HABERLER>POLİTİKA
8 Nisan 2021 Perşembe - 17:46

İYİ Parti’den dikkat çeken çıkış: İzmir’de merkez sağ güçleniyor

STK'lar ile gerçekleştirilen toplantılar sonrası İzmir İl Binası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İYİ Parti Sivil Toplum Kuruluşları'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, İzmir'de merkez sağın yeniden güçlendiğin söyledi. Akburak, "İzmir eski hüviyetine kavuşmuş. İzmir merkez sağın eski kalesidir. Yıllarca burada merkez sağ iktidar olmuştur. Fakat ancak 20 yıllık AK Parti iktidarında yapı değişmişti, ancak ben aynı teveccühü İYİ Parti'de görüyorum. Yıllar önceki teveccüh, ben Doğru Yol Partisi'nde siyaset yaparken görmüş olduğum teveccühü tekrar gördüm" dedi.

İYİ Parti’den dikkat çeken çıkış: İzmir’de merkez sağ güçleniyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, İYİ Parti Sivil Toplum Kuruluşları'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak'ın da katılımı ile İzmir'de gerçekleştirilen STK ziyaretleri sonrası basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında, erken seçime dair umutlu olduklarını ifade eden Akburak, bu bağlamda İzmir'de güzel bir ortam gördüğünü ifade etti. Akburak, "Ankara'da seçim havası var mı bilmiyorum ama İzmir'de güzel bir ortam var bunu gördüm ben. Seçim ortamında neler yapabileceğimizi gördüm ben, Hüsmen başkanımız sayesinde neler yapabileceğimiz yaşadım. İzmir hazır, Ankara hazır mı Beştepe'ye sormak lazım. Şahsi olarak ben seçimin gününde yapılacağını düşünmüyorum. Ben bir seçim bekliyorum. Erken seçim de olabilir, baskın seçim de olabilir… Hükümetin ne zaman pes ettiğine bağlı bu. Hükümet hala kurtarabilir miyim diye düşünüyor ancak buradan çıkış yok. Bundan kaynaklı erken seçim olursa biz hazırız" diye konuştu.

SEÇİM ORTAMINDA NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖRDÜM
Akburak ayrıca, "Türkiye'nin her yerinde aynı ilgiyi görüyoruz. İzmir'de ilgi gördüğümüz yerlerden bir tanesi. İzmir eski minvaline ulaşmış. İzmir merkez sağ'ın kalesidir. Yıllarca burada merkez sağ iktidar olmuştur. Ancak 20 yıllık AK Parti iktidarında yapı değişmişti ancak ben aynı teveccühü İYİ Parti'ye görüyorum. Yıllar önceki teveccüh, ben Doğru Yol Partisi'nde görmüş olduğum teveccühü tekrar gördüm. İYİ Parti bu teveccühü kazanmış, makul ve makbul parti olmuş. Herkes kendisinde İYİ Parti'yi görebiliyor. Yani Atatürkçüyüm diyen de, dindar bir vatandaşımız da, milliyetçi arkadaşlarımız da çok rahat kendini bu şekilde ifade edebiliyor. Dolayısıyla  İYİ Parti herkesin temsil edildiği bir siyasi parti. İzmir'in yapısına ve genetik kodlarına  uygun bir partiyiz. Dolayısıyla gecekondu yapılmıştı tapulu arazimize, biz bunu İzmir'de yıkacağız galiba, öyle görünüyor. Bu işi çözeceğiz" dedi.

SPOR KULÜPLERİNE ÖNEM VERİYORUZ
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Akburak, hedefledikleri doğrultuda iktidara gelmeleri halinde Türkiye'yi STK'lar ile birlikte yöneteceklerini belirti. Akburak, "STK başkanlarını olarak kendi görev kurulumuz sonra 6 aydır görevdeyiz il ziyaretleri yapıyoruz. Ekiplerimiz tanıştı.  Bugünde STK başkanlarımız ile İzmir'de il başkanımızın organizasyonu ile birlikte geldik, faaliyetlerimiz konuştuk. Bir takım STK'ları ziyaret ettik Bugün Göztepe Spor Kulübünü ziyaret ettik, stada bayıldım. İzmir'e yakışan bir stadı yolmuş İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ,ziyaret ettik. Genel Başkanımız Ocak 2020 yılı itibarı ile il il geziyor. STK ilişkileri başkanlığı olarak bugün aynı zamanda diğer ekiplerimiz İzmir Barosu'nu ziyarete gittiler. Biz parti olarak özellikle amatör spor kulüplerine önem veriyoruz. Özellikle gençlerin madde bağımlılığından uzaklaşması için bunlar çok önemli ve bizde iktidarımız döneminde amatör spor kulüplerini destekleyeceğiz. Yarın  İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edeceğiz. Tüm Türkiye'yi geziyoruz. Biz İYİ Parti olarak bir mottomuz var, biz Türkiye'yi STK'lar ile yöneteceğiz diyoruz. Önce spor kulüplerini ziyaret ettik orada en büyük sıkıntı taraftarlar ile bir arya gelememek. Bu şekilde de gelir kaybı oluyor. Göztepe'de altyapısını geliştirmek istiyor bunun için bir tesis yapmak istiyorlar Torbalı'da ancak bu projede kaldığı için seslerini duyurmamızı istediler. Meslek odaları da pandemide gelir kayıplarından dolayı kredi kullanmışlar ancak gelir elde edemediği için ödemde sıkıntılar yaşanıyor" dedi.

Akburak'ın açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularına geçildi.

İZMİR'E KARŞI BÜYÜK BİR HAKSIZLIK YAŞIYOR
Gerçekleştirilen ziyaretlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi özelin herhangi bir konunun kendilerine gelmediğini belirten Akburak, "Bizim gittiğimiz yerlerde İzmir'de yerel talepler ile ilgili bir talep gelmedi. İYİ Parti'nin kalkınma modelinde şehirlerin özelinde bir kalkınma düşünüyoruz. Genel alınacak kararlarla tüm şehirlerin bir tutulmasını önermiyoruz Geçen ay parti yöneticilerimiz buraya geldiğinde bütün İzmir özelinde yapılacak çalışmaları değerlendirdiler. Ancak İzmir genel iktidardan hakkettiği değeri alamıyorlar. İzmir'e karşı büyük bir haksızlık yaşıyor. Turizm'e özellikle inanç turizmi geliştirilebildi. İzmir'de turist başına 666 dolarlık bir gelir var. Turist sayısı 2 milyona çıkartır ve 700 dolar seviyesine gelirse 700 milyon dolarlık bir gelir. İzmir için yapacağımız çok şey var. 1 ay önce heyetimiz geldi" dedi.

VATANDAŞLAR OLDUKÇA MEMNUN
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Barosu arasında imzalanan anlaşmaya da dikkat çeken STK'lardan sorumlu başkan yardımcı Selim Çağlayan, "Bizde avukatlardan oluşan heyetle baromuzu ziyaret ettik. Türkiye'de ilk defa bir baro belediye ile işbirliği yapıyor. Yakında bu yürürlüğe girecek imzalar atılmış. Adalet aracı diye bir araç tahsise diyor belediye özellikle kırsal kesimde vatandaşın adliyelere ulaşamadığı alanlarda gerek maddi olarak gerek gitmekten çekildiği konularda özellikle kadına şiddet ve istismar konularında belirli bir yargı yardımında bulunacak şekilde belediyenin de desteği ile ücretsiz olarak vatandaşa ulaşıp onların vekilliğini üstlenecek. Bunların avukatlık ücretleri de belirli bir miktar belirlenerek belediye tarafından karşılanacak. Bu şekilde devam ederse kadına yönelik şiddetin ciddi miktarda azalacağını düşünüyoruz.  Bu konuda vatandaşlarımızdan da oldukça memnun" diye konuştu.

BU ŞARTLARDA NE KADAR ÖZGÜR OLUNABİLİR?
Hükümet tarafından sıkça eleştirilerin odağına getirilen STK'ların bağımsızlığı ile ilgili de konuşan Akburak, "Gittiğimiz her sivil toplum kurulusu odalar yardım dernekleri spor kulüpleri… Nereye gidersek bu hepimizin gözüne şaplıyor. Biz bağımsız ve özgür STK'lar istiyoruz.  Devletler bi çok yerinde kendine katkı sağlayacak STK'lara destek verirler. Bizde projeye göre değil derneğe göre yatırım yapılıyor. Bugün gençlerimiz kendileri ile ilgili bir çok faaliyette bulunmak istiyorlar. Ancak bugün iktidara ne kadar yakınsa o kadar destek alabiliyorlar. STK'ların özgür ve bağımsız olmasını isteriz ancak maalesef 26 Aralık'ta meclisten bir karar geçti, bir mahkeme tarafından kapatılır STK'lar,  ancak son çıkan kanın hem demokrasiye zarar vermiştir hem de özgürce çalışmalarına engel olmuştur. Bu kanunun içişleri bakanı ya da vali kendi kararı ile birlikte dernek başkanını görevden alabilir, kayyum atayabilir ve mal varlığını elinden alabilir… Bu şartlarda ne kadar özgür olunabilir?" dedi.

İYİ Parti İzmir İl Binası'nda düzenlenen basın toplantısına ev sahi İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın yanı sıra, STK'lardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Alburak, STK'lardan sorumlu başkan yardımcıları Sevin Çağlayan, Cem Karakeçili, Mehmet Aslan, Bora Yörükoğlu, Nihan İçelli de katıldı.

 
Başkan Soyer'den kahveci esnafına destek: Ana gibi kucaklamaya çalışıyoruz
 
Manisaspor 37 yıl sonra amatör kümede!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yol kazası 8 Nisan 2021 Perşembe 22:52

Zevzevlik faciasından önce doğru olabilirdi bu iddia ama peşpeşe MHP tadında açıklamalar size İzmiri unutturacak! Ağırbilmemneoğlu konuştukça İzmirden ve diğer demokrat şehirlerden siliniyorsunuz! Yaptıracağınız bir anket dediğimi doğrulayacaktır. Oysa, Akşeneri kucaklamaya hazırlanan milyonlar vardı, elleri böğürlerinde kalakaldılar!

Yorumu oyla      2      3  
ibrahim Yüncü 8 Nisan 2021 Perşembe 20:23

Destekliyorduk ama artık AK şener evine döndü aynı partiden iki tane olması ile ilgimizi çekmiyor.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu'ndan plan itirazı açıklaması: Yargı kararına saygı duyarız
Karabağlar 4. Etap 1/5 bin Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon ...
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Şahin koronavirüse yakalandı
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve AR-GE ve Eğitim Başkanı Sefa Şahin’in ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı mesajı
D-8 Teşkilatı 10. Zirve Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
CHP'li Sertel: Son 5 yılda silah satışları yüzde 100 arttı!
Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürlüğü’nce satışı yapılan yerli ...
CHP'li Beko'dan Karabağlar çıkarması: Mobilya sektörü isyanda!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, mobilya sektörünün içinde bulunduğu ...
CHP İzmir’den Ankara’ya esnaf raporu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, yaklaşık bir buçuk aydır ...
 
CHP’li Bakan intihar mektuplarını Meclis’te okudu!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ...
Güvenlik soruşturması kanunu TBMM’de kabul edildi
Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu TBMM’de kabul edildi.
'Piriştina’nın siyasi danışmanıyım' demişti… Baltayı taşa vurdu!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva