HABERLER>POLİTİKA
22 Ocak 2019 Salı - 09:18

İYİ Parti'den flaş İzmir yorumu: Seçmen kitlemize sıcak gelecek...

Yerel seçim öncesinde CHP ile ittifak kararı alan İYİ Parti’den İzmir’e yönelik önemli açıklamalar geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, belirlenecek isim için “seçmen kitlemize sıcak gelecek aday” vurgusu yaparken, Kocaoğlu için ise, “Kendisi İzmir açısından önemli, ciddi ve karşılığı olan bir siyasi figürdür” dedi.

İYİ Parti den flaş İzmir yorumu: Seçmen kitlemize sıcak gelecek...

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçim öncesinde ittifak kararı aldığı İYİ Parti ile birlikte çalışma yaparak belirlediği adayları ilan ettiği süreç devam ediyor. CHP’nin en güçlü olduğu il olan İzmir’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden adaylık çıkışının yankıları ise sürüyor.

CHP’nin ittifak yaptığı İYİ Parti’den İzmir adaylarının belirlenmesine kısa bir süre kala önemli açıklamalar geldi. İYİ Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Egedesonsöz’e konuşan Dervişoğlu, İYİ Parti olarak tutumları, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve babası ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun durumu hakkında tespitler yaptı.

SEÇMEN KİTLESİNE SICAK GELECEK ADAY!
İYİ Parti’nin süreci büyük bir hassasiyetle yürüttüğünü belirten Dervişoğlu, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak ismi belirlerken kendi seçmen kitlelerine sıcak gelecek isim vurgusu yaptı. Dervişoğlu, konuyla ilgili, “Her zaman söylerim, siyasette ne söyleyeceğinizi bilmekten daha önemlisi ne söylemeyeceğinizi bilmektir. Bazı çevreler kurguladıkları stratejileri hayata geçirmek için söylemediklerim üzerinden bir algı oluşturmaya kalkışıyor. İzmir’de siyasetle uğraşan hemen herkes beni tanır ve duruşumla birlikte üslubumu da iyi bilir. CHP ile İYİ PARTİ arasında Türkiye genelinde İzmir’i de içine alan bir seçim işbirliği gerçekleştiriyoruz. Her iki partinin karşılıklı olarak birbirlerinin kurumsal kimliklerine saygısı tartışılmazdır. Türk demokrasisine ve Türkiye’nin geleceğine yüksek katkı sağlayacağına inandığımız bu işbirliği çabası, belirlediğimiz hedefin ruhuna uygun bir biçimde sonuç versin arzusu taşımaktayız. Öyle de sonuçlanacaktır inşallah. Karşılıklı olarak aday belirlenmesi hususunda birbirimize, herhangi bir kişinin aday olması ya da olmaması noktasında önermede bulunmamız asla mümkün değildir. Ancak doğru sonuç almayı elverişli kılacak ve işbirliği ruhunu pekiştirecek temennilerin dile getirilmesinin de yadırganacak bir yanı yoktur. Bizim en başından beri söylediğimiz açık ve nettir. Her iki partinin yetkililerinin siyasi sorumluluklarının farkında hareket ederek,  genelde bu işbirliğini güçlendirecek yerelde ise birbirlerinin seçmen kitlelerine sıcak gelecek aday tespitlerinde bulunmaları temennimizdir. Biz bu düşüncemizi her zeminde ifade ediyoruz” dedi.

KİMİN OĞLU OLDUĞUNU BİLİYORUM
Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı gündemde olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in babası üzerinden başlayan tartışmayı da yorumladı. 12 Eylül döneminde ülkücüleri yargılayan ve ağır cezalar talep eden dönemin askeri savcısı Albay Nurettin Soyer’in İYİ Parti’de rahatsızlık yarattığı iddiaları için ise, “Ben İzmir’de uzun yıllar aktif siyaset yapan bir kişiyim. Ayrıldığım partide hatırı sayılır bir dönem il başkanı olarak görev deruhte ettim. Sayın Tunç Soyer’in Seferihisar belediye başkanı seçildiğinde kimin oğlu olduğunu zaten biliyordum. Bu konuyu istismar ettiğime başta kendisi olmak üzere şahit olan bir tek kişi dahi var mıdır? Bu işlere ismimim hangi gerekçeyle karıştırılmak istendiğini aslında biliyorum. Herkes iyi bilsin ki hazırlanan bu tezgahın aleti olmam. Benim kişilerle bir sorunum yoktur. Yörük sırtında kurban kesmeye kalkışmasınlar. Derdim ve çabam kişilerin isimleri üzerinden işbirliğimizin ruhuna zarar verecek adımlardan uzak durulması sağlamaya yöneliktir” diye konuştu.

KOCAOĞLU CİDDİ SİYASİ BİR FİGÜRDÜR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir mitingine giden ve kendisini Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında da değerlendirme yapan Dervişoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 15 yıldır kenti yöneten bir isimdir. Kendisinin toplumsal bir kabulü var ki bazı kararların alınmasında şahsi tavrı önem arz ediyor. Kenti bu kadar süredir idare eden ve belediye başkanı olarak görev yapan bir isme kim ‘önemsiz şahsiyet’ diyebilir? Kendisi İzmir açısından önemli, ciddi ve karşılığı olan bir siyasi figürdür. Ve büyük bir etki alanına sahiptir. Bu süreçte aday olmayacağını açıkladıktan sonra gidişatın olumsuz bir yöne doğru seyrettiğini görmüş ve yaşanabilecekleri hissetmiş olacak ki yeni bir vaziyet aldı. Kararına saygı göstermek gerekir” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'de karneyi alan buz pistine koştu
 
'Bir provokasyon dizisi olarak görüyoruz'
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erhan 22 Ocak 2019 Salı 21:59

Hasan’a kendi adına sen konuşuyosun izmirin geneli senmisin..hizmet ne alaka... daha 1 hafta önce aday değildi ne oldu sizlere kıyamadımı...

Yorumu oyla      9      5  
Cumaovalı 22 Ocak 2019 Salı 18:43

Siz menderese gibi bir kaybedilmiş ilçeye nasıl olurda celil anık''ı myk''ya önerirsiniz. Yoksa danışıklı dövüşün mü peşindesiniz. Mendereste iyi partinin hiç bir etkinliği yoktur. Burda örgütü bilen seçmeni tanıyan Cumhuriyet Halk Partisinin içinde emeği olan kişiler aday gösterilecektir. Çekin elinizi menderesin üzerinden. Tek aday Ahmet Pala olacaktır. Dışardan devşirme aday istemiyoruz. Bizi biz yöneteceğiz bunu aklınıza sokun.

Yorumu oyla      9      5  
Deniz Aytur 22 Ocak 2019 Salı 18:15

Sn Kocaoğlu saygın ,dürüst bir siyasetçi fit tek hatası aday olmayacağını açıklamasıdır .keşke taban ve parti görev verirse aday olurum deseydi diye düşünmekteyim.sn Tunç Soyer de çok Çalışkan yeniliklere, projelere açık ,kendisine oy veren vermeyeni ayırt etmeyen genç bir siyasetçidir .Her ikisi için de hayırlısını ve başarılar dilerim

Yorumu oyla      9      6  
halimize bakın 22 Ocak 2019 Salı 16:06

Pazar ve market fiyatlarına, doğalgaz ve elektrik faturalarına, işsizliğe, akaryakıt fiyatlarına bakın milletin mutfağında yangın var ve sönmüyor. 16 yıldır dava diye konuşmadan Ak Partiye destek veren seçmen artık konuşuyor, soru soruyor, eleştiriyor. Millet perişan onları yönetenler külliye yapıyor bu yıl bütçesini %233 arttırıyor, vıp jumbo jet alıyor, Marmaris'e yazlık külliye yapıyor, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri hesapsız verilen devlet garantisi yüzünden çok pahalı geçsede geçmesede vatandaş ödüyor, boğaz alt geçişi dahildir buna. Birde Kanal İstanbul var ki 'Allahın bize bahşettiği İstanbul Boğazı varken kanal İstanbul neye hizmet ediyor, orada suyolu olmasaydı atalarımız kazma kürekle oraya suyolu açarlardı' madem vergiyi millet veriyor kanal İstanbul için Ak Partililer bile referandum istiyor. Muhalefet bu seferde başarılı olup bu konuları insanlara anlatamaz iseniz 01 nisan sabahı millet iyice yandı. Millet ittifakına ZİLLET İTTİFAKI diyenler için en büyük tepki Cumhur ittifakı seçmeninden bunuda bilin

Yorumu oyla      13      5  
Hüsnü Eryüz 22 Ocak 2019 Salı 11:11

Kocaoğlu partisini eleştirmedi, partinin daha doğru yonetilmesi için görüş beyan etti. Kişiler partinin üzerinde değildir diyorsanız, buna genel başkan ve diğer yöneticilerin de dâhil olması gerekir.

Yorumu oyla      19      17  
Melda 22 Ocak 2019 Salı 11:07

Tunç Soyer adam gibi adamdır, babası üzerinden siyaset yapmak acizliktir. Koskoca CHP bu gibi söylemlere göre hareket edecek değildir. Ortada yapılan bir ittifak varsa, herkes dikkatli konuşmak zorundadır.

Yorumu oyla      26      9  
Gürkan 22 Ocak 2019 Salı 11:03

9 seçim kaybetmişlerin eleştirilmek zorlarına gitmiş, eleştirmeyin diyorlar.

Yorumu oyla      15      15  
HasaN'a 22 Ocak 2019 Salı 10:49

Herhalde kendi adına konuşuyorsun. İzmir'in büyük bölümü Aziz Başkanın hizmetlerine minnettardır.

Yorumu oyla      18      18  
izmirli 22 Ocak 2019 Salı 10:29

Aziz başkan herkesim tarafından sevilen sayılan bir isim aday olmalıdır.

Yorumu oyla      14      20  
HasaN 22 Ocak 2019 Salı 09:46

Hiç kimse CHP den üstün deildir.Alkışlıyosak partimizi ve Mustafa Kemal Atatürk’ü.İsimler gelir geçer.Partisini eleştiren ve partisine trip atan şahıslara güvenmiyoruz

Yorumu oyla      24      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürpriz zirve: İttifakta sorunlar aşıldı!
CHP'de İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı ve İstanbul’un ilçeleri ile birlikte ...
Mehmet KARABEL yazdı... Beni yak, kendini yak; her şeyi yak!
Mehmet KARABEL yazdı... Beni yak, kendini yak; her şeyi yak!
CHP Söke'de istifa depremi!
Aydın'ın Söke ilçesinde, eski ilçe başkanı Suat Durukan'ın da aralarında ...
 
CHP İzmir'den Ankara çıkarması: Kılıçdaroğlu ne mesajı verdi?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu, İl başkanı Deniz Yücel ...
CHP'de kritik tarih belli oldu: İzmir adayı açıklanacak mı?
CHP Parti Meclisi (PM), yeni belediye başkan adaylarını belirlemek üzere ...
Eren Erdem'in tutukluluğuna itiraz reddedildi
Kapanan Karşı gazetesine yönelik FETÖ davası kapsamında tahliye edilen ...
 
CHP'li o isme İzmir'de 'piyango' gibi adaylık desteği!
İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak ile ...
200 belediye açıklandı: MHP'nin Çeşme adayı belli oldu!
MHP 4'ü il olmak üzere toplamda 200 adayı daha açıkladı. MHP Burdur'dan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan marketlere fiyat uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Marketlerde benim halkımı sömürme mücadelesini ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva