HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2024 Pazartesi - 13:29

İttifak'ın adayı Dağ'dan çifte vaat... Buca Cezaevi ve Yeşildere için 'yeşil' hamle!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, "Buca-Cezaevi bölgesine İzmir Bahçesi inşa ederek hemşehrilerimizin nefes alabileceği bir yeşil alan inşa edeceğiz" dedi. Yeşildere Yerinde Dönüşüm Projesi'yle İzmir'e yakışmayan görüntüyü kaldırıp mevcut yapı stokunu yerinde yenileyeceklerini söyleyen Dağ, "Bölgedeki rekreasyon çalışmamızla Yeşildere'yi tam anlamıyla 'yeşil' yapacağız" diye konuştu.

İttifak ın adayı Dağ dan çifte vaat... Buca Cezaevi ve Yeşildere için  yeşil  hamle!

Cumhur İttifak’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında, Buca ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Dağ, İzmir'in önümüzdeki 5 yıllık döneminin diğer illerden daha kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Dağ, "Bu bakımdan bırakın 5 seneyi, 5 saniye daha kaçıracak vaktimiz yok. Bugüne kadar 4 dönem milletvekili olarak temsil ettiğim şehrime elimden geldiğince, gücüm yettiğince hizmet etmeye çalıştım. Sadece hemşehrilerimin taleplerine değil, mevcut İzmir Büyükşehir Belediye yönetiminin destek istediği konulara da bir an olsun düşünmeden koşmaya çalıştım. Buca Metrosu Projesi'nde, Karşıyaka Çiğli tramvay hattında, Çiğli Arıtma Tesisinin 4'üncü ünitesinde, Konak tünelinde, Karabağlar Yeşillik caddesinde ve daha nicelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve taleplerini geri çevirmedik. Biz, yıllardır şehrimizin sıkıntılarını görüyoruz. Görmekle kalmıyor yaşıyoruz. Gittiğimiz her yerde, şehrimizin ihtiyaçlarına karşı etraflıca tahlil ettiğimiz çözüm önerilerimizi, projelerimizi anlatıyoruz" dedi.

'BUCA-CEZAEVİ BÖLGESİNE İZMİR BAHÇESİ İNŞA EDECEK'
Buca'ya ilişkin projelerini aktaran Dağ, "Yeni çevre yolunun hayata geçmesiyle Menemen-Buca arasını 20 dakikaya düşüreceğiz. Yeni çevre yolunu şehir merkezine bağlayacak 9 önemli bağlantı noktasından biri olan Buca-Çeşme otoyol ayrımını hizmete sunacağız. Mevcut çevre yoluna Buca Hali çıkışını ekleyeceğiz. Yapımı devam eden Buca Metrosu'nu tamamlayacağız. Mevcut olan ve yarıda kalan belediye hizmetlerini tamamlayacağız. Bunların içinde olan ve yarım kalan Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir semtinde bulunan opera binası da tamamlayacağız. Süt Kuzusu projesi benim çok kıymetli. Bu proje, hayvancılıkla uğraşan çiftçi ve kooperatiflere destek olması ile hanelerdeki her 3 yaşana kadar olan çocuklara süt götürülmesi açısından çok önemli. Buca-Cezaevi bölgesine İzmir Bahçesi inşa ederek hemşehrilerimizin nefes alabileceği bir yeşil alan inşa edeceğiz" dedi.

'YEŞİLDERE'Yİ TAM ANLAMIYLA 'YEŞİL' YAPACAĞIZ'
Yeşildere Yerinde Dönüşüm Projesi'yle İzmir'e yakışmayan görüntüyü kaldırıp mevcut yapı stokunu yerinde yenileyeceklerini vurgulayan Dağ, şöyle devam etti: "Bölgedeki rekreasyon çalışmamızla Yeşildere'yi tam anlamıyla 'yeşil' yapacağız. Burada yapılan EXPO planını iptal edip başka bir alana taşıyacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Bucaspor'umuzun en büyük destekçilerinden biri olacak, tüm branşlarda daha başarılı bir Bucaspor görebilmek için çalışacağız. İlçe belediyelerinden başlayarak İzmir'in her yerinde kütüphane inşa edeceğiz. Ayrıca kütüphanelerde çay ve çorba olacak. Bu projelerimiz ivedilikle yapacağımız işler. Tabii bunların yanında şehrimizin ulaşım ağını Körfez geçişiyle, yeni çevre yoluyla, yeni metro hatlarıyla, yeni otobüslerle güçlendirdiğimizde Buca da büyük bir nefes alacak"

'ATIK DÖNÜŞÜMÜ VE TOPLANMASI KONUSUNDA İZMİR'DE İSTEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ'
En önemli meselelerin çevre ve iklim olduğuna dikkati çeken Dağ, "Geri dönüşüm işini yapmak zorundayız. Sıfır Atık Projesi son yıllarda dünyanın en önemli projelerinden birisidir. Atık dönüşümü ve toplanması konusunda İzmir'de istediğimiz noktada değiliz. Bu konuda farklı örnekler Türkiye'nin her yerinde var. Atığı çöpe gitmeden evde, sokakta ya da mahallede ayrıştırma durumuz var. Vatandaşlardan evdeki kızartma yağlarını pet şişeye biriktirip dolduğu zaman muhtarlığa bırakmalarını isteyeceğiz. İlçe belediyesi gelip alacak ve biz bunlardan dönüşüm sağlayıp gelir elde edeceğiz" dedi.(DHA)

 
4 ilde organize suç örgütüne 'Kafes-47' baskını
 
Karabağlar adayı Tunç: Ortak akılla yöneteceğiz!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmili 26 Şubat 2024 Pazartesi 21:31

Ne de çok yeşil seversiniz ! Bunu 22 yılda çok iyi gösterdiniz. Mesela İlic,mesela Efemçukuru. Yesinler sizi. Boş yapmaya devam edin.

Yorumu oyla      0      0  
Ramazan 26 Şubat 2024 Pazartesi 19:48

Yahu bunlar mı yeşil alana önem veriyor...Aydın Karpuzluk alanda ki ormanlarık bölgesini dinamitle patlatarak maden arama izni verin çevre ve şehircilik bakanlığı bunlarda değil mi?????...

Yorumu oyla      0      0  
Beyin bedava 26 Şubat 2024 Pazartesi 17:58

inanılmaz cahil insanlar var. neymiş büyükşehir otogarın işletmesine sahip değilmiş. arkadaşım istanbul otogarını yıllarca kim işletti? havalimanlarını bakanlık mı işletiyor? köprüleri bakanlık mı işletiyor? düne kadar buca cezaevi yerine apartman dikmek isteyen bu kişiler değil miydi? plan ortada değil miydi? Hatay'daki dosyanın ayrıntısını biliyor musun da ahkam kesiyorsun? Depremde sadece Hatay mı yıkıldı? Diğer yerler niye dönüşmemiş?

Yorumu oyla      1      1  
26 Şubat 2024 Pazartesi 16:47

RİCA ETSEM ŞU BIYIKLARI KESERMİSİN YAKIŞMIYOR HİÇ

Yorumu oyla      2      1  
Doğrucu Davut. 26 Şubat 2024 Pazartesi 16:35

Hamza Dağ haberleri okuyan bazı maaşlı chp lileri panik sarıyor. Abuk subuk mugalatalar saçma sapan nisbetler bunların düştüğü çukurdan çıkma çabalarıdır. Her ne yapmaya kalksa ya da söylese itiraz. Anlasa da anlamasa da tazı gibi saldırıyor. Artık akıl ve vicdan sınırlarını da zorladıkları için başlarına bir gelecek var gibi.

Yorumu oyla      1      1  
MURTAZA 26 Şubat 2024 Pazartesi 15:33

Sayın DAĞ Genel Başkanınız Sayın ERDOĞAN Sayın Ekrem İMAMOĞLU için bir yanlışlık oldu ve İBB Başkanlığına geldi dedi. Anlamadığım bu seçim demokratik ve yasal olan ve de halkın iradesi ile gerçekleşmedi mi? Yoksa bilmediğimiz bir şey mi var acaba?

Yorumu oyla      6      3  
kadrolu yorumcu 26 Şubat 2024 Pazartesi 15:24

her akp adayı altında mutlaka yorumu olan hiç boş geçmeyen ama her yazdığını araştırmadan yazan bulut emini ki chp belediyelerden hizmet sağlıyordur. Akp belediyesi olan yerlerde kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde itiraz eden chp suçsuz, kentsel dönüşüm yapacak olan akp suçlu. Örnek mi hatay'da yapılması planlanan mahallede kentsel dönüşüm chp itiraz edince depremde mahalle olduğu gibi yıkıldı. Madem öyle 25 yılda chp izmir'i yönetiyor ama izmir'e hangi noktadan girersen gir harabe ve dökülmüş gecekondular karşılıyor. Otogar ise tam bir rezillik. Koskaca büyükşehir daha otogarın işletmesine bile sahip değil.

Yorumu oyla      6      4  
26 Şubat 2024 Pazartesi 15:18

Düne kadar cezaevi yerine konut yapmak isteyenler birden yeşil alan yapacağız demeye başladılar. Yeşildere'de dönüşüm ise her gelen bakan yapacağız dedi ama yapmadı. Expo alanı ilan edilip, yeşil alan yapacağız diyen belediyenin projesine itiraz eden yine sizinkilerdi.

Yorumu oyla      3      2  
Vandetta 26 Şubat 2024 Pazartesi 15:00

Bu arkadaş 4 yıldır İzmir Millet vekili proje üretmesi için meclise sunması için belediyeye destek olmasını engelleyen mi oldu? akp başkanı olan zat RESMEN AÇIKLADI ; OY VERMİYORSANIZ HİZMETTE YOK, VARSA GURURSUZ BİR KİTLE BUYRUN OY VERSİN..BENİM VERDİĞİM VERGİNİN KARŞILIĞI NERDE???

Yorumu oyla      4      2  
Yerinde dönüşüm ama nasıl 26 Şubat 2024 Pazartesi 14:18

Yerinde dönüşüm diyorsunuz ama istanbulda akp li belediyelerin yaptığı projelerde ödemeler çok yüksek çıkıyor bu yüzden insanlar evlerini satmak zorunda kalıyor. Örnek ok meydanı, yani yerinde dönüşüm ama katkı paylı dönüşüm, peki yeşildere de oturanlar bu parayı verebilecek mi, hi. sanmıyorum.

Yorumu oyla      7      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de üst düzey istifa: Akşener'e eleştiriler
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, partisinden istifa ettiğini ...
Bergama adayı Doğruer: Hayvancılıkta marka olacağız
Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer, günün ...
Buca adayı Duman'dan esnafa müjde: Pazar yerleri modern olacak!
Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, Yıldız ve Bucakoop Pazaryeri'nde ...
 
AK Partili Kırkpınar, CHP’li yerel yönetimi hedef aldı: Bunların hizmet etmek gibi bir dertleri yok!
AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar, CHP’li yerel yönetimleri hedef ...
CHP İzmir’de vekillerden zirve... Neler konuşuldu?
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Konak adayı Mutlu: Dönüşüm ve hizmet için geliyoruz!
Konak’ın mahallelerinde yoğun saha çalışması gerçekleştiren CHP Konak ...
 
Cumhur İttifakı adayı Dağ'dan mesaj seli: Belediyenin seküleri, muhafazakarı olmaz!
Seçim afişlerinde ve araçlarında neden logo kullanılmadığına yönelik soruya ...
Bayraklı adayı Önal’dan 'yeşil alan’ müjdesi!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Adalet Mahallesi’nde seçim ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir neden 'tu kaka' oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir neden 'tu kaka' oldu?
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva