HABERLER>POLİTİKA
28 Haziran 2019 Cuma - 11:23

İYİ Parti İzmir'in Başkanı Kırkpınar: Bucalıların bombardıman etmesi lazım!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Tunç Soyer’e başarılar diliyorum. Büyükşehir belediye başkanlığı kolay bir iş değil. Meşakkatli bir dönemde geldi. Biliyorum ki hükümet CHP’li belediyelere yardım konusunda tembel!” dedi. Kırkpınar ayrıca, “Buca metrosu onay bekliyor. Buca’da yaşayan insanların hükümeti, ilgili bakanlığa yazılar yazarak, çizerek, bildirerek bombardıman etmesi lazım” açıklamasını yaptı” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti İzmir in Başkanı Kırkpınar: Bucalıların bombardıman etmesi lazım!

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birlikte Millet İttifakı’nda yer alan partisinin ülkenin yakın siyasi tarihine damga vurmasını değerlendiren İl Başkanı Kırkpınar, iptal edilen 31 Mart ve yenilenen 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri üzerinden net mesajlar verdi.

Başkan Kırkpınar CHP’li Ekrem İmamoğlu’na seçim kazandırmak için İstanbul’da yürütülen sokak çalışmalarına ilişkin de konuştu.

Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gerçekleştirdiği atamalar ve merkezi hükümetin CHP’li belediyelerin projelerine verdiği destekler noktasında çarpıcı açıklamalara imza attı.

BİLİYORUM Kİ HÜKÜMET CHP’Lİ BELEDİYELERE YARDIM KONUSUNDA TEMBEL!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz hafta şirketlerde yaptığı atamalara ve 2 İYİ Partili isme görev vermesine değinen Kırkpınar, “Tunç Soyer’e başarılar diliyorum. Büyükşehir belediye başkanlığı kolay bir iş değil. Kendisinin ekibini oluşturması, tecrübeli, liyakat sahibi, çalışkan insanlarla yola çıkması kadar doğal bir şey yok. Bir başkan sevk ve idareden sorumludur. Başkan projeleri ortaya koyar, başarıyı çıkaran destek olacak bürokrasidedir. İzmir’in kronikleşmiş problemleri var. Zaman üzerinden, planlama yaparak hayata geçirmek başkanın asli görevidir. Meşakkatli bir dönemde geldi. Biliyorum ki hükümet CHP’li belediyelere yardım konusunda tembel!” açıklamasını yaptı.

BUCALILARIN BOMBARDIMAN ETMESİ LAZIM!
Kırkpınar ayrıca Ankara’dan onay bekleyen Buca metro projesine ayrı bir parantez açtı ve “Sayın başkanımızın 3 cemresine de katıldım. Kendi gücüyle geliştireceği projeler var. Bir tanesini ben biliyorum. Projesi, her şeyi hazır, onay bekliyor. Buca metrosu onay bekliyor. Buca’da yaşayan insanların hükümeti, ilgili bakanlığa yazılar yazarak, çizerek, bildirerek bombardıman etmesi lazım” dedi.  

BİR HAFTA SONRA SEÇİM OLSUN FARK 950 BİNLERİ GEÇER
Millet İttifakı’nda partisi ile CHP arasındaki birlikteliğe değinen Kırkpınar, “İttifakı her iki partisinin samimiyetle ve inançla çalıştığını gördük. Ankara’da da, İstanbul’da da sonuç aldık. 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı devreye girdi. Binali Bey tarafından seçim sonuçları açıklanmadan, ‘Biz kazandık’ ilanları verildi. Bunlar hazırlıktı. Bilmedikleri bir şey vardı. Bu milletin iradesini yok sayarsınız 25 yılın sonunda 13 bin gibi masum bir farkla belediyeyi teslim etmek varken ki ilk önce teslim ettiler ama sonrasında yenilediler ve 807 bin farkla seçim bitti. Bir hafta sonra seçim olsun fark 950 binleri geçer” diye konuştu.

SOKAKTA BİZ VARDIK, SOKAKTA İYİ PARTİ, CHP VARDI!  
İstanbul başarısın sebeplerine dair detaylı konuşan Kırkpınar, “CHP İstanbul’da en yüksek oyunu 2009’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olduğu seçimde aldı. Yüzde 40’lık oya ulaşmışlardı. Şimdi Ekrem İmamoğlu yüzde 54 oy aldı. Bunun temel sebebi olarak ekonomi, yıpranmışlık, seçilmiş bir başkanın metal yorgunluğuyla görevden alınması olarak gösteremeyiz. Bunların hepsi birer sebeptir ama Türk milliyetçilerinin oylarının bu tarafa geçmesi, konsolide edilmesi vardır. Genel başkanımız mini mitingler ve görüşmeler yaparak katkı koydu, hakkını vermek lazım. Bunların hepsi sebeptir ama bu en son söylediğim en ağır sebeptir. Sayın Kılıçdaroğlu İstanbul’a gelmedi. Genel Başkanımız Akşener ‘biz postu serdik’ dedi. Bazıları başka bir şey attılar. Sokakta biz vardık. Sokakta İYİ Parti, CHP vardı” dedi.

HALK SARI KART GÖSTERDİ, KIRMIZIYI NE ZAMAN GÖSTERİR BİLEMİYORUM
Kırkpınar, “Milletin iradesine karşı çıktılar. 13 bin farkı kabul etmediniz. Burada bir çıkış noktası arandı. 31 Mart ve geriye dönük seçimlerde servis yapan yine Anadolu Ajansı idi. Neye inandılar, nasıl bir sonuç alacaklarına inandılar ve ne aldılar? AK Parti bir iniş ivmesi yakaladı. Bunu durdurması mümkün değil. Türkiye’de siyasi anlamda çok sıcak bir yaz yaşanacak. Kurulan ekonomik modelin yürütülebilir olmadığı ortaya çıktı. Halkın mutsuzluğuna çare bulamıyorlar. Bunun temel sebebi işsizliktir. Halk İstanbul seçimlerinde bir sarı kart gösterdi, kırmızıyı ne zaman gösterir bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET SANDIĞI GETİRMEK ZORUNDA KALACAK
İstanbul’daki sonuçların Türkiye’nin genel siyasetine etkisinin olacağının ve bu yansımanın erken seçime yol açacağının iddia edilmesini değerlendiren Kırkpınar, “İnsanlarda bir rahatlama oldu. AK Partililerin bile yüzlerinde tebessüm oluştu. 4 buçuk yıl seçim yok. Ama o erken seçim sandığını hükümet getirmek zorunda kalacak” dedi.

MİLLET İTTİFAKI’NDAN ENDİŞELİLER, GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ!
Partinin kurulma aşamasına değinen ve kendilerine gelen eleştirileri hatırlatan Kırkpınar, “İYİ Parti kurulduğu dönem genel başkanımızı FETÖ’cülükle suçladılar. Basında konuşmalarına yer verilmedi. ‘O kadın’ dan ‘hanımefendi’ye geldik. FETÖ’cülüğü dillerine pelesenk etmişlerdi, şimdi bıraktılar. Cumhur İttifakı’nın karşısında Millet İttifakı kuruduk. HDP ile iş birliğine gidildiği, Kandil’den bilgi geldiğini kendi medyalarında montajlayarak servis ettiler. İYİ Parti ve Millet İttifakı’ndan endişeliler. Millet İttifakı gümbür gümbür geliyor. Kendi ittifaklarının da beka problemine karşı kurulduklarını söylüyorlardı. Ama Millet İttifakı’na terörist başı ile görüşüyorsunuz diye diye 21 Haziran’a kadar geldik. Ama 21 Haziran’da bir şey çıktı. Önce bebek katili, terörist başı dediği Apo’ya Abdullah Öcalan dedi. Avukatlarıyla görüşmesinde ne var? dedi. Biz sesimizi çıkarmadık. Baktık. Ama bir akademisyenin kim tarafından gönderildiği belli olmayan bir ziyareti olmuş. İmralı’dan mektup getirdi. Bu işin yasal bir zemini yok. Bu mektup açıklandı. HDP seçmenine İstanbul seçimlerinde tarafsız olun’ dendi” ifadelerini kullandı.

1 YILDA NEYİMİZ UÇTU?
“İstanbul seçimlerinin sonuçları özlenen bir tabloydu” diyerek sözlerini sürdüren Kırkpınar, “Türkiye’de cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi diye bir sistem var. Bu sistem cumhurbaşkanının ve ona destek verenlerin düşündüğü gibi olmadı. Bu sistemin arkasında duran, harekete geçmesi için milletten destek isteyen ak parti ve genel başkanı bu ülkeyi uçuracakların söyledikler. Neyimiz uçtu? 1 yıla yakın sürede ne değişti? Hangi yasa hızlı çıktı da milleti memnun etti? Kimin refah seviyesinde düzelme oldu? Çok gelecek endişesi taşıyan insan var. İşsizlik tarihi bir rekora doğru gidiyor. Sadece dış borçlanmayla kurdukları sistemin tek bir inşaat sektörü üzerinden gitmesinin acı reçetesini yaşıyoruz” dedi.

ATAKAN DURAN ORADA BİR DAMGA VE MÜHÜR OLACAKTIR
Kentteki tek İYİ Partili belediyenin iktidarda olduğu Tire özelinde konuşan Kırkpınar, “Tire, İzmir’in bir tarım bölgesidir. Atakan Başkanımız ziraat mühendisi, iş adamıdır. Tire’de doğup büyümüş bir arkadaşımızdır. Tire’nin bütün problemlerini bilir. Atakan’a Tire’de dolaşırken omzuna vurup geleceğin belediye başkanı derlerdi. Allah da nasip etti. Tire’nin problemlerine çözüm bulacağına inanıyorum. Atakan kardeşimden ümitliyim. İYİ Parti, 3 büyük ilde sadece İzmir’de belediye başkanlığı aldı. Atakan kardeşimiz orada başarılı işlere imza atacaktır. Ama Türkiye’de bütün belediyeler borç içinde, ülke zor durumda. Ama Atakan kardeşim oradan çıkacaktır. Zeki bir insan... Atakan Duran orada bir damga ve mühür olacaktır” ifadelerini kullandı.

 
Türkiye'nin 921 yüzme alanı mükemmel seviyede
 
Hastalarından 'bıçak parası' alan ödüllü doktora 50 yıl hapis istemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyeler için yol haritası belirleniyor: Koordineli çalışacaklar
Yerel seçim sonrası belediyelerin projelerde ortak hareket etmesi için ...
CHP'li Serter'den İstanbul değerlendirmesi
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İstanbul seçiminin sonuçlarını değerlendirdi. ...
İYİ Parti'den TRT Kürdi hakkında suç duyurusu
İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu, TRT Kürdi kanalında Osman Öcalan ...
 
Danışmanı konuştu: Yeni partinin kurulacağı tarih...
Reuters haber ajansına konuşan Ali Babacan'ın danışmanlarından biri, eski ...
G-20 başladı: Dikkat çeken kareler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde "Dijital ...
İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran teklif yasalaştı
İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran, sözleşmeli öğretmenler ile personelin ...
 
Ekrem İmamoğlu resmen göreve başladı!
Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevini ...
Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım: Bana gelen bir imza bile yok!
Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, ilçe yönetim kurulunun düşürülmesi ...
Bakan Akar'dan F-35 açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva