HABERLER>POLİTİKA
24 Şubat 2021 Çarşamba - 18:59

İYİ Parti’de Kongre heyecanı: İl Başkanı Kırkpınar’dan Cumhurbaşkanına sert eleştiriler

İYİ Parti Bayındır İlçe Teşkilatı 1’inci Olağan Kongresi düzenlendi.  Kongrede konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar iktidarı sert bir dille eleştirdi. Kırkpınar, Halk sağlık derdine düşmüş AKP Genel Başkanı oy derdine düşmüş! O gün o sandık kurulduğundan sizin unuttuğunuz yok saydığınız Türk Milleti sizi aya göndermeyecek sizi evinize gönderecek Sayın Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

İYİ Parti’de Kongre heyecanı: İl Başkanı Kırkpınar’dan Cumhurbaşkanına sert eleştiriler

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Bayındır İlçe Teşkilatı 1’inci Olağan Kongresi İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İl Divan Kurulu, İl Yöneticileri ve İlçe Başkanlarının katılımıyla pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleşti.

İlçe Başkanlığı Seçim Divan Başkanı Murat Çakar, Başkan Yardımcısı Hayri Köseoğlu, Katip Üyeler Fisun Örük, Arzu Yıldırım ve Hasan Över’den oldu.  Kongrede Necati Solmaz ve yönetimi seçimi tam oy alarak kazandı.

Başkan Kırkpınar, Bayındır Kongresi’ni 30 ilçe ve İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nın kutlu yolculuğunun başlangıç günü olarak gördüğünü belirterek, iktidara sert eleştiriler yöneltti. Başkan Kırkpınar, “AKP’ye 2007’ Temmuz ayına kadar benim de hiçbir itirazım ya da eleştirim olmamıştır. 22 Temmuz 2007’de yapılan seçimlerle beraber ikinci kez daha güçlenerek milletin desteğini alıp icraatlarına devam eden hükümet, içinden çıktıkları siyasi geleneğin yani Refah Partisi’nin ‘milli görüş’ düşüncesinden ayrıldığını ifade etmiştir. Milletin desteğini almış, henüz ajandasındaki pek de hissettirmemekle beraber hükümet için lazım olan bürokrasiye yol arkadaşlığı yaptıkları FETÖ Terör Örgütü mensuplarını önce emniyete sonra yargıya sonra da devletin tüm kurum ve kuruluşlarında görevlendirdiler. Bu yolculuğun birinci ve en önemlisi de 2010 yılında vesayeti ortadan kaldıracaklarını, refahı sağlayacakları iddia ettikleri bir değişikliği meclise getirerek referanduma gittiler, bu değişiklik kabul edilmiş oldu. İşte tüm mesele bu tarihten sonra anlaşılmaya başlandı. Meğer bu arkadaşların Cumhuriyet’in temel değerleriyle hatta Cumhuriyet’i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla bir hesabı varmış. Çünkü bu ülkede gerçekten sıkıntı olan belli bir kesimin günlük rahatlıkla takabildiği ancak resmi makamlarda sıkıntı olduğu başörtüsü meselesini inkar etmiyoruz, parlamentodaki oylarla yerini bulmuş olan bir işti. Buraya kimsenin itirazı yok, burada kimsenin bir çekincesi yok ama kurulan vakıflar dernekler marifetiyle kamuoyunun kaynakları buralara aktarılmaya başlandı” dedi.

“İYİ PARTİLİ ALLAH’TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMUYOR”
 “Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere İYİ Parti’nin en ücra noktasındaki üyeden başkanlık divanına kadar hiçbir İYİ Partili Allah’tan başka kimseden korkmuyor, korkmayacaktır!” diye konuşan Başkan Kırkpınar, sözlerini şu ifadelerle devam ettirdi:

“Öngörüsüyle milletimizi uyarmaya çalışan Sayın Genel Başkanımız, bugün dördüncü yılına doğru giden partimizi 25 Ekim 2017’de kurmuş oldu. 2018’de cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçilmesiyle Türkiye’de bir evrilme başladı, bu evrilme yönetimden kaynaklı bir evrilmeydi. Bu evrilme daha sonra çeşitli hastalıklara yol açabilecek, toplumsal sıkıntılara yol açabilecek zeminlere de hazırdı. Bugün sayısı 600’e çıkarılmış parlamentoda Cumhur İttifakı’nın partileri de dahil olmak üzere Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dışında kimsenin söz hakkı yok! Çünkü bir ülkeyi bir hükümet yönetiyorsa o ülkenin bütçesiyle ilgili müzakereler olurdu. Yine oldu ama şunu unutmayın; yapılan oylamada bütçeye yeterli sayıda ret oyu çıksaydı bile cumhurbaşkanının aldığı kararla bütçe tek bir imzayla geçecekti. Yani bu ülkenin kaynakları nereye nasıl harcanıyor bilmiyoruz. ‘Tek sermayem bu yüzük’ diyen Sayın Erdoğan bugün saraylara sığmıyor. 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde en uzun süre iktidarda kalmış bir parti bugün hem ekonomik hem sosyal hem dış politika anlamında sınıfta kalmaya başladığı andan itibaren geriye dönüp gaz kuyruğu, yağ kuyruğu görüntüleri göstermeye başladılar. Hiçbir siyaset, gerilim ve kutuplaşma üzerinden ilelebet kazanç sağlayamaz.”

“AKP GENEL BAŞKANI OY DERDİNE DÜŞMÜŞ”
AK Parti ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikasının gerilim politikası olduğunu iddia eden Başkan Kırkpınar, “Daha bugün grup toplantısında ülkenin en çok oy alan siyasi partisinin genel başkanına ağır hakaretlerde bulunuyor. Sokakta kavga etseniz söylenmeyecek sözleri söyledi. Ne karaktersizliği ne alçaklığı kaldı. Böyle bir zihniyet olabilir mi! Grup konuşmasının sonunda da vatanın ve milletin bütünlüğüne ihtiyacımız olduğundan bahsediyor. Madem ihtiyacımız var, bu ülkenin insanlarından 15 milyona yakın oy almış bir siyasi partinin genel başkanına bunları söylemeye hakkınız yok. Bir yerde yanlış yapıyorsunuz. Ama halk bugün gerçek gündemi yaşıyor; ekonomik krizi en kılcalına kadar yaşıyor. Halk sağlık derdine düşmüş AKP Genel Başkanı oy derdine düşmüş! O gün o sandık kurulduğundan sizin unuttuğunuz yok saydığınız Türk Milleti sizi aya göndermeyecek sizi evinize gönderecek Sayın Recep Tayyip Erdoğan!” dedi.

 
Altay, Giresunspor maçına hazırlanıyor
 
Salgında günün bilançosu: 72 can kaybı, 9 bin 561 yeni vaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7. Türk Dünyası Ödülleri sahiplerini buldu
İstanbul Ülkü Ocakları’nın düzenlediği ve bu yıl yedincisi gerçekleşen ...
CHP'li Sertel'den TEDAŞ çıkışı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu ...
Sındır’dan '35 İzmir, 35 proje' ve ‘deprem konutu’ çıkışı: 6 ayda yapılırsa öp başına koy!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, merkezi ...
 
Cumhuriyet Meydanı'nda 'HDP kapatılsın' eylemi
İzmir'de, Vatan Partisi üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ...
Emek Partisi’nden Bornova’da zamlara karşı eylem!
Emek Partisi (EMEP) Bornova İlçe Örgütü insanca bir yaşam için zamların ...
CHP Tire'de ikinci transfer dönemi
İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, AK Parti ve İYİ Parti'den istifa ederek Cumhuriyet ...
 
CHP'li Beko: Şehitler hepimizin ortak acılardır
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, TBMM’de İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ...
'CHP, Gara katliamını üzerime yıkmaya çalışıyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetteki ittifak tartışmalarına yönelik ''Cumhur ...
Sosyal medyada gündem olmuştu: 'Beni ve sevgi gösterimi karaladılar'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a katıldığı AK Parti İzmir İl Kongresi'nde ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva