HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2019 Pazartesi - 12:58

İYİ Partili Çıray: İmamoğlu 4 puan önde götürüyor!

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Çıray, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yeni seçilen belediye başkanlarının performansları üzerinden önemli net mesajlar verdi.

İYİ Partili Çıray: İmamoğlu 4 puan önde götürüyor!

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Çıray, 23 Haziran’da gerçekleşecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri üzerinden birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

Çıray ayrıca İzmir yereline dair konuşurken yeni seçilen belediye başkanlarına zaman tanınması gerektiğini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in görevde yaptığı süre boyunca sergilediği performansı değerlendiren Çıray, Millet İttifakı’nın diğer kanadı olarak belediye başkanlarını denetleyeceklerini de aktardı.

İMAMOĞLU 2 BUÇUK İLE 4 PUAN ÖNDE GÖRÜNÜYOR
Çıray İstanbul seçimleri için anketler üzerinden rakamlar verirken, “Bize gelen anket çalışmaları var. Bunların içinde geçmişte AK Parti’ye anket yapanlar da var. Bunların hepsi Ekrem İmamoğlu’nun 2 buçuk ile 4 puan önde olduğunu gösteriyor. Tablo şu anda bu” dedi.

23 HAZİRAN KADER SEÇİMİ DEĞİL SADECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİDİR
‘23 Haziran seçimi kader seçimi olarak yorumlanıyor. Siz nasıl görüyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayan Çıray, “Ben öyle yorumlamıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olarak yorumluyorum. Kader olarak görenleri anlayamıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri hukukun üstünlüğü açısından çok iyi bir işaret ortaya koymadı. Bu nedenle inşallah yeni yapılacak seçimlerde hukukçular kendi kendilerini imha edecek bu hukuksuzluk sitemine karşı koyarlar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine olduğundan fazla anlam yüklememek lazım… İki tane değerli aday var. Bu bir belediye başkanlığı seçimidir. Türkiye’de siyaset değişmeyecek. Parlamento kalacak” ifadelerini kullandı.

SORUMLULUK ÜLKEYİ YÖNETENLERDEDİR
Çıray ayrıca, “Oyların çalındığına inanmıyorum. Çalındıysa çaldırmamakla görevli olan bu ülkeyi yönetenlerdir. Ortada bir hukuksuzluk varsa bunun sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir. Bir çalınma varsa görevleri atayanlardır. Muhalefeti eleştirirlerken aslında kendilerini eleştiriyorlar” açıklamasını yaptı.

25 SENEDİR İSTANBUL’U AK PARTİLİ BAŞKANLAR YÖNETİYOR
Siyasilerin kullandığı söylemlere değinen Çıray, “Beka sorunu var diyorlardı. Muhalefet partilerinin teröristlerle beraber olduklarını söyleyecek kadar akıl almak şeyler söylediler. Bunlar ortadan kalktı. Şimdi bambaşka şeyler söyleniyor. Yıldırım Diyarbakır’a gidip çok ileri söylemlerde bulundu. Çelişki her tarafında var. Siyaset saat başı değişiyor. 25 senedir İstanbul’u AK Partili başkanlar yönetiyor. 25 yıldır burayı yönettikten sonra İstanbul’u sel basıyorsa, büyük depremde tehlikeden söz ediliyorsa, deprem toplanma bölgeleri rant alanı olmuş üstüne gökdelenler yapılmışsa, trafik sorunu ortada duruyorsa İstanbullular ona göre karar vermeliler. Devasa söylemlerin dışındadır İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı…” dedi.  

İMAMOĞLU VİCDAN KARDEŞLİĞİN ORTAYA ÇIKARDI!
‘İstanbul’da 1946’dan beri yaşamadığımız bir şey yaşandı” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Çıray, “ Seçilenin mazbatası elinden alındı. İmamoğlu tüm milleti tüm vicdanlarda birleştirmiştir. Tüm halk vicdan kardeşliğinde buluştu. Yeni bir kavram ortaya çıktı. Bu vicdan kardeşliği gereğini yapacak. Mansur Yavaş’ın da önceki seçimde hakkı yenmişti. Yavaş hak yerini bulacak dedi ve Ankaralılar hakkı yerine verdi. İstanbul’da da aynısı olacak” diye konuştu.

İSTANBUL’U KAZANAN TÜRKİYE’Yİ KAZANIR MI?
İstanbul seçimlerinde iktidara verilen mesaja değinen Çıray, ‘İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır mı?’ sorusunu yanıtlarken, “Ayağınızı denk alın, hayat şartlarımızı düzeltin, bizi daha mutlu bir ülkede yaşatın, yönetim anlayışını gözden geçirin, barışçıl bir dış politikaya dönün gibi mesajlar verdi. İstanbul’u kazanan Türkiye’yi her zaman kazanır mı? Onu zaman gösterir. SHP zamanında büyük bir yerel seçim zaferi yaşadı. Belediye başkanlıkları beklenen performansı ortaya koyamadığı için bir sonraki seçimde SHP ikinci parti oldu. İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır diye standart bir kural ve garanti yoktur. İstanbul’u kazanmak bazen dezavantaj olabilir. Seçimi kim kazanırsa kazansın bir denge oluşacaktır” dedi.

BU ÖĞRENME SÜRECİDİR
‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ şeklindeki soru karşısında konuşan Çıray, “Soyer’in performansını yorumlayacak kadar zaman geçmedi. Sanıyorum brifingler aldı, etrafı tanımaya çalıştı, projeleri anlamaya çalıştı. Sosyal faaliyetlere katıldı. Bundan sonraki süreçte yapacaklarına bakarak hizmeti konusunda değerlendirmelere yapabiliriz. Bürokrasiden de biliyorum. Bu öğrenme sürecidir. Seferihisar’dan geldi muazzam büyük, sorunları devasa olan bir kenti yönetiyor. Kendisinden önceki başkanın CHP’li olması kolaylıkları ve zorlukları olan konudur. Daha önce yapılan projelerin devam etmesi kolaylıktır. Bunu açıklamalarda görüyorum. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun geçmişte hazırlayıp bıraktığı değerli projelerin devam edeceğine dair görseller görüyorum. Bunları olumlu buluyorum. Zorluğu ise, ‘benden öncekiler kötü yönetmiş’ diyemez. 15 yıldır CHP’li başkanlar İzmir’i yönetiyor. Aziz Kocaoğlu’na 15 yıldır İzmir’i yönettiği için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BALAYI DÖNEMİ SONA ERDİ
Çıray sözlerini sürdürdü ve “Şimdi öne bakmak lazım. Yeni seçilen genç, deneyimsiz arkadaşlar kendisinden önce gelen başkanların CHP’li olduğunu bazen unutarak kimisi masa, sandalyesini kaldırdı kimisi kapını söktü kimisi arabasını imha etti. Siyaset çok özeleştiriyi sevmez. Kendiniz çok eleştiriyorsanız o zaman başka iş yap derler size. Siz dünyadaki büyük siyasetçilerin özeleştiri yaptığını duydunuz mu? Siyasette çok özeleştiri yapıyorsanız eleştirilmeye hakkınız var demektir. Eleştiriliyorsanız iyisini yapmıyorsunuz demektir. Balayı dönemi sona erdi. Eskiden olduğu kadar belediyeler özgür değil. İstanbul seçimlerinin sonuçlarına göre belediyelerin kaderinin bir kez daha tayin edileceğini düşünüyorum” dedi.

ÖNCELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM
Çıray, İzmir’in öncelikli sorununun kentsel dönüşüm olduğunu aktarırken, “İzmir’in eskidiğini görüyorum. Bizim İzmir’i yenilememiz lazım. İzmir’in en başta gelen sorunu kentsel dönüşümdür. Bu muhteşem iklim ve manzaranın olduğu yerde denizden geriye döndüğümüzde de aynı güzel manzarayla karşılaşmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.  

 
Menemen Belediyespor'da taraftardan çağrı
 
İzmir teşkilatı İstanbul’da o gün start veriyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 11 Haziran 2019 Salı 10:32

aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış..

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 10 Haziran 2019 Pazartesi 19:35

Bilinen bir şey konda gibi yandaş firmalar da bile imamoğlu önde çıkıyor.

Yorumu oyla      4      6  
Vatandaş 10 Haziran 2019 Pazartesi 14:05

Akşam açık kalmış

Yorumu oyla      6      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kasapoğlu, İzlanda'ya gidiyor
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, A Milli Futbol Milli ...
AK Partili Vekil Özalan’dan İzlanda çıkışı!
Eski milli futbolcu olan AK Parti İzmir Milletvekili Özalan, İzlanda’da ...
CHP'li Bakan'dan hükümete 'Ege Adaları' soruları
Ege Denizi’ndeki adalar krizini TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili ...
 
Nota verildi! Türkiye'den İzlanda'ya 'milli' fırça!
Türkiye, A Milli Futbol Takımının Keflavik Havalimanında maruz kaldığı ...
CHP'li Polat'tan Bakan Pakdemirli'ye orman yangını soruları
CHP’li Polat, orman yangınlarını TBMM gündemine taşıdı. Tarım ve Orman ...
İzlanda skandalı için Bakanlık'tan açıklama!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Milli Takımımızın İzlanda Havaalanı'nda ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’e “kör kütük”aşık olmak ne demek?
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’e “kör kütük”aşık olmak ne demek?
Yıldırım, Dündar'ın ortak yayın kararı için ne dedi?
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım CHP ...
CHP'de yas: Vekil Arslan için son görev
Antalya'da geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren CHP Denizli Milletvekili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva