HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2019 Salı - 12:33

İYİ Partili Dervişoğlu: İzmir’de CHP ile aramızda güçlü bir sinerji var!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, 31 Mart yerel seçimleri üzerinden, “İzmir’de sonuçlar itibariyle beni endişelendiren bir şey yok. İYİ Parti ile CHP arasında iş birliği güçlü bir sinerji yaratmış. Dilerim ki 30’da 30 çıkartırız” dedi.

İYİ Partili Dervişoğlu: İzmir’de CHP ile aramızda güçlü bir sinerji var!

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 31 Mart yerel seçimleri üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Dervişoğlu Cumhur İttifakı’nı sert sözlerle hedef aldı.

PARTİLERİN BEKASINI DEVLETİN BEKASI GİBİ GÖRMEYE BAŞLADILAR
Dervişoğlu, “Kampanyalarında Türkiye’de beka sorunu olduğunun söylüyorlar. Türkiye etrafı ateş yanan bir coğrafya bu coğrafyada bin yıldır tutunabilen başka bir millet de yok. Bu coğrafyada var olmak için güçlü devlet ve millet olmayı becerebilmek lazım. Ülkemizin gücünden zerre şüphemiz yok. Verilebilecek büyün sınavları da verdik. Beka sorunu bizce psikolojik bir travma. Sistem değişti hala ne olduğunu anlamadığımız cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uygulanıyor. Bunun dünyada bir örneği yok. Emsali olmayan bir garabet örneğidir. Üzülerek söylüyorum ki seçimlerin üstünden bir gün geçmeden ciddi bir güç zehirlenmesi oldu. Mensubu oldukları siyasi partileri devlet görmeye başladı. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni parti cumhuriyeti haline döndürülmeye çalıştı. Partilerin bekasını devletin bekası gibi görmeye başladılar. Asıl mesele ve cevaplanası gereken soru da budur. 17 yıldır bu ülkeyi yönetenler şimdi geriye bakmaları lazım. Türkiye’de beka problemi varsa bu sorunun kendilerinde olduğunu görmeleri lazım” dedi.

ERDOĞAN AKŞENER’DEN ÖZÜR DİLESİN 
“İYİ Parti Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini tehdit etmekle ilişkilendirmek abeste iştigal eden bir ahmaklıktır” diyen Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ayrıca, “Muhalefet partilerinin terör örgütleri ile ilişkileridir. Türkiye’nin başına tebelleş olmuş çok sayıda örgüt var. Bu coğrafyanın kaderidir aslında. İki örgüt var; bunlardan biri FETÖ biri de bölücü PKK terör örgütüdür. İyi partinin siyaseten iş birliği yaptığı kurumların bu iki parti ile iş birliği yapmaları mümkün değildir. Biz terörle arasına mesafe koymamış gruplarla iş birliği asla yapmayız. Dolayısıyla bizi PKK ve FETÖ ile iş birliği yapmakla suçlayanlar geçmişte yaptıkları anlaşmalara bakmalıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında yanlış yere bulaşmıştır. Ya bizi başkalarıyla karıştırmıştır ya da öyle bir güç zehirlenmesine uğramıştır ki öfkesine hakim olamamıştır. Bu yarayı daha fazla kaşımak istemiyorum. Hak ettiği cevabı sayın genel başkanımız meydanlardan kendisine veriyor. Ama iyi partinin bir vekili olarak Erdoğan’a sesleniyorum; işi daha fazla uzatmasın Akşener’den özür dilesin. Bir cumhurbaşkanı olarak istediğinizi hapse göndermekle tehdit ediyorsanız orada hukuk ve adaletten bahsetmek mümkün olmaz” açıklamasında bulundu.

İZMİR’DE SONUÇLAR İTİBARİYLE BENİ ENDİŞELENDİREN BİR ŞEY YOK
Demokrasi gelenekleri içinde güzel bir seçim geçirilmesini istediklerini belirten Dervişoğlu, “Bu seçimin sonucundan da iktidarın kendisine bir dersle pay çıkarabilmesini istiyorum. Aziz milletimizin bu iktidara ders verme kararı sandığa yansıyacaktır. İzmir’den bakıldığında durum her zamanki gibi, İzmirli kendini çok net ifade edebiliyor. Biz bugüne kadar Anadolu’da yaşayan insanları ‘ses çıkaramamakla nitelendiriyorduk. Orada insanları ses çıkaramamakla nitelendiriyorduk ama şimdi o tablonun değiştiğini gördük. Anadolu artık demokrasi için ayaklanmış, bugün kendisine sorun yaşatan iktidardan hesap sormak için gün sayıyor. İzmir’de sonuçlar itibariyle beni endişelendiren bir şey yok. İYİ Parti ile CHP arasında işbirliği güçlü bir sinerji yaratmış. Dilerim ki 30’da 30 çıkartırız. Türkiye’nin 3 temel sorunu vardır. Birincisi ekonomi, ikinci ekonomi, üçüncüsü de ekonomidir. Diğer sorunları sorunlar hal olur. Türkiye’nin insanca yaşanabilir bir ülke haline gelmesi lazım” dedi.

MİLLETE GÜVEN VERMEK HER SİYASİ PARTİNİN GÖREVİDİR
Bu seçimde sandık bekasının ne durumda olacağı sorusunu da cevaplayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, “Oy bizim namusumuzdur. Oylarımızın takipçisi olacak. Millet ittifakı olarak namusumuz saydığımız oyların bir tanesine bile zarar gelmemesi için çalışacağız. Millet bunlara oy verdi getirdi, şimdi millet bize oy verecek onları gönderecek. Hile olur, hurda olur ama bunlara izin vermeyecek bir irade doğdu. CHP ve İYİ Parti birlikteliği sandıkta hile yapamayacak bir hale getirmiştir. Bu seçimde kimse hile yapamayacak. Meclis üyeleri, muhtar adayları sahada. Vatandaş sandığın bekçisi durumda. Kimse doğmamış çocuğa don biçilmesin. Entelektüel konuşmak için bunu dillendirmenin anlamı yok artık reset tuşuna basalım. Millete güven vermek her siyasi partinin görevidir” açıklamalarında bulundu.

MÜHÜR SENDE ÇEK KULAĞINI DİYORUZ 
Son olarak seçim öncesi anket sonuçlarının gayet iyi çıktığını belirten İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, “Sandığa gitmeyi düşünmeyen seçmen sayısının çok az olduğunu düşünüyorum. Vatandaşa bu sefer ‘Mühür sende çek kulağı’ diyoruz. İktidar ve ortağının bu seçimde geçen seçime kıyasla aldıkları oy oranının çok altında oy alacağına inanıyorum.  CHP, “Mart’ın sonu bahar” diyor. Bizde diyoruz ki, hep beraber iyi olalım” diye konuştu.  

 
Altınordu'da terapi zamanı
 
AK Parti Konak adayı Eroğlu: Projelerimiz hazır, biz hazırız
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 12 Mart 2019 Salı 21:21

http://www.egedesonsoz.com/haber/bakan-soylu-dan-sok-chp-iddialari-izmir-deki-3-ilcenin-meclis-adaylari-/1004179 linke bakarmısın sayın KIRKPINAR

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 12 Mart 2019 Salı 18:31

Tabi tabii hdp ile de güçlü sinerjiniz var çakma ülkücü....

Yorumu oyla      7      5  
Merkez 12 Mart 2019 Salı 18:29

Yuhhh olsun sana doğan görünümlü şahin...

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den Menemen'e 'geçmiş olsun' ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Menemen Belediye Başkan Adayı CHP’li ...
Eş Zeybekci: Var gücümüzle çalışmaya hazırız
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
Başkan Batur’dan amatör kulüplere tam destek
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
 
Zeybekci'den 'misafir' yanıtı: Onlardan fazla İzmirliyim!
Kendisine yönelik “misafir” sözlerine da tepki gösteren Zeybekci, “İzmir’de; ...
AK Parti Adayı Gençtürk: Bornova’yı yüzde 52 ile alırız!
AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, SonsözTV’de Bornova’da ...
CHP'li Polat ve İduğ'dan Yeşilova mesaisi: Yeni AVM'lere 'izin yok' sözü
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa ...
 
Dokunulmazlığının kaldırılması istendi!
Ankara Cumhuriyet Ba?savcılığınca, CHP Genel Ba?kanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Eski belediye başkanına tutuklama!
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen HDP mitinginde terör örgütü ...
Mansur Yavaş'tan iddialara yanıt!
'Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş hakkındaki "sahte senet" ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva