HABERLER>POLİTİKA
15 Mayıs 2018 Salı - 14:43

İYİ Partili Doğruyol’dan seçim çıkışı: İzmir’de birinci parti olacağız!

İYİ Parti İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı Doğruyol, İzmir’de seçmenlerden büyük ilgi gördüğünü ve en yüksek oy alan birinci parti olacaklarını söyledi.  

İYİ Partili Doğruyol’dan seçim çıkışı: İzmir’de birinci parti olacağız!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Ahmet Doğruyol katıldığı SonSöz TV’de Aslı Eren’in sunduğu ‘Günaydın Ege’ programına katıldı.

Doğruyol, neden aday olduğu sorusu üzerine “Memurların, sağlık çalışanların birçok sıkıntısı var. Memurlar adına, sağlık çalışanları adına mücadele etmek üzere aday adayı olarak adım attık. Önümüzdeki günlerde hayırlısı olsun. Yaşanan ekonomik tabloya bakıldığında açıklanan enflasyon rakamlarının terine devlet reel enflasyon hiçbir zaman % 12-13 altına düşmemiştir.  AK Parti 2002 yılında iktidara geldiğinde Gayri Milli Hâsıla kişi başına 2300 Dolar idi bugün 12 bin Dolar civarında, demek ki memura asgari ücretle çalışana vermişsiniz, adil bir paylaşımdan, büyümeden bahsedilemez,  memurlar olarak enflasyon oranlarında zam almadığımızı bütün Türkiye biliyor. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan 2002 de asgari ücretli bir ailenin ancak çay-simit yiyerek besleneceklerini söylüyor, eleştiriyordu bugün 2018 ‘de asgari ücret daha kötü 4 kişilik aile çay ve simit ile bile geçinemez duruma geldi” şeklinde eleştirdi.

PROGRAMIN TAMAMI İÇİN:

DÜN ELEŞTİRDİKLERİNİ OLMAZ DEDİKLERİNİ BUGÜN MÜJDE OLARAK VERİYORLAR
Doğruyol, geçmişte memurlara yapılan zamları hatırlatarak “Bugün AK Parti emeklilere yılda 2 ikramiye vereceğini söylüyor, yakın geçmişte başka bir parti bunu söylediğinde eleştiriliyordu. Yandaş medya bunu eleştiriyordu aynı medya bugün emeklilere bahar müjdesi, emeklilere. Geçmişte Özal % 70 oranında memurlara zam vermişti. Erbakan Hoca % 100 oranında zam vermişti.  İYİ Parti olarak gelirsek memura hiçbir zaman reel enflasyonun altında zam olamayacaktır” dedi.

“VERGİLERİMİZİ ALAN TRT BİZE YER VERMİYOR”
Medyada yaralamadıklarını, büyük medyada İYİ Parti’nin özellikle görmezden gelindiğini söyleyen İzmir İYİ Parti Aday Adayı Doğruyol  “Sosyal medya hızla kullanmaya başlandı, mevcut medya güvenilmez duruma geldi. Pay ödediğimiz TRT bile İYİ Parti’yi görmeme çabasında... Büyük kanallar % 90’nında haberlerimiz yok. Böyle olunca Güvensizlik öne çıkıyor sosyal medya öne çıkıyor. İnsanların görmek istediği ifadeler, düşündükleri, konuşmak istedikleri o mecrada,  orada dolaşıyor. Özellikle gençler ilk kez oy kullanacak, gençlerimiz biraz daha aydın araştırma şansları var. Doğru haber yapan siteler ulaşabiliyor. Bu gençlerden umutluyuz. Önünüzdeki günlerde gençlerimizden çok şey bekliyoruz. 1 milyon 600 gencimiz oy kullanacak” şeklinde konuştu.

25 HAZİRAN’DA İZMİR’DEN TÜRKİYE’DEN UMUTLUYUZ
Doğruyol 25 Haziran seçimlerinden umutluyuz, Türkiye’den umutluyuz, İzmir’den umutluyuz….Sayın Genel Başkanımız Akşener, Sayın Gene başkan yardımcılarımız, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız….Çalışıyor ve üstümüze düşeni yapıyoruz. Parti olarak bizim hiçbir insanın mezhebiyle ırkı ile sorunlu değiliz. Tornadan çıkmış bir millet değiliz, farklılıklarımız değil farkındalıklarımızla bir araya çıkaracağız. Anadolu insanımız Çanakkale’de hep beraber ağlamıştır bunun bilincindeyiz ve tek yumruğuz” biçiminde ifade etti.

Ahmet Doğruyol’un konuşmasından satırbaşları:

VATANDAŞ İYİ PARTİ’Yİ UMUT OLARAK GÖRÜYOR
 Sivil Toplum Kuruluşu(STK) olarak 27 bin üyemiz var. Bunun yanı sıra vatandaşlarla bir araya geldiğimizde vatandaş iradesinin 16 Nisan seçimlerine sonuç bulmadığı, 1 Kasım’da yeniden seçime gidilmiş olmasından rahatsız, sokaktaki vatandaş iktidardan kurtulmanın çaresi olarak İYİ Parti’yi düşünüyor. Dinlediğimiz, merhabalaştığımız insanlar kurtulmanın yolu muhalefetle olmayacağını düşünüyordu, bir ışık bekliyordu. Sonuç olarak gördüğümüz vatandaşın kurtulmanın yolu olarak İYİ Parti’yi görüyor. Derdimiz birlik ve bütünlük, vatandaşın huzuru, bunu en iyi şekilde İYİ Parti ile olacağını düşünülüyor. Anket araştırmaları izliyorum % 15 vatandaş görüşünü net açıklayamıyor. Neden? Baskıdan, kokudan dolayı açıklamıyor. Mevcut memurlar iktidar mitingine gitmek serbest başka bir partiye girmek siyasi suç işlemiş oluyor. Şu anda başhekimler mitinge gidip fotoğraf paylaşmak zorunda kalıyor.  Bunlar tepkiye neden oluyor. İnsanların iradesine saygı duymak lazım….

HÜKÜMETİN DEĞİL DEVLETİN MEMURUDUR
Devlet memurları siyasetten ayrıştırmak lazım. Devletin memuru hükümetin değil, devletin memurudur.  Asker, hükümetin değil; devletin askeridir.  Orada her görüşten insanlar olabilir. A partisinden gittiği bir kurumda herkesin b partisinden görürse dışlanacağını düşünüyor. Devlet memurları kötü kullanıldı. Bir diğer önemli konu, 657’ye tabii memurların iş güvencesinin kaldırılması gündemdeydi, soğumaya bıraktı.  Hükümet vazgeçmiş değil bu işten,  iktidarları devam ederse kadrolu memur diye bir şey kalmayacak. Kamu çalışanları 3’üncü tutanakla hepsini işten atabilecekler. KPSS getirilmişti kısmen adaletliydi bunu yanına mülakat getirdiler, mülakatla torpille işe alınmaya başlandı. Bir standardının olması gerekiyor. Geldiğimiz noktada içinden çıkılmaz hal aldı gibi İYİ parti gelince bütün bu sorunları çözeceğiz. Memurların haklarını teslim edeceğiz.

DEMOKRASİ ADINA CHP’YE TEŞEKKÜR EDERİM
Defalarca erken seçim yok diyorlardı bu kadar erken beklemiyorduk Sayın Bahçeli açıklama yaptı, iktidar da bu seçim tarihini 24 Haziran’a çekti. 24 Haziran’a çekilmesinin nedeni, İYİ Parti’yi seçime sokmamaktı. Ben CHP’den İYİ Parti ye verdikleri destek için, demokrasi adına teşekkür ediyorum. O arkadaşlarımız partiye gelmeseydi belki seçim dışı bırakılabilirdik; gerçi Genel Başkanımız, Genel Başkan yardımcılarımız bir çıkış yolu bulurdu elbette ancak yine de bu hamlem demokrasi adına umut verici oldu. Genel olarak 81 milyonun hepsi vermeyecek de olsa sonuç olarak beklenti buydu. İYİ Parti’nin seçime germesi yöndeydi. Şuanda çok sayıda aday adayımız var. Adaylarımızın çoğu kalifiyeli insanlardır.

ARTIK MESELA PARTİ MESELESİ DEĞİL VAROLUŞ-YOKOLUŞ MESELESİDİR
Türkiye içinde bulunduğu durum artık parti işinden çıkmış… İnsanlar hızla uçuruma doğru giden bir ülke olarak görüyor. 16 yıldan beri iktidardasınız, 16 yıldır yapamadıklarınızı ki devlet imkânları her türlü imkanı lehine çalıştıracak. 16 yılda yapamadığınızı geçmiş muhalefet partilerini ekleştirerek yapamazsınız. Bu, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, bir çıkış yoludur. Bu durum artık bir parti meselesi değil; ülkenin var oluş ve yok oluş çabası olduğunu düşünülüyor. Türkiye’nin çıkışı için böyle olmasını düşünüyorum. Bu birlikteliğin olması gerekiyordu.

16 YILLIK İKTİDAR TARİHTE 80 YILLIK AKAMU KARULUŞARI ÖZELLEŞTİRİLDİ
Mevcut iktidar 16 yıllık Cumhuriyet tarihinde 80 yıldan beri kamu malı olan kuruluşları 3-4 aylık kira bedelleri ile özelleştirdi. Örneğin, PETKİM, şeker fabrikaları… Üretim yapılamadı, vatandaşın eklindekini alarak vatandaşa bir lütuf gibi veriliyor. Zaten sosyal devletin görevidir bunlar, Hukuk, adalet sağlamaktır devletin görevi, adalet olmazsa devletin ayakta kalması, güven duygusunun tesisi mümkün değildir. Hızla güven ve adalet duygusunun tesis edilmesi gerekiyor…

 İZMİR’DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIMIZA İNANIYORUM
Genel Başkanımızın duruşu her zaman net oldu. 18 Şubat döneminde bile… Cumhuriyet kadını, cesareti, beden dili, özgüven, Sayın Genel Başkanımızım görüntüsüyle, cesaretiyle güven teşkil ediyor. ‘Yüzümüzü Güneşe Dönüyoruz’ demişti… Bizim neyimiz var? Bir canımız var onu gerekirse millet için vatan için veririz. Genel Başkan’ımızın bu görüntüsü de insanlarda güven teşkil ediyor… Bu nedenlerle kadanalarımızın, gençlerimizin teveccühü yüksek orandadır. Bunu alana indiğimizde görüyoruz… Önümüzdeki dönemde çok büyük sürprizlerin de olabileceğini düşünüyorum. İzmir’de modern bir kent gerçekten,  Türkiye’de de İYİ Parti iktidarı inşallah gelecektir. Emin olun ki iktidar sürecinde ülkemizin derlenip toparlanması çok hızlı bir şekilde adaletin, hukukun ve hoşgörünün olduğu bir ülkenin olacağına inanıyorum. Bu kadrolarla olacak, kadroları da oluştururken Genel Başkanımız, yardımcılarının bu konuda hassas davranacaklarına inanıyorum. .

İZMİR’İN İYİ PARTİ’DEN BEKLENTİLERİ 
Alana indiğimizde haksızlık, hukuksuzluktan şikâyetçiler,  bu iktidar gelirken vaatlerinden bir tanesi örneğin asgari ücretten vergi kalacaktı deniyordu kalkmadı. STK’ları ile bu ülkeyi yöneteceklerdi, yönetmediler kendi koltukaltlarındaki STK’ları büyüttüler. Vatandaşların  İYİ Parti’den vatandaşın beklentileri çok, bireysel beklentilerden ziyade pek çoğu ülke huzura kavuşsun sağlık eğitim sistemimiz her gün değişmesin, lise sona gelen çocuk 3-4 defa sistem değişiyor. Bir ülkede Milli Eğitim Bakanı TEOG iyi bir gidiyor,  yaklaşık 46 saat sonra kaldırılacak deniyor. Milli Eğitim Bakanı’na gazeteciler soruyor. TEOG yerine nasıl bir sistem gelecek diyor? Bakan bilmediği için ‘Daha iyi bir sistem gelecek’ diyor.  Gelecek sistemi Milli Eğitim Bakanı bilmiyor. Çocuklarımızın ve geleceği açısından… Sağlık sistemi vatandaşın memnuniyetine ilişkin sistem oldu. Devlet hastaneleri bile daha fazla ameliyat, daha fazla tetkik, Şehir hastaneleri yap-devret modeliyle şirketlere devredilecek… Kızamık % 700 arttı. Yıllarca görünmeye bir hastalıktı. Sağlıkta sistemi birbirine girdi.

24 HAZİRAN TABLOSU 
Beş tane Cumhurbaşkanı adayımızdan Erdoğan’ın  karşısında bu oylamada kazanabilecek Meral Akşener olacağı yönünde bir durum var. Burada Sayın Muharrem İnce ve Karamollaoğlu da… Sonuç alacaksak onların gönlünden geçen oy olarak kim çok oy alırlarsa ikinci turda onun olması doğrudur. Anket şirketlileri sahiplerinin konuşmalarına bakıldığında,  İkinci tura Erdoğan ve Akşener kalırsa Akşener’in Cumhurbaşkanı olabileceğini söylüyorlar. Güçlü parlamenter sisteme geri dönemiz geriyor. İktidar olursak mücadelesini vereceğiz. Tek kişi de olunca güç zehirlenmesi ve diktatörlüğe dönüşüyor.

MUTLU TÜRK MİLLETİ GÜÇLÜ TÜRK DEVLETİ
Güneşli bir 25 Haziran sabahına uyanırız inşallah, 80 milyon olarak hep beraber. Hepimizin, inandıklarımız doğrultusunda mücadele etmek lazım. 25 Haziran sabahı yeni bir Türkiye güneşli bir Türkiye’ye uyanacağız. Mustafa kemal Atatürk diyara ‘Toroslardan bir Yörük çadırından duman tütüyorsa umutlarınızı kaybetmeyin’ diye biz umudumuzu kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz, kaybettirmeyeceğiz de aynı zamanda vatandaşlarımıza, buradayız elimizi taşın altına koyduğumuzu düşünüyoruz İYİ Parti olarak, diğer partilerinde de hakkını yemeyelim, 25 Haziran sabahında herkesi kucaklayan daha modern adaleti sağlayan bir iktidarla uyanacağız inşallah.

 
Rozeti bizzat taktı: CHP İzmir'in eski başkanı İnce'yle gitti, İnce'yle döndü!
 
Noterlerde yeni dönem! Yarından itibaren başlıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REALİST 16 Mayıs 2018 Çarşamba 10:10

oylar iyilere.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rozeti bizzat taktı: CHP İzmir'in eski başkanı İnce'yle gitti, İnce'yle döndü!
Kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’nun rakibi olan İnce’ye destek veren, ...
'İsrail'i lanetliyoruz, Amerika'yı kınıyoruz'
Başbakan Binali Yıldırım, 'İsrail’i şiddetle lanetle kınıyoruz. Bölgede ...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: Elemeleri yaptık!
İzmir’in milletvekili aday adaylarını görüşme odasına alan Yerel Yönetimlerden ...
 
‘Evet çıkarsa aday olmam’ diyen CHP’li vekil, aday oldu ve konuştu!
Referandum sürecinde, ‘evet çıkarsa bir daha milletvekili adayı olmam’ ...
'İzmir Marşı krizi'ne Yücel’den sert tepki!
İzmir Atatürk Lisesinin 130. Yıl Mezuniyet töreninde, yeni mezun olan ...
CHP’li Kılıç’tan 24 Haziran öngörüsü: 2002’yi egale ederiz!
PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, partisinin 24 Haziran’da İzmir’den çıkaracağı ...
 
'ABD ile olmuyorsa başımızın çaresine bakarız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de Bloomberg televizyonuna konuştu. Erdoğan, ...
Türkiye 3 günlük ulusal yas ilan etti
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Gazze'de Filistinlilerin ...
İYİ Partili Halaçoğlu neden İzmir’i tercih etti?
Kayseri Milletvekili ve ünlü tarihçi Yusuf Halaçoğlu İzmir’den aday adayı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva