HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2020 Salı - 15:04

İYİ Partili Kırkpınar'dan kurultay değerlendirmesi: 'MHP'lileşme' tepkisi!

Hafta sonu gerçekleşen İYİ Parti 2'nci Olağan Kurultay sürecini değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpnar, MHP'lileşme iddiaları ile ilgili "MHP zaten orada var. Kurum olarak duruyor. Parlamento da duruyor, hükümetin de bir dediğini iki etmiyor. Niye MHP'lileşelim?" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Kırkpınar dan kurultay değerlendirmesi:  MHP lileşme  tepkisi!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar hafta sonu gerçekleştirilen kurultay sonrası açıklamalarda bulundu. Genel İdare Kurulu'nda İzmir'den kimsenin olmaması konusunun temsiliyet anlamında sorun teşkil etmeyeceğinin altını çizen Kırkpınar, mevcut İzmir milletvekillerinin partide önemli görevlerde olduğunu söyledi. İYİ Parti'nin MHP'lileştiği iddialarını sert bir dille eleştiren Kırkpınar, zaten mevcut MHP'nin parlamentoda olduğunu söyledi.

ÇOŞKULU BİR KURULTAY SÜRECİ GEÇİRDİK
Pandemiye rağmen coşkulu bir süreç geçirdiklerinin altını çizen İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, bir sonraki seçimlere İYİ Parti’yi iktidara taşıyacak yönetim kadrolarının belli olduğunu söyledi. Kırkpınar "Kurultayımız pandemi süreci içinde de olsa çok coşkulu, katılımın yüksek olduğu, bir kurultay geçirdik. Bu kurultayda yeni isimler yeni yüzler, kendi alanlarında çok güçlü, bilgi birikimi donanımı olan isimler aramıza katıldı. Çarşaf liste olması sebebi ile uzun bir zaman aldı oy sayımının bitmesi ve oy sayımının tamamlanması. Geçte olsa pazartesi gecesi oy sayımı tamamlandı ve yeni heyet yani Genel İdare Kurulu, onun içinde Genel Başkanımız Meral Akşener'in çalışma arkadaşları çıkacaktır. Artık bu heyet Genel Başkanımızın önderliğinde seçimlere bizi taşıyacak olan parti teşkilatlarının en üst seviye organlarıdır" dedi.

DELEGASYONUN TERCİHİ
Genel İdare Kurulu'na İzmir'den kimsenin girememesini değerlendiren Kırkpınar şu ifadeleri kullandı; "GİK'de 2 adayımız var. Sayın Aytuğ Çıra ve Murat Cem Özdemir vardı. Ancak yeterli bir oy oranını toplayamadılar. Bu bir eksiklik değil. Çünkü 2 Milletvekilimiz var bizim. İkisi de partimizin önemli kademelerinde yer alan isimler. Yani temsilimizi devam ettiriyorlar. Temsilliye anlamında bir sıkıntı olmayacaktır. GİK'te niye yok diye düşünmemek lazım. Çünkü bu tamamen delegasyonun tercihi olan bir şey… Benim iddiam Türkiye'yi kucaklamak ve Türkiye'yi kucaklayan Meral Akşener tartışmasız bir kurultay geçireceğimiz söylemiştik. Tabi bu tartışmasız derken, çarşaf liste olduğu için bir hareketlenme olur.  Çünkü çarşaf listede kişisellik ön plana çıkar, blok listede ise bir dayatma söz konusudur. Ancak burada vicdanen teşkilatı için kimi uygun görmüşlerse onlara oy vermişlerdir diye düşünüyorum ben."

LİSTEYE DOĞRU BAKSINLAR
İYİ Parti'nin MHP'lileştiği iddialarına da cevap veren Hüsmen Kırkpınar, "Ben şunu tavsiye ederim o kişilere, o listeye doğru baksınlar.O listenin içinde MHP'lileşmiş sonucunu çıkarmak çok yanlış olur. Merkez sağ'dan, siyasete girmiş deneyimli akademisyenler, silahlı kuvvetlerden  önemli görevler üstlenmiş insanların partimizde yeni süreçte aramıza katılmaları, bu anlatılanları  tutamayacak bir şeydir.  Her siyasi partiden oldu bir partiyiz. Yada hiç siyasete girmemiş, yeni siyasete giren ve ülkenin geleceğini aydınlatmak için mücadelenin içinde olmak kendi  tercihleridir. Böyle bir değerlendirmeye saygı duyuyorum ancak doğru bulmuyorum. Böyle bir şey yok. Listeye iyi baksınlar. Bakmalarını istememdeki kasıt ise bu insanları bireysel olarak bilgi sahibi olsunlar. İYİ Parti  bu sürece aynı şekilde devam edecektir. MHP zaten orada var. Kurum olarak duruyor. Parlamento da duruyor, hükümetin de bir dediğini iki etmiyor. Niye MHP'lileşelim" ifadelerini kullandı.

 
Eski hakim ve savcılara müebbet talebi
 
Bakanlıktan Büyükşehir’e uyarı: Bilfen vetosu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 22 Eylül 2020 Salı 19:33

BAŞKAN CHP NİN HER DEDİĞİNİ ETMEKDEN HÜKÜMETİN BİR DEDİĞİNİ İKİ ETMEK DAHA İYİDİR

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İnsan hayatı değil ekonomi önemli dediler'
Türk Tabipleri Birliği'ni ziyareti sonrası konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
CHP’li Beko: Düğün salonlarına biraz da ‘destek’ açıklansın!
Düğün salonlarına koronavirüs tedbirleri kapsamında yeniden getirilen ...
Cübbeli'nin 'silahlanma' ve 'İzmir kaynıyor' sözleri meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak ...
 
Yunanistan'a dikkat çeken uyarı!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunan Cumhurbaşkanının 'işgalci' ...
CHP'li Polat: Kuzey Ege Otoyolu'nda hizmet kusuru var!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir ...
MHP İl Başkan Şahin’in annesi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in annesi ...
 
CHP İzmir'den Tabip Odası'na dayanışma ziyareti
İzmir Tabip Odası'nı ziyaret eden CHP İzmir İl Başkanı ve İzmir milletvekilleri ...
AK Partili Kırkpınar'dan Başkan Soyer'e: Çiçek böcek diyorduk, o işi de yapamıyor bunlar!
Gündeme dair açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’e: Söylediklerine pişman olacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı’nın planlanması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva