HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2020 Çarşamba - 09:50

İYİ Partili Koncuk'tan çizik yorumu: Operasyon Akşener'e saygısızlıktır!

İYİ Parti Kurultayı'nda GİK'e aday olmadıkları halde kendisinin ve Ümit Özdağ'ın 'üstü çizilecekler' arasında gösterildiğini belirten Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Genel başkanımızın çalışmak istediği isimlerin çizilmesinden öte, aday olmayanların bile hedef gösterilmesi, hiç yakışık almamıştırr. En çok da Aytun Bey'e haksızlık edildiğini düşünüyorum" dedi.

İYİ Partili Koncuk tan çizik yorumu: Operasyon Akşener e saygısızlıktır!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu seçiminde Genel Başkan Meral Akşener'in hazırladığı anahtar listede yer alan Aydın Çıray, Aydın Sezgin, Aylin Cesur, Hasan Subaşı gibi isimlerin çizik yemesinin yankıları devam ediyor. Anahtar listede yer almadıkları halde kendisi ve Ümit Özdağ için de "Bunlara oy vermeyin" denilerek delegelere mesaj atıldığını belirten İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Egedesonsöz'e önemli açıklamalarda bulundu.

HEPSİ BİRBİRİNDEN KIYMETLİ DAVA ARKADAŞLARIMIZ
Anahtar listede yer alanların çoğunun ülkü ocaklarından ve MHP'den gelme olduğunun altını çizen İsmail Koncuk, "Burada eğer bir tasfiye varsa, Türk milliyetçilerine karşı bir tasfiye vardır, demektir" dedi. İsmi çizilen vekillerin, İYİ Parti'ye hizmet etmekten başka gayesi olmayan, son derece donanımlı insanlar olduğuna vurgu yapan Koncuk, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız, hiç hak etmedikleri bir muameleyle karşı karşıya kaldılar. Şunu kabul edebilirim; bir liste hazırlarsınız, şu şu arkadaşlara oy verin, dersiniz. Fakat şu şu arkadaşlara oy vermeyin, demek, hiç hoş olmaz. Kaldı ki, hak etmedikleri muameleyle karşı karşıya kalan arkadaşların hepsi İYİ Partili... Bizim 1389 delegemiz var. Hepsi, birbirinden kıymetli dava arkadaşımız. Bu insanları delege seçip, milletvekili yapıp, sonra 'Bu isimlere oy vermeyin' derseniz, bu durum, İYİ Parti gibi bir partinin duruşuyla izah edilecek bir durum değildir. Partimizle örtüşen bir tavır değildir. Önce saygıyı öğreneceğiz."

AKŞENER'İN HESAP SORACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
İzmir Milletvekili Aytun Çıray için "Merkez sağdan çok kıymetli bir arkadaşımız. Partimizce sözcülük, genel sekreterlik yaptı, genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Bizim için baş tacıdır" ifadelerini kullanan İsmail Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aytun Bey'in çok büyük bir haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur, Aydın Sezgin, Hasan Subaşı ve çizik yiyen diğer arkadaşlarımızın hepsi ayrı ayrı birer değer. Hepsi, toplumda karşılığı olan insanlar. Gerçekten çalışkan, partimize emek vermiş bu insanların, neden böyle bir muameleye layık görüldü, açıklanması gereken bir durumdur. Ben ve Ümit Özdağ, anahtar listede zaten yoktuk. Buna rağmen ikimize de oy verilmemesi istendi. İsimlerimiz açıkça hedef gösterildi. Yahu biz zaten aday değiliz, neden bizimle uğraşıyorsunuz ki... Genel başkanımız, o isimleri GİK üyeliğine layık görmüş ki, altın listeye yazmış. Genel başkanın listesindeki şu isimlere oy vermeyin demek, İYİ Parti'nin duruşuna ve İYİ Partililiğe yakışmamıştır. Bu durum, aslında Genel Başkanımızı ilgilendiren bir durumdur. Bu operasyon, genel başkanımıza yapılan bir saygısızlıktır. Dolayısıyla yaşanan durumu, bizzat kendisinin sorgulaması lazım… Sorgulayacağını da düşünüyorum."

MERKEZ SAĞ GİBİ BİR YERE KONULACAK PARTİ DEĞİLİZ
"İYİ Parti, MHP'lileşiyor; merkez sağ parti olma iddiası sona ermiştir" iddialarına da değinen Koncuk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İYİ Parti, milliyetçi, demokrat, gelişmeci ve Atatürkçü bir siyasi harekettir. Merkez sağ gibi bir yere konulacak parti değildir. Milletin değeri zaten merkezdir. Unutulmamalı ki, çizik yiyen pek çok arkadaşımız ya Ülkü Ocakları’ndan gelmedir, ya da MHP'de siyaset yapmış kişilerdir."

 
Buca’nın kitaplarına korona dezenfeksiyonu
 
Aşıyı Acun ya da Nusret bulacak!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
narlıdere 23 Eylül 2020 Çarşamba 13:21

Syın Çıraya yapılan buyuk yanlış genel başkan bunu görmeli ve ona göre değerlendirip hakttiği yeri vermelidir.İzmire yapılan bu yanlış seçimde eksi olarak geri döner yoksa

Yorumu oyla      7      3  
Turan 23 Eylül 2020 Çarşamba 11:21

Git gide Chp gibi olmuş İyi Parti de

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan 'İnciraltı' çıkışı: Seçilmiş başkanlar neden yok?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Balçova ilçesi İzmir’in en önemli konuları ...
Kritik görüşme sonrası iki liderden açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda ...
AK Partili Bekle'ye önemli görev
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, AK Parti Sosyal Politikalar Başkan ...
 
CHP'li Sertel'den ‘ekonomi’ yorumu ve AK Partili Dağ'a çağrı: Kemeraltı'nı birlikte gezelim!
Vatandaşların ekonomik anlamda zor günler geçirdiğini belirten Cumhuriyet ...
İYİ Partili Kırkpınar'dan kurultay değerlendirmesi: 'MHP'lileşme' tepkisi!
Hafta sonu gerçekleşen İYİ Parti 2'nci Olağan Kurultay sürecini değerlendiren ...
'İnsan hayatı değil ekonomi önemli dediler'
Türk Tabipleri Birliği'ni ziyareti sonrası konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
 
CHP’li Beko: Düğün salonlarına biraz da ‘destek’ açıklansın!
Düğün salonlarına koronavirüs tedbirleri kapsamında yeniden getirilen ...
Cübbeli'nin 'silahlanma' ve 'İzmir kaynıyor' sözleri meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak ...
Yunanistan'a dikkat çeken uyarı!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunan Cumhurbaşkanının 'işgalci' ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva