HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2020 Perşembe - 20:41

İYİ Parti’nin Lideri’nden İzmir’de net mesajlar: Türk Bayrağı’nın yırtılması alçaklıktır!

Genel Başkan Akşener, Tire ziyaretlerinin sonrasında İzmir İl başkanlığında açıklamalarda bulundu. AP Genel Kurulu’nda Yunan Vekil Lagos Türk Bayrağı’nı yırtmasını değerlendiren Akşener, “Bunun alçaklık olduğunu düşünüyorum. İzmir’deyiz. İzmirliler bilir ki daha önce Türk bayrağına bu hakareti edenler nasıl gittiler bu ülkeden? Yine İzmirliler bilir ki yere düşen Yunan bayrağını kaldıran bu eldir!” dedi.

İYİ Parti’nin Lideri’nden İzmir’de net mesajlar: Türk Bayrağı’nın yırtılması alçaklıktır!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir programı kapsamında ziyaret ettiği Tire’nin ardından partisinin il başkanlığına geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkan Vekili Müsavat ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın eşlik ettiği İYİ Parti Lideri Akşener’i İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve yönetim kurulu üyeleri ağırladı.

Akşener il binasında açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

- LİDER AKŞENER’DEN BAŞKAN DURAN’A: ÖYLE HİZMETLER YAP Kİ SENİ O MAKAMDA BİR DAHA GÖRELİM!

- YUNAN VEKİLDEN PROVOKASYON! TÜRK BAYRAĞINI YIRTTI

BU GÜNDEMLE MİLLETİN SESİNİN DUYULMASI İMKANSIZ
Vatandaşlarla birebir görüşme yöntemini seçtiklerini vurgulayan Akşener, “Antalya’dan başladık, İYİ Parti olarak şehirlerimizin ilçelerini gezerek, esnafla bir araya geliyoruz. Kadınlarımızla, gençlerimizle yan yana gelip onların dertlerini dinliyoruz. O talepleri, eksiği, gediği tespit edeceğimiz, benim konuşacağım, milletvekili arkadaşlarımızın kanun teklifi haline getireceği bir çalışma başlattık. Türkiye, milletin gerçek gündeminden hızla uzaklaşıyor. A partisinin genel başkanı b partisinin genel başkanına hakaret etti, ne diyorsunuz? gibi bir gündemde bu milletin sesinin duyulması imkansız. Halbuki siyasette iktidar hizmet yapar muhalefet partileri de halkın avukatlığını yapar, vatandaşın sesini duyurur. O talebin yerine getirilmesini sağlar. Antalya ile başlattığımız bu yeni çalışma biçimiyle o ona bunu dedi, bu buna bunu dedi, açıklamalarına cevap vermeden, emekli, işsiz genç, esnaf ne diyor, gibi gerçek gündemimizi hem meclise hem kamuoyunun bilgisine taşımak yöntemini seçtik. Bugün ikinci durağımız olarak İzmir’deyiz” dedi.  

TÜRK BAYRAĞININ YIRTILMASINA SERT TEPKİ: ALÇAKLIKTIR!
Brüksel’de düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda Yunanistan’ın vekili Loannis Lagos’un Türk Bayrağı’nı yırtmasını değerlendiren Akşener, “Bunun alçaklık olduğunu düşünüyorum. İzmir’deyiz. İzmirliler bilir ki daha önce Türk bayrağına bu hakareti edenler nasıl gittiler bu ülkeden? Yine İzmirliler bilir ki yere düşen Yunan bayrağını kaldıran bu eldir! Savaştığınız bir ülkenin bayrağına hakaret etmeyen bir Türk devleti ve milleti var. Parlamenter bile olsa daha önce o bayrağa hakaret edildiğini, yaşananları unutmuş alçak bir kişi! 82 milyon kişi bir araya gelir o bayrağı yırtan eli kırar. İktidara sesleniyorum; derhal Türk devletine yakışan tutumu ve davranışı göstermelidir. Türkiye’nin itibarını iki paralık etmeye kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.  

DEPREM VERGİLERİ ATTAYA GİTMİŞ!
Deprem vergileri üzerinden yaşanan tartışamaya dair açıklama yapan Akşener, “1999 Kocaeli depremini yaşamış biriyim ve o zaman milletvekiliydim. Gölcük mahreçli Sakarya, Bolu, Düzce ve İstanbul’u da vuran o depremde karşılaşılan zorlukların ortadan kaldırılması için konulan bir vergiydi. O vergi sonrasında sürekli bir hale geldi ve kalıcı oldu. Nereye gittiğine dair bugün iktidarda kim olursa olsun bunun cevabını vermek zorundadır. Deprem öldürmez bina öldürür. Bu tedbirler alınmamış attaya gitmiş!” ifadelerini kullandı.

İL KONGRESİNDE KENDİNE GÜVENEN HERKES ADAY OLABİLİR!
Yaklaşan il kongresi özelinde değerlendirme yapan Akşener, “Demokratik bir kongre istiyorum. Biz yeni bir partiyiz. Tek aday veya çoklu aday konusunda en küçücük bir imamız bile yok partililerimize. Dolayısıyla kendine güvenen her arkadaşımız aday olabilir. İlçelerde de dahil. Kazanan da kaybeden de bizimdir. Demokratik bir yarış olmalıdır. Türkiye’de demokrasinin yokluğu nefes aldırmıyor. İzmir o ruh halini ve şöleni yaşatmalıdır” dedi.

O KONUDA KONUŞMAK İSTEMEM
Zaman zaman Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) gelen ‘geri dönün’ çağrısı için konuşan Akşener, “Davet edilen arkadaşlarımızın duyacağı bir çağrı. O konuda konuşmak istemem” açıklamasını yaptı.  

ERKEN SEÇİM OLMAYACAK DA OLACAK DA DİYEMEM!
Erken seçim ihtimaline değinen Akşener, “Sayın Erdoğan’ı iyi tanıyan insanlardan biriyim. Bu defa seçimle ilgili öngörüm yok. Olmayacak da olacak da diyemem. Sanki 2023’e kadar olan süreyi tamamlayacak gibi görünüyorlar. Seçimi getirecek olan iktidar partisi ve küçük ortağıdır. Biz hazırız. Bizim partimizin özelliği şu; yeni kurulduğu için esnek bir organizasyon. Parti aidiyeti hızla oluşuyor. Kongrelerle bu pekişecek. Biz kurulduktan 6 ay sonra seçime gitmiş bir parti olarak yüzde 10 oy aldık. Seçmenin gösterdiği teveccüh özel bir saygı değer bir durum. Şimdi düne göre çok daha hazırlıklıyız. Delege seçimine, üye seferberliğine bakıyorsunuz 260 bini buldu. Haziran sonuna kadar 300 bine ulaştıracağız. 450 binlik bir hedefimiz var yılın sonuna kadar” dedi.  

SEÇMEN YENİDEN VELİNİMET OLSUN
Akşener ayrıca, “Bu çalışmamız seçim için değil. Milletimizin sesini meclise taşımak ve bu konuyu görünür yapmak istiyoruz. Seçmen yeniden velinimet olsun. Ceket assam seçer diyen anlayışın hakim olmamasını diliyorum. Erdoğan’ın bir zorluğu var. Saraya girdi çıkamıyor. Saray ayrı bir hayat tarzıdır. Hayat tarzı dayatır. Bir paralel evren yaratır. Sarayda çalışan bir bürokrat AK Parti’ye gidip genel başkan yardımcısını azarlayabiliyor. Çünkü patronun adamı” ifadelerini kullandı.  

31 MART’TA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KULAK ÇEKİLMEKLE KALMADI AZICIK DA MORARTILDI
“Bu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tutmadı! Uçacaktık, kaçacaktık olmadı! Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmeliyiz” diyen Akşener ittifakların durumuyla ilgili gelen soru karşısında da, “Aramızdaki temel bir fark var. Bizimki iş birliği… Liderler arasında yapılan ittifak. Örnek Andımız. Andımızla ilgili bir tutum aldığımızda, araştırma önergesi verdiğimizde küçük ortak çekimser kaldı, büyük ortak reddetti. Türk milliyetçiliği sistemi üzerinden oluşan organizasyonun çekimser kalması mümkün değil. Tabana rağmen böyle davrandı. Bizimki ise Türkiye’nin, vatandaşın, seçmenin problemlerini önceleyen hukukun üstünlüğü, adalet, demokrasi gibi herkesin ihtiyacına cevap vermeye çalışan birliktelik, konsensüs sağlanmış konuların etrafında oluşan iş birliğidir. Bizimkine proje bazlı diyebiliriz. Ömür boyu, mezara kadar gibi söylemler sistemimiz için söz konusu değil. Seçmene nefes aldıran bir iş birliği bizimkisi... Nitekim 31 Mart’ta görüldüğü gibi kulak çekilmekle kalmadı azıcık da morartıldı. Geri kalan her şey lafügüzaf oldu. Merak Akşener’e PKK’lı bile dediler. 31 Mart’taki sonuçlar bu iş birliğinin ne kadar gerçekçi ve seçmenin umudunu hayata geçirmeye yönelik olduğunu ispatıdır” dedi.  

 
TBMM'de 'coronavirüs' önergesi reddedildi
 
Erdoğan: Bu bir işgal projesidir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de 'coronavirüs' önergesi reddedildi
TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti'nin Çin'de ortaya çıkan 'coronovirüs' ...
'Sivillere saldırılara karşı ilave tedbirler alınacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK, 4,5 saat sürdü. MGK'dan ...
CHP'li Beko: 'DİSK'e ait araziye hukuk dışı biçimde el koyuldu'
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna ...
 
CHP'li Kılıç: Yarımada 'rant adası' olmayacak!
 CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, ...
Bahçeli: ABD ve İsrail ateşle oynuyor
MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD'nin sözde Ortadoğu barış planı için "ABD ...
Lider Akşener’den Başkan Duran’a: Öyle hizmetler yap ki seni o makamda bir daha görelim!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Tire Belediye Başkanı Duran’ı makamında ...
 
Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin annesini hastanede ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin annesi Zekiye ...
Bahçeli: Barış planı yok hükmündedir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "ABD Başkanı Trump'ın İsrail Başbakanı ...
Bakanlık açıkladı: Tarımda 'zehir' alarmı!
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, tarımsal ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva