HABERLER>POLİTİKA
19 Ocak 2019 Cumartesi - 08:26

İttifakların İzmir kapışması: ‘Millet’in kalelerinde ‘Cumhur’un sınavı!

AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın adaylarını, Millet İttifakı’nın yüzde 60 oy bandını geçtiği İzmir ilçelerinde zorlu bir sandık sınavı bekliyor. CHP ve İYİ Parti’nin yüksek oranda oy alması ve HDP’nin de ciddi etkisinin görüldüğü ilçelerdeki Cumhur İttifakı’nın adayları 31 Mart yerel seçimleri için net mesajlar verdi.

İttifakların İzmir kapışması: ‘Millet’in kalelerinde ‘Cumhur’un sınavı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirdiği İzmir programında 30 ilçenin adaylarını kamuoyuna ilan etti. AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasındaki Cumhur İttifakı çerçevesinde oluşturulan aday listesinin İzmirlilere tanıtılması sonrasında 31 Mart akşamı ortaya nasıl bir tablo çıkacağı şimdiden merak konusu oldu.

AK Parti, İzmir’deki sandığa 25 adayla gitme kararı alırken ittifak çerçevesinde MHP’ye 5 ilçe bırakıldı. Her ilçenin kendine has demografik yapıları göz önünde bulundurulduğuna ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti’nin genel seçimler sonrasında yerelde de sürdürme kararı aldığı Millet İttifakı’nın adaylarının önemi bir kat daha arttı. Ayrıca Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ise göstereceği refleksin de bazı ilçelerde hayati ehemmiyet taşıdığı görüldü.

Mevcut iktidara muhalif konumda olan HDP’nin yönetiminin aday çıkarmayarak Millet İttifakı’nı dışarıdan destekleme ihtimali hesaba katıldığında ya da sahaya sürülecek adaylar karşısında seçmenin kendi partilerine bağlılıklarını devam ettirdiği takdirde bazı ilçelerde Cumhur İttifakı adaylarının işlerinin çok zor olduğu belirtiliyor.

Her ne kadar yerel seçim dinamikleri farklı olsa da 24 Haziran 2018’de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde ortaya çıkan tabloya göre İzmir’de Millet İttifakı’nın kalesi şeklinde nitelendirilebilecek bazı ilçelerin olduğu görülüyor. Cumhur İttifakı adayları konumlarıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

İşte CHP ile İYİ Parti’nin (Millet İttifakı) oyunun yüzde 60’ı geçtiği ve HDP’nin etkisinin ciddi anlamda hissedildiği bazı ilçelerdeki Cumhur İttifakı adaylarının açıklamaları:

İZMİR ZEYBEKSİZ, BALÇOVA ‘TOPUKLU EFE’SİZ OLMAZ!
Millet İttifakı’nın yüzde 62.8, HDP’nin yüzde 11.1 oya sahip olduğu Balçova’nın Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Evrim Özen, “İzmir zeybeksiz, Balçova da ‘topuklu efe’siz olmaz! Çok yakında Balçova’nın ‘topuklu efe’sini İzmirlilerle buluşturacağız” dedi.

DEVLETİN GÜCÜYLE BİRLİKTE TAMAMEN DİKİLİ’MİZİ EN İYİ YERLERE GETİRECEĞİZ
Millet İttifakı’nın yüzde 64.3, HDP’nin yüzde 10.7 oya sahip olduğu Dikili’nin Cumhur İttifakı Adayı MHP’li Buğra Akın, “Bizim hedefimiz öncelikle Dikili’nin hizmet alması ve daha iyi noktalara gelmesi. Biz Cumhur İttifakı ile geldiğimiz için bu bir parti meselesi değil. Dikili’ye sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Mahalle mahalle detaylı çalışacağız. Sorunları tamamen çözmemiz lazım. Dikili Belediyesi’nde çalıştığım için sorunlara hakimim. Bu hakimiyetten dolayı bir şeyler yapmaya çalışacağız. Devletin gücüyle birlikte tamamen Dikili’mizi en iyi yerlere getireceğiz. 31 Mart seçimleri içerisinde de yapılması gereken ne varsa, proje bazında realite olarak anlatacağız. 5 yıl içinde ne yapılması gerekiyorsa vatandaşlarımıza bu konuda bilgilendirme yapacağız. Bizim en büyük sorunumuz otopark, yol, su… İlçemizde bir sinemamız, bir tiyatromuz yok. Bunları değerlendireceğiz. Çok çalışacağız. Önümüzdeki günlerde gece ve gündüz olarak ekibimle birlikte çalışıp, her şeyimizi ortaya koyacağız. Biz bir, Dikili ve Türkiye olduğumuzu, Atatürk’ün, bayrağımızın yanında olduğumuzu anlatacağız. Artık Dikili’nin bir yere geleceğine adım gibi eminim” diye konuştu.

KARABURUN’UN İZMİR GİBİ BİR MARKA OLMASINI NASIL SAĞLAYACAĞIMIZI ANLATACAĞIZ!
Millet İttifakı’nın yüzde 61, HDP’nin yüzde 8.2 oya sahip olduğu Karaburun’da Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Ferhan Eroğlu, “Karaburun daha sol tandanslı bir bölge. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimlerdeki parametrelere baktığımızda burada AK Parti olarak düşük bir oran gibi çıktığımız görünüyor. 2014 yerel seçimlerine baktığımızda da arkadaşımız yüzde 36’da. Bunların hepsini topladığımızda Cumhur İttifakı ile beraber teknik ve rakamsal anlamda çok güzel bir tablo görüyoruz. Burada halkın beklentisi önemli. Sağcısı solcusu meselesi önemli değil. Karaburun’un gelişmesi ve hizmet getirilmesi anlamında ciddi bir beklenti var. Biz de hizmet insanıyız.  Daha önce yaptıklarımızdan dolayı halkta olumlu bir intiba var. Bu yüzden bu ilçede iddialıyız diye düşünüyoruz.  Halkımızın takdiridir ama kapı kapı dolaşacağız gönül alacağız. Projelerimizi nasıl yapacağımızı, Karaburun’un gelişmesine nasıl katkı koyacağımızı, Karaburun’un İzmir gibi bir marka olmasını nasıl sağlayacağımızı anlatacağız. Hayırlısıyla 31 Mart akşamı buraya hizmeti getirecek partinin adayının iktidara geleceğine inanıyorum” açıklamasını yaptı.

SADECE HERKESİN HAK ETTİĞİ GİBİ YAŞAMASINI İSTİYORUM
Millet İttifakı’nın yüzde 70.1, HDP’nin yüzde 10.3 oya sahip olduğu Karşıyaka’da Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Ayda Maç, “Karşıyaka’nın hak ettiği gibi yaşamasını sağlamak adına her türlü hizmeti getirmek istiyorum. Ben bir Karşıyakalı, bütün sorunları bilen, bu işin mutfağını da bilen kişi olarak göreve talibim. Şehir plancısıyım, belediyelerin, devletin üst düzey yönetimlerinde çalıştım. Dolayısıyla nabzı tutabildiğimi düşünüyorum. Sadece herkesin hak ettiği gibi yaşamasını istiyorum. Kaliteli, konforlu bir yerleşke sunmaya çalışacağım. Hedefim bu!” dedi.

URLA’YI ŞAMPİYONLAR LİGİNE TAŞIYACAĞIM!
Millet İttifakı’nın yüzde 65.5, HDP’nin yüzde 9.7 oya sahip olduğu Urla’da Cumhur İttifakı Adayı Adıgüzel Demirel, “Ben başhekimlikten geldiğim için siyaseti bilmem. Ben daha önce hastanelerde çalıştım. O hastanelerin nereden nereye geldiğini herkes bilir. Urla’ya hizmet etmek istiyorum. Bunu her Urlalının bilmesini isterim. Ben Urla’ya siyaset yapmaya değil hizmet etmeye geldim. Bu kadar! Hiç kimseyle, partisiyle işim gücüm yok. Tamamen hizmet odaklıyım. Projelerimi uygulamak istiyorum. AK Parti’nin, Cumhurbaşkanımızın başarısı ortada. Belediyecilikten gelmedir. Büyükşehir adayımız da hizmet odaklı. Bununla iyi bir korelasyon sağlayıp, Urla’yı amatör ligden, süper ligin üzerine, şampiyonlar liginde oynatacak pozisyona getirmeyi gördüğüm için aday oldum. İnşallah bunu da yapacağım” diye konuştu.

BU DÖNEM HER ZAMANKİNDEN DAHA İDDİALIYIZ
Millet İttifakı’nın yüzde 68.8, HDP’nin yüzde 9.9 oya sahip olduğu Güzelbahçe’nin Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Burcu Dereci, “Güzelbahçe’de alışılagelmişin dışında bir kampanya sürdürmek istiyorum. Sabit projelerle, alışılmış söylemlerle değil kendi çocuklarımın büyüdüğü ilçede ihtiyaçları insanlardan dinleyerek çözüm sürecine sokacak projelerden söz etmek istiyorum. Bir ilçeye katkı koymak demek önce o ilçede yaşadığımız çevreyle ilgili başlamak demektir. Seçim kampanyası demiyorum. Komşumla, arkadaşımla birlikte, ‘ilçem için ne yapabilirim?’ için çaba sarf edeceğim. Bu dönem her zamankinden daha fazla iddialıyız. Maalesef bir belediye anlayışı bizim ilçemizde yok. Hizmet veren bir belediyeciliğin nasıl olduğunu bu dönem bize sadece bir kere verilen şansla göstereceğiz. Bu dönem her zamankinden daha iddialıyız. AK Parti belediyeciliğiyle Güzelbahçe’yi tanıştıracağız” dedi.

SİYASET DEĞİL PROJELER KONUŞACAĞIZ
Millet İttifakı’nın yüzde 65.9, HDP’nin yüzde 17.5 oya sahip olduğu Narlıdere’de Cumhur İttifakı Adayı MHP’li Süleyman Kocabıyık, “Çalışmalarımız insan odaklı olacak. herkese dokunacağız. Gönüllere girecek, akıllarda yer edeceğiz. Siyaset değil, projeler konuşacağız. Tüm projelerde iş istihdamı sağlayacak ve Narlıdere’mize harika sosyal yaşam alanları sağlayacağız. Jeotermal, kültür ve spor turizmine yatırım yaparak ilçemize yerli ve yabancı turist gelmesini sağlayacağız. Tarımda akıllı tarım sistemine geçerek kırsalda kalkınmayı hedefliyoruz. Projeler hayata geçince kendi kendine yetebilen Narlıdere var etmiş olacağız. Narlıdere’nin nabzını tutuyoruz. Farklı yerlerde ev ve mahalle toplantıları düzenliyoruz. Mevcut belediye başkanından ciddi anlamda sıkılmış durumdalar. Çünkü yapılan hiçbir proje kullanılabilir durumda değil. İnsanlar yaşadıkları ilçede parklara gidemiyor, yazın mangal yapamıyor, sahilinde yüzemiyor. Biz Narlıdere’nin gülen yüzü olacağız. İnsanlar için 24 saat aktif sosyal alanlar yapacağız ve bizden önce yapılmış olan tesisleri de çalışır hale getireceğiz. Doğru yoldayız. Çünkü siyaset üretimi değil proje üretip insana yatırım yapıyoruz. Benim için partiler değil insanlar önemli” açıklamasını yaptı.

Millet İttifakı’nın yüzde 62.9, HDP’nin yüzde 10 oya sahip olduğu Çeşme’nin Cumhur İttifakı Adayı MHP’li Sema Aydın ise adaylıktan çekildi.

 
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’i Cep’te görmenin ‘dayanılmaz’ hafifliği
 
İzmir'de gece yarısı kanlı düello: Bir kadın hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çakmalar ve röfleliler 20 Ocak 2019 Pazar 00:28

Hepsi bir araya gelmişler. Ama havalarını alırlar:

Yorumu oyla      9      5  
Karşıyakalı 19 Ocak 2019 Cumartesi 18:31

Ayda Maç, tam bir hayal kırıklığısın, Karşıyaka sokaklarında nasıl dolaşacaksın merak ediyorum, yaşam biçiminle Akp hiç uyuşuyor mu Allah aşkına.

Yorumu oyla      9      6  
Ahmet Kor 19 Ocak 2019 Cumartesi 16:31

Selçukta CHP adayi her türlü çirkin engellemelere rağmen Filiz Sengel olmazsa Selçuk Akp adayi Osman beye hayirli olsun der. Taşra siyasetini bilmeyenler istedigi ismi atayamamali.

Yorumu oyla      9      5  
İzmirli 19 Ocak 2019 Cumartesi 16:23

Evrim başkan Çalışkan ak partinin oylarını arttıracağı kesin .

Yorumu oyla      9      7  
bayraklı lı 19 Ocak 2019 Cumartesi 13:50

demekki hdp chp iyi parti ittifak yapıyor çok güzel açıklamışsınız teşekkürler şimdi iyi parti ve hdp tabanı düşünsün.

Yorumu oyla      12      9  
Oğuz Kaan 19 Ocak 2019 Cumartesi 10:49

Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu varken çakmalarına ihtiyacımız yok.

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’i Cep’te görmenin ‘dayanılmaz’ hafifliği
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’i Cep’te görmenin ‘dayanılmaz’ hafifliği
Genel Merkez'den dikkat çeken açıklama: İzmir'e uzaydan biri getireceğimiz yok!
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye ...
Kılıçdaroğlu ile görüşen Batur'dan flaş açıklama: Son derece verimli geçti!
Narlıdere Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı ...
 
'İnce' seçim hesabı: Ben de Cumhurbaşkanı olurum!
24 Haziran seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, ...
AK Parti Bayraklı Adayı Aslan: Başkanlık makamını kaldıracağım!
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan Bayraklı Belediyesi’nin ...
AK Parti'li aday ağlayarak istifa etti: Haksızlık, vefasızlık
Gümüşhane’nin Kelkit İlçe Belediye Başkanı AK Parti'li Ünal Yılmaz, yeniden aday ...
 
MHP'nin Datça ve Ortaca adayları belli oldu
MHP'nin, Muğla'nın Datça ilçe belediye başkan adayı Feyzullah Gülada, ...
Soyer ve Batur Ankara yolcusu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında ismi öne çıkan Seferihisar ...
CHP adayı Karakayalı’dan Başkan Uğurlu’ya 'cami' eleştirisi: Cemaati teleferikle mi taşıyacaksın?
Kemalpaşa Belediyesi’nin eski Başkanı CHP’li Karakayalı, AK Partili Başkan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva