HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2018 Çarşamba - 21:52

İYİ Parti’nin ‘2 numarası’ Çıray: Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi destek görüyoruz

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, kendilerine yönelik ambargo uygulandığını belirterek, “İmkanlarımız çok kısıtlı. Türk halkı bize katkıda bulunmaya çalışıyor, aynı kurtuluş savaşındaki gibi” dedi.

İYİ Parti’nin ‘2 numarası’ Çıray: Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi destek görüyoruz

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in konuğu oldu.

Çıray, seçime 5 gün kala önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti kurulmasaydı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kesin olarak seçileceğini söyleyen Genel Sekrete Çıray, “Vatandaşlarla çok iyi bir iletişim kurduk. Herkes yaşadığı sorunların farkında. Bizi çözümün adresi olarak görüyorlar. Muhalefet çok zayıflamıştı. Dolayısıyla İYİ Parti çok önemli bir siyasi boşluğu doldurdu. Bu parti millet tarafından kuruldu. İktidarın düşüşünün iki nedeni var. Bir; İYİ Parti’nin önlemez yükselişi, diğeri derinleşen ekonomik kriz. Devir değişim devri. Türkiye’nin yeni bir lidere yeni bir partiye ihtiyacı vardı. İYİ Parti bunu temsil ediyor. Buna örnek olarak Fenerbahçe seçimlerini verebiliriz Ali Koç’ta Aziz Yıldırım’ı büyük bir farkla yendi” dedi.

AYNI KURTULUŞ SAVAŞI’NDAKİ GİBİ…
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e medya ambargosu uygulandığını belirten Çıray, “Her şeye rağmen sesini duyurabilmek için tüm ülkeyi iki kez turladı. Bunun sebebini ise ancak Türkiye sevdası ile açıklayabiliz. İmkanlarımız çok kısıtlı. AKP 400 milyon, CHP 200 milyon, HDP ve MHP ise 90’ar milyon ödenek almıştır. Türk halkı bize katkıda bulunmaya çalışıyor aynı kurtuluş savasındaki gibi. Muazzam bir manipülasyon yapılıyor. Daha bir hafta önce Meral Akşener olmazsa olmaz diyenler bir hafta sonra %9 veriyor. İkinci turda Meral Akşener kalırsa başa baş bir seçim olacak ve tahminlere göre %53’le Akşener alacak. Ve görüldü ki bu seçimin kaderini belli edecek eksen merkez sağ tabanı. Ne için Akşener’den korkuluyor görmezden geliniyor ismi TV’lerde geçmiyor ambargo konuyor? Bunu Sayın Erdoğan yapıyor. Çünkü ikinci tura kalmasını istemiyor. Erdoğan akıllı bir siyasetçi durumun farkında” dedi.

Ekonomik krizin derinleştiğini söyleyen Çıray, “Enflasyon şu an yüzde 30 ila 39 arasında var. Bu ülkede pahalılık var. Döviz başını aldı gitti. Kredi faizleri 25’i geçti. Vatandaş fakirleştirilmiştir, vatandaş kredi kartı borcunu ödeyemiyor. Millet cebindeki pahalılığı görüyor. Yol yapmışsanız helal olsun, köprü yaptınız helal olsun ama bunu Demirel de zamanında yaptı. Hem de bedavaydı. Köprü yapıyorsunuz ama geçenlerden kaç lira alıyorsunuz? Aile gelirinin %50’si borca gidiyor” dedi.

VAATLERİ SIRALADI
İYİ Parti iktidarı ile vatandaşın nefes alacağını açıklayan Çıray, “Emekliler için sağlıkta muayenede katkı payı kaldırılacak. Gençlerimiz çalışana kadar 500 lira verilecek gencimizi bası öne eğik gezmekten kurtaracağız.  Profesyonel askerliği hızlandıracağız, Önce şununla gurur duyuyoruz. Vaat ettiğimiz her proje taklit ediliyor. Demek ki biz doğru yoldayız. Vaatlerimiz arasında olan ‘ilk 100 günde tamamlanacak’ başlığı bile taklit ediliyorsa doğru yoldayız demektir. Tüm komşularımızla Türkiye’nin haklarını koruyarak iyi ilişkiler kuracağız. Biz Suriye’nin de başındaki hükümetle barışığız. İnşallah Suriyelileri de sağ sağlim teslim edeceğiz. Medyayı da özgürleştireceğiz bu bize lazım değil vatandaşa lazım. Şehir hastaneleri için merkezde ki hastaneler kapatılacak çünkü hastaya müşteri olarak bakılıyor. Medyayı da özgürleştireceğiz. Bu bize lazım değil vatandaşa lazım. Doğru haberi almaları gerek. Vatandaş bir ay doğru haber alsa AKP %5 oy alamaz” dedi.

Şehir hastaneleri politikasını eleştiren Çıray, “En büyük yatırımlardan biri Bayraklı’da yapılacak şehir hastanesi olacak. Bu hastaneler şehrin bir köşesinde olduğu için çoğu insan ölecek. Tıpta iki önem vardır biri nitelik biri ulaşım. Sağlık kuruluşlarının vatandaşımızın evine yakın olması gerek. Semt hastanesi gibi her yere yayılmış olması gerek” dedi.

 
Muğla'da dehşet: Karısını eve kapatıp kafetaryayı ateşe verdi!
 
Başbakan Yıldırım Buca’da konuştu: Daha çok şey yapacağız ama ilk iş 24 Haziran!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş iddia: Urfa’dan İzmir’e oy pusulası mı geldi?
CHP Parti Okulu İzmir Koordinatörü Aydemir, Şanlıurfa’ya ait yaklaşık ...
AK Partili Şengül'den Kocaoğlu'na: Sen de çık bağımsız aday ol!
İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ...
Muharrem İnce'den o adaya tepki: Sen kimsin
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Çorlu Mitingi'nde, AK Parti ...
 
TSK'dan hava harekatı: 10 terörist öldürüldü
TSK tarafından Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Sinat-Haftanin bölgelerine ...
CHP İzmir’in patronu Yücel: İzmir tarihindeki en büyük miting olacak!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı adayı ...
MHP'li Şahin'den gençlere müjde: Üniversite sınavı kalkacak!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Selahattin ...
 
Seçim yasakları neler? İşte ayrıntılar...
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde en çok ...
Deniz Baykal tedavisinin ardından ilk kez konuştu
CHP'nin en genç milletvekili adayı İsmail Hakkı Gül ile bir araya gelen ...
Hükümetten ABD'ye Brunson açıklaması: Bu bir tehdittir!
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, F-35'lerin teslimatı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva