HABERLER>POLİTİKA
4 Ekim 2018 Perşembe - 08:36

İYİ Parti İzmir’in vekil başkanından flaş açıklamalar: 4 isim masada!

Vekil İl Başkanı Tanrıverdi, genel merkez tarafından İstanbul için alınan sürpriz atama kararının İzmir’de de uygulanabileceğini söyledi. CHP ile kurulabilecek ittifaka dair önemli açıklamalar yapan Tanrıverdi Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylığı için 4 ismin masada olduğunu aktardı.

İYİ Parti İzmir’in vekil başkanından flaş açıklamalar: 4 isim masada!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda başkanlık görevini vekaleten yürüten Ramazan Dündar Tanrıverdi Egedesonsöz’e konuştu. Tanrıverdi sürece ilişkin birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

Genel merkezin il teşkilatlarının istifalarını istemesi sonrasında geçtiğimiz ay yönetim kurulu üyeleri ile birlikte görevlerini bırakan İl eski Başkanı Koray Ükünç ve teşkilat mensuplarının durumuna değinen Tanrıverdi ilginç bir örnek verdi.

Tanrıverdi, 24 Haziran seçimleri sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile oluşturulan Millet İttifakı’na benzer bir dayanışmanın 2019 yerel seçimlerde hayata geçip geçmeyeceğine ilişkin de konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönemde, ‘yokum’ demesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için her partide olduğu gibi İYİ Parti’de de hareketlilik gözlendi. Büyükşehir adaylığı noktasında net ifadeler kullanan Tanrıverdi detaylı bilgiler verdi.

İZMİR İÇİN MASADA 4 İSİM VAR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı noktasında Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Aytun Çıray’ın ismin kulislerde dillendirilmesine değinen Tanrıverdi, “Bizim bütün illerde adaylarımız var. İl ve ilçelerde kendi adaylarımızla çıkacağız. Kesin bir isim veremem, genel merkezin uhdesinde olan bir şey ama Aytun Çıray’ın dışında da isimler var. Sadece İzmir’de değil diğer illerde de İYİ Parti’nin flaş adayları olacak.  Siyasetin dışından biri de adayımız olabilir. İlla siyasetin içinden olacak diye bir şey yok. Akademisyenlerden, gazetecilerden de düşünülen isimler var. Şu anda İzmir için 4 tane aday var. Aytun Çıray’ın, Yıldırım Ulupınar’ın ismi masamızda var. Diğer iki kişinin ismin söylemeyeyim” dedi.  

HDP KIRMIZI ÇİZGİMİZ!
CHP ile oluşabilecek ittifaka dair konuşan Tanrıverdi, “Ben ittifaka soğuk bakmıyorum. İttifakın nasıl olacağı önemli... Mesela CHP’den ziyade CHP’nin HDP ya da başka birlikteliklerinden dolayı biz oy kaybedeceğimizi düşünüyoruz. HDP konusu olmadığı takdirde hiç de soğuk bakmayız. Ben şahsen bakmam. Kırmızı çizgimiz HDP’dir. Türkiye toplumunun yüzde 90’ının HDP dediğiniz zaman tüyleri diken diken oluyor. Her yere şehitler gitmiş, cenazeler kalkmış. İnsanlar tedirgin. Burada 5 puan alacağız derken diğer taraftan 10 puan kaybediyorsunuz.  Bu biraz hesap kitap, matematik meselesi” diye konuştu.  

SÜRPRİZ KARARI ÖRNEK GÖSTERDİ: İZMİR’E İSTANBUL FORMÜLÜ UYGULANABİLİR!
İl başkanlığı noktasında sadece Hüsmen Kırkpınar ile Koray Ükünç’ün seçenek olmadığını söyleyen Tanrıverdi, genel merkezin sürpriz karar çerçevesinde Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu’yu İstanbul’a atamsını örnek gösterdi. İzmir’deki görevi vekaleten yürüten ve kendisinin yeni dönem için bir talebinin olmadığını ifade eden Tanrıverdi,  ‘Genel merkez İzmir’e niye atama yapmadı?’ sorusunu yanıtlarken, “Atama niye yapılmadı, hiç bilemiyoruz. Hüsmen Kırkpınar ve Koray Ükünç dışında isimler de var. Ben talip değilim. Cengiz Üretmen, İbrahim Dönertaş, Mehmet Ali Sarızeybek’in ismi var. Şöyle bir şey de olabilir. Mesela İstanbul… Açıklandı. İstanbul’a genel başkan yardımcısı birini atadılar. Çünkü İstanbul çok büyük ve önemli bir yer. Buğra Kavuncu’yu atadılar. İzmir’de de İstanbul formülü olabilir. Milletvekili olmayıp genel merkezde yer alanlardan biri de atanabilir” ifadelerini kullandı.  

HEYET GÖNDERİLECEK
DHA'nın haberine göre ise, İYİ Parti Genel Merkezi, İzmir’e heyet gönderecek. Yarın saat 11.00’de İl Başkanlığı'na gelmesi beklenen 4 kişilik heyet, teşkilatlarla ve partililerle görüşecek. Atanacak il başkanı için partililerin görüşlerini alacak olan heyet, daha sonra genel merkezin de onayı ile yeni başkan konusunda son kararını verecek. İl Başkanlığı’nı vekaleten yürüten Ramazan Dündar Tanrıverdi, heyeti il binasında karşılayacaklarını söyledi. Öte yandan İYİ Parti Genel Merkezi tarafından ilçe teşkilatlarında revizyon yapacağını hatırlatan Tanrıverdi, revizyonun her ilçede olmayacağını söyleyerek, "Genel Merkez, ‘Lüzum görülen ilçelerde revizyon yapılacak’ diyor. Yani bu revizyon bütün ilçeler için geçerli değil" dedi. ‘Lüzum görülen’ ilçelerde yapılacak revizyona yeni il başkanının karar vereceğini ifade eden Tanrıverdi, şuanda ise başkanları olmayan Narlıdere, Güzelbahçe ve Bayındır ilçe başkanlıklarına atama yapılmasının gerekli olduğunu vurguladı. Tanrıverdi, "24 Haziran genel seçimlerinden önce partimiz acele bir şekilde kuruldu. O dönem İzmir’de 30 ilçenin 28’inde kongremizi tamamladık. Seçim öncesi Kınık ve Menderes’te kongre yapamadık. Yeni il başkanı belli olduğunda kongreleri yapacağız" diye konuştu.

 
İzmir'de sabaha karşı korkunç kaza: Paramparça oldu!
 
Batman'da şehit sayısı 8'e yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Kendisine ne kadar güveniyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Kendisine ne kadar güveniyor?
İlçe başkanlarının da istifası istendi!
 İYİ Parti Genel Merkezi, il başkanlarının istifasını aldıktan sonra ilçe ...
AK Parti Menemen yönetiminde ‘revizyon’ kararı
İzmir İl Teşkilatı, 2019 yerel seçimleri sürecine girilirken ilk revizyon ...
 
Sınır ötesi tezkeresi Meclis'ten geçti
Suriye ve Irak'ta yapılacak olan operasyonların süresi uzatıldı.
Karamollaoğlu'ndan flaş 'ittifak' açıklaması
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde ...
CHP'li Sertel'den ön seçim çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ön seçim talebini Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na ...
 
Meclis Başkanı Yıldırım İzmir'de cüppeyi giydi, mesajı verdi: Yükümü ağırlaştırdınız!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar ...
Cumhurbaşkanı burs ücretlerini açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs ...
Seyit Torun o tarihi açıkladı: Adaylar ne zaman belli olacak?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yerel seçim öncesinde adayların ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva