HABERLER>GÜNCEL
18 Aralık 2018 Salı - 15:12

İZBAN'da 9’uncu gün... Sendika başkanı: İzmir memnunsa trenler çalışmasın!

İZBAN’daki grev sürecini yürüten Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Ervüz, “Onlar ‘yüzde 22’ dedi. Biz yüzde 34 civarında bir oran istiyoruz. Biz kararlıyız” dedi. Ervüz ayrıca, “İzmir halkı memnunsa o zaman İZBAN’ın trenlerinin çalışmasına gerek yok!” çıkışına imza attı. Ayrıca, ‘Grevdeki işçilerin maaşını sendika karşılayacak mı?’ sorusunu yanıtlayan Ervüz, “Grev esnasında işçi ücret alamaz. Sendikanın ücreti karşılaması gibi bir kanun yok. Grev fonları kaldırıldı” diye konuştu.

İZBAN da 9’uncu gün... Sendika başkanı: İzmir memnunsa trenler çalışmasın!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’de ulaşımın can damarı olan, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50’şer payla ortak olduğu İZBAN’da 10 Aralık’ta başlayan grevin üzerinden 9 gün geçti.

Taraflar arasında tıkanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonrasında iş bırakan personel adına sendika temsilcileri grev sürecini yürütüyor. İşçiler için önerilen yüzde 22’lik zam sendika temsilcileri tarafından reddedildi.

Grev süresince işçilerin maaş alamayacak olması bilinirken gelinen noktada her geçen gün personellerin ve ailelerinin hanesine kayıp olarak yazılıyor. Grevde olması sebebiyle işverenden maaş talep edemeyecek olan işçilerin mağduriyetinin sendika tarafından karşılanıp karşılanmayacağı ise ayrıca merak konusu oldu.

Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu ile konfederasyon ve sendikaların yönetmeliğinde bu gibi durumlarda izlenecek yol haritasına ve uygulanacak ücret politikasına dair bilgiler bulunuyor. Bazı sendikaların bünyesinde grev fonu kapsamında bir birikim olduğu ifade edildi.

GREV FONLARI KALDIRILDI, SENDİKANIN ÜCRET KARŞILAMASI GİBİ BİR KANUN YOK!
Konuyla ilgili yöneltilen soruya cevap veren Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, “Grev esnasında işçi ücret alamaz. Sendikanın ücreti karşılaması gibi bir kanun yok. Grev fonları kaldırıldı. Eskiden vardı o fonlar ama sonradan kaldırıldı” dedi.

YÜZDE 34 İSTİYORUZ!
Süreç hakkında bilgi veren Ervüz, çözüm noktasında herhangi bir gelişme olmadığını kaydetti. Ervüz, “Anlaşma yok. Grev devam edecek. Onlar ‘yüzde 22’ dedi. Biz yüzde 34 civarında bir oran istiyoruz. Biz kararlıyız. Kararlı olmasaydık greve çıkmazdık” diye konuştu.

İZMİR HALKI MEMNUNSA O ZAMAN İZBAN’IN TRENLERİNİN ÇALIŞMASINA GEREK YOK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun grev konusundaki çağrılarına değinen Ervüz, “Herkes grev hakkında konuşuyor. Ne diyeyim? Çağrıyla falan olacak iş değil bunlar. İş atışmaya döndü. Çözüm nasıl sağlanacak bilemiyoruz. Onların direnme, dayanma noktaları nereye kadar, ona bakılacak. İzmir halkı memnunsa o zaman İZBAN’ın trenlerinin çalışmasına gerek yok!” ifadelerini kullandı.  

 
Aydın Büyükşehir'den çölyak hastalarına glutensiz un
 
İzmir'de bir ilçe 3 gündür onu arıyor
YORUMLAR
Toplam 60 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gürkan 20 Aralık 2018 Perşembe 01:13

mantıklı şeyler yaz diyoruz ama adam sadece kendini düşünüyor. İZBAN dediğin hat sadece Egekent'e mi hizmet veriyor da iptal ediyorsun. Saçmalamak bedava olunca sonuç da bu oluyor.

Yorumu oyla      9      5  
19 Aralık 2018 Çarşamba 13:30

kardeş, karşıyaka çiğli hattında oturanlar bornovaya gitmek için izbanı kullanıyor. izbanı iptal edip yerine Egekent-BornovaEvka3 hattı yapılırsa zaten izbana hiç ihtiyaç kalmayacak. izbanı o vakit kimse kullanmaz. izban nedir Allahaşkına? Açıldığından beridir garabet başka birşey değil.

Yorumu oyla      12      6  
Gürkan 19 Aralık 2018 Çarşamba 12:25

Arkadaş sen neyin kafasını yaşıyorsun da İZBAN'ı iptal et, yerine egekent-Evka 3 arası metro yap diyorsun? 2 hattın güzergahının birbiri ile alakası yok. Şuraya mantıklı şeyler yazalım.

Yorumu oyla      10      9  
Melda 19 Aralık 2018 Çarşamba 12:07

Lütfen birisi gerçekleri yazsın ! İşçiler tüm sosyal hakları, ikramiyeleri dahil aylık ortalama kaç para alıyor ? istediklerini ancak o zaman anlarız.

Yorumu oyla      10      7  
MUHARREM ABİ 19 Aralık 2018 Çarşamba 10:12

SENDİKA PAŞASI JAPONYADA DEMİR YOLU İŞÇİLERİ NASIL GREV YAPMIŞ ONU ARAŞTIR SEN BURADA ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN EMEKÇİ İNSANLARI HASTASINI HASTANEYE GÖTÜRMEK İSTEYEN BİR HASTA YAKININI OKULA GİDECEK ÖĞRENCİYİ MAĞDUR EDİYORSUNUZ... SENDE VE SENİN ZAM İSTEDİĞİN KİŞİLER MAĞDUR DEĞİL ÇÜNKÜ SİZDE MAKAM ARAÇLARI VAR AİLECEK KULLANIYORSUNUZ O ARAÇLARI BIRAKIN BU GREVİ VE İNSANLARDAN ÖZÜR DİLEYİN VE EN ÇOK SEN ÖZÜR DİLE İZMİRLİLERDEN YARIN SENİ BİR PARTİDEN ADAY GÖRÜRSEK İZMİRLİLER OLARAK HİÇ ŞAŞIRMAYACAĞIZ

Yorumu oyla      14      5  
haddini bilmek üzerine 19 Aralık 2018 Çarşamba 09:40

İzmir halkına rest çekiyor, İzmir'e yönelik yıllar boyunca geliştirilen dil, merkeze bağlı ve etkisindeki her kuruma/kişiye sirayet etmiş...lütfen haddinizi bilin...

Yorumu oyla      17      5  
19 Aralık 2018 Çarşamba 09:27

Yıllardır söylüyoruz. Kuzeye Egekent-BornovaEvka3 metrosu yapın. İzban bypass edilsin diye. Her seçim bunlar grev yapıyor. Anlayın artık. Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu yıllardır isteğimiz 3-4 dakikada bir çalışan Egekent Merkez-BornovaEvka3 metrosudur. Kuzeyi ancak bu metro projesi kurtarır. İzban nedir Allahaşkına. İptal edin bu hattı. Her seçim grev bu ne yahu?

Yorumu oyla      13      7  
Dışarıdan göz 19 Aralık 2018 Çarşamba 09:18

Sayın sss hem yaftala burdaki butun yorumcular belediyeye calısanı ya sen ne yaptın İzban Calısanları ıcın hedef gösterme

Yorumu oyla      9      5  
19 Aralık 2018 Çarşamba 09:06

Hakikaten uçmuş sizin kafalar. Evet çalışmayın. Uzak durun İzmirlilerden

Yorumu oyla      13      5  
Emekli 19 Aralık 2018 Çarşamba 08:24

Sayın sendika başkanı ve yetkilileri siz nerde yaşıyorsunuz uzaydamı yüzde 34 zam nerde görülmüş.Millet ekmeğe muhtaç asgari ücretle işe gitmeyi istiyor.Siz greve devam diyorsunuz.Sizler emekçiden değil cepten yanasınız.Yüzde 22 daha ne istiyonuz

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okulda zehirlenen 14 öğrenci hastanelik oldu
Bursa'da bir ortaokulda Yerli Malı Haftası etkiliğinde 14 öğrenci zehirlendi. ...
İzmir'de asayiş raporu: 1 haftada 289 kişi!
İzmir’de huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla kent genelinde yapılan ...
Grevci işçilere maaş yok!
İzmir'de raylı sistemle toplu ulaşım hizmeti verilen İZBAN'da, 10 Aralık'ta ...
 
İzmir'de tıka basa ölüm yolculuğu!
İzmir'in Dikili ilçesinde düzenlenen 2 operasyonda lastik botla denize ...
İzmir'deki ihmal iddiası mezar açtırdı!
İzmir'de fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Emine Çelik'in ...
İzmir'de zehir tacirlerine eş zamanlı operasyon!
İzmir'de uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 16 zanlı yakalandı.
 
Çığlıkçı hocaya mahkemeden kötü haber
Trafik cezası kesilince sinir krizi geçirip dakikalarca çığlık atan öğretmen ...
118 muvazzaf asker FETÖ'den tutuklandı!
FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik düzenlenen "Gazi Turgut Aslan" operasyonununda, ...
İşkenceci Özdemir akıl hastanesine sevk edildi
Sosyal medya hesabından paylaştığı papağana işkence videosu sonrası gözaltına ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva