HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2022 Pazartesi - 11:42

İYİ Parti’de Sinan Bezircilioğlu adaylık için yola çıktı!

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı adaylığını duyuran İYİ Parti İzmir İl Başkan Danışmanı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Bezircilioğlu adaylık konuşmasında "Benim il başkanlığı dönemimde her zaman, her daim teşkilatımızın yanında ve emrinde olacağım. Yönetim kurulumuz ve teşkilatlarımızla birlikte, İYİ Partimizi İzmir'de birinci parti yaparak, önümüzdeki genel seçimlerde her iki bölgeden toplamda en az yedi milletvekili çıkartmak, 2024 yerel seçimlerinde de İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanlığını partimize kazandırmak öncelikli olarak hedefimizdir" dedi

İYİ Parti’de Sinan Bezircilioğlu adaylık için yola çıktı!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın, parti içinde yayımlanan istifa genelgesi ve yeni dönem için milletvekili aday adayı olacağını açıklaması sonrası il başkanlığı koltuğu için yarış devam ediyor.

Öztürk Keskin, Emre Eryıldıran, Şakir Genç ve Oğuzhan Yar’ın il başkanlığına talip olduklarını açıkladığı süreçte 15 Ocak’ta gerçekleştirileceği belirtilen seçimler öncesinde bir aday daha çıktı.

İYİ Parti İzmir İl Başkan Danışmanı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Bezircilioğlu bugün partisinin il binasında İl Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Bezircilioğlu, "Ben kimseye telefon açıp buyurun gelin demedim. Sizler tabandan bana gelen teveccühün yansıması olarak kalkıp geldiniz, bana güç kattınız. Sağ olun var olun. Malumunuz olduğu üzere ülkemiz zor günlerden geçmektedir. İçeride ve dışarıda ülke olarak pek çok sorunla karşı karşıyayız. Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz 2023 yılı, ülkemiz için çok önemli bir kader yılı olacaktır. Ülkemizi 2. yüzyıla taşıyacak yönetim kadrolarını belirleyeceğiz, 2023 yılı seçimleri neticesinde ülkemizin kurucu ilkelerini, bizi biz yapan ortak değerleri, demokrasi ve temel insan haklarına dayalı ortak yaşam biçimimizi tekrar tesis edeceğiz. Korku ve baskı ikliminin tamamen son bulacağı, Türkiye'mizin tabiri caizse fabrika ayarlarına döneceği bir seçim olacağına canı gönülden inanıyoruz. Genel başkanımız Sayın Meral Akşener'in kurmuş olduğu cesurlar hareketi umutsuzlara umut, çaresizlere çare, kimsesizlere kimse, ülkenin makus talihinin değişebileceğine dair bir işaret olmuş, bu işaretin ilk neticeleri sonucu 2019 yerel seçimlerinde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok şehirde belediye başkanlıklarının alınması sağlanmıştır. Cesurlar hareketinin lideri sayın genel başkanımız Meral Akşener'in Türkiye çapında estirdiği umut rüzgarını bizler de İYİ Parti teşkilatları olarak İzmir'imizde estirerek ve tüm kesimleri kucaklayarak partimizi birinci parti yapmak ve genel başkanımıza layık olmak için tüm gayretimizle çalışacağız. Genel merkezimizin 5 Ekim tarihli genelgesi ile 81 il ve 973 ilçesinde partimizin kongre süreçleri başlamış, İzmir’imizde de 30 ilçemizde kongre süreçleri birlik ve beraberlik havası içerisinde gerçekleşmiştir. Göreve seçilen tüm ilçe başkanlarımızı ve yönetim kurullarını kutluyor ve başarılı bir hizmet dönemi diliyorum” ifadelerini kullandı.

PARTİLİLERİMİZDE ARAYIŞ SÜRECİ HASIL OLDU
İYİ Parti’de ilk günden beri olduğunu ve kurucu üye olduğunu dile getiren Bezircilioğlu, “En başından beri partimizin içindeyim. Partimize kurucu üye olarak katılmamın nedeni, genel başkanımız Sayın Meral Akşener'in demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları mücadelesine duyduğum hayranlıktır. Bu haklı mücadeleye karınca kararınca bir katkı koymayı, cesurlar hareketinin içinde olmayı vatanıma ve milletime karşı bir görev olarak addettim. 2019 yılından beri il yönetim kurulumuzda çeşitli kademelerde çalıştım. Şahsıma partimizin il yönetim kurulunda çalışma fırsatı tanıyan 11 Başkanımız Sayın Hüsmen Kırkpınar'a ve beraber çalışma şansına sahip olduğum yönetim kurulu üyesi tüm arkadaşlarıma huzurunuzda teşekkür etmek isterim. Bu vesileyle, önümüzdeki genel seçimlerde partimizden milletvekili aday adayı olacağını beyan eden Hüsmen Kırkpınar başkanımıza başarılar diliyorum. İl Başkanımız Sayın Hüsmen Kırkpınar'ın önümüzdeki dönemde il başkan adayı olmayacağını beyan ettikten sonra, partililerimiz tarafından bir arayış süreci hasıl oldu. Bu süreç içerisinde, bugüne kadar bazı arkadaşlarımız adaylıklarımı ilan ettiler. Aynı süreç içerisinde, hem teşkilatımızın çeşitli kademelerinden, sade üyelerimizden. delegelerimizden ve İzmirli hemşerilerimizden geçmişten bu yana yapmış olduklarımızı  değerlendirenler ve takdir edenler, teveccüh göstererek, il başkanı adayı olmam konusunda teşvik ettiler. Bir süredir başta partililerimiz, ailem ve tecrübelerine güven duyduğum parti büyüklerimizle yapmış olduğum istişareler sonucu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da partimize ve ülkemize borcumun gereğini ifa etmek için İYİ Parti İzmir 3. Olağan kongremizde il başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Hepinize teşekkür ederim. Beni geleceğe umutlandıran bir tablo ile karşılaştım. İzmir'imize layık bir il yönetim kurulu ve çalışma grubu ile tüm teşkilatlarımız ile yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

TEŞKİLATLARIMIZIN YANINDA VE EMRİNDE OLACAĞIM
Teşkilatlar ile uyumlu ve birlikte bir çalışma süreci yürüteceklerinin altını çizen Bezircilioğlu, “Burada arkamdaki tek güç başta ilçe başkanlarımız ve yönetim kurullarımız olmak üzere tüm teşkilatımızdır. Ben İzmir teşkilatımızın il başkanı olarak tüm teşkilatlarımızla uyum içerisinde sinerji yaratan bir yönetim anlayışıyla verimli bir çalışma ortaya koymak istiyorum. Partimizi İzmir’de ilçe başkanlarımızla beraber istişare ile yönetmek kararındayım. Sadakatim partimizin ilkelerine ve sayın genel başkanımızadır. Benim il başkanlığı dönemimde her zaman, her daim teşkilatımızın yanında ve emrinde olacağım. Yönetim kurulumuz ve teşkilatlarımızla birlikte, İYİ Partimizi İzmir'de birinci parti yaparak, önümüzdeki genel seçimlerde her iki bölgeden toplamda en az yedi milletvekili çıkartmak. 2024 yerel seçimlerinde de İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanlığını partimize kazandırmak öncelikli olarak hedefimizdir. Bunu başarmaya inancımız tamdır. Partimizin kadroları içerisinde, başta ilçe başkanlarımız olmak üzere İzmir’i yönetecek belediye başkanları olabilecek yetkinlikte çok sayıda partilimiz vardır” dedi.

İZMİR'İMİZE YAKIŞIR BİR YÖNETİM KURULU OLUŞTURACAĞIZ
Adaylık açıklamasının ardından teşkilat ziyaretlerine başlayacağını da belirten Bezircilioğlu, “Bugün karşınıza bilerek ve isteyerek bu açıklamayı yapmak için tek başıma çıktım. Bu basın açıklaması için teşkilatlarımızdan kimseyi davet etmedim. Çünkü kendilerini nezaketen bizzat ilçelerindeki makamlarında ziyaret edip, bu ziyaretlerim sırasında hedeflerimi anlatmayı daha uygun gördüm. Adaylık açıklamamdan sonra kendilerini ve yönetim kurullarını yarından itibaren ziyaret edip, akabinde hep birlikte bir toplantı tertip ederek görüş, önerileri ve değerlendirmelerini alacağım. Yönetim kurulumuzun ana omurgasını hiç şüphesiz teşkilatlarımızın seçkin üyelerinden teşkil edeceğiz. Ayrıca, siyasete ilk defa girecek, İzmir kamuoyunca bilinen, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapmış partimizi İzmir’de en iyi şekilde temsil edecek kişileri partimize ve yönetim kurulumuza kazandıracağız. Partimize ve İzmirimize yakışan bir yönetim kurulu oluşturacağız Bu konuda tarafımıza çok sayıda talep olması da, partimizin büyüyüp güçlendiğinin bir göstergesidir. Zamanınızı ayırıp, beni dinlediğiniz için şükranlarımı sunarım. İYİ Parti İzmir 3. Olağan İI Kongresinin partimiz, İzmirimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim. İzmirimiz İYİ olacak, Türkiyemiz İYİ olacak... ” diye konuştu.

HEPİMİZ GENEL MERKEZİN ADAYIYIZ
'Genel merkezin adayı mısınız?' sorusuna da yanıt veren Bezircilioğlu, "Genel merkezin adayı mısın diye soruyorlar. 4 aday gibi 5'imizde genel merkezin adayıyız. İçimizden seçilen il başkanı da genel merkezin il başkanı olacak" dedi.

TEK ADAYLI GİRİLİRSE...
Aday bolluğunu 'demokrasi' olarak nitelendiren Bezircilioğlu, "Bu kadar aday olması, kuracağımız yönetim kurula çok sayıda talep gelmesi partimizin güçlendiğini, teveccüh gördüğünü gösteriyor. Ben aday sayımızdan son derece memnunum. Partimizin büyüyen, Türkiye'de umutsuzlara umut, çaresizlere çare olan bir parti. Ben bu kadar adayın olmasını normal karşılıyorum. 4 adayın 2'si ile il yönetiminde birlikte çalıştık.  Bu bir demokrasidir. Bazı partilerde 1 kişi belirlerler ve tek adaylı gidilir ve tatsız tutsuz kongreler olur. Bizim partimizde böyle dinamizmin olması parti içindeki demokrasiyi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

KARAR GENEL MERKEZİMİZİNDİR
'Kazanacağız' yönündeki  söylemininin 2024 yerel seçimlerine yönelik olduğunu dile getiren Bezircilioğlu,"Biz bütün kurgumuzu 2024 seçimlerinde bu ülkenin makus talihini yenmek üzerine hedef koymuştuk. Mevcut iktidarın değiştiği bir dönemde 2024 seçimlerinde daha farklı koşullarda gidilebileceğini düşünerek böyle bir açıklama yaptım. Karar genel merkezindir tabii ki" diye konuştu.

 
Kırmızı bültenle aranan DEAŞ'lı yakalandı!
 
Soylu’nun ‘Serter’ iddiaları üzerine Bakan’dan sert yanıt: Komik ve ipe sapa gelmez!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bahadır 19 Aralık 2022 Pazartesi 17:07

git işine ne buyuksehiri kendine gel

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır, tarım gazetecileriyle buluştu
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, dünyanın farklı noktalarından ...
CHP'li Purçu ilaç sorununa değindi: Vatandaş kaderine terk edildi!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu; piyasada yaşanan ilaç krizinin her ...
Meclis'te bu hafta gündem yoğun!
Meclis, bütçe görüşmelerinin ardından yoğun bir haftaya giriyor. Genel ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Hem renkli… Hem ciddi… Hem azimli…
Mehmet KARABEL yazdı... Hem renkli… Hem ciddi… Hem azimli…
Soylu’dan İmamoğlu yorumu: Yargı onaylarsa açığa alma yetkim var
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arjantin'e tebrik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa'yı mağlup ...
 
'İmamoğlu'nu aday olarak sivriltmeye çalışıyorlar'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Mersin'deki mitinginde konuştu. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hanuka Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Hanuka Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. 
İYİ Partili Çıray'dan 'ironik' mesaj: Kemal Bey'e komplo kurduk!
İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva