tokuş isimli vatandaş, vatani görevini yaptığı ...
Çocuğa yapılan yatırım, en güzel yatırımdır
“Çocuk haklarının korunmasında meydanın rolü” başlıklı Medya Çalıştayı, ...
İzmir'de dehşet: Sokak ortasında yanmış ceset!
İzmir'in Bornova ilçesinde, vücudu yanmış halde kimliği belirsiz kadın cesedi bulundu.
 
İzmir'in o ilçesinde kar yağdı
İzmir'in Kiraz ilçesindeki yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü.
Türk ve Suriyeli öğrenciler dostluk maçı yaptı
İzmir'in Buca ilçesindeki Recep Ersayın İlkokulunda eğitim gören Türk ...
TURMEPA gönüllülerinden İzmir Körfezi'nde temizlik
İzmir'de, Deniz Temiz Derneği/TURMEPA gönüllüleri, Birleşmiş Milletler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva