HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Şubat 2018 Cuma - 08:58

İZBAN'da 'gittiğin kadar öde' dönemi başlıyor! Yeni sistem nasıl olacak?

136 kilometrelik hat uzunluğuyla ülkemizin en büyük kent içi banliyö sistemi olan İZBAN, 15 Şubat Perşembe günü “Artı Para” adı verilen yeni sisteme geçiyor.

İZBAN da  gittiğin kadar öde  dönemi başlıyor! Yeni sistem nasıl olacak?

İzmir’in bir ucundaki Aliağa’dan diğer ucundaki Selçuk’a kadar olan 136 kilometrelik hatta işletmecilik yapan İZBAN, 15 Şubat Perşembe günü “Artı Para” adı verilen yeni sisteme geçiyor.

25 KİLOMETREYE KADAR YİNE 2,86 TL
Artı Para Sitemi, kolay aşamalardan oluşuyor. İlk aşamada, yolcunun İZBAN’a biniş yapabilmesi için biniş yapacağı istasyondan gidebileceği en uzak mesafedeki istasyonun ulaşım ücretinin İzmirim Kart’ında olması gerekiyor. İkinci adımda yolcunun turnikeden geçişi sırasında gidebileceği en uzak istasyonun ulaşım ücreti kartında bloke edilecek. Yolcu, 25 kilometreye kadar bir seyahat yaptıysa çıkışta “Artı Para Makinesi” yardımıyla kartındaki blokajı kaldırırken sadece gittiği mesafeye ait olan ulaşım ücreti tahsil edilecek. Bu ücret, mevcut durumda olduğu gibi yine tam 2,86 TL, öğretmen 2.20 TL, öğrenci ve 60 yaş için 1,65 TL olacak. Seyahat 25 kilometreden fazlaysa, tam biletlerden kilometre başına 7 kuruş, öğretmenlerden 5 kuruş, öğrenci ve 60 yaş biletlerinden ise 4 kuruş tahsil edilerek blokaj kaldırılacak. Böylelikle İZBAN yolcuları gitmediği mesafenin ulaşım ücretini ödememiş olacak

90 DAKİKA AKTARMA HAKKI DEVAM EDİYOR
İZBAN’dan kart blokajını kaldırarak çıkış yapan yolcu, 90 dakikalık süre içerisinde geçerli olan aktarma hakkını eskisi gibi yine kullanabilecek. Bir başka kamu toplu taşıma aracını kullanarak 90 dakikalık süre içerisinde İZBAN’a aktarma yapan yolcuların kart blokajları ise ödedikleri ilk bilet ücreti kadar az olacak. Yani bu durumda da yolcuların 90 dakikalık aktarma hakları olacak.

İŞLEM SÜRESİ SADECE 0,5 SANİYE SÜRECEK
Yolcuların kart blokajlarını kaldıracakları Artı Para Makinesi’nin sayısı, her istasyona ait günlük yolcu girişine göre belirlendi. Böylelikle yolcular, adetleri fazla tutulan makinelerde hiç bekleme yapmadan 0,5 saniye gibi çok kısa bir sürede işlem gerçekleştirebilecek. Dikkat çekici turuncu renge boyanan Artı Para Makineleri, her istasyonda yolcuların çok rahat bir şekilde görebilecekleri alanlara yerleştirildi. Makineler için yönlendirmeler ve uyarılar asmaya başlayan İZBAN yönetimi, her istasyonun girişine gerekli bakiye miktarını belirten afişler de koyacak. Böylelikle yolcu, Yüklematik kullanmadan önce gerekli kart bakiyesini kolayca öğrenebilecek.

BİLGİLENDİRME İÇİN YENİ YAZILIM YAPILDI
Yolcular, her istasyon için gerekli kart bakiyesi miktarını ve gidecekleri istasyona göre ödeyecekleri ulaşım ücretini www.izban.com.tr adresindeki özel bir yazılımla öğrenebilecek. Yolcunun yazılımda sadece biniş ve iniş istasyonunu seçmesi yeterli olacak, seçim sonunda gerekli bakiye ve blokaj miktarı ile çıkışta kaldırılacak blokaj ekranda görünecek.

BU İKİ ÖNEMLİ DETAYA DİKKAT
Yolcuların blokaj kaldırma işleminde iki önemli detaya çok dikkat etmesi gerekiyor. Blokaj kaldırma işlemi için istasyona ilk girişini takiben 3 saat süresi olacak yolcunun bu işlemi İZBAN’dan çıktıktan sonra bir başka kamu toplu taşıma aracına binmeden gerçekleştirmesi gerekecek. Başka bir deyişle İZBAN’dan çıktıktan sonra Artı Para Makinesi’ne uğramadan İzmir Metro, ESHOT veya İzdeniz’e aktarma yapan yolcu, blokaj kaldırma yapamayacak. Ayrıca blokaj kaldırma işlemi için yolcunun en az bir istasyon seyahat etmesi gerekiyor.

ÖRNEK UYGULAMALAR

Alsancak'tan İZBAN’a binen bir yolcu için:

Yeni sisteme göre yolcuların bindikleri her istasyonun farklı bir ücreti var. Örneğin; Alsancak İstasyonu'ndan ilk binişini yapan yolcuların toplu taşıma kartlarındaki bakiyeye gidilebilecek en uzak nokta olan Alsancak-Selçuk ücreti kadar (Tam: 6,50 TL, Öğrenci: 3,73 TL, Öğretmen: 4,80 TL) bloke konulacak. Yolcunun gittiği mesafe 25 kilometre içerisinde yer alıyorsa tam için 2,86 TL, öğretmen için 2,20 TL, öğrenci ve 60 yaş için 1.65 TL tahsil edilecek. Mesafe 25 kilometrenin üzerindeyse her kilometre için ayrıca başlangıçtaki blokenin içinden tam için 7 kuruş, öğretmen için 5 kuruş, öğrenci ve 60 yaş için 4 kuruş daha ek ücret alınacak, kalan blokaj artı makinesi kaldırılacak.

Alsancak'a 90 dakika aktarma ile gelen bir yolcu için:

Örneğin Alsancak İstasyonu'na 90 dakika aktarma ile gelen yolculardan, konulacak bloke ücretinden ilk biniş ücreti düşülerek (Tam: 3,64 TL (6,50 TL - 2,86 TL), Öğrenci: 2,08 TL (3,73 TL - 1,65 TL), Öğretmen: 2,60 TL (4,80 TL-2,20 TL) bloke konulacak.

Şirinyer'e 90 dakika aktarma ile gelen bir yolcu için:

Otobüs ile 2,86 TL karşılığı Şirinyer’e gelen bir yolcu, İZBAN ile Menemen’e gitmek isterse; Şirinyer İstasyonu’ndan biniş yaparken aktarmayla geldiği için kartına 3,22 TL (6,08 TL -  2,86 TL = 3,22 TL) bloke konulacak. Yolcu, Menemen’de iniş yaptığında Şirinyer–Menemen arası 25 km’den fazla olduğu için gittiği fazla mesafe ücreti olan 0,98 TL kesilecek, 2,24 TL (3,22 TL - 0,98 TL = 2,24 TL) için blokaj kaldırılacak.

Metro ile Halkapınar’a gelen bir yolcu için:

İzmir Metro ile 2,86 TL karşılığı Halkapınar’a gelen bir yolcu, 90 dakika aktarma hakkını kullanıp İZBAN ile havalimanına gitmek isterse, Halkapınar İstasyonu’ndan biniş yaparken aktarmayla geldiği için kartına 3,85 TL (6,71 TL - 2,86 TL = 3,85 TL) bloke konulacak.  Yolcu, havalimanında iniş yaptığında Halkapınar-Havalimanı arası 25 km’den az olduğu için herhangi bir ekstra ücret alınmayacak inişte 3,85 TL’lik blokajı tamamen kaldırılacak.

 
Suudi Arabistan'a roketli saldırı!
 
OSBÜK üyelerinden Başkan Kocaoğlu'na ziyaret
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
meraklı-2 10 Şubat 2018 Cumartesi 00:25

Bu işin çözümü aynen Kocaoğlu'nun dediği, TCDD'nin kabul etmediği uygulamadır! Yolcular Cumaovasında ve Menemen'de iner, Aliağa veya Tepeköy yönüne devam edecekler ikinci kez bilet basarlar! Banliyö uygulaması için 2.86 ücret alınırken, devam edeceklerden bölge treni ücreti alınır. Neden? Çünkü ulaşım planına göre İzban kuzeyde Bergama'ya, güneyde Tire ve Ödemiş'e uzatılacak! O öyle de kalmaz bence, Menemen'den hazır katener de döşeniyor, Manisa OSB'ye de gider. Aklıma gelen çözüm bu, önerisi olan?

Yorumu oyla      11      5  
meraklı 10 Şubat 2018 Cumartesi 00:19

İzban, aynen dolmuş gibi bir Türk icadı! Banliyö treni desen, değil, kuzeyde Aliağa'ya, güneyde Tepeköy ve Selçuk'a gidiyor! Bölge treni desen, değil, bu sıklıkla bu yoğunlukla bölge treni olmaz! Metro desen, değil, teknoloji o değil, üstelik 2-3 dakika sıklıkla çalışamıyor! Ücretleri düşük tutsan, haksızlık itirazları var, km başı istesen ön blokaj ve blokaj kaldırma uygulaması var! Ucuzluğundan ötürü dolmuş esnafı zaten şikayetçi, yolcu kalabalıklığından halk şikayetçi! Kaldırın gitsin anasını satayım, şikayet de bitsin, belediye de kurtulsun!

Yorumu oyla      11      5  
Gürcan 9 Şubat 2018 Cuma 23:01

Metro sadece belediyeye ait bir kuruluş ve kararları tek başına belediye alıyor. İzbanda belediyenin hissesi % 50 diğer hisse hükümete ait, neden taleplerinizi Başbakan’a iletmiyorsunuz ! İşinize gelmiyor değil mi ?

Yorumu oyla      11      5  
Madalyon 9 Şubat 2018 Cuma 18:52

Neden herkes İzban konusunda belediyeye yükleniyor bu uygulamanın müsebbibinin her zaman olduğu gibi diğer ortak olduğunu neden hiç kimse anlatmıyor.Belediyeye haksızlık yapılmasın.

Yorumu oyla      15      11  
750 mt de aynı fiyat 9 Şubat 2018 Cuma 17:13

karşıyaka alaybey arası 750 mt onun da üzerini verin o zaman. ama yok olmaz dimi?

Yorumu oyla      20      6  
9 Şubat 2018 Cuma 16:13

kartında 3 TL si olan ilk binişte şehir içi için 2.86TL basacak, parası yoksa bile 11TL'lik yolculuk yaparsa çıkışta kart dolum makinasından veya internette yükleme yapacak. turnikeye basıp çıkacak. bu kadar basit. üstelik şehir dışına 3-5 kişi gidiyor diye yüzbinlerce izmirliyi sefil etmenin alemi yok. o zaman izmirli olmanın ne manası kaldı? çiğli karşıyaka 11 tl ödeyecek ulaşım için çıkarken farkı geri alacam diye uğraşacak ama f.altayda oturanlar metro rahatlığına ve 2.86 keyfine devam. ayrımcılık derler buna.

Yorumu oyla      18      8  
Alen 35 ‘e 9 Şubat 2018 Cuma 15:59

İzban da gittiğin kadar öde uygulamasını destekliyorum. Ancak Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda Belediyenin yanlış yaptığı konu ( 2016 Şubattan itibaren) merkez kent , kent ayrımcılığı. Güzelbahçe’den Evka 3 ‘e 90 dk. aktarma hakkı ile tek bilet 2.86.- TL.gidilmesine ( örnekler çoğaltılabilinir )imkan sağlayacaksın, ama çevre kent dediğiniz bölgelerde aktarma hakkı vermeyerek dolmuşa biner gibi her biniişte 2.86.TL veya 5.72.TL ulaşım ücreti alacaksın. Hakkaniyet bunun neresinde ? Eğer Belediye adil olmak istiyorsa bu konuda da düzenleme yapması gerekir.

Yorumu oyla      13      8  
ibrahim 9 Şubat 2018 Cuma 15:34

hattı bu kadar uzun tutarsan olacağı bu. 130 km elbette 2,86 TL ye gidilmez. Gidilirse zarar eder. Bunu bilmeyecek kadar vizyonsuz olamazlar değilmi. Şehir merkezinin sınırları bellidir. Toplu ulaşım için bu sınırların ötesine fark alınması şarttır.Ben Semt Garajından binip, Hilal'de inen bir yolcuyum. Kartımda ilave para olur olmaz, olmadığı zaman izbanı kullanamayacağım demektir. bunun hesabını kim verecek arkadaş. bana onu söyleyin siz.

Yorumu oyla      18      5  
özgür 9 Şubat 2018 Cuma 15:13

bence saçma bir sistem her gün aliağadan torbalıya giden adam olmaz 40 yılda bir defa olur olmaz belediye bunu sübvansiye edebilir yada 5 kuruş zam yapar sistemi meşkul etmez

Yorumu oyla      16      5  
Alen35 9 Şubat 2018 Cuma 15:11

İstanbulda 130km git bakalım kaç TL ödüyorsun ? hiç olmadı ankara da havaalanına neyle gidiliyor ve kaç TL veriliyor onuda bir öğrenin ? memlekette herkesin teknik direktör oldugu gibi. memlekette herkes şehir plancısı ,ulaşım uzmanı ve siyaset uzmanı. ADam tramvayı eleştiriyor! neymiş trafiğin içinden geçicekmiş!!! trafik olurmuş !! girme kardeşim sende trafiğe niye alsancaga arabala gidiyorsun ? eğer gidiyorsan da o trafiği çekeceksin !!! ADam izbanı eleştiriyor! 11TL alacakmış karttan ! oldu 2.86 ya 130km yol giderken mutlusun . belediye bu uygulamaları keyiften yapıyor zannediyorsunuz. yada nasılsa oy alırız diye yapıyor zannediyorsunuz. kimse belediye üzerindeki ulaşım maliyetlerini düşünmüyor. 4.5 milyonluk izmirin istanbuldan daha çok verip daha az aldıgını da düşünmüyor. bu şehri yönetenlerin insan olduklarını da düşünmüyorlar.düşündükleri tek şey velediye herhangi bir şeye zam yaparsa zulüm ama AKP ülke ekonomisini batırırsa güncelleme olarak düşünüyorlar. Bu olan biten herşeyin temeli AK parti hükumeti arkadaşlar. Eğer ülke ekonomisi batma noktasın da olmasa zaten adamlar tutupta sana böyle bir uygulama getirmezdi. yada ulaşımı 2.86TL ye çıkarmazdı.

Yorumu oyla      25      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Gözünüzü seveyim, sizin de bir ‘filiziniz’ olsun
Mehmet KARABEL yazdı... Gözünüzü seveyim, sizin de bir ‘filiziniz’ olsun
Konak Meclisi’nde esnaf için restleşme: CHP ve AK Parti karşı karşıya…
Kordon’daki işletmelerin geçtiğimiz ay doğal afet nedeniyle yaşadığı zorluklar ...
Bayındır'da okul kantinlerine sıkı takip!
Bayındır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yeni eğitim öğretim yılının ...
 
İkinci satış krizi: Aliağa karıştı!
CHP Aliağa İlçe Başkanı Durmaz, Belediye’nin Çaltılıdere Mahallesi’ndeki ...
Karşıyaka Belediyesi'ne ağır misafir
Pınar Karşıyaka - Monaco basketbol maçı için İzmir’e gelen Monaco Prensliği ...
Sakin Şehir'de 'temiz enerji' devrimi!
Seferihisar Belediyesi güneş enerjisinden elektrik üreteceği santralin ...
 
Karabağlar’da 'dolandırıcılığa karşı' farkındalık semineri
Karabağlar Belediyesi tarafından semt merkezlerindeki kadınlara yönelik ...
Karşıyakalı minikler orayı çok sevdi
Karşıyaka Belediyesi tarafından 23 Nisan 2016’da kurulan Şebnem Tabak ...
Konak'ta muhtarlara acil müdahale eğitimi
Konak Belediyesi ilçede görev yapan muhtarlara yönelik ‘Temel İlk Yardım’ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva