HABERLER>GÜNCEL
27 Kasım 2020 Cuma - 13:44

İYİ Partili isimden dikkat çeken savunma: Korona unutkanlık yaptı, hatırlamıyorum!

Menemen’de Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte gözaltına isimler arasında yer alan İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yar hurda işiyle ilgili önceden şirket yetkilileriyle restoranda buluştuğu iddialarına, “Kendim siyasetle uğraştığım için hurda işi ile uğraşmıyorum. Restoranda oturup oturmadığımı hatırlamıyorum. Ben korona hastalığına yakalandım. Tedavim ağır geçti bu nedenle unutkanlığım vardır. Görüşmeleri hatırlamıyorum” dedi.

İYİ Partili isimden dikkat çeken savunma: Korona unutkanlık yaptı, hatırlamıyorum!

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte 11 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği soruşturma sonrasında ayrıntılı ifadeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Emniyet ve savcılıkta birçok kez ifadeleri alınan isimler arasında yer alan İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yar’dan dikkat çeken savunma geldi.

Belediyeye ait kamyonların parçalanarak hurdaya verilmesi soruşturmasında rol olan isimlerle görüşmesi, buluşması ve aracılık etmesi gibi iddiaları yanıtlayan Yar, olayları hatırlamadığını söyledi. Yar, koronavirüs hastalığına yakalandığını ve hastalığı ağır geçirdiğini, bunun da kendisinde unutkanlık yaptığını söyledi.

Yar, kardeşi Yavuzhan Yar ile birlikte mahkemede “adli kontrol şartıyla” serbest bırakılmıştı.

İŞTE YAR’IN AÇIKLAMALARI!
“Ben şu an kardeşime yardımcı oluyorum. Aynı zamanda İYİ Parti’de il başkan yardımcısıyım. Gamze Yıldız (tutuklandı) ve Fedai’yi tanırım. Bundan 2.5 yıl önce kardeşim Yavuzhan ile birlikte Balıkesir’e gittik. Orada inşaat şantiyesinde kendileriyle tanıştık. Ben Fedai’yi aradım. Beni önce Tarkan (İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tarkan Fikret Çelik-Tutuklandı) aradı kendisi ile İYİ Parti’den tanışıklığımız vardır. Kendisi hurda atıklar olduğunu söyledi. Bende kendisine siyaset işi ile uğraştığımı söyledim. O da benim kardeşim bu işi yaptığı için aradı. Fedai’yi aradım ‘hurda işi, atık işi var bir görüşün’ dedim. Tarkan Fikret isimli kişinin telefon numarasını attım. Ben Gamze ve Fedai ile birlikte Bornova’da restoranda buluşup buluşmadığımızı hatırlamıyorum. Gamze’nin savunmasında belirtmiş olduğu konuşmaları ben gerçekleştirmedim. Gamze’nin savunmasında belirttiği Tarkan ile kayınçosunun gelip bizimle oturduğu doğru değildir. Benim bu işe ilk olarak vesile olduğum şeklindeki savunmasını kabul etmiyorum. Tarkan, beni bilgi amaçlı aradı ben yapmayacağımı söyledim. Fedai’yi önerdim. Ben bu işin yasal olduğunu düşünerek kendilerine bilgi verdim. Kendim siyasetle uğraştığım için hurda işi ile uğraşmıyorum. Restoranda oturup oturmadığımı hatırlamıyorum. Ben korona hastalığına yakalandım. Tedavim ağır geçti bu nedenle unutkanlığım vardır. Gamze ve Fedai ile birlikte iki defa Bornova’da görüştüğümü hatırlamıyorum. Tarkan’ın,  Fedai ve Gamze’yi Teoman Tuna (Muhasebe Müdürü-Tutuklandı) ve Gazi Koşum (Fen İşleri Müdürü-Tutuklandı) ile tanıştırıp tanıştırmadığına dair bir bilgim yoktur.

YANLIŞ ZAMANDA YANLIŞ YERDE OLMUŞUZ
22 Şubat günü yanlış hatırlamıyorsam oradan geçerken tesadüf eseri orada çalışma olduğunu gördüm. Biz şantiyede iken Tarkan, Mustafa Çama isimli kişileri görmedim. Hatırlamıyorum. Şantiyede Fedai vardı. Gamze hanım vardı. Bir de kardeşim vardı. Diğerlerini tanımıyorum. Orada Fedai ve Gamze olduğunu bilmiyordum. Tesadüf eseri gördük. Biz yanlış hatırlamıyorsam 45 dakika kadar durduk. Fedai ve Gamze’ye ‘bunu nasıl aldınız’ diye sorduğumuzda ‘Bir şekilde aldık. Hatta kapıdaki görevli isim söylemeden içeride makine kimyadan görevliler var’ dedi. Bizi başta içeri almak istemedi. Şantiyenin yakınında EMS diye bir firma vardı. Biz asıl oraya gitmek isterken onları gördük. Yanlış zamanda yanlış yerde olmuşuz. Benim hurda anlaşmasıyla ilgim alakam yoktur. Fedai ve Gamze’den para istemediğim gibi belediye görevlilerinden de para talep etmedim. Belediye görevlilerinden de kimseyi tanımıyorum. Tarkan beni telefonla arayarak moloz ve atık temizleme işi yapabilecek birilerini tanıyıp tanımadığımı sordu. Ben de ‘o işi yapmıyorum, Fedai isimli kişiyi ve ismini hatırlamadığım bir kişi’ yapabilir diyerek ona izahat verdim. Ondan sonra ne yapıldığına dair bilgim yoktur. Ben devletime milletime zarar verecek bir aile çocuğu değilim. Milli serveti olan her şeye sahip çıkmışımdır”

DEDİKODUSU ORTALIKTA DOLAŞIYORDU
İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yar’ın kardeşi Yavuzhan Yar da aynı şeyleri söylerken asıl kendilerinin mağdur olduğunu belirtti. Yar, “Gamze ve Fedai’yi Balıkesir’den tanırım. Balıkesir’deki şantiyeden tanırım. Oğuzhan ile birlikte Balıkesir’e 100 ton üzerinde hurda yüklemek için gitmiştik. Burada Gamze ve Fedai ile tanıştık. Ben işyerimde çalışırken Oğuzhan’ı birisi aramış ve ona makinelerin ihaleye çıkacağını söylemiş, 21-22-23 Şubat’tan yaklaşık 10-15 gün öncesinde etrafta Menemen Belediyesi’ne ait iş makinaların ihale yolu ile satılacağı dedikoduları etrafta dolaşıyordu. Bizde bu telefon görüşmesi ve dedikodulardan sonra Oğuzhan abimle birlikte şantiyeye gidip malzemelere bakmak istedik. Kapıda bekçi vardı. Kim olduğunu hatırlamıyorum. Biz ona ‘iş makinaları ihale edilecekmiş’ dedik o bize izin verdi. Hatta şantiyeye duyduğumuz kadarıyla bir çok hurdacı gidip malzemelere bakmış. Biz ilgili eşyalara bakıp oradan ayrıldık. İhale edilecek olursa talip olacağımızı düşündük. Ancak herhangi bir ihale konusunda bir duyuru yapılmadı. Biz beklerken aynı sokakta bulunurken EMS isimli firmaya giderken bu şantiyeyi gördük. Bizde gidip bakalım dedik. Keşke gidip bakmasaydık. Böyle bir durum olmazdı” ifadelerini kullandı. 

 
Karşıyaka'da aslar kulübede kaldı
 
İzmir, 'Birlikte Yaşama Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altan koralttan 27 Kasım 2020 Cuma 21:05

İyi Partili Ne Edelim...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tedbir sinyali verdi!
: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlar hala kapalı mekanlarda dikkatli ...
Hukuk dışı arama için soruşturma başlatıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk bayraklı Roseline-A isimli ticari ...
İzmir'de 'korona-kart' kuyruğu! Sosyal mesafe unutuldu
İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ESHOT Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü'nde ...
 
Malatya'da 4,7 büyüklüğünde deprem!
Malatya'nın Uluköy ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem çevre illerden de hissedildi.
İzmir için deprem erken uyarı sistemi: 'En az 15 saniye kazandıracak'
Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezince (DAUM) hazırlanan "İzmir İçin ...
Duruşmaya İzmir'den katıldı... 'Adım adım taciz' olayında şaşırtan savunma!
Taksim İstiklal Caddesi'nde genç kadını adım adım takip ederek taciz ettiği ...
 
İzmir'de PKK baskını!
İzmir merkezli, PKK/KCK'ya yönelik operasyonda aralarında terör örgütünün ...
Bakanlık onay verdi, valilik görevlendirdi: Menemen'i seçime o isim götürecek
Menemen Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonrası tutuklanarak ...
Sosyal medya operasyonunda 10 gözaltı
Ankara TEM ekiplerince, sahte hesaplar kullanarak sosyal medyada terör ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva